ΑΙΣΑ, Η 6ΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΜΩΑΜΕΘ by Johnoagrios

Day 2,838, 07:20 Published in Greece Greece by Johnoagrios

Ο προφητης Μωάμεθ ( 570 μ.Χ. – 632 μ.Χ) ήταν ένας ευφυής Άραβας που κατάφερε να ενώσει όλες τις πολεμοχαρείς αραβικές φυλές και να τις οδηγήσει στο να κυριαρχήσουν στην αραβική χερσόνησο και αργότερα στην Βόρεια Αφρική. Με κίνητρο την νέα θρησκεία που μόλις είχε ξεπηδήσει , το Ισλάμ (που στα αραβικά σημαίνει υποταγή) , και με αυτόν σαν κύριο εκφραστή της, οι φυλές σταμάτησαν τον αλληλοσπαραγμό και ενώθηκαν εναντίον οποιοδήποτε αντιστεκόταν στο Ισλάμ, με σκοπό μία θέση στον πολλά υποσχόμενο Ισλαμικό παράδεισο.



Οι κατακτήσεις του Μωάμεθ και των διαδόχων του

Ο Μωάμεθ έκανε τα πάντα να κρατήσει την ενότητα των φυλών μέσω ενός νόμου, που του τον είχε αποκαλύψει ο Αλλάχ, την Σαρία (Ισλαμικός νόμος, ένας από τους 4 βασικούς πυλώνες του Ισλάμ) . Και το κατάφερε, έχοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη και υποταγή των Μουσουλμάνων. Στο σήμερα αρκετός αριθμός κρατών εφαρμόζει κατά γράμμα αυτή την διεστραμμένη και απαρχαιωμένη νομοθεσία, ανάμεσα τους, Ιράν (αν και σιίτες Μουσουλμάνοι, σχεδόν αιρετικοί για τους ορθόδοξους – Σουνίτες), Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Υεμένη, Βόρειο Σουδάν και τέλος αν και δεν είναι κράτος παρά ένα δημιούργημα μίσους, το Ισλαμικό κράτος.



Τα κράτη που χρησιμοποιούν Σαρία (Ισλαμικό Νόμο), πλήρης εφαρμογή Σαρία (σκούρο μπλε), μερική εφαρμογή Σαρία (κίτρινο) , τοπική και ανεπίσημη εφαρμογή Σαρία ( πορτοκαλί)

Δεν μπορεί σε κανέναν να μην κάνει εντύπωση η θέση των γυναικών στα κράτη που εφαρμόζεται η Σαρία. Υποβαθμισμένες, οριακά χρησιμοποιούμενες σαν αντικείμενα και χωρίς καμία επιρροή, είναι ουσιαστικά αβοήθητες σε έναν κόσμο που είναι φτιαγμένος από πολεμοχαρείς ανδροκρατούμενες αραβικές φυλές.

Παρ’ όλα αυτά από τις 12 γυναικες του Μωάμεθ μία κρατά ξεχωριστή θέση ανάμεσα στους Σουνίτες Μουσουλμάνους.

Η Αΐσα (Aisha) , της οπόιας το όνομα ακολουθεί το προσωνύμιο Umm Al mu’mineen (Μητέρα των Πιστών). Η Αΐσα ήταν κόρη του Αμπού Μπάκρ, σύντροφος του Μωάμεθ από την αρχή των εκστρατειών του που μετά τον θάνατο του , διαδέχτηκε τον Μωάμεθ σαν χαλίφης (θρησκευτικός, στρατιωτικός και πολιτικός ηγέτης των Μουσουλμάνων).

Η Αΐσα γεννήθηκε περίπου το 613-614 μ.Χ. Στην ηλικία των 6 ετών ο πατέρας της την παρέδωσε στον Μωάμεθ για να γίνει η γυναίκα του. Προφανώς δεν μπορούσε να το αρνηθεί, αφ’ ενός γιατί ήταν γυναίκα και το να αρνηθεί τον προφήτη ήταν προσβολή που θα την οδηγούσε στο θάνατο, και αφ’ ετέρου ένα 6 χρονο κορίτσι αδυνατεί να έχει αντίληψη.

Απόσπασμα από την Χαντίθ (ιερά απομνημονεύματα των ακολούθων του Μωάμεθ – θεωρούνται τα πιο αυθεντικά κείμενα αμέσως μετά το κοράνι) :

Διηγείται η Αΐσα: Ο γάμος με τον προφήτη τελέσθηκε όταν ήμουν 6 ετών και ολοκληρώθηκε όταν έγινα 9 και παρέμεινα μαζί του για 9 έτη (μέχρι το θάνατο του).

— Sahih al-Bukhari, 7:62:64

Για αυτό και μέχρι σήμερα οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους παντρεύονται κοριτσια από την ηλικία των 6 ετών και μπορούν να ολοκληρώσουν το γάμο στα 9 , σύμφωνα με την Σαρία. Βέβαια υπάρχουν διαφορετικές εκδοχές αναφορικά με την ηλικία της Αΐσα αν και αυτή που παρατέθηκε είναι η επίσημη που αναγνωρίζουν οι Μουσουλμάνοι. Οι άλλες εκδοχές δίνουν την ηλικία γάμου στα 8 και την ολοκλήρωση του όταν ήταν 10 ετών και άλλη μία εκδοχή όταν ήταν 10 και 12 ετών αντίστοιχα.



Επίσης διηγείται η Αΐσα :Συνήθιζα να παίζω με τις κούκλες μου, με την παρουσία του προφήτη. Οι φίλες μου επίσης παίζαν με εμένα. Όταν ο Απόστολος του Αλλάχ έμπαινε στη σκηνή μου, οι φίλες μου κρύβονταν, αλλά ο προφήτης τις καλούσε να παίξουν μαζί μου ..

-Fateh-al-Bari page 143, Vol.13

Το παιχνίδι με κούκλες ήταν απαγορευμένο για τα Ισλαμικά δεδομένα, όμως της το επέτρεπε διότι δεν είχε φτάσει στην εφηβεία (εφηβεία για το Ισλάμ ήταν η αρχή της εμμήνου ρύσης στα κορίτσια).

Μετά το θάνατο του Μωάμεθ, η Αΐσα έπαιξε πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του Ισλάμ, καθώς και στον διαχωρισμό του ανάμεσα σε Σιίτες (αιρετικοί) και Σουνίτες (σκληροπυρηνικοί), καθώς υποστήριξε τον πατέρα της Αμπού Μπακρ, που ήταν ο διάδοχος του Μωάμεθ, και αφόρισε τους Σιίτες που πίστευαν ότι ο Μωάμεθ είχε τοποθετήσει τον Αλί Ιμπν Αμπού Ταλίμπ για χαλίφη και ότι ο Αμπού Μπακρ είχε σφετεριστεί την εξουσία. Για αυτό το λόγο οι Σιίτες την βλέπουν αρνητικά, ενώ οι Σουνίτες σαν Μητέρα των Πιστών.

Αποτέλεσμα του διαχωρισμού ένας αιώνιος πόλεμος που μαίνεται μέχρι σήμερα, για την δογματική κυριαρχία. Το Ισλαμικό κράτος και όλα τα μουσουλμανικά κράτη – με εξαίρεση το Ιράν – κυρίως είναι ως επί το πλείστον Σουνίτες αν όχι αμιγώς Σουνίτες (π.χ. Τουρκία και Σαουδική Αραβία).

Ο διαχωρισμός αυτός προκάλεσε αστάθεια σε όλα τα νεοδημιουργημένα κράτη μετά τη συνθήκη χάραξης συνόρων που έγινε από Άγγλους και Γάλλους μετά τη λήξη του Α’ παγκοσμίου πολέμου με τη συνθήκη Sykes – Picot , δημιουργώντας κράτη με ανομοιογένεια μετά τη λήξη της αποικιοκρατίας και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως Ιράκ (50% Σουνίτες και 50% Σιίτες – προ ισλαμικού κράτους) , Συρία , Ιορδανία και Λίβανος, αντί του διαχωρισμού σε 2 μεγάλα κράτη Σιιτιστάν και Σουνιτιστάν προς αποφυγή της αιματοχυσίας. Μέχρι σήμερα αυτή η αστάθεια ταλάνιζε την Μέση Ανατολή, έχοντας σαν αποτέλεσμα πολλαπλές εξωτερικές εισβολές, και φτάνοντας στο σήμερα, τη δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους.



H συνθήκη Sykes – Picot

Δυστυχώς σταδιακά επικρατεί το σκληροπυρηνικό Σουνιτικό Ισλάμ, το οποίου τα αποτελέσματα είναι εμφανή στις οθόνες της τηλεόρασης μας και πολύ σύντομα με τους ρυθμούς μετανάστευσης και μέσα στην κοινωνία μας, η οποία αν δεν κάνει μία υπεργιγάντια προσπάθεια εκσυγχρονισμού αυτών των ανθρώπων, το μέλλον για τους μετανάστες αλλά και τους ντόπιους κατοίκους, προβλέπεται μάλλον ζοφερό.

Σε περίπτωση που θέλετε να διαβάζετε το σαιτ που τα γράφω και επίσημα πλέον και αν θελετε να στηριξετε μια προσπάθεια μπορείτε να το κάνετε εδώ