Democratie, demografie, demagogie - DEMONOLOGIE

Day 937, 03:53 Published in Republic of Moldova Republic of Moldova by Sir Gogu


Fiecare dintre noi are demonii sai. Unii au draci mici, sacaitori, amuzanti, unii legiuni intregi de umbre terifiante. Putini sunt aceia care recunosc ca le e frica de ei. Unii fug de ei, unii in vaneaza in RL, iar restul nu-i recunosc ca venind din interior. Putini recunosc ca se refugiaza in acest spatiu virtual atotprimitor doar de frica unor creatii fantasmagorice a caror infatisare variaza de la draci inspaimantatori la mici pisicute (a se citi basement cat in stare incipienta).

Da, am ajuns la concluzia ca spatiul acesta virtual e o tabara de refugiati. Dar ce se intampla cand mai multe persoane fug de acelasi tip de demon, de aceeasi umbra din trecut, si cand unul dintre ei observa inspaimantat ca istoria se repeta (sic!)?
Cea mai normala reactie ar fi constituirea unui front comun si alungarea acestor bolovani miscatori ce ne invaluie subconstientul in tenebre si genereaza tribulatii indeajuns de mari pentru a asigura excedentul de fericire al intregii umanitati timp de multe click-uri. Dar nu. Niciodata calea directa nu este cea mai buna. Noi ne constituim in bisericute, in grupuri minore al caror singur scop este eliminarea, pentru ca daramarea grupurilor slabe intareste rasa in intregul ei. O conceptie absurda, dupa parerea mea.
In caminul studentesc in care am avut onoarea sa locuiesc o perioada sanatoasa de timp umbla o povestioara: se spunea ca animalele pradatoare (recte leii, sau ursii ca e mai actual) omoara indivizii mai slabi din turma, cei ce raman pe urma. Studentul, pentru a-si justifica o parte din actiunile mai putin justificabile a facut o paralela intre alcool si acest "snapshot" din natura. Pe masura ce bei alcool, acesta o sa omoare neuronii mai slabi, facandu-te, per total, mai puternic.
Dar ce se intampla cand tintele sunt alese la intamplare? Cand cei rationali aleg calea non-combatului, pentru ca asta le apare lor ca fiind actiunea cea mai eficienta? Cum sunt ei vazuti de "razboiul" ce ne macina comunitatea? Sunt vazuti ca bizonul slab, cel ramas la urma turmei. Sunt vazuti ca neuronul a carui sinapse (legaturile cu lumea) sunt secerate vazand cu ochii, dar al carui nucleu (cea mai putin importanta parte, dupa parerea unora) e relativ puternic.
In RL, am putea lega acest fenomen de majoritatea proceselor ce ne conduc viata, de la nepotism la "tupeu" si interdependenta dusa la extrem (eu o numesc parazitism), insa in erepublik, sub supravegherea atenta a adminului, un &quot😉umnezeu" interventionist si activ, efectele acestui fenomen sunt minime, dar totusi exista. Un ghiont la candidatura, un vot din partea prietenului prietenului convins de un sustinator anonim, etc. Asa se construiesc imperii: pe baza de santaj sau simpatii. De ce? Pentru ca unii nu pot renunta in nici o masura la influentele din lumea reala. Iar asta, repet, inseamna ca ne caram demonii cu noi in spatiul ce se vrea antiseptic al erepublikului.

Propun pe aceasta cale ca fiecare sa-si declare urmatorul tel imediat in comentariile acestui articol. Vorbiti sincer, vorbiti voi, nu demonul din voi. Ce doresti in continuare de la erepublik si ce esti dispus sa faci pentru a-ti indeplini dorinta?

Si dati articolul mai departe, prin shout, prin mesaj, prin traditionala procedura "din gura-n gura", pentru ca, cu cat ne exprimam mai multi opiniile, cu atat mai usor vom trasa liniile generale ale viitorului nostru, ca si comunitate.

Respect,
Sir Gogu,
Cavaler al Ordinului Bufonului,
Lord Protector al Budei Domnesti si
Pastrator al Tainelor Oculte

Ziar membru al Sferic Media Grup si
Orion Point