ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ (!)

Day 835, 09:53 Published in Greece Greece by CybeRNerO

Κάπου εδώ φτάσαμε μια μέρα πριν τις εκλογές. Πολλά έχουν γραφτεί, πολλά πιθανότατα να γραφτούν και στην συνέχεια.
Αυτά που διακρίνω στα top news, ποίκιλη ύλη, απολογισμούς Υπουργείων, απολογισμούς του ίδιου του Προέδρου, συνταγές μαγειρικής, battle orders με ίδια ημερομηνία, ίδιο περιεχόμενο και καμία πρακτική διαφορά (τουλάχιστον ως προς το λόγο που χρειάζονται αυτά τα άρθρα!).
Πάμε όμως να κάνουμε έναν απολογισμό εμείς οι πολίτες, τουλάχιστον αφού δεν μπορούσαμε να κάνουμε κριτική όλο τον προηγούμενο μήνα, ας δούμε τι κερδίσαμε και τι χάσαμε.

Κατ'αρχήν το θέμα που μας "πονάει". Ο πόλεμος.

Ποιός μπορεί να πει ότι δεν ήταν επιτυχία η κατάληψη 3 περιοχών της Τουρκίας?
Προφανώς ήταν επιτυχία, τοποθετώντας το σε χρονική περίοδο μιας εβδομάδας μετά την αρχική επίθεση, και αν δούμε τις περιοχές ως "οικόπεδα" στον χάρτη, που μπορούμε να διαχειριστούμε με οποιονδήποτε τρόπο (λέμε τώρα).
Βέβαια ήταν και προσοδοφόρο για όποιον σκόπευε να ανοίξει καφετέρια. Γνωστή η ιστορία δεν θα επεκταθώ σε αυτό.
Μπορούμε όμως να δούμε την συνολική κατάσταση σε χρονική διάρκεια ενός μήνα?
Εκεί βλέπουμε ότι όχι μόνο δεν κερδίσαμε περιοχές, αλλά αποτύχαμε να υπερασπιστούμε και την περιοχή Haifa, για την οποία είχαμε ξοδέψει αρκετά gold ώστε να απομακρύνουμε τις επιθέσεις των Τούρκων από τις δικές μας περιοχές, προστατεύοντας παράλληλα και ένα συμμαχικό κράτος.
Να υπολογίσουμε και τα gold που χάθηκαν από το κόστος των μαχών? Εκεί το κόστος ανεβαίνει σε υπερβολικά μεγάλα ποσά.
Οπότε συνολικά μια χαμένη περιοχή, πολλά gold χαμένα, και αυτή την στιγμή τους Τούρκους να απειλούν τους Ισραηλινούς συμμάχους μας.
Ακόμα όμως και στο επιχείρημα ότι ήταν κέρδος για την υπερηφάνια μας, όπως πολλοί θα σπεύσουν να θέσουν, πιστεύετε ότι μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι όταν χάσαμε παραπάνω από όσα όταν ξεκινούσαμε αυτό τον πόλεμο?

Ωραία με τον πόλεμο,(χάρην λόγου λέμε ότι) διεθνείς συγκυρίες δεν μας επέτρεψαν να νικήσουμε , αλλά σε όλα τα υπόλοιπα?

Ο Πρόεδρος διατεινόταν ότι προσπαθεί να ενώσει τους Έλληνες και διάφορα τέτοια. Μην αμφιβάλλετε ότι θα είχε πολύ περισσότερο κόσμο στο πλάι του αν όντως το προσπαθούσε.
Αλλά στο τέλος ποιοί έμειναν να υπερασπίζονται την "προσπάθεια" του Προέδρου, για ενότητα? Μήπως αυτοί που "απαξιώνουν" τον δημόσιο διάλογο με... συνταγές?
Μήπως αυτοί που στις βουλετικές εκλογές έπαιξαν με την λογική της μαφίας και την δύναμη του πλυθησμού, για να δείξουν ότι πρέπει να τους φοβόμαστε?

Πάμε τώρα σε ένα άλλο θέμα, το θέμα διαφάνειας. Ακούμε για περισσότερη διαφάνεια από αυτή την Κυβέρνηση σε θέματα οικονομίας... Επίσης το δέχομαι προς χάρην της συζητήσεως.
Διαφάνεια σε θέματα πολιτικής όμως δεν είδαμε ποτέ. Όταν ο υπουργός αμύνης χρησιμοποίησε το org του υπουργείου του, για να "ταΐσει" 4 "φίλους" του, δεν λάβαμε ποτέ μια επίσημη απάντηση από τα χείλη του Προέδρου, ενώ ζητήθηκαν εξηγήσεις από αρκετούς πολίτες.
Επίσης δεν λάβαμε καμία απάντηση όταν οι ίδιοι "ανενεργοί" -όπως τους αποκαλούσε ο Υπουργός Αμύνης- παίκτες χρησιμοποιήθηκαν για την ενίσχυση του LSP από το ΕΜ. Καλώς ή κακώς, είχε δημιουργηθεί ένα θέμα ανάμεσα σε EPD-EDA-LSP σχετικά με την δυνατότητα των τελευταίων να συμμετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές. Το συγκυβερνών κόμμα όπως προανέφερα, προσπάθησε να μπει στο "παιχνίδι" χρησιμοποιώντας και αυτούς τους λογαριασμούς, ενώ στην ουσία δεν είχε κάποια άμεση σχέση με την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Επίσης το χθεσινό spamming από κυβερνητικές εφημερίδες δυσκόλεψε την προβολή των ανθυποψηφίων του Προέδρου. Διπλός απολογισμός του Προέδρου για τον Πόλεμο(!), διπλά πανομοιότυπα battle orders για την ίδια μέρα (και μάλιστα με ρίσκο να δεχτεί ποινή για spamming η εφημερίδα του Υπουργείου), νομίζω ότι μπορούν εύκολα να ερμηνευτούν ως μέτρο προπαγάνδας, και την προβολή του Προέδρου ως τον μοναδικό υποψήφιο στα top news.

Επιμένω πάντως στην πολιτική διαφάνεια, η οποία είναι αυτή η οποία θα μας οδηγήσει στην πολυπόθητη ενότητα.

Άλλο θέμα? Το baby boom.
Εκεί ο Πρόεδρος πέτυχε τον στόχο του. Αλλά ήταν baby boom?
Ο όρος baby boom ισχύει όταν μια χώρα αποκτάει ξαφνικά νέους πολίτες, σε βαθμό μεγαλύτερο από τα καθημερινά δεδομένα. Το 5% ήταν κάτι αναμενόμενο, (με 8000 πολίτες και την δυνατότητα στον καθένα να κάνει από ένα Invite τουλάχιστον, μπορούμε να πούμε ότι ούτως ή αλλιώς θα το πετυχαίναμε).
Υπάρχει λόγος να το κάνουμε θέμα? Μόνο επειδή οι παίκτες έμειναν στο παιχνίδι...
Αλλά με ενεργό πόλεμο με Τούρκους, νομίζω ότι δίνεις κίνητρο στους νέους παίκτες, να παραμείνουν. Σίγουρα, η κατάσταση του πολέμου, θα μπορούσε να κρατήσει ακόμα περισσότερους πολίτες. Γιατί όμως έμειναν μόνο αυτοί οι 500 νέοι παίκτες? (Καθημερινά κάνουν εγγραφή στο παιχνίδι τουλάχιστον 60-80 άτομα. Υπολογίστε χοντρικά γύρω στα 1400 άτομα σύνολο στον αποτελεσματικό χρόνο διακυβέρνησης.)
Βέβαια ας μην ξεχνάμε και την είσοδο Τούρκων στο παιχνίδι, οι οποίοι επέλεγαν να ξεκινήσουν στις υπό κατάληψη περιοχές εν άγνοια των δεδομένων που ίσχυαν τότε (στο παρελθόν την είχαμε πατήσει και εμείς όταν ίσχυε το ανάποδο).
Οπότε μιλάμε απλά για πετυχημένο στόχο, αλλά όχι για baby boom. Μην φουσκώνουμε τα δεδομένα. Το υπουργείο νέων παικτών έκανε καλά την δουλειά του, αναγνωρίζω τις προσπάθειές των στελεχών του, αλλά δεν είναι τίμιο για τον Πρόεδρο να δημιουργεί ψευδή εικόνα για την συγκεκριμένη επιτυχία.

Για να συνοψίσουμε. Τι κερδίσαμε όλο αυτό τον μήνα?
Κερδίσαμε ένα monument.

Τι χάσαμε? Δεν χρειάζεται νομίζω να αναφέρω για άλλη μια φορά τα παραπάνω.