Resurssien uusjako - jälkipohdintaa

Day 2,629, 02:13 Published in Finland Finland by TheJuliusCaesar

[Apologies once again for my foreign readers, this article is only in Finnish.]

Kilpailun alun voisi kuvailla menneen päin mäntyä, reisille. Johtuen kommunikaatio-, ymmärrys-, tahto- tai aktiivisuusongelmista Viron puolelta, jäivät Suomelta kilpailun ensimmäisenä päivänä tokenit saamatta. Viro sitä vastoin kuittasi itselleen yhden. Pian kuitenkin päästiin vauhtiin ja vain nelisen päivää kilpailun alkamisen jälkeen onnistuimmekin haalimaan kasaan tarvittavat viisi resurssitokenia valitaksemme resurssit kaikille alueillemme. Lopputuloksena saavutimme tavoitellut 40 % ase-, 60 % ruoka- ja 20 % taloresurssibonukset.


Suomen valinnat alueiden prioriteeteiksi herättivät runsaasti keskustelua. Vahinko vain, että keskustelu starttasi vasta kilpailun jo alettua, ensimmäisten alueiden lukkiutumisen jälkeen. Jokaisella halukkaalla oli runsaasti, lähes viikon verran aikaa tuoda mielipiteensä julki ennen kilpailun alkua kun prioriteetteja työstettiin yhteisvoimin. Muun muassa allekirjoittanut itse kantoi kortensa kekoon hahmotelman luomiseksi, muut kannanotot jäivät kuitenkin valitettavan vähäiseksi. Artikkelin kommenttiosiosta voi toki löytää muutaman ehdotelman. Prioriteetteja mukana suunnittelemassa olleena voin vakuuttaa ainakin jokaisen mediaan asti päässeen ehdotelman olleen harkinnassa mukana. Mikäli halukkuutta ja intoa päättää eSuomen asioista olisi osoitettu mediassa, eduskunnan viestilistoilla tai vaikka ihan vaan kaverifeedissä, olisi kyseinen henkilö käsitykseni mukaan päässyt vaikuttamaan resurssiprioriteetteihin. Kuitenkin se, että aletaan kilpailun alkamisen jälkeen huudella - ja nimenomaan paino sanassa huudella - prioriteettien olevan anaalista ei ainakaan paranna mahdollisuuksia päästä kuulluksi. Jokainen meistä, tai ainakin minä itse, arvostan rakentavaa palautetta missä asiassa tahansa, kunhan se tosiaan on rakentavaa ja edes jollain tasolla perusteltua palautetta. Arvostan jokaista ideaa, purkausta, kommenttia ja tekstiä, joka jollain tavoin tähtää parempaan eSuomeen. Se vaatii jollain tasolla perustelua.


Etelänaapurimme Viro on varmistanut itselleen 40 % ase- sekä 40 % ruokaresurssibonukset, ja metsästää vielä kolmatta ruokabonusta. Jo varmistetuista alueista aseresurssit ovat täydellisen erilaiset omiimme verrattuna, ja Viroa valtaamalla onkin Suomen mahdollista saada asebonukset 80 % tasolle. Vastaavasti ruokaresurssit ovat etelänaapurillamme valitettavan identtiset.


Lännessä Ruotsi kahdeksalla alueellaan päätti priorisoida 60 % asebonuksiin sekä 80 % ruokabonuksiin. Hakusessa on vielä ainokainen taloresurssibonus, joka nostaisi kyseisen tuotantoalan bonusasteen 20 % tasolle. Ruotsi siis käytti kahden alueen lisänsä verrattuna Suomeen haalimalla yhden ruoka- ja yhden aseresurssin lisää.

Idässä liittolaisemme Venäjä 12:lla alueellaan tulee omistamaan 80 % ruoka-, 80 % ase- sekä 80 % talobonukset. Mallikkaasti priorisoitu, sanoisinko. Rapakon takana niin ikään liittolaisemme Yhdysvallat tulee olemaan pelin ainoa valtio, jolla on 100 % bonukset jokaisella tuotantoalalla omilla alkuperäisalueillaan. Tähän on oivan suunnittelun lisäksi syynä Yhdysvaltojen koko - maalla on 50 alkuperäisaluetta. Voikin siis sanoa Pacifican hyötyneen todella isosti resurssien uusjaosta. Tulevaisuudessa myös Suomen suuntaan tullee valumaan hyvinkin paljon sotilasapua varsinkin Yhdysvalloista - heillä kun ei enää ole tarvetta pyrkiä hankkimaan resurssibonuksia ulkomailta siirtomaina ja näin säästämään damageansa. Kun täysi resurssivalikoima löytyy omilta alkuperäisalueilta, on paljon helpompi auttaa liittolaisia täysipainoisesti. Myös Venäjän huomattavasti parantunut resurssitilanne edesauttaa tätä.


Loppujen lopuksi Suomen johto on toiminut kilpailun suhteen johdonmukaisesti ja suoraviivaisesti - tarkoituksenaan turvata Suomelle prioriteeteiksi sovitut resurssit. Huolimatta sisäpoliittisista paineista, Etelä-Helsingin kyvyttömyydestä pysyä sopimuksissa ja tiuhaan tahtiin muuttuvasta resurssitilanteesta , on Cure hallituksineen klaarannut tilanteen todella mallikkaasti. Vaikeampaa kuukautta ensikertalaispresidentille on hankala keksiä. Kiitos vaivannäöstäsi!


- Caesar