ΠΕΡΙ BUCK ROGER, ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ...ΠΡΟΕΔΡΩΝ!!

Day 890, 01:29 Published in Greece Greece by Byzantinos Aetos2
Αγαπητοί αναγνώστες και φίλοι,

Τις τελευταίες μέρες διάβασα διάφορα άρθρα περιέχοντα όλες σχεδόν τις απόψεις, σχετικά με την υποψηφιότητα του Buck Roger.Πολλοί άνθρωποι στο chat με πλησίασαν επίσης ανταλλάσσοντας απόψεις.

Είδα πρόσφατα και ένα άρθρο αλλά κι αρκετά σχόλια σχετικά με το μειονέκτημα του Buck Roger να αναλάβει Πρόεδρος ένεκα μη Ελληνικής καταγωγής.
Διάβασα και ειλικρινά τρόμαξα με κάτι αναφορές σε Καραϊσκάκη, Κολοκοτρώνη, Lord Byron, οι οποίες πέρα από ανιστόρητες ήταν και κωμικές!
Κατ’ αρχάς τον άνθρωπο Buck Roger δεν τον γνωρίζω όπως και δεν γνωρίζω προσωπικά κανέναν e-Έλληνα. Η σχέση μου με τον Buck είναι μέσα από διάφορες συζητήσεις στο φόρουμ του congress αλλά και στο chat.
Μέσα από αυτές τις συζητήσεις, έχω εκτιμήσει βαθύτατα τον Buck Roger και έχω θρέψει απεριόριστο σεβασμό τόσο στην προσφορά του στην eGreece όσο και στην παρουσία του στο παιχνίδι εν γένει.
Έχει υπάρξει δε και Υπουργός Εμπορίου στην πρόσφατη Κυβέρνηση, και νομίζω πως κι εκεί έχει επιδείξει αξιοπρόσεκτο πάθος και προσπάθεια για δουλειά και συνεισφορά.


Λέγεται λοιπόν, πως όλα καλά και Άγια, αλλά ένεκα του ότι ο άνθρωπος είναι Αμερικανός – ή εν πάση περιπτώσει, δεν είναι Έλληνας – δεν πρέπει να βγει Πρόεδρος, κι ότι η Εθνικότητά του αποτελεί εμπόδιο για να ανελιχθεί στο ανώτατο αξίωμα της eGreece.

Προσωπικά θεωρώ ότι μια τέτοια δήλωση είναι άκρως ρατσιστική και ξενόφοβη. Είναι μια τάση που δεν προάγει ούτε τη Δημοκρατία ούτε την Ισονομία μεταξύ των ανθρώπων.

Παρόλα αυτά, έχει μέσα της μερικές αλήθειες και μερικά ψέματα!

Αλήθειες:

1) Είναι γεγονός ότι η καταγωγή (είτε πρώτης ή δεύτερης ή τρίτης γενιάς) δημιουργεί συνθήκες μεγαλύτερης αγάπης για μια Χώρα, σε σχέση με μια άλλη.Όποιος θεωρεί ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, πλανάται πλάνην οικτρά. Η Καταγωγή, εμπεριέχει την κουλτούρα, την παιδεία και τη γλώσσα, δομικά στοιχεία για να καταλαβαίνεις την ψυχοσύνθεση του λαού, και να λειτουργείς με τέτοιο τρόπο ώστε να αντιλαμβάνεσαι τις ανάγκες του λαού με αποτελεσματικότητα και άρα να πράττεις αναλόγως.

2) Η ανάγκη για προσφορά κάπου πηγάζει από την αγάπη: Μπορείς να προσφέρεις περισσότερα κάπου όταν το αγαπάς, και η προσφορά σου αυτή είναι τόσο αφιλοκερδής όσο μεγαλύτερη είναι η αγάπη σου. Λογικά, λοιπόν, όσο περισσότερο αγαπάς μια χώρα τόσο περισσότερο διατεθειμένος είσαι να προσφέρεις. Άρα είναι δεδομένο ότι κάποιος περιμένει περισσότερο αγάπη για την eGreece από κάποιον που είναι Έλληνας, παρά από κάποιον που δεν είναι!

3) Η επικοινωνία με τους πολίτες, όχι τόσο σε επίπεδο γλώσσας αλλά σε επίπεδο αμεσότητας θα είναι ελλιπής. Υπάρχουν δεκάδες που μπορούν να ομιλούν απταίστως την Αγγλική, αλλά πρέπει ο Πρόεδρος της Χώρας να έχει απήχηση και να μπορεί να επικοινωνεί και με νεαρότερα άτομα που δεν μπορούν να μιλήσουν τη γλώσσα του. Με απλά λόγια, αυτός που κάποιος είναι «ψηλά» πρέπει να σκύβει προς εκείνους που είναι «χαμηλότερα», παρά όσοι είναι «χαμηλά» να αγωνίζονται να φτάσουν εκείνον που είναι «ψηλά» για να επικοινωνήσουν. Αυτό είναι το βασικό γνώρισμα ενός Ηγέτη: η δυνατότητά του, άμεσα, να μπορεί να επικοινωνήσει με όλα τα στρώματα του λαού.

Ψέματα:
1) Δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι είναι Έλληνες αγαπάνε την Πατρίδα τους. Σε σχέση με κάποιους άλλους «Έλληνες» που προτιμούν να πολεμήσουν στην Αγγλία, στην Ισπανία ή … ενάντια στον Ελληνικό Ιμπεριαλισμό (!!), ο Buck έχει αποδειχθεί πολύ περισσότερο Έλληνας από αυτούς.

2) Καμιά φορά, οι ίδιοι οι Έλληνες είμαστε τόσο επιρρεπείς στην Ελληνικότητά μας, που βάζουμε τον εγωισμό μας και τα πάθη μας πολύ υψηλότερα από την αντικειμενικότητα και τη ψυχρή λογική. Εδώ ένας ξένος θα είχε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, αφού θα μπορούσε να δει τα πράγματα πιο καθαρά απαλλαγμένος από Εθνικά ή Αντεθνικά πάθη.

3) Έχουμε δει πολλούς Έλληνες προέδρους: δεν ήταν όλοι τους επιτυχημένοι: άλλοι έχασαν το Αιγαίο και την Κρήτη, άλλοι κάνανε πλάτη στους φίλους τους να παίρνουν περισσότερα όπλα από τον Ελληνικό Στρατό από αυτά που τους αναλογούσαν, κι άλλοι έχουν εμπλέξει το όνομά τους σε κάθε οικονομικό σκάνδαλο που υπάρχει.



Επιπλέον, ξεχνάμε κάτι βασικό, και εδώ εννοώ όλους μας!

Για να βγει κάποιος πρόεδρος, δεν θα μετρηθεί με τον εαυτό του, αλλά με άλλους υποψηφίους.
Θα μετρηθεί λοιπόν με βάση τους άλλους οι οποίοι επί ίσοις όροις ζητούν να Κυβερνήσουν την e-Χώρα μας.

Άρα το βασικά κριτήρια για την επιλογή είναι:

1. Διαφάνεια
2. Αγάπη για τη Πατρίδα και διάθεση για Προσφορά.
3. Κατανόηση και Ηγετικές ικανότητες.
4. Έλλειψη Ματαιοδοξίας και διάθεση να βάλει του «εγώ» κάτω από το «εμείς».



Διαβάζοντας με προσοχή τις προεκλογικές δηλώσεις του Buck Roger, διαπίστωσα ότι γράφει ξεκάθαρα γιατί είναι στην Ελλάδα κι όχι στην Αμερική.

Λέει λοιπόν, ο άνθρωπος ότι ήρθε στην Ελλάδα διότι η Αμερική δεν πάσχει από Ηγετικές Προσωπικότητες ή γνώμες κι ότι δεν θα μπορούσε ο ίδιος να προσφέρει πολλά!

Βάζω επί λέξει τα λόγια του:
The USA does not lack for leadership or opinion whatsoever, and I have always known that I am an organizer and a persuader by personality. I would add little of value.
Many of those in very populous countries should consider contributing to eRepublik from another home. It will mean escape from the cacaphony of a hyperactive national press and entry into a scene where leadership is in strong demand.



Είναι σαφές λοιπόν – και δεν νομίζω να υπάρχει πιο ειλικρινής προεκλογική δήλωση υποψηφίου - ότι η επιλογή της eGreece, έναντι της eChina (όπως αναφέρει στις υποψήφιες επιλογές του), δεν έγινε με βάση την Αγάπη για προσφορά στην eGreece, αλλά για την προσωπική του ανάγκη να αναδειχθεί σε μια χώρα όπου…υπάρχει έλλειψη Ηγετών.

Με απλά λόγια, διάλεξε μια χώρα στην οποία θα μπορούσε να αναδειχθεί ως…Σωτήρας!



Ειλικρινές και τίμιο εκ μέρους του να μας το δηλώνει, και προσωπικά θαυμάζω το ήθος του, αλλά αυτομάτως στα δικά μου – και πιστεύω των περισσοτέρων – κριτήρια, αυτομάτως δηλώνει ότι του λείπουν 2 πολύ βασικά:

• Αγάπη για τη Πατρίδα και διάθεση για Προσφορά.
• Έλλειψη Ματαιοδοξίας και διάθεση να βάλει του «εγώ» κάτω από το «εμείς»
.



Άρα, στις επόμενες Προεδρικές εκλογές, νομίζω η σειρά επιλογών μας για τον κατάλληλο πρόεδρο δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από:

Επιλογή 1η: Έλληνας, με διαφάνεια, εντιμότητα, αφιλοκέρδεια, διάθεση για προσφορά και επιτυχημένο έργο.

Επιλογή 2η: Έλληνας, με διαφάνεια, εντιμότητα, αφιλοκέρδεια, διάθεση για προσφορά, και με μικρές δυνατότητες – ευκαιρίες να δείξει επιτυχημένο έργο.

Επιλογή 3η: Μη έλληνας, με απόλυτη αγάπη για την eGreece, άκρως φιλελληνικά αισθήματα και πλήρη διάθεση να βάλει το «εγώ» του κάτω από το «εμείς».

Επιλογή 4η: Μη έλληνας, με μια απλή συμπάθεια για την eGreece, και διάθεση για έργο.


Προφανώς και με βάση τα προσωπικά μου κριτήρια, δεν βάζω καθόλου στο παιχνίδι όλους όσοι δεν αισθάνονται Έλληνες ακόμα κι αν η καταγωγή τους είναι Ελληνική, αλλά κι όσους δεν έχουν καμιά διάθεση ή σχέση με τη διαφάνεια και την εντιμότητα.


Είναι σαφές λοιπόν, ότι προφανώς θέση στην Ελληνική Προεδρία μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε ελλείψει άλλων γηγενών ηγετών!

Άλλωστε και ο ίδιος ο Buck Roger το ίδιο είπε: Στην Αμερική υπάρχουν πολλοί ηγέτες και ισχυρή πολυφωνία και δεν θα μπορούσε να εξελιχθεί.



Εάν όντως υπάρχει έλλειψη Ηγετών στην eGreece, τότε Good Luck Buck Roger!



Αναρωτιέμαι όμως: Έχουμε πραγματική έλλειψη Ελλήνων Ηγετών;






Byzantinos Aetos