[MAE] Început de mandat - 8 aprilie 2014

Day 2,330, 21:10 Published in Romania Romania by Ministry of Foreign Affairs RO

Data: eDay 2,330; 8 Aprilie 2014
Locaţia: Sediul MAE, Bucureşti, România

Subiectele zilei:
1. Cuvânt înainte
2. Guvernul României
3. Reorganizarea CDR

Editori: saru944 şi mib_boby
1. Cuvânt înainte

Bună ziua, cetăţeni! Sunt saru944, noul ministru de Externe luna aceasta. Nu am foarte multă experienţă, însă bunul simţ şi profesionalismul de care am dat dovadă în nenumărate rânduri, mă recomandă de la sine (şi modestia dusă la extrem 😁 ). Am alături de mine o echipă unită, oameni cu care se poate lucra cu toată încrederea şi sperăm să nu dezamăgim. Împreună cu mib_boby, Overeem Ali, Col.Miller, reprezentând echipa de vice-miniştrii, vom reorganiza, vom face adăugiri şi vom tăia în carne vie (unde va fi cazul), totul pentru binele eRomâniei.

2. Guvernul României

În această lună (6 aprilie - 5 mai 2014) Guvernul României o să fie următorul:
Preşedinte: FreeGigi
Prim-Ministru: Shadow_Man83
Guvernatorul BNR: Rostock
Preşedintele Congressului: Sir Hoffa13
Ministerul Apărării:
- ministru: Maryostyles
- vice-miniştrii: Silv1u20, s4ndu, Nicolletta, xcipax şi bihorean
Ministerul Afacerilor Externe:
- miniştrii: saru944 şi FreeGigi
- vice-miniştrii: mib_boby, Overeem Ali, Col.Miller
- director CDR (Corpul Diplomatic Român): mib_boby
Ministerul Educaţiei: Gooffree
Ministerul Media: Lucian82

3. Reorganizarea CDR

Bună ziua stimați cetățeni și bine v-am găsit! Sunt mib_boby și în această lună voi ocupa funcția de Director al Corpului Diplomatic Român (vice-ministrul este și directorul CDR). În această luna vin în fața voastră cu o propunere. Această propunere are ca drept reorganizarea Corpului Diplomatic Român (CDR). Schimbările care le aduc în această lună sunt fie de ordin minor, fie major, dar are în vedere optimizarea efortului depus de echipa Ministerului Afacerilor Externe (ministrul/miniștrii și ambasadorii) și sper ca prin această reorganizare, să putem realiza o mai bună comunicare atât cu cetățenii României cât și cu conducerea statelor erepublikane.

Nu vă voi scrie n-şpe rânduri pentru a vă explica cum va fi organizat CDR-ul, ci vă voi scrie câteva rânduri scurte şi la obiect, iar la final de mandat vă veţi expune părerea dacă această reorganizarea a CDR a fost bună sau nu.

Planul de reorganizare:
1. Directorul CDR o să fie vice-ministru de Externe și se va ocupa de organizarea CDR, ministrul de Externe având dreptul de a-l demite pe director în caz că acesta este inactiv sau luptă împotriva intereselor României.
2. Rapoartele ambasadorilor vor putea fi publice, fiind aranjate de către director în cadrul unui articol ce va fi publicat în ziarul MAE. De foarte multe ori am fost nemulţumit echipa MAE de lipsă de comunicare cu cetăţenii, astfel săptămânal voi publica un articol unde prezint situaţia internaţională pe baza rapoartelor oferite de ambasadori.
3. Crearea unui tutorial pentru ambasadori cât şi crearea unui regulament intern al MAE. După cum bine ştiţi, sunt adeptul regulilor (eu sunt ăla cu regulamentul din Parlament) şi majoritatea cetăţenilor habar nu au ce face strict echipa MAE în afară că merge la întrunirile alianţei.
Cum în componenţa MAE intră şi CDR, regulamentul va “afecta” şi CDR-ul.
4. Datoriile ambasadorului:
- să comunice cu oficialii țării unde a fost repartizat
- să îndrume ambasadorul țării unde a fost desemnat pe #RoMoFA, adică X e ambasadorul țării Y. Ambasadorul român îl va trimite pe X pe chatul #RoMoFA pentru a putea lua contact cu echipa MAE.
- ambasadorul va prezenta o dată pe săptămână (maxim la 2 săptămâni) raportul completând un formular. Toate datele din raportul oferit de ambasador vor fi prelucrate de Directorul CDR și va fi publicat un articol în ziarul MAE.

În caz că ambasadorul nu va îndeplini condițiile puse de către MAE, el va fi destituit din funcție. Zilele viitoare voi anunţa şi înscrierile pentru CDR cât şi structura acestei instituţii. Până atuncea să ne auzim cu bine!


Semnat,
Echipa Ministerului de Externe