ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Day 1,308, 02:35 Published in Greece Greece by NAYTILOS1970

ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εικονική Πραγματικότητα, μεταφέρει το χρήστη ή τους χρήστες, σε ένα συνθετικό, τεχνητό, εικονικό και φτιαγμένο από υπολογιστή περιβάλλον. Ένα αλληλεπιδραστικό, περιβάλλον, φτιαγμένο από υπολογιστή, στο οποίο μπορεί κάποιος να εμβυθιστεί."

Βασικά είναι μία διεπαφή, η οποία συνδυάζει διαφορετικά τεχνικά συστήματα με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στον χρήστη να αλληλεπιδράσει σε πραγματικό χρόνο με μία εφαρμογή για την απεικόνιση.

Η Εικονική Πραγματικότητα χρησιμοποιεί ηλεκτρονικούς υπολογιστές, για να δημιουργήσει και να προσομοιώσει υπαρκτά ή μη περιβάλλοντα, από τα οποία ο χρήστης έχει την ψευδαίσθηση ότι περιβάλλεται και στα οποία μπορεί να κινηθεί ελεύθερα, αλληλεπιδρώντας παράλληλα με τα αντικείμενα που περιλαμβάνουν, όπως θα έκανε και στον πραγματικό κόσμο.

Για να είναι όσο πιο πετυχημένη γίνεται η εμβύθιση ενός χρήστη σε ένα περιβάλλον Εικονικής Πραγματικότητας, είναι σημαντικό να απομονωθεί ο χρήστης και οι αισθήσεις του από το πραγματικό κόσμο, επικαλύπτοντας τα ερεθίσματα του πραγματικού κόσμου με αντίστοιχα εικονικά, φτιαγμένα από το σύστημα της Εικονικής Πραγματικότητας. Από τις πέντε (ή μήπως εφτά) αισθήσεις, οι πιο σημαντικές κατά φθίνουσα σειρά είναι η όραση, η ακοή και η αφή.

Έτσι είναι πρωταρχικής σημασίας ένα σύστημα Εικονικής Πραγματικότητας να παρέχει στερεοσκοπική εικόνα, δηλαδή δύο εικόνες από διαφορετική οπτική γωνία, μία για κάθε μάτι του χρήστη, έτσι ώστε να δημιουργηθεί η αίσθηση του βάθους στο χώρο.

Παράλληλα η ύπαρξη στέρεοσκοπικού ήχου βοηθάει το χρήστη να κατανοεί τι γίνεται γύρω του στον εικονικό χώρο που τον περιβάλλει με πολύ φυσικό τρόπο, ενώ ταυτόχρονα αποκλείει τον χρήστη από τους ήχους του πραγματικού κόσμου, οι οποίοι θα μπορούσαν να καταστρέψουν την εικονική του εμπειρία.

Η λειτουργία των διαφόρων καναλιών-forum στρατιωτικών μονάδων, πολιτικών κομμάτων, επίσημου-ημιεπίσημου κρατικού TS αυτό ακριβώς υποθάλπει.
το εικονικό μας περιβάλλον του e-Rebuplik συμπεριφέρεται όπως και το πραγματικό, και η όλη εμπειρία που αποκτάμε ως χρήστες είναι άκρως ρεαλιστική.

Φτάνοντας λοιπόν στο δια ταύτα, έχοντας στο μυαλό μας τις πρόσφατες διχαστικές τάσεις, και χωρίς γενικόλογους αφορισμούς (αυτό είναι ευθύνη των μελλοντικών παικτών να καταγραφεί) η πορεία της ‘’εικονικής Ελλάδας μας’’ από ισχυρή δύναμη που κατέκτησε τους ‘’εικονικά κακούς γείτονες και εχθρούς μας’’ (τους εν RL μόνιμους εχθρούς μας), βρίσκεται υπόδουλη της FYROM μιας δράκας φανατικών ανιστόρητων Σλαβόφωνων οι οποίοι μεγάλωσαν δεχόμενοι πλύση εγκεφάλου -από το ολοκληρωτικό καθεστώς που επικρατούσε δεκαετίες τώρα στην τέως Γιουγκοσλαβία-, πιστεύοντας ότι είναι ‘’Μακεδόνες’’.

Είναι φανερό ότι το χρήμα που δαπανάται για την επικράτηση τους στο διαδυκτιακό αυτό παιχνίδι, στην ‘’Εικονική Πραγματικότητα’’ που αναλύσαμε πιο πάνω, προέρχεται από κονδύλια διαφόρων Κρατικών ή ημι-κρατικών οργανώσεων που ενισχύουν τα παράλογα αιτήματα αλυτρωτισμού του Σλαβόφωνου αυτού εκτρώματος. Κονδύλια τα οποία δεν αποκλείεται να προέρχονται από λογαριασμό του Υπουργείου εξωτερικών/εθν. Αμυνας ή από οργανώσεις τύπου "Ουνίγια να Βλάσιτε" (η οποία έχει θέσει στην Ελληνική Κυβέρνηση ζήτημα
Την Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011, ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, μετά από την προσφυγή!!!!! των Σκοπίων κατά της Ελλάδας. Κατά τους ισχυρισμούς της ΠΓΔΜ, η Ελλάδα δεν δύναται να φέρει αντιρρήσεις για τη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ. Για το λόγο αυτό προσέφυγε στο ΔΔΧ όπου η Ελλάδα βρέθηκε κατηγορούμενη για την μη τήρηση της ενδιάμεσης συμφωνίας.

Η ελληνική πλευρά προσπάθησε, για πρώτη φορά εμπεριστατωμένα, να παρουσιάσει την πραγματική παραβίαση της “ενδιαμέσου” (έτσι την ονομάζει η ελληνική πλευρά), “προσωρινής” (έτσι την ονομάζει η πλευρά των Σκοπίων, από τη γειτονική χώρα με την πλήρη, ολοκληρωτική κλοπή της μακεδονικής ιστορίας, εθνολογικά, εθνογραφικά, συμβολικά, γεωγραφικά, καθώς και την αναρμοδιότητα του διεθνούς δικαστηρίου να δικάσει και ενδεχομένως να καταδικάσει όχι απόφαση της Ελλάδας αλλά ομόφωνη απόφαση της βορειοατλαντικής συμμαχίας (ΝΑΤΟ).

Όμως, και το έχουμε επισημάνει πολλές φορές (γινόμενοι ίσως κουραστικοί), οι γείτονές μας, πλήρως ταυτιζόμενοι με το “ψυχωτικό όνειρό τους” περί μακεδονικής καταγωγής τους, είναι αμετανόητοι και περισσότερο προκλητικοί. Ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι δήλωσε ξεκάθαρα ότι η μετονομασία του διεθνούς αερολιμένα των Σκοπίων σε “Μέγας Αλέξανδρος” είναι σωστή, δίκαια και επιβεβλημένη, καθόσον ο Μέγας Αλέξανδρος γεννήθηκε στη Μακεδονία, καταλήγοντας: “Είμαστε η δημοκρατία Μακεδονίας, πράξαμε το αυτονόητο”!

Τα σχόλια περιττεύουν κατά την άποψή μας. Οι γείτονές μας χρησιμοποιούν μέχρι εξαντλήσεως το εργαλείο της ιστορίας, αλλά -εδώ είναι και το παράδοξο-μάχονται για την ιστορία χωρίς την ιστορία. Έχουν φτιάξει στα μέτρα τους μια ιστορία, ή καλύτερα μια ερμηνεία της ιστορίας, θεωρώντας ότι έτσι πρέπει να είναι, γιατί έτσι θέλουν να είναι. Γίνονται ουκ ολίγες φορές γελοίοι, δείχνοντας ανερυθρίαστα επιγραφές στα ελληνικά, αγάλματα ελληνικά, θέατρα, νομίσματα, εκκλησίες, μοναστήρια, εικόνες, τονίζοντας ότι αυτό είναι το ιστορικό τους παρελθόν και η πολιτιστική τους κληρονομιά.

Ο εκ των αγορεύων διεθνολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Α. Φατούρος, χαρακτηριστικά υπενθύμισε την επίθεση διαδηλωτών στο Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, την εκ μέρους της κυβέρνησης της FYROM χρηματοδότησης ακραίων εθνικιστικών ομάδων, την παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού σε εκδηλώσεις με έντονο ανθελληνικό και αλυτρωτικό χαρακτήρα και, κυρίως, το επί 16 χρόνια συστηματικό σαμποτάζ των διαπραγματεύσεων και την ανυπαρξία της όποιας προσπάθειας για συμβιβασμό

Σας επιστρέφω τώρα λίγο απότομα στην ‘’Εικονική μας Πραγματικότητα’’ η οποία θέλει την αντίστοιχη ανάλυση της, από τους αντίστοιχους ‘’καθηγητές’’ του παιχνιδιού. Το level το υψηλό, η εμπειρία χρήσης των μηχανισμών ώστε να πάρουμε το μέγιστο αποτέλεσμα από όλους τους Έλληνες. Η χάραξη της Στρατηγικής μας αντίδρασης θα πρέπει να είναι σοβαρή μελετημένη με γνώμονα αποκλειστικά το συμφέρον το δικό μας και μόνο. Δεν αντέχω το ‘’παρεϊστικο’’, κάπου καμιά 10αρια ''παίδες'' χαράζουν στρατηγική (βαράτε RW Ταυρίδας) γιατί θα αποκοπεί έτσι η Τουρκία. Ε και? ΤΙ? νομίζεται ότι οι Ουκρανοί (και οι άλλοι της EDEN) θα το ''θυμηθούν'' μετά? Χάθηκε η Ιρλανδία και κάποιοι το πήραν βαρέως. ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Ελλάδα έχει σβήσει από το χάρτη, το θυμάστε;