[Valtio tiedottaa] Katsaus ulkomaiden tapahtumiin, päivä 2328

Day 2,328, 13:15 Published in Finland Finland by Ministry of Education FI

Yhdysvalloissa kuohuu jälleen. Tai no, ainakin tietyissä piireissä on koettu vihan ja pettymyksen sekaisia tunteita kuluneen kauden aikana. Tällä viikolla nimittäin paljastui Yhdysvaltojen nykyisen presidentin, Gnilrapsin käyneen kirjeenvaihtoa AFA-puolueen kanssa liittyen mahdolliseen tukeen presidentinvaaleissa. AFA:n ollessa edelleen eristetty amerikkalaisesta yhteisöstä useamman vuoden PTO-yritysten myötä, tarjosi Gnilraps AFA:n puheenjohtajalle mahdollisuuden päästä jälleen lähemmäksi yhteisöä. Jatkokaudellekin hakenut Gnilraps kuitenkin petti lupauksensa AFA:n ensin autettua tämän presidentiksi. Syystäkin pettyneenä AFA:n puheenjohtaja julkaisi keskustelun nyt kauden lopussa, jonka voitte lukea yllä linkatusta artikkelista. Yhdysvaltojen "eliitti" ei kuitenkaan korvaansa lotkauta paljastukselle - ymmärrettävästikin menneiden vuosien välikohtauksien takia.


Kuluneella viikolla ulkoministeriöltä kyseltiin idässä raivoavasta Kiinan ja Venäjän välisestä sodasta, sen motiiveista ja Suomen asennoitumisesta kyseiseen konfliktiin. Kyseessä on maiden välinen harjoitussota, joka avattiin National Shield II -turnaukseen NE-bonuksen turvaamiseksi molemmille maille. Lisäksi kyseistä tilaisuutta käytettiin sovitusti hyväksi Kiinan Pakistanin alueiden determination-arvon nollaamiseen, jonka vuoksi kyseinen sota on kestänyt jo pidemmän aikaa. Suomen ei siis ole tarvinnut valita puolta Venäjän ja Kiinan välisessä konfliktissa. Ei sillä, Suomi ei lähtökohtaisestikaan ole yleensä lähtenyt julistamaan kantaansa isoihin konflikteihin - etenkään jos molemmat osapuolet lukeutuvat parhaimpiin ystäviimme.


Muutama päivä sitten Kanadan mediassa esitettiin mielenkiintoinen tapa verrata liittoumien ja valtioiden voimasuhteita. Tämä varmasti ennenkin esitetty tapa perustuu valtion pelaajamäärän ja RL-asukasmäärän vertaamiseen: millä valtiolla on potentiaalia kasvaa suuremmaksi ja millä taas ei? Vastaavasti kuka on käyttänyt potentiaalinsa hyvin, kummalla liittoumalla on etulyöntiasema missäkin suhteessa. Ulkoministeriö suosittelee tutustumaan!


Huolimatta pelin sisäisistä vastakkainasetteluista on erimielisyydet joskus osattava sysätä syrjään ja auttaa toista - vaikka vain osanotolla ja myötämielisillä sanoilla. Tätä periaatetta toteuttaa Unkarin hallitus, joka lauantai-iltana osoittu tukensa Chilelle. Chilen ja Perun rannikon läheisyydessä tapahtui hiljattain 8.2 Richterin maanjäristys, jonka seurauksena kymmeniä tuhansia evakuoitiin. Tyylikästä toimintaa Unkarin hallinnolta.


Suomi on pitänyt hallussaan Norjan alueita kuluneen kauden. Alueiden avulla Suomen onnistui edetä etelään ja avustaa Ruotsia sekä Norjaa sodassa Iso-Britanniaa vastaan. Sopimukseen kuitenkin kuului hyvän tavan mukaisesti Norjan menetettyjen verotulojen takaisin maksaminen. Hallitus onkin käynnistänyt äänestyksen lakiehdotuksesta, jossa siirretään vajaa 18 000 markkaa Norjan haltuun. Kansanedustajien keskuudessa virisi lisäksi idea kiittää Norjaa alueidensa lainauksesta pienimuotoisella lahjalla. Yksityisten henkilöiden lahjoitusten myötä Norjan edustajille on lähetetty yllä mainittujen verotulojen lisäksi myös kymmenen kultaharkkoa ja 1150 Q7-asetta. Iso kiitos lahjoittajille.


Loppukevennyksessä tällä viikolla:
Kroatian entinen presidentti sekä moninkertainen puolustus- ja ulkoministeri Obliterate hankki itselleen Serbian kansalaisuuden. Kertoopa hän varastavansa maan rahavarannot, mikäli jostain kumman syystä presidentin paikalle Serbiassa hakisi ja pääsisi. Tarkoituksena Obliteratella on pienehkö epäaktivoituminen ja vakaista bonuksista nauttiminen.


Viimeistä kertaa tällä kaudella,
- ulkoministeriö