Ambient pornit/oprit

Înscrie-te

 

Continuă

Continuă Prin crearea acestui cont declari că ești de acord cu Termenii serviciului & Politica de confidențialitate
Retrimite e-mail-ul   |  Nu ai primit e-mail-ul? confirmation@erepublik.com

Resend the confirmation email to this address

Retrimite e-mail-ul Nu ai primit e-mail-ul? confirmation@erepublik.com

[eCumhuriyet] Gün: 1900/1 Bülteni (BULMACALI)

Ziua 1,900, 07:42 de kerutor
Oy ve abonelikleriniz için teşekkür ederim.

Gün: 1900 - Bağımsız ve Tarafsız İlkeli Gazetecilik -

Merhaba,

Bültene başlamadan önce ölüm yıldönümlerinde; 1979 yılında gerçekleşen bir suikast sonucu aramızdan ayrılan Abdi İpekçi'yi ve 1999 yılında hayatını kaybeden Barış Manço'yu sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Bugünkü bültenimizde seçimler, Merkez Bankası, Türk topraklarında gerçekleşen savaşlar ve daha fazlası var.

Bunun haricinde değinmek istediğim bir husus; medyanın mevcut durumunda gazetemizin sayıları düzenli okurlarımız tarafından kolayca takip ediliyor, ancak gerek dağıtım makaleleri gerek seçim makaleleri gerek oy satın alınarak yükseltilen makaleler bizim bültenlerimizin okunmasını da güçleştiriliyor. Bu nedenle makalelerimi beğenen arkadaşlarımın oy ve shout açısından desteklerini çok önemsiyorum, çünkü eCumhuriyet'in devamı ve yeni okurlar kazanması için bunlar çok gerekli. Desteğiniz için teşekkür ediyor, haberleri sunuyorum.

Keyifle okuyunuz...

Kerutor

Destekleriniz için teşekkürlet
TheMCunyers has transferred 30 Weapons to your storage.
5 minutes ago
TheMCunyers has transferred 2 Gold to your account.
6 minutes ago
White Walker has transferred 1 Gold to your account.
3 minutes ago
MirzaMan has transferred 2 Gold to your account.
7 hours ago




- - - - - HABERLER - - - - -



MECLİS BAŞKANI OYUNDAN UZAKLAŞTIRILDI !

Geçtiğimiz meclis seçimlerinin ardından yapılan oturumda başkan olarak seçilen BardakReyiz günün erken saatlerinde sahte hesap kurmak veya kullanmak suçlarından süresiz olarak oyundan uzaklaştırıldı.

Çeşitli partilerden görüştüğümüz milletvekilleri 01 Şubat günü gerçekleşen Meclis Oturumu'nda hükümet tarafından hakkında istenen güven oylamasını "tüzükte olmadığı" gerekçesiyle reddeden Meclis Başkanı; bazı vekillerin ısrarı sonucu oturumun sonunda bir sonraki oturumda bu oylamanın yapılmasına izin verdi. Konu hakkında görüştüğümüz başbakan Grant, güven oylaması talebinin "daha önceden tespit edilmiş sahte hesaplar" ve "kanaldaki fevri davranışlar" gözönünde bulundurularak Özel Mesaj grubu üzerinden yapıldığını doğruladı.

SON DAKİKA ::: Meclis Başkanı'nın mensubu olduğu AK-47 Partisi tarafından yapılan açıklamada da Meclis Başkanı'nın güven oylaması talebini bir süre reddettiği doğrulandı. Bununla beraber parti açıklamasında Grant'ın Meclis Özel Mesaj Grubu'ndaki tartışma nedeniyle güven oylaması talebinde bulunduğu öne sürüldü.



Türkiye Yine Bonussuz !

Marmara Bölgesi'nin kaybedilmesiyle Anadolu ile halihazırda başkentimiz olan Sofya'nın bağlantısı kesildi; sadece silah şirketleri Balkanlar'daki topraklarımızdan elde ettiğimiz Demir bonusunu kullanabiliyor.

Marmara Savaşı'nın ardından Bulgaristan tarafından açılan isyan savaşlarının sonuçları sevindirici olurken; Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne düzenlenen saldırıda Bulgaristan üstün durumda.



Merkez Bankası Başkanı: "Bırakıyorum"

Uzun süredir Merkez Bankası Başkanlığı'nı yürüten sade_vatandaş geçtiğimiz gün yayınladığı makalesinde yetkililerden usülüne uygun olarak yeni bir Merkez Bankası Başkanı seçilmesini istedi ve oyunu bırakacağını açıkladı.

Makalesinde Türkiye'nin eskisi gibi banka harcamalarını ve devletin faaliyetlerini sorgulamadığını kaydeden başkan; halkı bu konuda daha dikkatli davranmaya çağırdı.



Türk Ordusu 2. Yılını Kutlamaya Hazırlanıyor

1901. günde kuruluşunun ikinci yılını kutlayacak olan Türk Ordusu; kuruluş yıldönümünü çeşitli çekiliş ve turnuvalarla kutlamaya hazırlanıyor.

Günümüzde "öldürdüğü düşman sayısı" bazında ikinci olan ve birçok konuda önde olan askeri grup; Türkiye'nin işgal altında olduğu dönemlerde devlet desteğiyle kurulmuş, yaşanan gelişmeler üzerinde devletten aldığı ödenekten vazgeçerek özel ordu statüsünde savaşmaya başlamıştı.



Başkanlık Seçimlerine Doğru...

İNCİ hükümetinin başbakanı Grant bir seçim makalesi yayınlayarak adaylığını koydu. Bununla beraber meclis eski başkanı YunusCakir da Osmanlı Partisi'nden adaylığını koyarak bir seçim makalesi yayınladı.

İlk 5'te yer alan partilerden AK-47 YunusCakir'ı desteklerken; TYP henüz bir makale yayınlamamış olan ve İNCİ adayının kabinesinde yer alan Turkuaz Hareket adayı Hacoguz'u destekliyor. BTP ise henüz bir beyanda bulunmuş değil.



Mecliste Yeni Yasama Dönemi Başladı

Mecliste yapılan açılış toplantısında AK-47 kontenjanından meclise giren BardakReyiz meclis başkanı seçilirken; Osmanlı Partisi kontenjanından Mete Arhan meclis sözcüsü seçildi. Meclisle ilgili bilgilendirmeler onun gazetesi üzerinden sürdürülüyor.

Açılış toplantısının ardından yapılan diğer oturumda 3 kişilik Devlet Denetleme Kurulu'na devlet kurumlarından bilgi alma yetkisi tanındı.



eRepublik 2013 Buluşması Selanik'te

eRepublik geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen buluşmanın bir benzerini Yunanistan - Selanik'te yapmaya karar verdi. Buluşma için 9 kişilik bir komisyon kuruldu. Eylül ya da Haziran aylarında yapılması planlanan buluşmanın kesin tarihi için Mart ayına kadar sürecek bir anket de yapılıyor.



BULMACA

Makalemiz 50 oy üzerine ulaştığı için bulmacamızı yayınlıyoruz. Okurlarımız aşağıdaki linke tıklayarak bulmacayı çözebilirler.

DİKKAT: Bütün bulmacayı BÜYÜK HARFLERLE ve TÜRKÇE KARAKTER KULLANARAK çözünüz.

>>>>> BULMACA ÇÖZ <<<<<




Önemli Linkler

Türkiye Portalı (Forum - Blog)
eTürkiye IRC Kanalı (#eTR)
eTürkiye Dağıtım Kanalı (#grupturko)
Milli Savunma Bakanlığı Emirleri
Savaşabileceğiniz Cepheler
Merkez Bankası Yayın Organı
eCumhuriyet Eğitim Arşivi - Yeni Oyuncular
eCumhuriyet Eğitim Arşivi - Açıklamalı Görevler Rehberi



Makalenin içeriğinin, görsellerinin kısmen yahut tamamen kaynak gösterilmeksizin ve izin verilmeksizin alınmaması rica olunur.

Oylarınız ve abonelikleriniz için tekrardan teşekkürler.

Saygılarımla,

kerutor | eCumhuriyet Gazetesi
 

Comentarii

kerutor
kerutor Ziua 1,900, 07:43

eCumhuriyet - Gün 1900 Bülteni

http://www.erepublik.com/en/article/2204672/1/20

Zincir Shout

Qarisma35
Qarisma35 Ziua 1,900, 07:45

pirinç

sucwright
sucwright Ziua 1,900, 08:04

v

YOK3D1C1 TR
YOK3D1C1 TR Ziua 1,900, 08:05

v

Temir Beg
Temir Beg Ziua 1,900, 08:20

v

BatuHan38
BatuHan38 Ziua 1,900, 08:25

v

M.AZAK 1453
M.AZAK 1453 Ziua 1,900, 08:36

V

eXalife
eXalife Ziua 1,900, 08:38

v

fotinos
fotinos Ziua 1,900, 08:58

v

Lord Vaako
Lord Vaako Ziua 1,900, 10:25

Eline sağlık her zamanki gibi çok güzel.

Anekt0d
Anekt0d Ziua 1,900, 10:54

v

tuPole
tuPole Ziua 1,900, 10:54

V+

Kutluk Bilge Kul Grant
Kutluk Bilge Kul Grant Ziua 1,900, 10:55

v

Hacoguz
Hacoguz Ziua 1,900, 10:55

oyladım Kerem.

Finishimm
Finishimm Ziua 1,900, 10:56

v

huzursuz bacak
huzursuz bacak Ziua 1,900, 10:56

v

pampuan reyis
pampuan reyis Ziua 1,900, 11:02

pampuan reyis
pampuan reyis Ziua 1,900, 11:02

bnde gelcm xdxd

Haci.Muro
Haci.Muro Ziua 1,900, 11:34

v

BilgeKagan69
BilgeKagan69 Ziua 1,900, 12:11

v

trmay
trmay Ziua 1,900, 12:24

voted o/

Kutluk Bilge Kul Jack4dam
Kutluk Bilge Kul Jack4dam Ziua 1,900, 14:44

oha adam bulmaca eklemiş amk : D

votod for bulmaca

Teo Reyiz
Teo Reyiz Ziua 1,900, 15:19

v

TheMCunyers
TheMCunyers Ziua 1,900, 16:04

V

PiToN1945
PiToN1945 Ziua 1,901, 23:30

v+s

navaron
navaron Ziua 1,901, 00:19

v

OzgZgr
OzgZgr Ziua 1,901, 02:32

V

mason YCK92
mason YCK92 Ziua 1,901, 04:19

bulmaca iyimiş xd

Rammstein1907
Rammstein1907 Ziua 1,901, 04:23

v

BilgeKagan69
BilgeKagan69 Ziua 1,901, 04:27

Bulmaca güzel olmuş o/

MuratSelim
MuratSelim Ziua 1,901, 04:43

V

Lovatic
Lovatic Ziua 1,901, 04:46

V

Lovatic
Lovatic Ziua 1,901, 04:53

la 2 saattir sloganını arıyorum resimde yazıyomuş meğersem ben de bağımsız tarafsız nasıl sığacak lan buraya diyorum xd

Tazanotto
Tazanotto Ziua 1,901, 05:11

güzel olmuş makale eline saglık
vs

tuPole
tuPole Ziua 1,901, 06:03

V+

OkanOzcelik
OkanOzcelik Ziua 1,901, 06:45

v

Fuat P
Fuat P Ziua 1,901, 08:14

v

White Walker
White Walker Ziua 1,901, 10:56

v
Hiç bir sey degistirme, bu tarz devam.

Sentin0
Sentin0 Ziua 1,901, 14:41

v

denizerus
denizerus Ziua 1,901, 14:51

Voted

falchata
falchata Ziua 1,901, 15:11

v

MirzaMan
MirzaMan Ziua 1,901, 17:02

Süpersin V+Shout

yanyali
yanyali Ziua 1,901, 17:23

vay amk bulmaca var, emekli gazetesiymis bu

voted

CoskunYunusEmre
CoskunYunusEmre Ziua 1,902, 01:11

v

sailordeniz
sailordeniz Ziua 1,902, 03:09

v133 s1846

Tebrikler!

eCumhuriyet bulmacasını tamamladınız.

Eğer bulmacamızı beğendiyseniz gazetemize abone olabilir, makalemizi oylayabilir ya da maddi destek verebilirsiniz.

 
Postează răspunsul tău

Ce este asta?

Acesta este un articol scris de un cetățean eRepublik, un joc de strategie bazat pe țările din viața reală. Creează-ți propriul cetățean și condu țara ta pe drumul ei spre glorie. Îți poți câștiga faima în războaie, luptând ca un erou, în presă, scriind articole, sau construind un imperiu financiar.