Εκλογές, δημοψηφίσματα και τρίχες!

Day 2,510, 11:30 Published in Greece Greece by Makedonissa

Καλησπέρα σε όλες και σε όλους (όσους έχουν μείνει...)

Μην αγχώνεστε ρε, δεν κατεβαίνω υποψήφιος!

Σε 2 μέρες έχουμε ξανά Προεδρικές εκλογές.
Εχουμε ήδη 5 υποψήφιους εκ των οποίων τον 1 δεν το ξέρω καν, αν και είναι στο παιγνίδι απο το 2009 (...και μάλιστα και παλιότερος από εμένα, αν ΕΙΝΑΙ δυνατόν, νέο είδος δεινόσαυρου!!!) και άλλους 4 εκ των οποίων τους 3 τους εκτιμώ λιγότερο και περισότερο και ο ένας μου είναι αδιάφορος.
Μην βιαστείτε να προεξοφλήσετε ποιός είναι ποιός, θα κάνετε μέγα λάθος, να είστε σίγουροι. Και μην ρωτήσετε για ονόματα, αν ήθελα να τα μάθετε, θα τα έγραφα.

Σίγουρα είναι σημαντικές αυτές οι εκλογές όσο ήταν και οι προηγούμενες και οι πριν από αυτές. Πάντα υπήρχαν διλλήματα και πάντα υπήρχαν "σημαντικές" αποφάσεις και "κρίσιμες καμπές" και άλλες τέτοιες τρίχες. Αποψη μου είναι πως η συγκεκριμένη εκλογή ΔΕΝ είναι μια απο αυτές, ούτε καν μπορεί να θεωρηθεί δημοψήφισμα και λευκή επιταγή για καμμία απόφαση του ερχόμενου Προέδρου.



Ας δούμε λίγο και το σημαντικότερο ερώτημα που απασχολεί την κοινότητα τελευταία:
Με ποιά συμμαχία θα συνεχίσουμε;

Ξεκινώντας, είμαστε ήδη σε μιά συμμαχία, κανείς δεν μας πετάει έξω από όσο ξέρω, μέχρι στιγμής η συμμαχία δεν διαλύεται, οπότε το ερώτημα είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Είναι όμως έτσι αλήθεια;
Από ότι φαίνεται όχι, γιατί έχουμε ένα τρέχωντα Πρόεδρο (arxaios) που ήθελε να βγούμε απο την συμμαχία αλλά βρέθηκε απέναντι στην αρνητική ψήφο της Βουλής, ο οποίος και ξανακατεβαίνει προφανώς με την ίδια ατζέντα αλλά μικρές διαφοροποιήσεις λόγω εξελίξεων:
"Οπως καταλαβαινετε υπαρχει το μπλοκ της ελλαδας-αργεντινης-ρουμανιας εσωτερικα της συμμαχιας που καλο ειναι να μην σπασει διοτι συμμαχικη βοηθεια απο αλλους δυσκολα θα βρουμε σε τετοιο βαθμο."
"Το νεο , το κατι διαφορετικο που δοκιμαζουμε αυτη την στιμγη ειναι μια προσεγγιση με Χιλη"

Ενδιάμεσα, υπάρχουν και κάποια "αν" με πιθανές επιλογές και εξελίξεις.

Εχουμε έναν υποψήφιο (V4LeRioN) που λέει:
"Πρόθεσή μου είναι να αρχίσουμε (συνεχίσουμε από τη προηγουμένη κυβέρνηση) τις συνομιλίες με τους δυο αυτούς βασικούς εταίρους στο παιχνίδι (σ.σ.Αργεντινή-Ρουμανία) και να κοιτάξουμε να βρούμε επιλογές, συσχετισμούς και ενδεχομένως ευρύτερες συμμαχίες που να μας επιτρέψουν να διαμορφώσουμε μια δική μας πρόταση"
" η κατεύθυνση είναι να εμπιστευτούμε σχέσεις και συμμάχους που έχουν δείξει πολλάκις στο παρελθόν ότι μπορούν να σταθούν στα δύσκολα"
"Οι καλές σχέσεις με τη Τουρκία είναι ο βασικός άξονας για τη διατήρηση των κεκτημένων και την αναζήτηση νέων στόχων
"

Εχουμε τρίτο υποψήφιο (St.Stefanos) που λέει:
"Θεωρώ δεδομένη την διατήρηση και περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων μας με Ρουμανία και Αργεντινή"
"Παραμένοντας στην συμμαχία μας, θα διερευνήσουμε τις προθέσεις όλων των χωρών"
"ΟΛΕΣ οι εκδοχές είναι πιθανές για το μέλλον μας. Θα διαλέξουμε αυτό που μας συμφέρει καλύτερα!"
"Θεωρώ μέγιστο λάθος να φύγουμε από την συμμαχία"
"Και μένει η Τουρκία. Κάνεις δεν θέλει 3 εχθρούς στα σύνορα του. Ιστορικά όμως η χώρα μας, λόγω γεωπολιτικής θέσης, πάντα βρισκόταν σε τέτοιες καταστάσεις.../...Δεν χρειάστηκε να υπογραφεί σύμφωνο μη επίθεσης πόσο μάλλον mpp. Έτσι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον αρκεί η γείτονος χώρα να σεβαστεί τα κεκτημένα μας και να μην μας απειλήσει τον ζωτικό μας χώρο."


Οι άλλοι 2 υποψήφιοι δεν μπήκαν στον κόπο να ασχοληθούν με την ενημέρωση της κοινότητας για τις θέσεις τους ακόμη, οπότε δεν τους σχολιάζω.



Από την άλλη μεριά, υπάρχει και ένα νέο φαινόμενο, άρθρα ξένων, Κροατών, Σέρβων, Αργεντίνων, Κυπρίων κλπ κλπ που "στηρίζουν" τον έναν ή τον άλλο υποψήφιο! Λες και δεν είμαστε εμείς ικανοί μόνοι μας να φαγωθούμε, θέλουν να φάμε και αυτούς μαζί;
Μαζέψτε κάποιοι τα τσιράκια σας, μαζέψτε τα πληρωμένα σας και σκεφτείτε ότι το πάτε λάθος, ανάποδα!




Τέλος, είναι επίσης σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε πως οι ερχόμενες εκλογές ΔΕΝ είναι δημοψήφισμα. Βλέπετε πως δεν μπορεί να είναι απλά ένα δίλλημα, εδώ ή εκεί. Και για αυτό ακριβώς δεν συμφωνώ με τη λογική αυτή, ούτε και με τη λογική ότι επειδή ο 1ος πήρε 30% και ο 2ος 28%, ο κόσμος θέλει την χ συμμαχία ή να πάμε προς τα εδώ ή εκεί. Εάν δεν πάρει 50% +1 (και ίσως λέω και λίγο), δεν μπορεί να θεωρηθεί επιλογή συμμαχίας απο τον κόσμο. Μπορεί να θεωρηθεί τάση, μπορεί να θεωρηθεί καταγραφή προτιμήσεων, αλλά σοβαρή και δεσμευτική απόφαση για ολόκληρη την κοινότητα, σε καμμία περίπτωση.
Ούτε και η λογική "να κρατήσουμε τις ισορροπίες", "να προσεγγίσουν τα διάσπαρτα μέρη της κοινότητας", "να μην έχουμε φαινόμενα του παρελθόντος που ρίχνουν δις damage δεξιά και αριστερά" και άλλα τέτοια υπέροχα, παίζει. Μην ξεχνάμε πως η αποχώρηση από την τρέχουσα συμμαχία απαιτεί ψήφο από τη σημερινή Βουλή, που ακόμη και 99% να πάει ο επόμενος Πρόεδρος, δεν παίζει. Η λύση λοιπόν της αποχώρησης πατάει μόνο στο να φερθούμε σαν τσογλάνια στους τρέχοντες συμμάχους μας στην Asteria, εκτός Ρουμανίας και Αργεντινής, και να τους αναγκάσουμε να μας πετάξουν έξω, αλλά όλοι καταλαβαίνουμε τι θα σημάνει αυτό για την εικόνα μας ως αξιόπιστου συμμάχου στο μέλλον.



Με δυό λόγια και κλείνοντας, οι ερχόμενες Προεδρικές εκλογές είναι το ίδιο σημαντικές όσο ήταν και οι προηγούμενες και όσο θα είναι και οι επόμενες. Κακώς μπαίνετε στο tripάκι του "δημοψηφίσματος", "διλλήματος", "οι κρισιμότερες εκλογές" και άλλα τέτοια παραμύθια. Ούτε η διχόνοια θα φύγει, ούτε θα έρθουμε πιό κοντά σαν κοινότητα, ούτε και θα σταματήσουν οι έρωτες μεταξύ "κλεφτών" και "αμαρτωλών" και των υπολοίπων γραφικών τύπων που λυμαίνονται την e-χώρα μας.

Σας ευχαριστώ
Makedonissa

Υ.Γ. Αν θέλετε ανάλυση υψηλής εξωτερικής πολιτικής, θα περιμένετε πολύ. Από ότι είδα πρόσφατα, υπάρχουν κάποιοι τιτανοτεράστιοι εκεί έξω που ούτε τρίχα από το ρουθούνι τους δεν φτάνω, συγνώμη...