Caruselul aliantelor.

Day 3,073, 07:48 Published in Romania Romania by vladb

Ultimul an a fost unul atipic pentru ER, chiar si in conditiile unui ER mai apatic.Nu imi aduc aminte sa fi existat vreun moment in care de fapt o singura alianta, in cazul de fata Asteria, sa faca jocurile.Cam asta s-a intamplat in ultimul an, chiar in ultimul an si jumatate, o singura alianta a reusit sa faca jocurile si toti ceilalti au incercat sa contracareze planurile Asteriei, nimeni nu a reusit sa duca la capat un plan serios de pune in incurcatura Asteria, au fost momente dificile pentru Asteria (mai ales pentru Serbia), dar au fost doar momente, nu a exista in niciun moment niciun grup care sa poate contracara cu un plan pe termen lung Asteria.
Dar lucrurile nu putea continua asa la infinit, pentru ca o data la o perioada de timp caruselul aliantelor incepe.
Tarile care au incercat cel mai mult in ultimul an sa inceapa acest carusel au fost si primele are au facut miscari.

Croatia a anuntat Adriatica , o alianta care acum are ca membrii Croatia, Italia, Georgia, Venezuela si Tailanda.Ne putem astepta ca aceasta alianta sa nu aiba o pozitie foarte prietenoasa fata de Romania.De remarcat in articolul de prezentare pozitia grecilor fata de aceasta alianta.

Probabil cele mai impresionante miscari au fost realizate de Pacifica unde au ajuns Grecia, Ungaria, Polonia, tari puternice care pot inclina balanta in ER (si tari cu care Asteria a colaborat in anumite momente).

Cea mai recenta intrare o reprezinta Nexus (http://wiki.erepublik.com/index.php/Nexus) un amalgam de COT/Aurora 3.0 si PLUTO.Tinand cont ca cea mai recenta tinta a Asteriei si Romaniei a fost Spania si acum Spania face parte din aceasta alianta (o alianta mai puternica decat PLUTO) putem considera ca nici aceasta alianta nu este una prietenoasa fata de Romania.Cu toate ca aceasta aliata a fost anuntata oficial de catre Bulgaria si FYROM, Chile pare sa aiba o pozitie mai putin clara asupra acestei aliante.Ramane de urmarit pozitia celor din Chile mai ales prin prisma racirii relatiilor cu Bulgaria, explicata neoficial de catre actualul MoFA al Chile.

Asteria-din alianta noastra au plecat tarile din America de Su😛 Brazilia si Argentina.
Pentru a incepe cu lucruri mai simple: Brazilia a urmat Argentina, cand Argentina a votat saptamana trecuta posibila iesire din Asteria si Brazilia a initiat un vot care a avut acelasi rezultat, de a nu iesi din Asteria(in Argentina mai era necesar un vot pentru a atinge pragul de ⅔).Saptamana aceasta cand Argentina a votat pentru iesirea din Asteria asa a votat si Brazilia.
Argentina- relatia Argentinei in Asteria a fost destul de complicata in ultimul timp mai ales din prisma triplei legaturi Grecia-Argentina-Ungaria.Una din principalele tensiuni care au aparut au fost regiunile germane pe care Grecia le-a luat de la Ungaria, Grecia le-a parasit si Argentina a inlocuit Grecia ca tara “pastratoare” ale acestor regiuni.Au fost multe articole pe aceasta tema dar pentru versiunea maghiara am ales acest articol si pentru cea argentiniana acesta .

In cele din urma cele 2 tari au ajuns la un consens dar in Argentina deja se intampla o schimbare.
A urmat apoi AS Argentinei asupra FYROM marketat ca FUN pentru comunitatea argentiniana iar cand s-a dovedit un fail a ajuns un AS pentru bonusuri al unei Argentine care nu a obtinut sprijinul Asteriei . Iesirea Argentinei a fost decisa de catre dictatorul instalat in urma unei "lovituri de stat".Lovitura a fost organizata de cele mai puternice UM din Argentina si din primele runde a fost o batalie care parea castigata de catre dictatura.Asteria a decis sa nu se implice in problemele interne ale Argentinei dar de partea dictaturii au fost ceva turci, ucrainieni, cilieni care au luptat pentru dictatura . Daca cititi presa din Argentina puteti observa ca nu toata comunitatea este de acord cu dictatura si mai ales noile MPP uri semnate de Argentina (unele ostile Asteriei).De altfel in RW de ieri al Spaniei impotriva Serbiei au fost multi argentinieni care au luptat pentru Serbia.
Este posibil ca Argentina sa aiba o soarta similara Greciei cu o elita militara care investeste multi bani pe de o parte (actuala dictatura) si cu o alta parte a comunitatii de partea cealalta.
Una din ideile din spatele iesirii Argentinei era o alianta sud americana explicata in detaliu aici , doar ca Chile a ales sa faca parte din Nexus.

Multe din motivele care au facut foarte greu nasterea unei aliante impotriva Asteriei in ultimul an sunt inca valabile asa ca este de asteptat ca noile aliante sa fie extrem de volatile.Probabil va urma o perioada in care se vor vedea blocuri de aliante (aliante de aliante) care vor lupta, iar tarile cu MPP uri fluide vor avea decizii de luat in contextul in care aliante par sa se fii cristalizat.
Cam atat deocamdata dar cu siguranta ne asteapta vremuri interesante in care noile aliante vor trebui sa isi dovedeasca unitatea 🙂