Eeppinen tarina veljeydestä ja petturuudesta - Suomen Airstrike Liettuaan

Day 2,446, 10:17 Published in Finland Finland by Ruben Lagus

Torstain 31.7.2014 piti olla juhlapäivä Suomelle. Airstrikea oli latailtu jo kauan ja lentokone Liettuaan lastattu. Päällimmäisenä mieleen jäi kuitenkin pettymys, kun Liettua käännytti Suomen tylysti ovelta.

Miten ilmaiskuun päädyttiin?

Jo kesäkuun puolessa välissä joukko suomalaisia alkoi kovasti lobata ilmaiskua. Esimerkiksi Donhardcore esitti Tanskaan iskemistä. Joukko suomalaisia lahjoitti nopeasti tarvittavat pullat tehden ladaten ilmaiskun lähtövalmiiksi. Asia kuitenkin kuivui vähitellen kasaan ja jäi hetkeksi unholaan.

Tämän presidenttikauden alussa Asgardin tilanne oli kriisissä: Ruotsissa kyseenalaistettiin jopa koko liittouman tulevaisuus. Syynä oli Suomen heikoksi koettu apu liittolaisten sodissa ja keskittyminen liiaksi omiin sotiin. Tämä johtikin siihen, että Suomi muutti linjaa ja on keskittynyt viime ajat tukemaan liittolaisia. Toisaalta samalla sisäpoliittinen paine on jatkuvasti kasvanut oman sodan aloittamiseen.


Osa eduskunnasta on vaatinut kiivaasti omaa sotaa.

Lopulta paine nousi liian kovaksi ja oli selvä, että päätös suuntaan tai toiseen on tehtävä. Airstrike ajatus nousi yhtäkkiä kaiken keskiöön, kun idea hyökkäämisestä Saudi-Arabiaan tuotiin pöydälle:


Suunnitelma iskusta Saudi-Arabiaan tuotiin innostuneena EK:n käsittelyyn.

Presidentti aloittikin eduskunnassa gallupin/äänestyksen, jolla kartoitettiin kansanedustajien tahtoa.


Presidentti antoi eduskunnalle avoimesti useita vaihtoehtoja.

Selkeä tahtotila oli sotaan. Aluksi useimmat pitivät iskua Saudi-Arabiaan parhaana vaihtoehtona, mutta se kuivui kasaan, koska erityisesti Kreikalla oli intressejä Saudien alueella. Selkeä Airstrike huuma oli kuitenkin vallannut EK:n ja lähes yhdestä suusta käännettiin kurssi kohti Liettuaa. Tarkoituksena oli päästä myllyttämään Liettuaa kahdesta suunnasta Ruotsin kanssa. Melko nopeaan tahtiin aloitettiin äänestys ja hyökkäys. Vain neljä edustajaa vastusti ilmaiskua. Asgardin kesken asiaa suunniteltiin, mutta ilmeisesti kovin laajasti hyökkäystä ei valmisteltu. Julkisesti mediassa ei pidetty asiasta kovinkaan suurta meteliä. Eduskunnan kaikki keskustelut 1.8.2014 asti ovat nähtävissä forumilta löytyvien linkkien takaa.



Taistelun kulusta

Suomi hävisi numeroiden valossa melko selvästi: 47 - 85. Taistelu oli kuitenkin erittäin tiukka, eikä Liettua päässyt helpolla. Ratkaisutaistelut käytiin 5. ja 6. erässä, joissa damagemäärät nousivat huikeiksi. Combat Ordereihin upposi rahaa molemmin puolin. Tarkkoja tietoja ei ole saatavilla, mutta uskoisin, että yhteensä Suomen Combat Order potti nousi yhteensä yli 200kcc. Rahaa käyttivät niin valtio kuin MU:t yksityisinä.


Overall-tulokset kertovat damagen suurusluokasta.

Monet suomalaiset ja liittolaiset antoivat kaikkensa. Patukat tulivat syödyksi. Tästä kertoo myös Top Fighters -lista, jolta löytyy 16 suomalaista ja lukuisia joukko ruotsalaisia ja muita liittolaisia.

Listalla olevat suomalaiset ja damagemäärät
Matrim Cauthon
Taikurimummo
Werde1
Jivar0z
Haude
Kostaja
Jarmo Kaaleppi
Eupolemos
Hitti-Litti
starba
Finlander93
Lord Morgoth Bauglir
Feuerstrahl
Majuri
KillAre
Ripperi
1,120,473,671
468,832,020
450,435,618
376,661,690
336,733,763
293,062,480
241,311,871
238,535,632
231,627,584
230,051,846
223,998,706
217,564,491
211,315,944
208,069,110
186,942,671
186,857,084

Toisaalta taistelu ei rajoittunut vain Suomen iskuun Lithuania Highlandsiin. Samanaikaisesti ilmaiskun alkamisen kanssa Ruotsin hyökkäys oli loppuvaiheessa, ja alueen vallattua Ruotsi jatkoi vyörymistä seuraavalle Liettuan alueella, jonka se valtasi helposti painopisteen olessa Suomi - Liettua -taistelussa. Toisaalta Leningrad Oblastissa aloitettiin vastarinta, ja aluea vapautui Suomen hallusta Venäjälle. Kyseessä lienee liettualaisten taktisesti aloittama draini, joka maksoi nyt Suomelle ruokabonuksen.



Airstrike maksoi noin 250kcc. Combat Ordereihin meni kenties saman verran ja tankkeja jaettiin runsaasti. Suomi menetti ruokabonusalueen. Ruotsi sai vallattua Liettualta alueen. Kalliiksi tämä ilmaisku tuli. Kuitenkin suomalaiset saivat koko rahan edestä viihdettä ainakin hetkeksi. Taistelimme urhoollisesti.

Zacharia Ravenin rooli taistelussa

Tanskan presidentti Zacharia Raven on suhtautunut intohimoisesti Suomen mahdolliseen ilmaiskuun heti, kun Tanska nostettiin esille iskun mahdollisena kohteena. Hän on julkisesti pyrkinyt provosoimaan ilmaiskua ja kertonut taistelevansa Suomea vastaan täydellä teholla, kunnes ilmaisku toteutetaan.



Tuore twitter-keskustelu valottaa Tanskan valtiojohdon linjaa.

Kaikki merkit viittaavat siihen, että juuri Zacharia Ravenilla oli näppinsä ratkaisevasti pelissä taustalla Suomen ja Liettuan välisessä sodassa. Motiivi lienee pettymys siitä, että ilmaiskun kohteeksi valikoitui Tanskan asemesta Liettua.


Ensimmäisessä erässä kaikki oli vielä hyvin

Kolmannessa erässä tuuli oli jo kääntynyt (huomautus Kammo = Lallius = Cendorr).

Kabinettipelin lisäksi Zacharia kunnostautui myös taistelukentällä.

Laguksen laukaus raportoi jo eilen tuoreeltaan Cendorrin hyväksikäytöstä aseena Suomea vastaan. Olisi helppoa suunnata syyttävä sormi kohti Cendorria, mutta tilanne ei ole näin yksinkertainen. Cendorr on mediassa kertonut motiiviksensa näpäytyksen valtion ja eduskunnan huonoa tiedotusta ja ilmaiskun valmistelua kohtaan. Kuitenkin hän taisteli ilmeisen täysillä Suomen puolesta taistelun alussa ja hän odotti kiivaasti taistelun alua puhkuen taisteluintoa. Jotain radikaalia tapahtui ensimmäisen ja toisen erän välissä.

Väitän, että Zacharia Raven tapahtui.

ZachariRavenin ja Cendorrin kommentit ja iskuhuudot olivat yhdenmukaisesti suunniteltu tyylillä, joka ei ole tyypillistä Cendorria.


Zacharia twitterissä, Lallius erepublikin feedissä.

Cendorrin tiedetään vaihtavan mielipidettä nopeasti, mutta harva tietää, että yleensä taustalta löytyy isompi kala, joka osoittaa suunnan. Tämän on tehnyt moni ennen Zachariaa. Esimerkiksi Cendorr tuki aikoinaan Gabriel Lavanchen Puheenjohtakampanjaa LEPissä, vaikka oli vain pari päivä sitten ollut suurin vastustaja. Lisäksi tiedetään Zacharia Ravenin erinomaiset neuvottelutaidot ja ennakointikyky.

Lopputulos oli se, että Cendorr käytti satojatuhansia Combat Ordereihin Liettuan puolella, ja melko suurella todennäköisyydellä varmisti Liettuan voiton.



Zacharia Ravenilla oli motiivi, tietotaito ja halu näpäyttää Suomea. Uskon vahvasti, että kyseessä ei ole sattuma, vaan Cendorr käännettiin tarkoin harkitusti Suomea vastaan.



Zacharia Raven on ollut avoimesti vahingoniloinen Suomen tappiosta.

Viimeistään nyt on selvä, että Zacharialla ei ole paluuta Suomeen. Cendorr luonnollisesti on ja pysyy - mitä Suomi edes olisi ilman häntä? Veikkaan, että jos lähiaikoina avataan sota esimerkiksi Viroa vastaan, saattaa Cendorr olla etulinjassa Combat Ordereiden kanssa Suomen puolella tasapainottamassa tilannetta. Kaikki on niin kuin ennenkin.

2014 vuoden heinäkuun viimeinen päivä jää varmasti eSuomen historiaan ainutkertaisena tapahtumasarjana. Suomalaiset taistelivat urheasti, mutta omat koirat purivat. Varmasti kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että päivä oli mielenkiintoisin pitkästä aikaa.

Oliko kyseessä eeppinen fail vai ei ja kuka oli todellinen epäonnistuja? Jokainen päättäköön itse.

-Ruben Lagus