~ Despre pusculita ~

Day 2,966, 00:01 Published in Romania Romania by Navigator111

~
In primul rand profit de ocazia de a scrie un articol de top 10 (datorita ofertei editoriale, nu calitatii) pentru a va ura un an mai bun decât cel care a trecut.

In al doilea si in următoarele vreau sa va cer părerea despre mersul lucrurilor in societatea eRomaneasca.

Unii poate ati observat (am discutat asta in privat cu domniile voastre), altii poate nu, însă vreau sa va spun ca am infiintat un nou partid. Scopul a fost unul mai mercantil decât ar părea la prima vedere, însă cu ceva dezamăgiri. Mi-am zis ca daca infiintez un partid voi avea acces la un cont tip organizatie cu ziar propriu (ca am fost la un moment dat purtător de cuvânt in cariera mea politica), însă cel mai important cu libertatile aferente pietei monetare. Nu e asa, cine e deja pe piata are avantajul primului sosit. Conturile tip organizatie (BNR, de exemplu) apartin statului.

Am încercat sa inteleg rolul puterilor in stat si mi-am dat seama ca a fi congresman (multumesc celor care m-au propus, sustinut si votat) nu e cea mai buna afacere. Formarea veniturilor statului sta in mâinile tale însă nu ai nici cel mai mic cuvânt de spus in cheltuirea acestora.

Aici apare un conflict intre interesul cetateanului si interesul statului. Daca pentru cetatean e bine sa aibă taxe cat mai mici pentru a se putea dezvolta, pentru stat e bine sa aibă taxe cat mai mari. Pentru ce? Pentru a mentine bonusurile (in avantajul cetateanului), pentru a organiza lupte de antrenament pentru TP (in avantajul cetateanului), pentru a semna MPP-uri (aici avantajele sunt nuantate). Problema e ca singurul mod de cheltuire a banilor din trezorerie e pentru semnarea MPP-urilor (10.000 cc), cu votul congresmanilor, la propunerea unui CP.

Atunci cum poti utiliza banii colectati din taxe, adica vreo 120.000 cc/zi, însemnând 3.6000.000 /mandat? Pentru MPP-uri cheltuim aproximativ 200.000 cc/luna, avsnd posibilitatea teoretica de a economisi 3.400.000 cc/luna.

Atunci cum se cheltuie banii? Prin transfer intr-un cont tip organizatie (BNR prin traditie dar tehnic se poate numi si altfel). Cum se transfera? Prin lege de donatie. Se pot dona maxim 400.000 cc/lege, însă de ce sa astepti? La 40 de congresmani care pot propune cate 2 legi, ai posibilitatea de a face 80 de donatii pe luna. Deoarece votul durează 24 de ore, 30 de donatii pot fi realizate in decursul unui mandat. Care ar fi problema? Nu cred ca e niciuna, propuneri disponibile existând, in felul acesta asigurând un cash-flow continuu către BNR.

O parte din colegi s-au speriat ca legea propusa de mine era de 192.000 cc si au votat cu nu. Puterea obisnuintei? Faptul ca am propus eu dupa o propunere de reducere a taxei pe venit? Nu stiu.

Revenind la cheltuirea banului public. In BNR se aflau la momentul propunerii aproape 1.200.000 cc, adica veniturile pe 10 zile. Suficient sau nu cred ca e o alta discutie. Părerea mea personala e ca banii au forma de agregare lichida, scurgandu-se toti. De obicei cheltui tot ce ai (chiar mai mult uneori). Daca iti permiti pui CO pe unde vrei, organizezi RW cu supradecontari, ameninti cu dictatura din banii statului.

Daca am stabilit ca membrii congresului stabilesc nivelul veniturilor, cine hotaraste nivelul cheltuielilor si destinatia lor? Detinatorul BNR, CP, SMR? De aceea nu e nevoie de motivatie pentru legea de donatie, fiind o chestie de rutina care umple "cardul". Daca economisim (in BNR sau pusculita), daca si pe ce cheltuim, unde se duc banii, daca ajutam jucătorii tineri sau unitatile militare, toate aceste decizii apartin CP-ului si echipei sale. Votul acordat acestuia îl legitimeaza sa facă asta, însă dictatura (mai ales pe banii statului) nu cred ca da dreptul moral de a decide astfel de lucruri.

Părerea mea, in conjunctura balansului intre dictatura si democratie e ca ar fi oportun transferul veniturilor către cetatean prin scăderea la minim a taxelor, rolul statului reducandu-se strict la veniturile colectate la acest nivel minim al taxelor (semnare MPP si restul economii pentru război). Problema tehnica e unde tinem economiile? Ii transferam intr-un cont sau in mai multe? Avem încredere in depozitari ca vor păstra banii si ca ii vor returna la nevoie?

Da, cred ca e nevoie de pusculita însă in mai multe conturi.
Da, cred ca e nevoie de reducerea taxelor.
Da, cred ca se poate dona in BNR, in BCR sau in BRD in fiecare zi.
Da, cred ca pot fi donati bani si către unitati militare.
Da, cred ca pot fi ajutati tinerii.

Taxele (desi ne-am obisnuit cu ele) ne reduc venitul personal. Inchipuiti-va ca aveti nevoie de 200.000 cc pentru dictatura (sau democratie) si primiti doar 192.000 cc (la o taxa de 4😵.


E doar un joc, nu-i asa?
~