[MEB]Neden Diktatörlük?

Day 2,990, 15:35 Published in Turkey Turkey by aLmiLamm

Merhaba arkadaşlar

Gördüğüm kadarıyla eVatanımızda diktatörlük rejimine karşı yapıcı ya da yapıcı olmayan birçok eleştiri havada uçuşuyor. Ve yapılan bu eleştirilerin büyük çoğunluğu, bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Bu nedenle bu makaleyi yazma gereği duydum.

Yönetim şeklimiz neden DİKTATÖRLÜK?

Her şeyden önce şahsi olarak gönlümde yatan yönetim şeklinin demokrasi olduğunu belirtmek isterim. Ama Plato'nun bu diktatörlük saçmalığını oyuna eklemesinden sonra, en mecburi sistem haline gelmiştir. Dolayısıyla istemeden de olsa eVatanımızın bekası için bu rejimi devam ettirmek zorundayız. Neden mi?



Ülkenin silinmesi durumunda karar alacak bir yapının var olması için diktatörlük rejimi gereklidir. Şöyle ki, bir ülke silinir ve başkanlık/meclis seçimlerine giremezse ülkede ne başkan, ne de meclis olur. Bu durumda ise MPP yapılamaz, diğer devletlerle muhatap olabilecek yetki de kimsede olmaz. Ayrıca asgari ücret ve vergiler de aynı kalır ve işgalci ülkeye para kazandırırız.

Örneğin eTürkiye'nin şu anki durumundan örnek verecek olursak, eğer silinmeden önce diktatörlük rejimine geçmemiş olsaydık meclis ve başkanlık seçimleri yapılamayacağından ülkemizde karar alabilecek bir yapı olmayacaktı. Diğer eDevletler ile resmi görüşmeler yapamayacaktık ve MPP imzalayamayacaktık. Şu an diktatörümüz olduğu için MPP yapmaya devam ediyoruz ve isyan savaşlarında müttefiklerimiz ile diplomatik görüşmeleri sürdürerek koordineli hareket ediyoruz. Bir diğer önemli husus ise, vergiler ve asgari ücret konusu. İran işgaline girince vergileri ve asgari ücreti %1'e çekerek, işgalci ülkeye kazandıracağımız parayı minimuma indirdik. Eğer diktatör olmasaydı, ülkede karar alabilecek bir merci olmayacağından vergiler aynı kalacak ve işgalci ülke sırtımızdan para kazanacaktı.


Ve şimdi gelelim en önemli hususa...

Eğer diktatörü biz belirlemeseydik, eDünya'daki düşmanlarımızdan Sırbıstan ve İran'lının biri gelip başımıza kolayca diktatör olabilirdi. Bu ise uluslararası arenada eTürkiye için büyük bir prestij kaybı olur ve saygınlığımızı yitirirdik. eDünya'da özellikle Sırbistan'ın demokrasi ile yönetilen bazı ülkelere bu yönde girişimleri oldu ve bu ülkeler ivedilikle diktatörlüğe geçiş yaptılar.
Başımızda diktatör olduğu için herhangi bir düşman ülkenin bu yönde bir girişimde bulunabilmesi için önce demokrasi savaşı başlatıp kazanması ve ardından darbe savaşı başlatıp kazanması gerekir. Fakat bu meşakkatli ve tercih edilmeyen bir süreçtir. Dolayısıyla başımızda diktatör olduğu için bunu önleme şansımız var.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Eksik kalan bir şey varsa tamamlarsanız sevinirim.




Değerli eTürkiye halkı;

Hal böyle iken, istemeye istemeye de olsa, en gerekli sistemin bu sistem olduğunun bilincinde olarak hareket etmeli ve eleştirilerimizi sisteme yönelik değil, sistemi uygulayan kişilerin uygulamadaki hatalarına yönelik yapmalıyız. Neticede kimse hatasız değildir. Ancak eleştirilerinizi yaparken kurduğunuz cümlelerin dozajını lütfen iyi ayarlayın. Resolute'den bu yana toplam 5 diktatör değişti ve başa gelen her hükümet gecesini gündüzüne katarak, cebinden para harcayarak, zamanından feragat ederek, çalışarak, çabalayarak eTürkiye'yi en iyi, en güzel şekilde yönetmeye çalıştı. Son 3 dönemdir hükümette yer alıyorum ve tüm bunlara şahsen şahit oldum. İllaki hatalar yapılmış olabilir. Ama bunları yıkıcı değil yapıcı eleştirilerle dile getirin ki verilen emeklere saygısızlık etmiş olmayın. Ve her şeyden önce bunun bir oyun olduğunu unutmayın...



Sistem konusuna geri dönecek olursak, her ne kadar ülkeye dikta rejimi hakim olsa da, kararlar demokratik yollarla alınmakta ve uygulamaya sokulmaktadır. Yani diktatör kafasına göre hareket etmiyor, kararları kabine alıyor ve uyguluyor. Ayrıca Diktatörlük her ay yapılan başkanlık seçimlerinde halkın seçtiği başkana devredilmektedir. Dolayısıyla eTürkiyede 'sembolik' bir diktatörlük vardır.

Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. Sevgi, saygı ve selametle 🙂

ALPMAN...
(Milli Eğitim Bakanı]