7NISA on HOLD

Day 2,305, 05:08 Published in Greece Greece by Epimitheis

Τα γεγονότα και οι αλλαγές των τελευταίων μηνών (διάλυση παλαιών συμμαχιών-δημιουργία νέων, μονιμοποίηση του Weekly Challenge, αλλαγές στα division, προσφορά δωρεάν damage από το παιχνίδι) δημιούργησαν νέα δεδομένα αλλά και ένταση στην ελληνική κοινότητα η οποία σε συνδυασμό με αδέξιους ή και εσφαλμένους χειρισμούς εκ μέρους των τελευταίων Κυβερνήσεων αλλά όχι μόνο έχουν οδηγήσει την χώρα σε διάσπαση.

Για να καταλάβει καλύτερα ο μέσος Έλληνας παίκτης τι έχει συμβεί θα αναφέρουμε επιγραμματικά τα εξής:



—Μετά τη διάλυση των συμμαχιών η Ελλάδα είχε τρεις επιλογές. Να ενταχθεί στο μπλοκ της Σερβίας, να ενταχθεί στο μπλοκ της Πολωνίας ή να επιχειρήσει να δημιουργήσει ένα τρίτο πόλο με δοκιμασμένους φίλους και συμμάχους στοχεύοντας στην ενίσχυση αυτών των δεσμών και ίσως αργότερα την ανάδειξη αυτού του πόλου από τρίτο σε δεύτερο.

—Η προετοιμασία της χώρας για αυτή την απόφαση ήταν ατελής και πέρα από το έντονο παρασκήνιο το οποίο γνωρίζουμε ότι υπήρξε, έγινε εν μέρει μόνο με άξονα το συμφέρον της χώρας και περισσότερο με άξονα προσωπικές φιλοδοξίες συγκεκριμένων παικτών και κομμάτων.

—Οι προτελευταίες εκλογές οι οποίες είχαν χαρακτήρα δημοψηφίσματος, έδειξαν καθαρά ότι η κοινότητα επέλεξε να προσχωρήσει η χώρα στο μπλοκ της Σερβίας.

—Δυστυχώς από την αμέσως επόμενη μέρα φάνηκε καθαρά ότι οι παίκτες και οι στρατιωτικές μονάδες που διαθέτουν την απαραίτητη ισχύ για να υλοποιηθεί οποιαδήποτε πολιτική απόφαση, με ανάλογη ή και μεγαλύτερη πλειοψηφία δεν συμφωνούσαν με αυτή την επιλογή.

—Ο ατυχής χειρισμός της εισόδου της χώρας στη νέα συμμαχία με τίκετ και όχι με νόμο ήταν η αφορμή να εκδηλωθεί και εμπράκτως αυτή η διαφωνία.

—Ο (τουλάχιστον) ολέθριος χαρακτηρισμός των παικτών που διαφωνούσαν ως «τρομοκρατών» με επίσημο κυβερνητικό άρθρο οδήγησε σε πλήρη πόλωση και ακραίες συμπεριφορές με αποτέλεσμα δύο μεγάλες στρατιωτικές μονάδες (Μυρμιδόνες και Gama) να περάσουν στην αντίπαλη πλευρά. Μία τρίτη ισχυρή στρατιωτική μονάδα (Σπαρτιάτες) ανακοίνωσε ανεπίσημα ότι βρίσκεται σε hold. Ο Mithrantir απεχώρησε από την ελληνική κοινότητα. Άλλες επίσης ισχυρές στρατιωτικές μονάδες βρέθηκαν σε αμηχανία και αποσυντονισμό.

—Στο πολιτικό σκηνικό οι αλληλοσυγκρουόμενες πλευρές, οι οποίες είναι τουλάχιστον πέντε και όχι δύο όπως πιστεύει ο μέσος παίκτης συνέχισαν να κλιμακώνουν την ένταση με αποκορύφωμα την προ ημερών ενημέρωση στα 2 team speak.

—Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο μέσος παίκτης είναι ότι πίσω από τις συνθήκες διάσπασης και πόλωσης κρύβονται 2 πράγματα.
Παλιές και νεώτερες προσωπικές αντιπαραθέσεις και αντιζηλίες και το ζήτημα των σχέσεων με την Τουρκία. Έτσι η μία πλευρά επιδιώκει τη δημιουργία σε βάθος χρόνου τεχνητής έντασης με την Τουρκία η οποία να καταλήξει σε ανοιχτή εμπλοκή και η άλλη προσπαθεί να αποτρέψει αυτή την κατάληξη. Αυτά που ακούγονται περί Κροατίας προβάλλονται ως αντιπερισπασμός και είναι το λιγότερο αστειότητες.
Δυστυχώς η ταυτόχρονη αναζωπύρωση των παλαιών και νεώτερων προσωπικών αντιπαραθέσεων δεν αφήνει να γίνει φανερό αυτό το γεγονός.


Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μας ανάγκασε να συνεδριάσουμε εκφράζοντας και αναλύοντας όλες τις παραμέτρους και να αποφασίσουμε με ψηφοφορία ποια στάση πρέπει να κρατήσουμε.

Ενόψει λοιπόν όλων αυτών που συμβαίνουν και με βάση το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας τα 7νησα ανακοινώνουν επίσημα ότι:

Βρίσκονται σε παύση πυρός.

Η παύση πυρός ισχύει και προς τις δύο κατευθύνσεις. Δεν θα χτυπήσουμε εναντίον της χώρας και της συμμαχίας αλλά ούτε και υπέρ.
Για να μην υπάρχει καμία απορία συμπληρώνουμε ότι η παύση πυρός ισχύει και για τις μάχες στις οποίες ενδεχομένως να εμπλακεί η χώρα. Για παράδειγμα, αν η χώρα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εμπλακεί σε πόλεμο με την Τουρκία, τα 7νησα δεν θα συμμετάσχουν στη μάχη.

Με τη στάση μας αυτή θέτουμε ευθέως το ζήτημα της συμμετοχής των στρατιωτικών μονάδων στην λήψη των πολιτικών αποφάσεων στρατιωτικής φύσεως. Στο εξής δηλαδή ο Πρόεδρος (όχι ο σημερινός με τον οποίο δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα) αλλά οποιοσδήποτε Πρόεδρος με όποια πλειοψηφία και αν έχει εκλεγεί, εάν επιθυμεί ουσιαστική συνεργασία με τα 7NISA και την ενεργό συνδρομή τους, οφείλει να ζητά, να λαμβάνει και να συνυπολογίζει την άποψή τους επί στρατιωτικών θεμάτων.

Πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό, τόσο το πολιτικό όσο και το στρατιωτικό κομμάτι του παιχνιδιού θα κάνουν τον αναγκαίο συμβιβασμό ώστε και οι μεν να καταλάβουν ότι δεν αρκεί το ντάματζ και οι δε ότι δεν αρκεί η υπερψήφιση νομοσχεδίων.

Αν πάλι τίποτα από αυτά δεν καταστεί εφικτό, και δεδομένου ότ θεωρουμε η χώρα οτι είναι ακόμα ισχυρή, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή και ευκαιρία να αναδειχθούν νέοι παίκτες, νέες στρατιωτικές μονάδες και νέα στελέχη πολιτικά και στρατιωτικά, που θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, την εμπειρία τους, τις αντοχές και την ισχύ τους για κάτι καινούργιο και καλύτερο.

Η θέση μας, όπως διατυπώνεται εδώ, δεν συνιστά τελεσίγραφο προς κανέναν. Έχουμε αποδείξει διαχρονικά ότι το μόνο και πάντα πρώτο μέλημά μας είναι η κοινότητα. Αντίθετα είναι μιά κραυγή αγωνίας για το μέλλον μιάς κοινότητας που παρά τις μεγάλες αδυναμίες της, αποτελεί την ηλεκτρονική εικόνα μιάς σκληρά δοκιμαζόμενης χώρας προς όλο τον κόσμο. Από χρέος προς όλους εμάς και σε ένδειξη ελάχιστου σεβασμού όσων συνανθρώπων αντιμετωπίζουν βαρύτατα καθημερινά προβλήματα επιβίωσης, οφείλουμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας. Έστω σε ένα παιχνίδι. Θα είναι μιά αρχή ελάχιστης ελπίδας.