Respect - partea 2

Day 2,340, 21:45 Published in Romania Romania by Nicolae Crefelean
Articolul iniţial l-am scris în limba engleză ca să fie accesibil cât mai multora. Însă unii dintre cititorii români mi-au spus că ar fi preferat o traducere, aşa că iat-o acum. E puţin mai târziu decât sperasem, dar în vacanţă nu-i ca-n ne-vacanţă. 😛

Salutare tuturor, din tărâmul 64kbps! 😃 Articolul de faţă l-am scris acum câteva zile, dar i-a luat o vreme să ajungă în eRepublik. (glumesc)

Subiectul de astăzi nu este despre respectul pe care ar trebui să-l dăm (ca să-l merităm la rândul nostru), ci de acela pe care ni-l datorăm nouă înşine - respectul de sine.

ACTUL 1 - "Fiţi sumari"
Când oamenii se ceartă cu tine, luptă cu tine, te iau peste picior şi-aşa mai departe, nu poţi sta ca o momâie şi să nu faci nimic în privinţa asta - cel puţin nu la nesfârşit. Dar felul în care răspunzi face diferenţa.

Deşi m-am străduit să-mi cântăresc cuvintele şi să comentez cât se poate de relevant la un articol, zilele trecute, după 3 comentarii pline de insulte din partea lui zmeuNY, i-am răspuns imediat într-o manieră sarcastică şi am tras concluzia că unor oameni rar li te poţi adresa rezonabil, aşa că aproape n-are sens să încercăm. Şi totuşi, să ignorăm complet astfel de articole ar fi o greşeală având în vedere că cei care se comportă ca zmeuNY n-ar trebui să fie luaţi în serios. Aşa că-mi datorez mie însămi să fiu sumar cu aceştia.


ACTUL 2 - "Fiţi rezonabili"
Ajută mult să nu vă grăbiţi să răspundeţi. Dacă vă faceţi timp să înţelegeţi cu adevărat pe cineva, puteţi economisi mult timp pe care l-aţi petrece reparând daunele provocate răspunzând mai slab decât sunteţi în stare. Asta nu înseamnă că întotdeauna vom reacţiona corect dacă ne facem timp sau că ar trebui să contemplăm mult timp cum să reacţionăm. Doar acordaţi-vă nişte timp să abordaţi mai multe perspective şi să răspundeţi cât de bine puteţi. V-o datoraţi.


ACTUL 3 - "Nu eşti o victimă"
Chiar şi oamenii care fac uz de bun simţ în mare parte din timp îşi pot ieşi din pepeni şi uneori să folosească cuvinte dure, în situaţii izbitoare/ridicole/alarmante. Asta nu înseamnă neapărat că eşti o victimă, că eşti o ţintă clară şi nici că cineva se ceartă cu tine. Oamenii care dispun în general de o cantitate generoasă de răbdare folosesc rar cuvinte dure, iar atunci când o fac mai mult ca sigur se abţin să folosească cuvinte grele - pentru că oricum se abţin în majoritatea timpului când o dai, mai MULT sau mai puţin, în bară. Însă atunci când o dai ***IMENS*** în bară şi te jignesc puţin, revino la ACTUL 2. Acordă-ţi timp să revizuieşti faptele şi fii rezonabil.

Zilele trecute mi s-a cerut să fiu înţelegător, mi s-a spus că se pare că nu vreau să înţeleg că problema "mea" (nu a eRepublik) a fost înaintată departamentului de dezvoltare, mi s-a şi mulţumit pentru insistenţă, mi s-a transmis că-mi e apreciată grija pentru binele jocului, mi s-a mulţumit pentru sugestiile, dedicaţia şi timpul petrecut să analizez eRepublik. Ura! 😃

Eee, aţi ghicit deja că ACTUL 3 este despre asistenţa eRepublik. În acest moment am 107 de tichete în istoricul meu de asistenţă. Pur şi simplu din curiozitate am vrut să aflu câte dintre ele sunt şi rezolvate, aşa că m-am uitat la cele mai recente 20 de tichete active. Iar prin active nu mă refer la noile tichete, ci la oricare tichet care a primit recent răspunsuri din partea personalului de asistenţă.

20 de tichete
7 soluţionate
13 nesoluţionate

Din cele soluţionate, 2 au fost reparate după ce le-am oferit eu soluţia - o greşeală de ortografie în numele clasei anumitor decoraţii din profilele cetăţenilor. Mă săturasem să aştept două luni să le repare, aşa că am verificat chiar eu codul. Da, tare jenant să lucrez gratis, şi pentru Plato!

Un alt tichet n-a fost valid, din cauza mea. Am folosit bazuci pe câmpul de luptă, pe durata competiţiei National Shield II, şi nu ştiam de ce daunele nu au fost contorizate cum trebuia.

Alte două tichete au fost de fapt nişte raportări de conţinut neregulamentar, deci aş putea spune că aici eu am ajutat eRepublik şi comunitatea.

Bun, deci ei m-au ajutat cu 2 tichete din 20. Asta reprezintă 10%, dar după cum ştiţi, dacă aţi creat vreodată tichete, acestea oricum sunt închise, toate. Evident că se cere întrebarea: ce se întâmplă? Aşa că am intrat în detaliile tichetelor. Iată cele mai frecvente formulări din cele 20 de tichete:

10 x va fi rezolvat (cât de curând posibil / în viitorul apropiat)
7 x vom verifica
5 x vom analiza
3 x ne cerem scuze
3 x nu am putut răspunde
3 x v-am înaintat mesajul
3 x încercaţi să înţelegeţi / sper că puteţi înţelege
2 x vă mulţumim pentru ajutor (da, cele două tichete pe care le-am reparat eu 😛)
2 x am luat măsurile adecvate (da, raportez rahaturile ciudate. BUHUHU!)
2 x vom lua în considerare opinia dvs.
2 x sugestia dvs. este în lista de analiză a departamentului de dezvoltare
2 x rămâneţi în preajmă pentru actualizări
1 x ne pare foarte rău
1 x nu am găsit nimic în neregulă
1 x am înaintat pentru analiză
1 x am înaintat pentru rezolvare
1 x ştergeţi istoricul browserului
1 x am întâmpinat o problemă cu sistemul nostru şi unele mesaje au fost ascunse (pe asta tind s-o cred, dar nu spun de ce şi vă rog nu mă întrebaţi)
1 x problema a fost trimisă pentru analiză şi rezolvare
1 x nu facem tratament preferenţial (ooo... după ce am rezolvat tichete?! 😕)
1 x opinia dvs. ne ajută să îmbunătăţim Lumea Nouă (ştim bine cu toţii că am primit destule de-astea, dar n-am intrat şi în celelalte tichete)
1 x vom ţine minte asta pentru actualizări viitoare (^ aceeaşi menţiune)
1 x problema dvs. nu este una critică (problema *mea*? HAHA!)

Unul dintre tichete a fost despre misiunea lui Cupidon, care a fost resetată după prima schimbare de zi. Ei au descris-o ca pe "o scăpare minoră care a fost reparată în câteva minute."

Păi ştiţi ce? Din cele mai recente 20 de tichete active doar unul *soluţionat* a fost ceva ce le-am cerut: o cheie API. Cred că cheia e dată automat pentru răbdarea de a aştepta un an s-o obţii, că atât a trebuit să aştept.

Deci toate astea pentru o rată de succes de 5%? Uau!

Acum legat de subiectul articolului - respectul de sine - mi-e greu să găsesc cuvintele potrivite. M-aş pune pur şi simplu în locul lor şi sincer, aş păstra maxim 2-3 persoane de asistenţă (cei mai buni), poate i-aş concedia pe ceilalţi şi aş angaja dezvoltatori. Doar pentru că-mi datorez mie însămi să fac ceea ce trebuie.

Dar nu-s în locul lor şi nu ştiu ce se întâmplă de fapt la eRepublik Labs. Însă am sentimentul că lucrurile ar putea sta mult mai bine dacă s-ar concentra pe dezvoltare. Oricum le-ar aduce bani aşa că ar putea chiar să ţină întregul personal de asistenţă - că de fapt nu vreau să fie nimeni concediat. Sau poate Plato, dar apoi am duce dorul articolelor amuzante pe seama lui. Aşa că hai să-l păstrăm.

Respect!
o7


Respect - partea 2: http://www.erepublik.com/en/article/2392630