Mierea de mană !

Day 3,905, 04:37 Published in Republic of Moldova Hungary by Alex Clarence
Buna ziua prieteni !

Provenind dintr-o familie in care apicultura este practicata de mai bine de 40 de ani , anul acesta am avut o asa-zisa „surpriza” sa vedem ca am extras miere de mană . M-am gandit sa scriu un articol despre acest produs apicol relativ rar deoarece foarte puţină lume cunoaşte originea acestui sortiment de miere special si care in general este ocolit de catre clienti, datorita aspectului nu foarte comercial.

https://s19.postimg.cc/lhx1drk2b/Screenshot_1.png

Dupa cum probabil stiti mierea provine din nectarul florilor , ei bine, mierea de mană este singurul sortiment de miere care nu provine din nectarul florilor . Acest tip de miere poate proveni din 2 surse . Prima sursă, cea mai importantă, o reprezintă secreţiile dulci ale arborilor , iar a două sursă de miere de mană o reprezintă excreţiile dulci ale afidelor.Mierea de mană este foarte usor de recunoscut in comparatie cu celelalte tipuri de miere datorita nuantelor sale specifice. Culoarea ei variaza intre culoarile bruna, rosiatica sau negricioasa. Depre gust pot spune ca nu este la fel de dulce datorita continutului mare de minerale care acopera gustul dulce al zaharurilor.


‘’Beneficiile mierei de mană’’


- Mierea de mana poate fi consumata si de persoanele alergice la polen , doar cu conditia ca mierea sa fie integral miere de mana si nu un amestec.
- Mierea de mana are in compozitia sa inhibina (un bactericid extrem de puternic), un continut mare (de 6 ori mai mare dacat miere de salcam si de pana la 20 de ori mai mare decat celelalte tipuri de miere) de saruri minerale, calciu si magneziu.
- Datorita continutului ridicat de minerale, mierea de mana este folosita in tratarea rahitismului la copii si adolescenti precum si a spasmofiliei la adolescenti. De asemenea este un aliat bun impotriva afectiunilor articulare si a osteoporozei.
- Trateaza si problemele tenului si pielii.
- Prin încălzire mierea din nectar îşi pierde acţiunea antibacteriană, însă mierea de mană îşi păstrează puterea antibacteriană chiar dacă a fost încălzită la o temperatură de 100° C.

Acesta a fost scurt-aricolul meu despre mierea care mai este numita „pentru oameni muma, pentru albine ciuma”.

Informatie preluata din mai multe surse!!!
Sper ca va placut ,pana data viitoare!!!