[MO]-Prima saptamană de mandat-Stelistu96

Day 2,456, 05:26 Published in Romania Romania by Monitorul Oficial

Data: eDay 2,456; 11 August 2014
Locația: Sediul M.O., București, România

Subiectul zilei:
Situația internă și externă
Editori: Trifu 01 pe sectorul Extern.
Alexandru Antonescu pe sectoarele Extern și Intern.
Cipriannnnn pe sectoarele Economic, Militar și Extern.

Salutare cetățeni ai eRomaniei!
Acesta este primul articol din mandatul lui Stelistu96. În această lună la M.O. (Monitorul Oficial) va lucra o echipă întreagă și vă vom prezenta cât mai detaliat și pe înțelesul tuturor ce s-a întâmplat în eRomânia și în unele țări mai active.

Economic

După ce eRomânia a reușit să își elibereze regiunile istorice de sub dominația străină și astfel puterea de producție a început să își revină, s-a decis că este momentul să fie modificate taxele astfel încât eRomânia să strângă fonduri pentru viitoare intervenții economice.
În acest sens, au fost adoptate câteva legi economice, după cum urmează:
• În ziua 2,441 a fost adoptată noua Taxă pe forța de muncă, crescând astfel taxa de la 1% cât a fost menținută pe perioada ocupației, la 5%.
• În ziua 2,442 a fost schimbată Taxa pe Valoare Adaugată (TVA) și Taxa de Import pe 3 domenii cheie în industria ețărilor, a fost stabilit un nou salariu minim, și a fost făcută o donație către BNR de la bugetul central.
- În domeniul militar TVA-ul a crescut de la 1% la 5% la arme, în timp ce taxa de import a rămas 15%.
- În domeniul agro-alimentar de asemenea TVA-ul a crescut de la 1% la 5%, în timp ce taxa de import a crescut de la 1% la 25%.
- În domeniul imobiliar TVA-ul a scăzut de la 10% la 5% în timp ce taxa de import a crescut de la 10% la 25%.
- Salariul minim a crescut de la 5,77 e-RONI la 10 e-RONI.
- 80.000 e-RONI au fost trecuți de la bugetul central în rezerva BNR.
• În ziua 2,445 a fost făcută o altă donație din bugetul central către Rezerva BNR, în valoare de 120.000 e-RONI.
• În ziua 2,450 a fost făcută încă o donație din bugetul central către Rezerva BNR, de data aceasta în valoare de 200.000 e-RONI.

Până în momentul de față, acestea au fost modificările economice prin care eRomânia a trecut.
În urma bilanțului situația economică a eRomâniei din punct de vedere a taxelor este următoarea:
bonusurile de care țara noastră beneficiază în acest moment fiind următoarele

Pentru transparență instituțională și decizională, vă punem la dispoziție și caietul de sarcini al BNR-ului. Îl puteți accesa dând click aici pentru cel de pe luna Iulie. Momentan, cel de pe luna August nu a fost încă publicat.

Militar

Din punct de vedere militar, ețara noastră s-a găsit în situații atât foarte dificile, cât și foarte favorabile în ultima perioadă.
Dacă în ziua 2,428 granițele României, în urma ocupației reușite de eChile arătau astfel
după multe lupte intense, în care soldații eromâni au luptat cu dîrzenie, eforturile acestora s-au materializat într-un final prin eliberarea regiunilor istorice atât ale eRomâniei cât și ale eRepublicii Moldova.
eȚara revenindu-și cât de cât, strategii militari au decis că pentru a ajuta economia țării este necesar să cucerim câteva teritorii în plus. Astfel, prima țintă a fost regiunea Bukovina, regiune istorică românească dar care în momentul de față este parte componentă a Ucrainei. Această regiune reprezintă în momentul de față puntea de legătură între restul regiunilor cucerite de la eUcraina de ețara noastră.
Strategiile de luptă au făcut ca granițele eRomâniei să fie în ziua 2,455 conform hărții de mai jos:
Odată cucerite aceste regiuni, eRomânia și-a focusat atenția pe lupta în folosul aliaților săi în vederea consolidării relațiilor și a alianței din care facem parte, Asteria.
De asemenea, s-au făcut pregătiri pentru misiunile eveniment „How to raise an Empire”. Prima oară s-a încercat declararea eTurciei ca Inamic Național. Această propunere a picat însă.
Unul din motivele pentru care această încercare a eșuat, aveam să vedem mai târziu, este stabilirea unui exercițiu militar strategic cu ocazia misiunilor eveniment. Astfel, eRomânia și eBulgaria, trecând peste orgolii, au semnat un act care stabilește și definește condițiile unui război de antrenament. Puteți vedea aici anunțul oficial.
În cadrul acestui exercițiu militar, eBulgaria a fost declarată Inamic Național, iar mai apoi au început activitățile militare propriu-zise. Menționăm că toate exercițiile militare au fost îndeplinite cu succes de militarii eromâni, aceștia reușind să se impună în toate campaniile de activitate. Acesta este și motivul pentru care, pe harta de mai sus, eRomânia cuprinde și regiunea Vidin a eBulgariei. Tot pe acea hartă puteți vedea faptul ca regiunea românească Dobrogea se afla sub atac, această acțiune fiind de asemenea parte a exercițiului militar, atacatorul fiind eBulgaria.

Până în acest moment, din punct de vedere militar, cam acestea au fost evenimentele care au marcat activitatea armatei eromâne. În urma acestora, așa arată România în prezent, atacând regiunea Ruse (Bulgaria):





Intern

Recent au avut loc alegerile pentru CP în eRepublik. Mai jos aveţi situaţia la aceste alegeri a ţarilor din Asteria.

De când a fost investit actualul Congres în eRomânia, s-au semnat 5 MPP-uri cu Franţa , Grecia , Finlanda ,
Iran şi cu Belarus .


Au fost propuse şi 2 legi de Inamic Național, una pe Turcia care a fost respinsă de ambele congrese și cealaltă pe Bulgaria care a fost acceptată, conform unui acord pentru un Război de Antrenament (mai multe detalii la secţiunea Militar de mai sus).



Extern

Serbia
În urmă cu ceva timp Serbia a propus o lege de război pe Italia, legea a trecut și Serbia a cucerit toate regiunile Italiei cu care are graniță.
A încetat și războiul cu Croația probabil în urma unei înțelegeri pentru că razboiul cu ei nu le aducea decât costuri foarte mari și bonusuri puține.
În ultimele zile, Serbia a purtat lupte cu Bosnia și Herțegovina, cu Albania și cu Italia, pe care ca de obicei le-a câștigat.
Bonusurile Serbiei sunt de +100% la mâncare, +80% la arme și de +60% la case.

Slovenia
în trecut au avut mari probleme din cauza războiului cu Italia fiind ajutați de multe ori de țările din Asteria iar în prezent au ocupat o parte din Austria și 2 regiuni din Italia.
Forța de Rezistență a Austriei a încercat de câteva ori în ultimele zile să recupereze Burgenland, dar de fiecare dată Slovenia a câștigat.
Bonusurile Sloveniei sunt de +60% la mâncare, +20% la arme și de +40% la case.

Croația
După încetarea războiului cu Serbia ea a atacat Muntenegru, a avut și o lege nereușită de NE pe Slovenia.
În aceste zile, Muntenegru a încercat să își recupereze regiunile de sub ocupația croaților, dar nu a reușit acest lucru, Croația câștigând toate luptele.
Bonusurile actuale ale Croației sunt de +100% la mâncare, +20% la arme și de +20% la case.

Ungaria
A avut lupte grele acum ceva timp din cauza Croației (cu care a facut pace), a Ciprului (care a făcut AS în Austria) și a Turciei care deschisese granița cu ea în urma cuceriri regiunilor Ucrainene.
Ungaria a declarat Austria ca fiind Inamic Național și au câștigat deja o regiune și anume Lower Austria. Forța de Rezistență a Ucrainei a încercat să recupereze Galicia și Lodomeria, dar fără reușită.
În prezent Ungaria a cucerit Slovacia, o parte din Austria și 2 regiuni din Ucraina.
Ungaria are bonusuri de +80% la mâncare, +40% la arme și de +40% la case.

Bulgaria
În ultimele zile, Bulgaria a făcut un Război de Antrenament cu România, fiecare țară păstrându-și teritoriile. Taurida a fost atacată de Ucraina, dar Bulgaria a reușit să-și mențină stăpânirea asupra regiunii.
Bulgaria are bonusuri de +20% la mâncare, +60% la arme și de +40% la case..

Argentina
Argentina și-a pierdut influența în Europa și Asia concentrându-se pe marirea și refacerea bonusurilor și a căutat alte variante în urma păcii cu Brazilia, atacând Bolivia și Nigeria.
Argentina a declarat Paraguay ca fiind Inamic Național, și a început să atace unele dintre regiunile core din Paraguay.
Acum ceva timp au ratat și un Air-Strike în Georgia (forțând înainte un RW în regiunea unde era mina de gold dar Polonia a câștigat RW-ul astfel AS-ul lor nu a prea mai avut rost).
Bonusurile Argentinei sunt de +80% la mâncare, +100% la amre și de +20% la case.
Deși în trecut era una din țările cu bonusuri constante de 100%, în urma noilor modificări aduse de Plato este destul de greu să facă 100% bonus la case.
Regiunile ocupate din Nigeria:

Chile
Nici Chile nu se bucură de regiuni cu bonusuri la case în regiunile core dar datorită regiunilor din Franța ei au reușit să își mărească bonusul, acum ceva timp Franța și-a eliberat o mare parte din regiuni iar Chile a pus NE pe ea și a cucerit-o în totalitate Franța, alături de Polonia.
În prezent Franța și-a eliberat o parte din regiuni cel mai probabil Chile le-a eliberat intenționat pentru a ajuta Polonia.
Chile are bonusuri de +100% la mâncare, +100% la arme și de +60% la case.
Regiunile din Australia și noua Zeelandă:

Grecia
Acum ceva timp a dus lupte grele cu FYROM (Republica Macedonia) aceștia reușind să își elibereze toate regiunile core ba chiar au atacat Grecia dar au pierdut directa apoi timp de mai multe zile a urmat un ping-pong care s-a terminat în final cu reocuparea FYROM (Republica Macedonia) de către Grecia.
În același timp au cam avut loc RW-uri în celelalte țări ocupate (Egipt și Arabia Saudită) care și-au eliberat o mare parte din regiuni. După terminarea războiului cu FYROM (Republica Macedonia) Grecia s-a concentrat pe recucerirea regiunilor și mărirea bonusurilor la limitele din prezent.
Bonusurile Greciei sunt de +60% la mâncare, +90% la arme și de +90% la case.
Acum cateva zile au avut și o lege eșuată de a pune NE pe Bulgaria. Rezultatul votului îl puteți vedea aici.
Regiunile Greciei din Egipt și Arabia Saudită:

Polonia
În urmă cu ceva timp ea a recucerit toate regiunile Germaniei care îi erau necesare pentru mărirea bonusurilor, a ocupat regiunile eliberate de Olanda (Netherlands) apoi după ce Franța a eliberat regiunile ocupate de ea, Polonia a pus NE pentru a recuceri regiunile care făceau legătura cu bonusul de rubber, dar Chile a închis granița cu Franța astfel Polonia nu a mai reușit ce își propusese. După a pus NE pe Belarus cucerindu-l.
Polonia este o țară mare, care a avut multe Războaie de Rezistență în ultima perioadă, pe care le-a câștigat dar a pierdut regiunile din Marea Britanie (U.K.).
Bonusurile Poloniei sunt de +100% la mâncare, +80% la arme și de +100% la case.
În prezent Polonia încearcă mărirea bonusului la arme la 100% cucerind mai multe regiuni ale Franței.


Spania
După o lungă perioadă când țara a stat numai în defensivă, fără să întreprindă acțiuni militare de atac, luptându-se chiar să își elibereze propriile regiuni, ea a pus NE pe Portugalia unde a câștigat o parte din regiuni dar foarte greu datorită aliaților Portugaliei care au înclinat balanța, scorul fiind foarte strâns în unele lupte.
Polonia menține în continuare ocupată regiunea Andalucia pentru a garanta Spaniei protecție dacă Argentina ar dori să p atace iarăși.

Statele Unite ale Americii(S.U.A.)
De ceva timp S.U.A. sunt o țară foarte stabilă economic cu bonusuri de 100% la arme și mâncare. Au fost si avantajați foarte mult la ultimul update când s-au introdus noile bonusuri la case astfel ei au bonusul de 80%(obținut în totalitate din regiunile lor core).
În prezent au pus NE pe Canada și au câștigat câteva regiuni.

China
Acum ceva timp China a pierdut o parte din bonusurile pe care care le-a păstrat o foarte mare perioadă de timp (din India și Coreea de Nord) și datorită faptului că regiunile au ajuns la un bonus de determinare foarte mare de 2, chiar 3!
După eliberarea câtorva regiuni din Coreea de Nord ei au pus NE pe China și au pierdut directa și China a trecut în ofensivă cucerind în totalitate țara. Deși Coreea a luptat la un bonus de determinare de minim 2x, China a câștigat luptele fără prea mare efort.
Bonusurile ei sunt: 100% mâncare, 80% arme și 60% case.

Turcia
Turcia acum ceva timp datorită regiunii din Ucraina (Galicia and Lodomeria) ei nu aveau granița cu Ungaria, dar Ungaria a cucerit Subcarpathia și ei au pus NE pe Ungaria și au câștigat 2 directe ocupând Subcarpathia și o regiune core a lor dar apoi Ungaria, terminând în mare parte razboaiele de pe celelalte fronturi, s-a concentrat în totalitate pe aceste lupte și a eliberat regiunea core ocupată și a ocupat cele 2 regiuni din Ucraina deținute de Turcia.
A urmat o perioadă de stagnare pentru Turcia dar apoi Republica Moldova a pus NE pe ei acum cateva zile dar a pierdut directa și Turcia a trecut în ofensivă câștigând toate luptele cu ei. În tot acest timp ei au câștigat și toate RW-urile din Ucraina și își pastrează în continuare supremașia în Iran și în Peninsula Asia Mică.
În prezent au bonusuri de 100% arme, 100% mâncare și 40% case, din punct de vedere economic ducând-o foarte bine, având încă mina de gold la aproape 60% capacitate de extracție.


Cam aceasta a fost retrospectiva evenimentelor care s-au întâmplat în ultimul timp în eRomania și în tările aliate și inamice acesteia.

Să aveți spor! o7
Cu stimă echipa de la M.O. !

NOTE:
*Menționăm că pozele din ediția curentă sunt de o calitate ceva mai slabă din cauza sistemului de vizualizare a hărții implementat de Plato care în momentul de față întâmpină ceva probleme tehnice. Ne cerem scuze pentru acest inconvenient.

**Cipriannnnn și Alexandru Antonescu sunt membrii noi ai echipei. Pentru a îi cunoaște mai bine să îi lăsăm să se prezinte în câteva cuvinte.


Cipriannnnn:
„Salut. Cum reiese și din nick numele meu e Ciprian, pe 27 luna asta fac 22 de ani și sunt masterand. Joc de aproximativ o lună și sper să reușesc să fac ceva în jocul ăsta, fiind un joc foarte axat pe munca de grup. Mă bucur că am primit invitația de a participa în Guvern și sper ca ceea ce încerc să fac să fie pe placul vostru. Dacă nu, orice reclamație sau sugestie aveți mi-o puteți trimite prin sistemul de mesaje private.”

Alexandru Antonescu:
„Bună ziua. Numele meu în viața reală este același ca și în joc și am 12 ani. Deja joc de peste 4 luni și m-a bucurat invitația lui Trifu de a participa la Monitorul Oficial. Eu am scris rubricile Intern și Extern și vă rog, dacă aveți sugestii să mi le trimiteți prin mesaj privat. Mulțumesc pentru atenție!”