Ambient pornit/oprit

Înscrie-te

 

Continuă

Continuă Prin crearea acestui cont declari că ești de acord cu Termenii serviciului & Politica de confidențialitate
Retrimite e-mail-ul   |  Nu ai primit e-mail-ul? confirmation@erepublik.com

Resend the confirmation email to this address

Retrimite e-mail-ul Nu ai primit e-mail-ul? confirmation@erepublik.com

[Presidentti] Tunnelmia presidentinvaaleista

Ziua 1,905, 13:11 Publicat în Finland Finlanda de Tse Kim

Nyt on presidentinvaalitkin tullut nähtyä ehdokkaan näkökulmasta. Kyseessä oli ennenäkemättömät vaalit Suomessa, sillä näihin vaaleihin panostettiin huomattavan paljon. Artikkeleita julkaistiin tiheästi, feedit täynnä vaalikeskustelua (huutamista), sekä IRC:ssä keskustelua riitti. Vaalitilanne oli myös erittäin tiukka, sillä molemmat kärkiehdokkaat olivat parhaimmillaan johdossa jopa kahdenkymmenen äänen turvin, mutta suurimman osan ajasta ehdokkaat olivat lähes tasoissa. Loppujen lopuksi voittaja määritettiin xp:n avulla tasa-äänien takia.


Voittajan on helppo hymyillä

Kuitenkin voitto tuli niukasti ja haluankin kiittää kaikkia äänestäjiäni sekä tukijoitani, varsinkin Sinivalkoista Liittoa ja Liberaalia Edistyspuoluetta. Tästä on mielenkiintoista aloittaa uusi presidenttikausi ja oppia paljon uusia asioita.

Vaaleissa kuitenkin kävi hyvin ilmi, että kansa haluaa muutosta. Tämä näkyi mm. Vihtorin ja Aqidin suosiossa, sillä he rikkoivat presidenttiehdokkaiden "vanhaa kaavaa", jossa hallitukseen laitettiin aina samat vanhat kasvot kaudesta toiseen. Muun muassa Aqidin hallitus on kyllä sen verran rohkea veto, että pitää nostaa hattua. Vihtori sen sijaan haluaa muuttaa Suomea totaalisesti, näkyvämmin ehkä yksipuoluejärjestelmään ja henkilöpalvontaan. Ehkä ensi kuussa nähdään aivan toisenlainen presidentti ja hallitus.

Mutta nyt vaalit ovat takana ja on aika katsoa eteenpäin, Puola on tulossa ja mahdolliseen PTO-uhkaan pitää vielä varautua. Mikäs tähän sopisi paremmin kuin:


Government of eFinland

CP: Temskih
vCP: Zacharia Raven
MoFA: TheJuliusCaesar, Ruben Lagus, Aulis Gerlander
MoD: Fettis, Dapipo
MoF: None|i
MoPR: Otus Leucotis (Minixmix), Qummi, Zalizare
MoIA: Fineros, maiklou
Minister of Lulz:: Enwrath, Hawley (Gesert)

Kiitos vielä kerran kaikille äänestäjille!

 

Comentarii

Cendorr
Cendorr Ziua 1,905, 13:15

Aqidin hallitushan oli täynnä henkilöitä, jotka on olleet hallituksissa ja muussa vallassa iät ja ajat. Siinä mielessä jos kansa "muutosta" haluaisi, niin sellaisen hallituksen äänestäminen valtaan ei olisi sitä tuonut. Paitsi että se olisi ollut ennennäkemätöntä, valta olisi ollut yhdellä puolueella. Eikai tuollaiselle hattua kannata nostaa...

TheJuliusCaesar
TheJuliusCaesar Ziua 1,905, 13:16

Temski hoitaa! o7

Citizen Mu
Citizen Mu Ziua 1,905, 13:16

Missä Zakken pistävä katse?

Tse Kim
Tse Kim Ziua 1,905, 13:16

Hyvä yritys se oli ja itse nostan hattua jos uskaltaa yrittää uutta. Ja eipä ollut kaukana ettei kyseinen hallitus olisi päässytkin valtaan.

Tse Kim
Tse Kim Ziua 1,905, 13:17

@Citizen MU, uppasin väärän kuvan, kiitos huomautuksesta. Päivitetään -->

ChosenR
ChosenR Ziua 1,905, 13:18

Loppu se ulina Cendorr

hailuotolainen
hailuotolainen Ziua 1,905, 13:21

Temski hoitaa! o7

Cendorr
Cendorr Ziua 1,905, 13:44

No siis.. kaikki tietää miten törkeää on ilmoittaa vasta kesken vaalien että:
"hei me tehtiin avoin haku, mut päätettiin kuitenki että hallitus = kauppaliitto".

Hyvä yritys se oli, ja totaalisen uutta eSuomessa, mutta paheksuttavaa se ennenkaikkea oli.

Erius
Erius Ziua 1,905, 14:16

@Cendorr

Älähän kuule mistään paheksuttavasta puhele sen jälkeen kun olet itse ostellut ääniä milloin artikkeleille ja milloin ehdokkaille itselleen. Aqid sentään julkisti hallituksensa avoimesti ennen vaaleja eikä salaillut kokoonpanoa ja paljastanut vasta vaalien jälkeen - se olisi ollut paheksuttavaa.

Floppivaalit, jos minulta kysytään. Mutta onnea voittajalle kuitenkin!

Gabriel Lavanche
Gabriel Lavanche Ziua 1,905, 16:10

Onnittelut voittajalle!

Ja vaaleissa mitään floppia ollut ^^ Kaksi hyvää ehdokasta, joskin kampanjointi taisi mennä hiukan övereiksi loppumetrejä kohden ehdokkaista itsestään riippumatta.

No ainakin saatiin suomalaisväriä kahden ehdokkaan verran internationaliin! Tietävätpä vielä, että ollaan elossa.

Cendorr
Cendorr Ziua 1,905, 17:20

@Erius

"Älähän kuule mistään paheksuttavasta puhele sen jälkeen kun olet itse ostellut ääniä milloin artikkeleille ja milloin ehdokkaille itselleen"

Ensinnäkin, Aqidin rekryministeri osteli kolmen puolueen feedissä ääniä Aqidille. Tämä ei arvatenkaan haittaa sinua. Toiseksi, Aqidin vaaliartikkeliin ostettiin myös ääniä. Tämäkään ei arvatenkaan haittaa sinua. Ja vielä kolmanneksi, mitä väliä sillä on mitä minä olen tehnyt? Ei mun tekemiset vaikuta siihen, onko jonku toisen toiminta ollu paheksuttavaa vai ei. Tuo on juuri tuollaista "koska muutkin teki" -selittelyä, joka on turhaa. Olen itse tehnyt mitä tahansa, ei vaikuta siihen ettenkö saisi tuoda muiden toiminnasta epäkohtia esiin : D

Aqid EI julkistanut listaa ennen vaaleja. Se annettiin vasta kun kymmenet ihmiset olivat jo ehtineet äänestää häntä, muistaakseni noin 70 oli mittarissa silloin. Silloin se tuli vasta mediaan. Jos sulla ei ole edes oikeaa tietoa kerrottavaksi, ni lopetetaan tää keskustelu tähän suosiolla.

Kaiken huipuksi Aqid vielä kusetti kansaa "avoimella haullaan", jonka hakijoista lopulta ketään ei valittu hallitukseen. Touhun kruunasi vielä se, että hallitus kasattiin vain ja ainoastaan kauppaliittolaisista. Ja vielä se törkein ja uskomattomin temppu oli, että totuus paljastettiin vasta vaalien ollessa jo hyvässä vauhdissa. Jos tämä ei ole paheksuttavaa ni mikä sitten mielestäsi on? Siinä haussa sivuutettiin käsittääkseni gesert (haki HM:ksi ja varmasti on kokeneempi kuin aqidin animeministeriksi valitsema axel), minixmix (haki tiedotukseen ja tarvitseeko edes selittää miksi olisi ollut parempi valinta kuin t0b1), fettis (3x presidentti ja ei valittu jostain syystä) sekä minä (vuoden hauskimmaksi juuri valittu, en kelvannut hupiminsiteriksi mutta tämä ei varmaan ketään yllättänytkään). Että tällainen oli se "avoin haku"...

Cendorr
Cendorr Ziua 1,905, 17:22

Korrektia olisi ollut kertoa ennen vaaleja, että avoimesta hausta ei ketään valittu ja hallituksessa tulisi olemaan vain kauppaliittolaisia. Näin se vaan on.

ChosenR
ChosenR Ziua 1,905, 21:48

Haistan peppukipeyden koska et olisi päässyt hupiministeriks

Princess Cendorella
Princess Cendorella Ziua 1,906, 00:10

Cendorr ota kaktus pois anaalista.

Ruben           Lagus
Ruben Lagus Ziua 1,906, 01:56

Pelkät aikaisemmat virat eivät tee henkilöstä pätevää tai sopivaa hallitukseen. Lisäksi animeministeri on täysin eri asia kuin hupiministeri.

Erius
Erius Ziua 1,906, 03:49

@Cendorr

"Tämäkään ei arvatenkaan haittaa sinua."

Kyllä minä kuule paheksun molempien puolten ääntenostelua. Erona nyt vain on se, että Temski voitti ja sinä hänen tukijanaan yrität täällä taas oikeuttaa oman toimintasi jollain. Jos Aqidin tiimissä ollaankin toimittu huononmaun vastaisesti niin se ei tarkoita että se automaattisesti suo sinulle tilaisuuden perseillä samalla tavalla. Minua ketuttaa juuri tuo asenteesi että voit ikäänkuin oikeuttaa toimesi toisten perseilyllä.

Vaalit olivat mielestäni floppi juuri sen takia, että molemmat osapuolet pistivät överiksi. Peli päättyi tasatilanteeseen ja minä ainakin olisin halunnut seurata näin tasaiset vaalit ilman että jää arvailuksi, kumpi puoli sai lopulta enemmän ääniä ja kumpi olisi voittanut rehdeissä vaaleissa.

Cendorr
Cendorr Ziua 1,906, 06:42

@Erius

Minä nimenomaan EN yritä oikeuttaa toimiani millään. Olenko puolustellut itseäni mitenkään? Minusta vain tuntui, että sinä yritit vetää keskustelun minuun tällä "Älähän kuule mistään paheksuttavasta puhele sen jälkeen kun olet itse ostellut ääniä milloin artikkeleille ja milloin ehdokkaille itselleen"

Kerroin vain, mitä muutakin on tapahtunut. Olen vastuussa äänten ostamisesta enkä kiistä sitä. Eikä mikään oikeuttanut sitä, se on väärin. Tuliko tämä nyt selväksi?

Ja sitten kauppaliittolaisille:

Minua ei ketuta mikään hupiministeripaikka, en koskaan olettanutkaan saavani sitä. Ja kyllä nimenomaan aiemmat virat tekee sen pätevyyden. Jos oot ollu lukemattomia kertoja tiedotusministeri ja tehny hommat hienosti ni sä olet takuulla pätevämpi kuin joku kerran virassa ollut. Teidän listassa sopivampi vain voitti pätevämmän, mikä on valitettavaa. Käsittämättömän lapsellisia tyyppejä on pakko olla Kauppaliitossa, kun henkilökemioista johtuen piti vain kauppaliittolaisia ottaa hallitukseen. Ettekö tule toimeen muun maailman kanssa?

Cendorr
Cendorr Ziua 1,906, 06:45

Viittaan siis minixmixiin ja Fettikseen. Ja turha selitellä, tiedän kyllä. Hallitusvirat on sellasia, että niissä tulisi vain hoitaa hommat eikä antaa henkilökohtaisten suhteiden haitata. Teillä on siellä tyyppejä, jotka ilmoittaa ettei tule tietyn henkilön kanssa samaan hallitukseen. Se on h*lvetin lapsellista.

Otus Leucotis
Otus Leucotis Ziua 1,906, 07:27

"Teillä on siellä tyyppejä, jotka ilmoittaa ettei tule tietyn henkilön kanssa samaan hallitukseen. Se on h*lvetin lapsellista."

Itse asiassa toi on hyvin yleistä, ja mun mielestä onkin ihan normaalia, että kaikki ei tule toimeen kaikkien kanssa - en minäkään nyt ihan jokaisen kanssa tule toimeen, vaikka siihen pyrinkin.

Mut jooh, vaalit tuli ja meni, turhaa niistä enää vääntää. Keskitytään nyt vaan kaikki polakkien ja unkarilaisten häätämiseen.

Cendorr
Cendorr Ziua 1,906, 07:37

Niin.. onko hallitus maan asioiden hoitamista varten vai ei? Jos vaikka ulkoministeri ja valtionvarainministeri eivät pidä toisistaan, tai vaikka suorastaan inhoaisivat toisiaan, niin estääkö se heitä hoitamasta hallitushommiansa hyvin? Tunteet pitää pystyä sen verran hillitsemään, hallitusten ei tule olla mitään kaverikerhoja, vaan mahdollisimman pätevä ryhmä hoitamaan asioita. Ja sillon ei pitäisi katsoa niinkään sitä, kuka on kivoin tyyppi vaan kuka osaa.

Olen minäkin ollut esim. Eriuksen kanssa samassa hallituksessa, taisi olla Kozen hallitus. Emme tainneet pitää toisistamme silloinkaan suuremmin, mutta enpä muista, että meidän oleminen samassa hallituksessa olisi mitään haittaa aiheuttanut hallituksen toiminnalle tai millekään.

Erius
Erius Ziua 1,906, 08:16

@Cendorr

Pidän sinua idioottina - se ei vielä tarkoita, että vihaisin sinua ja etten voisi tulla toimeen kanssasi. Jos käytät minua esimerkkinä niin todettakoon, että olen kerran aiemmin eronnut hallituksesta sen takia, että henkilökemiat Zakken kanssa eivät toimineet (ja kerran minut on samasta syystä myös erotettu hallituksesta - herran omalla presidenttikaudella). Tiedän myös tapauksia, joissa olen ollut tyrkyllä ulkoministerin virkaan, mutta vaikka osaamistani ei ole kyseenalaistettu niin hommaan on otettu joku, jonka persoona on vähemmän "värikäs". Kyllä ne henkilökemiat ihan luonnostaan ovat aika olennainen osa hallitustoimintaa. En tiedä miten esim. Aqid on avoimen hakunsa hoitanut, mutta jos siellä on ollut hänelle ennestään tuttuja jutkuja tyrkyllä niin pidän ihan loogisena että hän valitsee hakijoiden joukosta ne, joiden kanssa uskoo työskentelyn voivan sujua parhaiten.

Golpel
Golpel Ziua 1,906, 20:31

Aqid yrittää PTO

Jalopeura112
Jalopeura112 Ziua 1,906, 20:51

ainiin, minähän ihan unohdin koko vaalit ^^

Cendorr
Cendorr Ziua 1,907, 23:29

@ Erius

Saat pitää minua vaikka tonttu torvelona, mun ÄO ei liity tähän oikeastaan. Olen hieman erilainen pelaaja jne kyllä, tunnustan. Teen vähän eri tavalla asioita, mutta virheistä voi oppia ja varmaan olen oppinutkin monista. Ironista voi olla, että juuri sinulla oli aikanaan suuri vaikutus siihen. Teit sen tietoisesti tai et, niin olit yksi niistä joiden ansoista asenteeni muuttui. En enää syyttele muita virheistäni, enkä harrasta turhia selittelyjä. Tehdään siis vielä kerran selväksi tämä vaalijupakka - tiesin mitä teen ja mitä tapahtuu, en lähde piiloutumaan kenenkään taakse tai vetämään muita soppaan vaikka pystyisinkin. Koska enhän voi muita syyttää, minä itse siellä huseerasin. EK on äänten oston kieltänyt jollain tavalla aikanaan, mutta rangaistavaa ei siitä tehnyt. Kun katsotaan esim Kendon tapausta, jossa hän on toiminut tietoisesti törkeästi - kuten minäkin nyt, ei rangaistusta annettu juuri siitä syystä ettei tekoa oltu säädetty rangaistavaksi. Nämä teot ovat erittäin paheksuttavia ja törkeitä, ja en ole tässä selittämässä "koska muutkin tekee niin", vaan yritän valottaa vähän vallitsevia olosuhteita. Ne ovat sellaiset, että mitä tahansa saa tehdä kunhan ei ole rangaistusta säädetty. Ikävä juttu että näin on, itsehän kannattaisin kyllä äänten oston tekemistä rangaistavaksi. Mutta ei kai minulta mitään pyhimyksen käytöstäkään kannata odottaa, että kunniallisesti jättäytyisin rötöstelemästä vaikka muutkin rötöstelevät minkä ehtivät porsaanreikiä hyväksikäyttäen. Näinhän se on, että loppupeleissä EK:lla on vastuu mitä maassa saa tehdä ja mitä ei. On helvetin typerää syyttää moraalittomaksi ja rötöstelijäksi, jos on itse istunut eduskunnassa lukemattomia kausia. EK voisi milloin tahansa säätää äänten ostamisen rangaistavaksi. Tulee ihan mieleen oikean elämän veroparatiisijutut. Sossut huutaa, että moraalitonta ja moraalitonta, mutta itse istuvat eduskunnassa ja ovat osaltaan vastuussa siitä miten saa toimia ja miten ei. Sama kuvio tässä ääntenostossa.

Cendorr
Cendorr Ziua 1,907, 23:30

Selvien todisteiden kanssa tuomiot siitä olisivat ihan mahdollisia.

Ja sitten vielä Aqidin hallituksesta. En lähde tässä yksityiskohtia selostamaan, mutta jonkun verran olen kuullut siitä, miksi Aqidin hallitus näytti miltä näytti. Avoimesta hausta ei kannata ainakaan puhua, se oli täyttä puppua. Taustalla saattoi olla hyvä ajatus, mutta olisi ollut ainakin suotavaa tiedottaa ennen vaaleja, että avoin haku meni mönkään ja hallituskanavan nimi tulee olemaan #eduskauppa.

Cendorr
Cendorr Ziua 1,907, 23:37

Ja jottei varmasti epäselvyyttä jää: Otan vastuun teoistani, mutta mikä se vastuu on? Miten minut asetetaan vastuuseen kun en ole rikosta tehnyt? Saan tästä kuraa niskaani, ja totta h*lvetissä ansaitsenkin sen!

Eli tässäpä tämä ongelma on, tehkäämme äänten osto rangaistavaksi niin ei tarvitse arvuutella kuka ostaa ja missä, eikä jatkaa tätä leikkiä. Rikoksista tuomitaan, moraalittomuutta voi korkeintaan paheksua.

Jorma Ollila
Jorma Ollila Ziua 1,907, 10:14

Kanisteria viis vuotta

Johannes Valkkynen
Johannes Valkkynen Ziua 1,907, 12:15

Temski hoitaa! o7

 
Postează răspunsul tău

Ce este asta?

Acesta este un articol scris de un cetățean eRepublik, un joc de strategie bazat pe țările din viața reală. Creează-ți propriul cetățean și condu țara ta pe drumul ei spre glorie. Îți poți câștiga faima în războaie, luptând ca un erou, în presă, scriind articole, sau construind un imperiu financiar.