[U.T.P.P.] Maden Sonrası Ekonomik Problemler Ve Öneriler

Day 2,494, 13:24 Published in Turkey Turkey by Gandalf the Wihte Rider

Merhaba arkadaşlar,

Makale biraz uzun olmuş, ancak ülke gelirlerinin arttırılmasına yönelik bir makale olması nedeniyle bu şekilde gerçekleşti. İlginizi çekeceğini düşünüyorum. Sizde görüşleriniz ve çözüm önerileriniz ile bize destek verirseniz sevinirim.

Bildiğiniz üzere altın madenimiz bugün son cevherlerini verip, kendini imha etti. Bir sonraki yarışma ne zaman gelir? Gelirse biz kazanır mıyız? Kazanırsak elimizde tutabilir miyiz? tarzı sorular şimdiden gündemde.

Bu makalede farklı bir görüş açısı ile altın madeninin ülkemiz ekonomisine katkısını değerlendirip, makale altında tüm halkımızın görüşlerini dikkate alarak atılması gereken adımları U.T.P.P olarak mevcut ekonomi bakanlığına ve meclise sunacağız.

Oyun günüyle 2428. günden bu yana ülkemiz ekonomisine neredeyse 150,000 altın girişi oldu. Bunların 15,000'i doğrudan devletin kasasına giderken, vatandaşların marketlerde yapmış oldukları harcamalar vesilesiyle hatırı sayılır bir meblağ yine devlet kasalarına gitmiş oldu. Bunun yanında geçen 2,5 aylık dönemde, altın madeni ve %100 bonus kozumuzu kullanarak ülkeye beklenildiği kadar olmasa bile, yabancı oyuncu girişi sağlayabildik. Bu kişilerin bize en önemli getirisi, günlük çalışma vergilerini ülkemiz ekonomisine bırakmaları oldu.

Bilindiği üzere ülkemiz ekonomisi 3 sektörden 2 tanesinde %100 bonus üretim katsayısına sahip, gittikçe önemi artan Yapı sektöründe ise %40 bonus üretiminde.

Bu durum; "sonunda ülkeyi Fulledik" dedikten sonra biraz canımızı sıktı. Tercih edilebilirlik konusunda altın madenininde bitmesi sonrası dünya çapında sıkıntı yaşayacağımızı öngörmekteyim. Öyle ki, yatırım yapan kişiler artık Yapı şirketlerinede sahip ve %40 üretim bonusu tatmin edici bir oran değil. Çevremizde özellikle Ukrayna'dan bu bölgeleri temin ederek bonus üretim katsayımızı %80'e çıkartabiliriz. Böylelikle altın madenimiz olmasa bile yabancı yatırımcıyı kaybetmemiş oluruz. Daha önemlisi kendi oyuncularımızın daha yüksek bonus ile üretim yapmasını sağlarız. Bu da fiyatları biraz daha aşağı çekebilir. Böylelikle herkes Yapı sektörü ürünlerini alabilir ve günlük savaşma oranlarını arttırabilirler.

Gördüğünüz gibi ortada zincirleme bir reaksiyon silsilesi mevcut. Ancak burada en önemli olan Çalışma Vergi gelirlerini yüksekte tutabilmek. Özellikle şu anda günlük çalışmaları bilet sayesinde daha fazla yapabilirken. Bunun içinde yatırımcıyı ülkede tutmak, bizim için atar damar vaziyetinedir.

Çalışma vergisi ülkenin en büyük gelir kalemidir. Gelir olmadan, rezerv yapamayız. Para rezervini sürekli artışa yönelik bir endekste tutmadan da zamanla savaşlarda caydırıcılığımızı kaybederiz. Bunun sonucunda ülkenin geleceği uzun vadeli sıkıntı yaşar.

Bütün bunların ışığında eTürkiye olarak yapmamız gerekenleri sıralandırabiliriz.
1- Ayın 18-19-20 günleri için devletin gelirlerini incelemek. Buna göre planlama gerçekleştirmek.
2- Yapı sektörüne dair elimizdeki bonus katsayılarını arttırmak için tüm ülke faktörlerinin yanında olacağı bir devlet politikası belirlemek ve buna göre hareket etmek.
3- Yatırımcıyı kaçırmamak için, ileriye dönük bonus oranlarını elde etmemizi düşünerek geçici sübvansiyonel eylemlerde bulunmak.
4- Kiraladığımız bölgeler için maksimum aylık bütçe hazırlamak ve üstüne çıkmamak. Her bonus bölgesini kiralayacaksak bize kazançtan çok zarar getirir. Balon bir ihtişam lüksüne gereksinimiz yok.

Bu maddeleri elbete çeşitlendirebiliriz. Bu konuda, U.T.P.P Parti başkanı olarak, meclis ekonomi kuruluna akşamki meclis toplantısında araştırma yapması için ricada bulunacağım. Aynı zamanda bu makale altına, çözüm odaklı görüş bildiren arkadaşların fikirlerinide U.T.P.P olarak değerlendirmeye alacağız ve yine meclise sunacağız.

Sevgi ve Saygılarımla.
U.T.P.P. Başkanı
M0Sey

U.T.P.P. Varsa Herkes İçin Var!
www.erepublik.com/tr/party/u-t-p-p--4637/1