Αverage

Day 2,525, 06:53 Published in Greece Greece by HonoreDeBalzac

Καλησπέρα στην e-κοινότητα.

(σας προειδοποιάω οτι ειναι πολυ μεγαααααααααααλο)

Θέμα άρθρου:
1)Avg=f(min) αλήθεια ή μύθος ?

2)Τι συμπεράσματα μπορω να εξάγω για τον τρόπο κατανομής του εργατικού δυναμικού κρίνοντας απο τα avg,min,max salary ?

3)Ποιά κριτήρια θέτει ενας οικονομικός μετανάστης α)wam-παραγωγος β)ιδιοκτητης πολλων q7-εταριων unit?




Θεωρία
Ο μέσος μισθός υπολογίζεται βαση των μισθών των τελευταίων 30ημέρων. Δηλαδη αυτο που βλέπω σήμερα στο country administration ειναι μια παρελθοντική εικόνα για διάστημα 30ημερών.

Ο ημερήσιος μέσος μισθός με λιγα λόγια ειναι ο μέσος όρος μισθών του Αθροισματος Σ(μισθοςi χ εργατεςi) οπου ι =εργάτες δια το πλήθος των εργατών Σi, ενω ο μέσος μισθός 30ημερών(avg) ειναι το άθροισμα των ημερησίων μισθών δια 30.

πχ (10εργατεςχ 5δρχ + 30εργατες χ 20δρχ + 60εργατες χ 45δρχ)/(10+30+60)=Ημερησιος μεσος μισθός μιας ημέρας.

[Ημερησιος μεσος μισθος(ημερα=1) + (ημέρα=2)+.........+(ημέρα=29) +Ημερησιος μεσος μισθος(ημερα=30)]/30 = AVERAGE



Συμπέρασματα
1. Μια ραγδαία μεταβολή διάρκειας 30ημερών α) εργατικού δυναμικού β) μετακίνηση εργατών απο χαμηλούς σε υψηλούς μισθούς η και το αντίστροφο γ) αυξηση η μειωση του minimum salary ή του JM δ)bonus ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΣΙΜΗ/ΟΡΑΤΗ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, ενω η επίδραση των α,β,γ,δ γίνεται ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ σε ενα διαστημα περίπου 2εβδομαδων και ΜΕΤΡΗΣΙΜΗ την 30η ημέρα!

πχ αποστολές(αυτη που ζητούσε εργατες) με αποτελεσμα την ξέφρενη άνοδο των μισθών. Αν δουμε το Ιστορικό θα παρατηρήσουμε την σταδιακή επίδραση του max salary στον avg όσο περνούσαν οι ημέρες... Ενω τις πρώτες ημέρες δεν δώσαμε σημασία, την 1η εβδομάδα ανησυχουσαμε, την 2η εβδομαδα την ακουγαμε, την 3η ριχναμε καντηλια και την 4η εβδομαδα καναμε τον σταυρο μας για να μην ανέβει άλλο!



(η φωτο δυστυχως δεν με επιβεβαιώνει στο 100% διοτι είχαν συμβεί άλλα παλαβά την περίοδο ΠΡΙΝ την 251, μολαταύτα την επιβεβαίωνει)

H επίδραση των άνωθι παραμέτρων αποτυπώνεται σταδιακά στο avg , αρα η μελέτη τους απαιτεί αναμονή 30ημερών.

2)Ο avg της Χώρας αφορά μισθούς εργατών σε Ιδιοκτήτες εταιριών με cs της Χώρας. Οι εργάτες μπορεί να είναι ντόπιοι η ξένοι. Συμπεραίνουμε οτι ο πληθυσμός της Χώρας δεν ειναι παράμετρος. Δεν σημαίνει οτι αν η Χώρα μας εχει 1500ατομα πληθυσμό και οι 1500 δουλευουν στην Ελλαδα. Μπορει να δουλευει μονο ένας και οι αλλοι 1499 να ειναι στο εξωτερικό ή το αντίστροφο ή για κάποιους λόγους να δουλευουν πχ 500ατομα στην Ελλαδα και 1000στο εξωτερικό και για κάποιους άλλους λόγους να δουλεύουν 1500 Ελληνες και 500αλλοδαποί.

Η μόνη αξία που έχει η παράμετρος "πληθυσμός" ειναι οτι όσο αυξάνει ο πληθυσμός λογικά θα αυξάνουν και οι ιδιοκτήτες εταιριών που απασχολούν εργάτες...

3)Ο min μισθός ενω θεωρητικά επηρεάζει τον avg, στην πράξη η επίδραση του ειναι ασήμαντη.

Ας δουμε το παράδειγμα μείωσης του min απο 8->5


Με την πρόταση μείωσης του μέσου μισθού, ολοι αναμέναμε πτώση του avg. Ειναι ομως κατι που δεν έγινε ποτε! Γιατι όμως? Κρατήστε το ερωτηματικό αυτό διότι αυτο θα μελετήσουμε στο άρθρο.


Εαν υποθέσουμε οτι
α)Η κατανομη εργατών γίνεται μεταξύ min & max και οχι στο ενδίαμεσο φάσμα μισθών.
β)Χ εργάτες δουλεύουν με min salary (ορίζει η Βουλή)
γ)Ψ εργάτες δουλεύουν με max salary (ορίζει η αγορά - JM)
δ)Δεν υπάρχει ανακατανομή εργατών απο min σε max και το αντίστροφο για 30ημέρες.
ε)Δεν υπάρχει εισροή/εκροή εργατών ώστε Χ+Ψ=ct

τότε ισχύει
(min x X + max x Ψ) /( Χ + Ψ ) = Average

=> Λόγος (y/x) = (avg-min)/(max-avg)

Αν λάβουμε τις τιμές των avg,min,max,min απο το παιχνιδι, θα λάβουμε μια τιμή για τον λόγο y/x ο οποίος αποτυπώνει τον τρόπο κατανομής των εργατών σε min,max.

Δηλαδή πόσοι
δουλέυουν με min salary (συστημα παροχών, μουλτακια)
και
δουλέυουν με max salary (οσοι δεν δουλευουν σε εταιρίες unit, μουλτακια)

Ο Πίνακας που ακολουθεί εχει λάβει τιμες απο το παιχνίδι και βάση της άνωθι εξίσωσης εχει υπολογιστεί ο λόγος(y/x) και o μέσος όρος (min+max)/2, τον οποίο θα τον χρησιμοποιησω ως μετρο συγκρισης με το avg. H κατάταξη των Χωρών έχει γίνει βαση του λόγου(ψ/χ)



Αφηνουμε Τουρκία, Κύπρο προς το παρον για το τέλος

Τι βλέπουμε.
Αν κρύψω τον μεσο ορο(μιν+μαχ)/2, δεν μπορούμε να εξαγουμε κανένα συμπέρασμα.
πχ Αργεντινή και Χιλή δεν μπορουν να συγκριθουν παρα το γεγονος οτι ο max ειναι περίπου ο ιδιος και ο min=1 και στις δυο χώρες!!! Απ την στιγμή που μαξ,μιν ειναι ιδια γιατι υπάρχει η μεγάλη διαφορά στον avg????

To ερωτηματικό απαντάται με τον λόγο (ψ/χ)

- Αν ο avg μικροτερος του (μιν+μαχ)/2 τοτε ο λογος ψ/χ και σημαίνει οτι η κατανομή των εργατών ειναι μεγάλυτερη σε min και μικρότερη με max

- Αν ο avg ίσος (μιν+μαχ)/2 τοτε ο λογος ψ/χ = 1 και σημαίνει οτι η κατανομή των εργατών ειναι ιση μεταξύ min και max

- Αν ο avg μεγαλύτερος του (μιν+μαχ)/2 τοτε ο λογος ψ/χ > 1 και σημαίνει οτι η κατανομή των εργατών ειναι μεγάλυτερη σε max και μικρότερη με min

-παραδείγματα-

Αργεντινη Ψ = 0,67Χ
Σημαινει οτι αν 100εργατες εργαζονται με min τότε 67 εργαζονται με max

Σερβια Ψ = 1,00Χ
Σημαινει οτι αν 100εργατες εργαζονται με min τότε 100 εργαζονται με max

Ελλαδα Ψ = 1,86Χ
Σημαινει οτι αν 100εργατες εργαζονται με min τότε 186 εργαζονται με max

Βλέπουμε οτι στην Αργεντινή η κατανομή των εργατών ειναι μεγαλύτερη σε min και λιγοτερο σε max ενω στην Ελλαδα ισχύει ακριβώς το αντίθετο και έτσι εξηγείται γιατί η Αργεντινή έχει μέσο μισθό 20,18 ενω εμεις 32,34 !!!


Toυρκία
Με cost/wam sta ύψη και min=25 δεν καταλαβαίνω τι κάνουν.

Κύπρος
Αφβιβάλλω αν υπάρχουν κάν εργάτες.Αιντε να υπάρχουν καμια 10-15αρια



-Για ποιόν λόγο η κατανομή των εργατών στην Αργεντινή,Σερβια, Ουγγαρία, Κινα ειναι υπέρ του min και οχι του max ?

-Για ποιον λόγο στον παρελθόν, άπαντες προσπαθούσαμε ειδικα δε στο παρελθον να τρυπωσουμε στην Κινα? (μην κοιτάτε σημερα που τρέχουν τα λεφτα απο τα πατζακια μας....)

-Aν είχατε 5εταιρίες του unit σας και στεγάζατε 50μελη θα πηγαίνατε Αργεντινή ή Θα μένατε Ελλάδα για να παράξετε όπλα , ενω το κόστος λειτουργίας της εταιρίας με σύστημα παροχών ειναι 200-230δρχ/ημερα για 5εταιριες μονο και μονο γιατι υπάρχει διαφορα στον min wage ?

-Αν είχατε όφελος πχ 5-10δρχ/ημερα θα αλλάζατε cs? Μάλλον οχι 😛



Το άρθρο αυτο το γραφω για τον εξής λόγο. Ακούγεται η θεωρία μείωσης του min για να πετύχουμε απότομη μείωση του avg και η χασούρα να αναπληρωθεί απο αύξηση του wt.

Mε το άρθρο αυτό, προσπαθώ να καταρρίψω την θεωρία και να προβάλλω μια νέα θεωρία η οποία λέει "αν μετάβαλλω έναν δείκτη και η μεταβολή αυτή σταθεί ως αφορμή για ανακατανομή των εργατων μεταξύ min,max τότε μπορώ να πετύχω μεταβολή του avg προς τα άνω ή κάτω και η μεταβολή αυτή να γίνει ορατή θεωρητικά μετά απο ενα διάστημα 30ημέρων και πραγματικότητα μετα απο 60-90ημερες διοτι απαιτείται χρόνος για να αλλάξει η συμπεριφορά και ο τρόπος σκεψης τόσο των εργατών όσο και των q7-ιδιοκτητών και σιτηρο-σιδηρο-παραγωγών(ντόπιων/αλλοδαπών-απόδοση cs).

Απόδειξη
Στον πινακα βρηκα ψ=1,86Χ. Αν υποθεσω οτι μεταβαλλω τον min απο 5->1 και αν υποθεσω οτι δεν εχω ανακατανομη των εργατων για 30ημερες και αν υποθεσω οτι max=47 τοτε (1xX +47xΨ)/(Χ+Ψ) κ ψ=1,86χ οδηγουμε σε εναν νεο avg=30,9 δηλαδή μείωση 2μονάδων.

Αν λογω μείωσης του min απο 5->1 , αλλαξει η συμπεριφορα των εργατων και γινει πχ 1:1 τοτε αν αντικαταστησω στην εξίσωση (1xX +47xΨ)/(Χ+Ψ) κ ψ😶 θα βρω ενα νεο avg=24 δηλαδή μείωση 8μονάδων.

Τελικό συμπέρασμα.

Κάνενας φόρος δεν φέρνει την άνοιξη. Η άποψη μου για το "πως θα γινω Αργεντινή" ειναι οτι απαιτείται min = 1 για την προσέλκυση ξένων παραγωγών & επαναπατρισμό εταιριών Ελληνικών unit , η οποία μακροπρόθεσμα (2-3μήνες) θα προκαλέσει ανακατανομη του εργατικού δυναμικού απο max σε min , άρα μείωση του avg. Για να γίνει πράξη , χρείαζομαστε την διαφύλαξη των υψηλών επιπέδων bonus ώστε να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη-σταθερότητα και μια ντουντούκα για να διαφημιστουμε...

Mετα Τιμής
Honore