Latar Belakang on/off

Daftar

 

Lanjut

Lanjut Dengan membuat akun ini, maka Anda menyetujui Ketentuan Layanan & Kebijakan Privasi
Kirim ulang email   |  Tidak dapat menemukan email yang dimaksud? confirmation@erepublik.com

Resend the confirmation email to this address

Kirim ulang email Tidak dapat menemukan email yang dimaksud? confirmation@erepublik.com

dSoKre predsjednik svih eHrvata v2.0

Hari ke 1,841, 19:14 oleh The Dark J0ker

Foreign subscribers, sorry, but this is mine candidature for president of eCroatia and is written in croatian only. Just vote it pleasePrije više od 1000 dana sam se prvi put kandidirao za predsjednika eHrvatske i taj prvi put sam izgubio od Rockerma-ove “vojske”, ali to me nije spriječilo da se kandidiram ponovno godinu dana nakon toga i drugi put sam naravno pobijedio.

Prva kandidatura mi je bila ogromna, pa sam izgubio, druga je bila manja i pobijedio sam, pa tom logikom ću se voditi i ova kandidatura će bit najkraća. :)U svim kandidaturama svi sebe predstavljaju pa onda ja sebe neću predstaviti, imate gore moje dvije kandidature i tamo ima previše toga o meni, pa tko me ne zna, neka me tamo upozna.

Činjenica jest da sam puno uspješniji ekonomist nego vojnik, ali to ne znači da u ove gotovo četiri godine igranja ne znam odlično i vojni modul ove igre.

Činjenica je da bez love nema uspješnog ratovanja, ali i obrnuto je također. Ako se ne ratuje uspješno, nema bonusa, nema regija, nema države.U zadnje dvije godine, mnogo se toga promijenilo u igri, i od ekonomskog, pa i vojnog modula. Ekonomski modul mi nije problem i ne zadaje mi osobno probleme i tu mogu stvari na razine države vrlo lako prilagoditi, ali vojni modul je problematičan. Ne mislim vojni modul kao modul, nego promjene u njemu koje su nam bacile državu recimo po damage-u na izvan top 5 sila eRepublika.

Dva su ključna problema - prvi problem je uvođenje divizija, što znači da na razini države je važniji priljev novih igrača jer u divizijama od 1-3 se može osvojiti 6 bodova, a u zadnjoj diviziji 5 bodova po mini bitci i vrlo jednostavnom usporedbom se može vidjeti da je bodovno bolje imati 100njak novih igrača, nego 1000 tenkova u diviziji 4 - bez brige, imaju i stari konji kao ja svojih prednosti - ali sad želim naglasiti da je baby boom jako važan i potreban, i ako želimo biti bolji i jači, to bi nam trebao biti prioritet. Sa trenutnim predsjednikom Obersoldatom će se nešto učiniti po tom pitanju, pregovari su u tijeku sa 24 sata i očekujemo da ćemo nešto postići na tom planu.

Drugi problem kod promjena u vojnom modulu je uvođenje trening centara do levela 4, što znači da nije kao prije da možeš vojnicima samo davati oružje i hranu i da se tako razvijaju - sad je potrebno i da dižu trening centre na što veću razinu uz pomoć države - ne mislim ovdje samo na financijsku pomoć države, nego i na edukacijsku - treba uputiti igrače što da im bude prioritet, gdje da probaju uštedit i pomoći im u realizaciji tih ciljeva. Riješenje drugog problema je u teoriji vrlo lako - povećanje prihoda države - detaljnije o tome u nastavku članka.Prije dvije godine, nakon svog mandata sam bio najponosniji na činjenicu da sam zaradio u 30 dana državi oko 3000 golda i volio bih nešto takvo postići i sada, ali biti će jako jako teško.

Ja sam tada odredio da se ⅔ profita od poreza daje vojsci, a ostatak da se ulaže u ekonomiju. Bilo bi odlično kada bismo opet nešto takvoga mogli napraviti, ali koliko sam shvatio trenutno nema nekog proračuna koji vojska dobiva, nego je trenutno situacija: “dajem im svakih par dana ponešto, koliko se skupi”

To je jednostavno nedopustivo, i od nadležnih iz Ministarstva Obrane ću zatražiti da se točno zna, koliko treba novaca po vojniku na dan u prosjeku, da se točno može znati čemu težimo, koliko nam love treba po danu ili mjesecu za vojsku. Kada znamo cilj i kada ga zadamo, vrlo je lakše ga postići nego kad ga ne znamo :)Ja neke vojne pohode neću obećavati, vjerojatno nećemo imati sve bonuse, ali je moguće da imamo 100% bonusa na weapon što bi bilo odlično za naše građane i tako za našu državu.

Vojni cilj će biti više čuvanje 80% wep bonusa u Aziji i proizvodnja problema neprijateljima na Balkanu, ali čak i sad kad nemamo regiju na Balkanu, prioritet je pomaganje saveznicima kroz MPPove, jer nema smisla imat saveznike i plaćat MPPove, ako im ne pomažemo, zar ne?

Prioritet broj 1 u vojnom smislu je da nam glavni grad ostane u Aziji, bilo bi malo jači FAIL da to zajedno opet izgubimo, zar ne?Sad kad ste vidjeli do sada da nisam odvajao ekonomski dio kandidature od vojne, jer zapravo su u simbiozi kao prst i nokat, sad idemo na ono najvažnije - kako povećati prihode? Kako zaraditi što više love za državu?

Prva mogućnost jest povećanje poreza - tu ima još možda nekakvog prostora za malo povećanje, ali vidjet ćemo u suradnji s kongresom što se tu da učiniti, jer u pravilu ovo je mjera koja donosi najviše lovi državi, ali tu lovu uzima iz džepova naših eGrađana pa ovo će biti zadnja mjera ako nijedna druga ne pomogne u povećanju prihoda.

Druga mogućnost za zaradu je edukacija građana da ne gube lovu u neprofitabilnim tvrtkama (na primjer - rad kao menadžer u Q1-Q5 wep tvrtci trenutno vam stvara gubitak po danu jer WRM je skuplji trenutno nego taj wep koji ćete prodati na marketu). Edukacija je jako bitna, jer ima dosta građana koji zapošljavaju radnike u tvrtkama koje su neisplative i tako štete sami sebi i kad vide da ne napreduju, jednostavno odustaju od igre - što više uspješnih i profitabilnih poduzetnika = više novaca državi od poreza, ali i damagea tih igrača na kraju.

Treća mogućnost i najprofitabilnija trenutno mogućnost za zaradu u igri jest mijenjanje valute na monetary marketu preko orgova. Da, upravo zato se diglo toliko frke oko tih orgova u zadnje vrijeme, zbog zarade. Pošto na orgovima nema limita koliko ti valute može kupiti bot na monetary marketu, može se dogoditi da ti bot kupi i po 500.000 valute kada ti ponuda dođe na prvu stranicu.Jedini minus je što ponudi treba malo manje od 10 dana da dođe na prvo mjesto i što ponuda bude na monetary marketu maksimalno 10 dana i nakon toga ističe i nekad se zna dogoditi da bot na monetary-u ne kupi gotovo ništa - ali to se vrlo rijetko događa i u mjesec dana znači da Vam se ponuda na MMu može prodati tri puta - sad vi možete izračunati koliko je to točno zarade :)

Čujem da je nam oko 40 orgova stoji i skuplja prašinu, svi su podijeljeni po onom famoznom zakonu o orgovima i samo 3 orga su iznajmljeni za 40 golda mjesečno - da Vam se pohvalim, ja sam jedan od ovih troje koji plaća najam za org - zašto ga plaćam? Jer ne želim ništa žicati na temelju lijepih plavih očiju nego sam iskoristio priliku i nije problem dati državi 40 golda mjesečno ako znam da ću zaraditi puno više od toga :)

Bilo bi super, da se barem još 20ak orgova iznajmi jer bi država od toga dobivala barem 2000 golda mjesečno - ako imate mogućnosti i viška novaca za uložiti, iznajmite si org, ili par prijatelja udružite si kapital i zajedno se igrajte na MMu.Recimo da uzmemo u obzir da većina već koristi org jer su ga skoro svi dobili besplatno i da ne želi plaćati državi najam i da ostane tih 40 orgova stajati i skupljati prašinu - što ćemo onda?

Cilj je da se svaki org pokrene i aktivira na MMu, početni kapital po orgu da je minimalno 10.000 valute, ali bilo bi super kad bi se imalo i više valute po orgu.

Kako ćemo skupiti toliko love? Vrlo jednostavno, ili ćemo štediti, ili ćemo posuditi.

Prva ideja je izdavanje obveznica eHrvatima na rok od 90 dana uz fiksnu kamatu od 15% - znači tko uloži 100 golda, dobije 115 golda nakon 90 dana. Tu bih stavio i valutnu klauzulu da se sve gleda u goldu, znači može se uložiti i valuta, ali se vraća sve u goldu.

I zadnja opcija je, ako se slučajno ne skupi dovoljno love od obveznica, posuđivanje u svijetu od saveznika uz istu kamatu od 15% na 90 dana i vjerujem da bi se našlo tu saveznika koji bi uskočili jer nisu svi kao mi da imaju na banci 100 golda uvijek, neki imaju i preko 10.000 golda :)

Da ne kažete da sam ko Linić da nas zadužujem bez pokrića, ja garantiram za povrat ovih 15% kamata ako se slučajno nešto izjalovi na monetary marketu i ako se ne ostvari profit - znači ja ću platiti iz svog džepa ako se ne zaradi ništa.Kao što vjerojatno svi znate, u jako sam dobrim odnosima sa trenutnim predsjednikom Obersoldatom i zbog toga ću sve ljude iz njegove vlade zadržati na okupu i dalje i nastavit ćemo dalje u istom smjeru.

Premijer: sino301

Ministarstvo Obrane: Frojla, matishere

Ministarstvo Vanjskih Poslova: Hrrvatica, Giovanni 00, Obersoldat

Ministarstvo Obrazovanja: Absentee

Ministarstvo Informiranja: Lord Marlock

Ministarstvo Ekonomije: dreamcro, dSoKreTo je moj tim, s time da se zna da sve mora funkcionirat kao švicarski sat, svatko radi kao zupčanik svoj dio posla, ali ja sam urar koji upravlja satom i ako nešto zaškripi tu sam da riješim problem i donesem najbolju odluku za eHrvatsku.

Sretno svima na izborima i neka pobijedi bolji! 

Komentar

neo_Ryan
neo_Ryan Hari ke 1,841, 19:22

pertamax

Sleep is for the weak
Sleep is for the weak Hari ke 1,841, 19:23

Svaka čast kralju :]
Najbolji kandidat, da sam u eHr glasao bi za tebe, čak mi dođe i da se vratim kad vidim da se konačno mjenja vlast.

Sretno! Saveznika u eIrskoj ćete uvijek imati, šta god bilo sa nama.

Mystela
Mystela Hari ke 1,841, 19:38

First he dazzles you with pictures, then he whips out his

dSoKre for CP speech. :D

Good luck! o7

SvakoDobro
SvakoDobro Hari ke 1,841, 19:53

srecno na izborima i SvakoDobro u daljem eZivotu. xD
o7

Woolf1975
Woolf1975 Hari ke 1,841, 21:35

Zaj** si me, taman mislim napisati kao da citam Linica : ) . Sretno

broc
broc Hari ke 1,841, 21:38

Sretno druze!
@ Psyh0 ne minja se vlast samo predsjednik xd

MissModesty
MissModesty Hari ke 1,841, 22:11

Podrška i sretno!

MVP \o/
ME \o/ \o/

NORTH THAI POWER \☺/\☺/\☺/\☺/\☺/\☺/\☺/\☺/\☺/\☺/\☺/\☺/

berinnii
berinnii Hari ke 1,841, 22:15

.." nego je trenutno situacija: “dajem im svakih par dana ponešto, koliko se skupi”...
_____________________________________________________________________

koliko ostane nakon cerupanja!

ubod
ubod Hari ke 1,841, 22:23

o7

Keelin
Keelin Hari ke 1,841, 22:32

o7

ultragudra
ultragudra Hari ke 1,841, 22:55

o7

meeLion
meeLion Hari ke 1,842, 23:00

dSoKre novi eHr prez. \o/

Shapoor Reporter
Shapoor Reporter Hari ke 1,842, 23:01

konacno da se u programu vise spominje ekonomija od ratovanja ;), kada se napune drzavni orgovi sa +10k golda lako cemo tu i tamo poneki rat/bitku dobiti

v

Dr.Sabljo
Dr.Sabljo Hari ke 1,842, 23:06

brao ekonomista,podrske za predsjednicke

Absentee
Absentee Hari ke 1,842, 23:07

ti si jprezz kojeg eHrvatska zaslužuje, ali i treba : D

antwone
antwone Hari ke 1,842, 23:07

kandidat Ekipe za preza \o/

M Bogdan
M Bogdan Hari ke 1,842, 23:29

Go dsokre!!

Rik Daphnee
Rik Daphnee Hari ke 1,842, 23:32

Ppbedjujes, moje skromni misljenje. Mogu vam poslati i neki sat odavde, iz Svice. o/

Srecno

SexyCicko
SexyCicko Hari ke 1,842, 23:39

Predsjednik svih eHrvata o7

Goran L
Goran L Hari ke 1,842, 23:45

07

Igor the vampire
Igor the vampire Hari ke 1,842, 23:48

evo ja ti odmah pošaljem 300 tinjak golda na upravljanje

maric72
maric72 Hari ke 1,842, 23:58

podrska bivsem sefu \o/ :*

dabrina
dabrina Hari ke 1,842, 00:03

o7

scout13
scout13 Hari ke 1,842, 00:03

Sretno

Giove
Giove Hari ke 1,842, 00:10

čmarlock u vladi, fail.

Kukee
Kukee Hari ke 1,842, 00:32

srecno!

WhiteEagle1950
WhiteEagle1950 Hari ke 1,842, 00:35

Sretnoo

Nemke_BG
Nemke_BG Hari ke 1,842, 00:37

izdajaaaaaaa, on je ubaceni srpski spijun!!!!!!! : P Onaj celavac ga poslao medj' hrvate da ih TO-uje : P

eHrvatska Stranka Prava
eHrvatska Stranka Prava Hari ke 1,842, 00:47

support

Ilakovi
Ilakovi Hari ke 1,842, 00:58

Sretno ... glas na izborima vec imaš o/

serhio buskez
serhio buskez Hari ke 1,842, 01:06

eto cestitam na izboru jer je ocito da dobijas i sretno u mandatu

mario16
mario16 Hari ke 1,842, 01:07

vote

Matija Kovacevic
Matija Kovacevic Hari ke 1,842, 01:25

sino premijer x )

bbb_kambelovac
bbb_kambelovac Hari ke 1,842, 01:39

Podrska premijeru sini i ministru obrane uz poruku "nauci rvatcki"

AntimonCro
AntimonCro Hari ke 1,842, 01:43

a ministarstvo antihomofobije??? ko ce bre da nam obrazuje ljudstvo u pravom smeru????

Bioforge
Bioforge Hari ke 1,842, 01:52

"To je jednostavno nedopustivo."
Bravo. sretno! (:
Vote

nookie_hookie
nookie_hookie Hari ke 1,842, 02:24

samo nemoj premjeru dati eden orgove : p

Karlo FTW
Karlo FTW Hari ke 1,842, 02:25

sretno, glas si upravo dobia.. a sad se nadamo da ce bit nesto od tog BB-a i da ces pokrenit i probudit eHR

Dash Goran
Dash Goran Hari ke 1,842, 02:43

Orgijanje po orgovima-part2.. očekujem veselje i predbožićni ugođaj

Glen-livet
Glen-livet Hari ke 1,842, 03:53

dsokre brate povedi hrvate o7

Delikvent_zg
Delikvent_zg Hari ke 1,842, 04:18

dobro gdje sam ja u tvom timu osim za sankom? xD

lovric505
lovric505 Hari ke 1,842, 04:26

o$

Domago
Domago Hari ke 1,842, 04:54

nadam se da ce ekonomske mjere biti efikasnije nego mefest, barem ne s posljedicama kake je on imao.

Sergeant Lincoln Osiris
Sergeant Lincoln Osiris Hari ke 1,842, 05:08

o7

Igor the vampire
Igor the vampire Hari ke 1,842, 05:38

Domago srbine, vrati naše peneze!!!

p.s. samo sam htio reći da sam se ja obogatio prodavajući svoje tenkove preko Mefesta Romperu i ekipi.

Roby Petric
Roby Petric Hari ke 1,842, 05:39

Pošto me ne spominješ u članku, nema vote za tebe!

nanu077
nanu077 Hari ke 1,842, 06:02

o7

MIR U SVIJETU
MIR U SVIJETU Hari ke 1,842, 06:06

$$$$$$ FTW

Dragan1989
Dragan1989 Hari ke 1,842, 06:08

sviđa mi se ovo oko obveznica

B i g Bad W o l f
B i g Bad W o l f Hari ke 1,842, 06:15

NE GLASAJ ZA DSOKREA... SCAMMER! Nas u civilnoj scamma cijelo vrijeme...Zascammat ce nas za glasove i onda odlazi u brigadu civilne zaštite... FUUUU : D

 
Posting komentar anda

Apa ini ?

Anda sedang membaca artikel yang ditulis warga eRepublik, sebuah game multiplayer berbasis negara di dunia nyata. Buat sendiri karaktermu dan bantu negaramu untuk mencapai kejayaannya sambil membentuk dirimu sebagai pahlawan perang, penulis yang terkenal atau raksasa finansial.