Περί συμμαχιών

Day 1,990, 03:23 Published in Serbia Greece by Makedonissa
(Note for my Serbian friends: This article is written in Greek and is intended for the Greek community. If I find some more time, I will translate it to english too so whoever is interested can read it. Thank you.)

Θεωρήστε τον εαυτό σας προειδοποιημένο, ακολουθεί πανωσέντονο!

Με τρώει και δεν μπορώ. Ελεγα να μην μπω στη διαδικασία και απλά να παρακολουθώ διασκεδάζοντας, αλλά δεν μπορώ, όπως είπα, με τρώει να γράψω κάτι γιά όλο αυτό το παραμύθι που αραδιάζεται καθημερινά εδώ και ένα σχεδόν μήνα.

Δεν θα σχολιάσω τον τρόπο της μέχρι τώρα διακυβέρνησης καθώς είναι φανερό το κακόγουστο αστείο που παίζει στην τρέχουσα προεδρία. Κανονικά θα έγραφα τη λέξη "προεδρία" με κεφαλαίο "Π" λόγω θεσμού, αλλά είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει γιά τη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς η προεδρία δεν ασκείται από τον πρόεδρο αλλά από τον "Πρόεδρο"-Sue me.
Αυτό που θα ήθελα όμως να σχολιάσω είναι οι περίεργες κινήσεις αναφορικά με το μέλλον της e-Ελλάδας στην τρέχουσα συμμαχία και τις επιλογές που θα κληθεί να κάνει τις επόμενες ίσως μέρες.

Βλέπουμε να ίπτανται προτάσεις του είδους "γιατί CoT και όχι TWO?", "γιατί TWO και όχι CoT?", "γιατί CoT ή TWO και όχι EDEN 2.0?", "καλά είμαστε εκεί που είμαστε" και άλλα τέτοια χαζοδιλήματα.
Είναι φίλοι μας οι Κροάτες και οι Τούρκοι και δεν μας έχουν πουλήσει, και οι Ρουμάνοι είναι παραδοσιακοί μας φίλοι και οι Σέρβοι είναι δυνατοί και Πολωνοί καλοί είναι και δαύτοι, ναι αλλά οι Αμερικάνοι είναι φίλοι μας, οι Αργεντινή θα νιώσει ριγμένη, η Κίνα....ναι καλά..., τι θα κάνουν οι Ούγγροι, θα πέσει το ΜΡΡ με FYROM?, και άλλα τέτοια ερωτήματα που διατυπώνουν τα μέλη της ελληνικής κοινότητας και απαντούν οι δηθεν και οι μή δήθεν γνώστες, οι έξυπνοι και οι χαζοί, οι μαριονέτες και οι ανυποψίαστοι και όλοι όσοι θεωρούν ότι παίζουν ρόλο στα δρώμενα της κοινότητας ή απλά αυτοί και μόνο αυτοί είναι η ίδια η κοινότητα και οι άλλοι οφείλουν να ακολουθήσουν.

Ο οποιοσδήποτε παίκτης, από level 1 μέχρι και 1001, μπορεί να κάνει απλές κινήσεις εντός παιγνιδιού και να διαμορφώσει άποψη γιά το τι τρέχει εδώ μέσα. Οποιος ενδιαφέρεται πραγματικά, δεν χρειάζεται να τρέχει σε κανένα παραμάγαζο κανενός, αρκεί να πατήσει το κουμπάκι Alliances, να δει τα μέλη της κάθε συμμαχίας, να διαβάσει και 2-3 άρθρα από κάθε χώρα και να διαμορφώσει άποψη. Εάν και πάλι δεν μπορεί να διαμορφώσει άποψη, μπορεί να ρωτήσει με πμ το οποιοδήποτε μέλος της κοινότητας έχει σε εκτίμηση, να ρωτήσει τον Captain/Commander του MU του, τον Πρόεδρο του κόμματος του, και να μαζέψει και 5 πληροφορίες παραπάνω. Σε τελική ανάλυση, μπορεί και να ρωτήσει και τον βουλευτή που εξέλεξε με την ψήφο του, αν ψήφισε βέβαια, και να ενημερωθεί.

Ας δούμε όμως λίγο και τις συμμαχίες πως έχουν:

TWO
Μέλη: Ουγγαρία, Ην.Βασίλειο, Ταϊλάνδη, Εστονία, Ισπανία, Πολωνία, Σλοβενία, Λεττονία, Βενεζουέλα, Σλοβακία, Σερβία, Μαυροβούνιο.
Ερώτηση: Θα μπορούσε η e-Ελλάδα να είναι μέλος σε αυτή τη συμμαχία;
Απάντηση: Ναι θα μπορούσε.
Ερώτηση: Εχει να κερδίσει κάτι η e-Ελλάδα μπαίνοντας σε μιά συμμαχία με Ην.Βασίλειο, Ταϊλάνδη, Εστονία, Σλοβενία, Λεττονία, Σλοβακία, Μαυροβούνιο;
Απάντηση: Οχι, απολύτως τίποτε.
Ερώτηση: Εχει να κερδίσει κάτι η e-Ελλάδα μπαίνοντας σε μιά συμμαχία με Ουγγαρία, Ισπανία, Πολωνία, Σερβία;
Απάντηση: Ναι, θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις.
Ερώτηση: Χρειάζεται να είναι μέλος σε αυτή τη συμμαχία;
Απάντηση: Οχι, δεν χρειάζεται.

CoT
Μέλη: ΗΠΑ, Βέλγιο, Ιαπωνία, Μολδαβία, Παραγουάη, Ν.Ζηλανδία, Μεξικό, Ρωσσία, Ν.Κορέα, Χιλή, Περού, Ελβετία, Βουλγαρία, Ινδονησία, Λιθουανία, FYROM.
Ερώτηση: Θα μπορούσε η e-Ελλάδα να είναι μέλος σε αυτή τη συμμαχία;
Απάντηση: Οχι, δεν θα μπορούσε λόγω FYROM.
Ερώτηση: Εχει να κερδίσει κάτι η e-Ελλάδα μπαίνοντας σε μιά συμμαχία με Βέλγιο, Ιαπωνία, Μολδαβία, Παραγουάη, Ν.Ζηλανδία, Μεξικό, Ν.Κορέα, Χιλή, Περού, Ελβετία, Βουλγαρία, Λιθουανία;
Απάντηση: Οχι, απολύτως τίποτε.
Ερώτηση: Εχει να κερδίσει κάτι η e-Ελλάδα μπαίνοντας σε μιά συμμαχία με ΗΠΑ, Ρωσσία, Ινδονησία;
Απάντηση: Ναι, θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις.
Ερώτηση: Χρειάζεται να είναι μέλος σε αυτή τη συμμαχία;
Απάντηση: Οχι, δεν χρειάζεται.

NaN
Μέλη: Αυστραλία, Μαλαισία, Ν.Αφρική, Κύπρος, Πακιστάν, Σ.Αραβία.
Ερώτηση: Θα μπορούσε η e-Ελλάδα να είναι μέλος σε αυτή τη συμμαχία;
Απάντηση: Ναι θα μπορούσε.
Ερώτηση: Εχει να κερδίσει κάτι η e-Ελλάδα μπαίνοντας σε μιά συμμαχία με Αυστραλία, Μαλαισία, Ν.Αφρική, Κύπρο, Πακιστάν, Σ.Αραβία;
Απάντηση: Οχι, απολύτως τίποτε.
Ερώτηση: Χρειάζεται να είναι μέλος σε αυτή τη συμμαχία;
Απάντηση: Οχι, δεν χρειάζεται.

Asgard
Μέλη: Καναδάς, Φινλανδία, Νορβηγία, Σουηδία.
Ερώτηση: Θα μπορούσε η e-Ελλάδα να είναι μέλος σε αυτή τη συμμαχία;
Απάντηση: Ναι θα μπορούσε.
Ερώτηση: Εχει να κερδίσει κάτι η e-Ελλάδα μπαίνοντας σε μιά συμμαχία με Καναδά, Φινλανδία, Νορβηγία, Σουηδία;
Απάντηση: Οχι, απολύτως τίποτε.
Ερώτηση: Χρειάζεται να είναι μέλος σε αυτή τη συμμαχία;
Απάντηση: Οχι, δεν χρειάζεται.

και τέλος,
EDEN
Μέλη: Κίνα, Ελλάδα, Αλβανία, Ουκρανία, Ισραήλ, Τουρκία, Βοσνία.
Ερώτηση: Θα μπορούσε η e-Ελλάδα να είναι μέλος σε αυτή τη συμμαχία;
Απάντηση: Ναι θα μπορούσε.
Ερώτηση: Εχει να κερδίσει κάτι η e-Ελλάδα μπαίνοντας σε μιά συμμαχία με Κίνα, Αλβανία, Βοσνία;
Απάντηση: Οχι, απολύτως τίποτε.
Ερώτηση: Εχει να κερδίσει κάτι η e-Ελλάδα μπαίνοντας σε μιά συμμαχία με Ουκρανία, Ισραήλ, Τουρκία;
Απάντηση: Ναι, θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις.
Ερώτηση: Χρειάζεται να είναι μέλος σε αυτή τη συμμαχία;
Απάντηση: Οχι, δεν χρειάζεται.

Εδώ λοιπόν, πέρα από το σχόλιο που έχω παραθέσει γιά κάθε ομάδα χωρών σε κάθε συμμαχία, πρέπει να σημειώσω το εξής: Το "χρειάζεται" και "δεν χρειάζεται" που γράφω και το "υπό προϋποθέσεις", είναι συνάρτηση διαφόρων παραγόντων. Βασικός παράγοντας είναι η δύναμη της κάθε χώρας. Ομως, είναι και η δυναμική της κάθε χώρας, η διάθεση συνεργασίας που έχει δείξει συνολικά και όχι μόνο με την e-Ελλάδα, η γεωγραφική της θέση, οι παραδοσιακές σχέσεις της με άλλες χώρες που μας αρέσουν και δεν μας αρέσουν κλπ κλπ. Γιά παράδειγμα, η Κίνα είναι μεγάλη χώρα και με πολλά τανκ στα cs της, αλλά ως κράτος είναι στην κοσμάρα τους. Τέτοιον σύμμαχο και συνεργάτη δεν τον θέλεις όσο δυνατός και να είναι.

Αν μετρήσει κάποιος λοιπόν αυτές τις χώρες που είναι ήδη σε συμμαχίες, θα τις βρει 45. Ναι, αλλά στο παιγνίδι υπάρχουν 70 χώρες. Αυτό σημαίνει ότι 25 χώρες είναι "ορφανές συμμαχίας". Ναι καλά, υπάρχουν χώρες παρωδία, όπως οι Φιλιππίνες (όσο και να με πονάει προσωπικά να το λέω), η Β.Κορέα κλπ. Ναι, αλλά υπάρχουν και άλλες χώρες όπως η Βραζιλία, η Αργεντινή κλπ, χώρες που δεν έχουν ενταχθεί σε καμμία συμμαχία και παρ'όλα αυτά γνωρίζουμε και τη δύναμη τους και τη δυναμική τους και τις δυνατότητες τους, γνωρίζουμε και τους δεσμούς τους με την e-Ελλάδα.

Και μπαίνει λοιπόν πρόσφατα το "τρίλλημα":
TWO, EDEN 2.0 ή μιά νέα συμμαχία?
Κρατάμε, όπου πάμε, τους φίλους μας Κροάτες και τους "φίλους" μας Τούρκους;
Κάποιος @ είπε, πως "Πολωνία και Ουγγαρία έχουν τεράστια προβλήματα με τη Σερβία, ακριβώς λόγω της αυταρχικής συμπεριφοράς της" και αμέσως μετά έγραψε ότι "οι Σέρβοι εξαπάτησαν την Ρουμανία .../... βάλανε την Ισπανία και την Ουγγαρία να θέσει veto στην ένταξή τους"
Και ρωτάω: Πως αφού Σέρβοι και Ούγγροι δεν τα πάνε καλά, έβαλαν την Ουγγαρία να κάνει αυτό που θέλουν; Ψέμα μου βρωμάει!
Γράφει παρακάτω: "Για να μπορέσει η Ρουμανία να ενταχθεί στην TWO χρειάζεται άμεσα εμάς και ίσως και τους Τούρκους εκεί, ώστε να ψηφίσουμε υπέρ ένταξης της Ρουμανίας"
Δηλαδή μας λέει πως οι Σέρβοι και οι Ούγγροι και οι Ισπανοί δεν θα θέλουν την Ρουμανία στην TWO, αλλά εάν μπούμε εμείς και η Τουρκία εκεί, θα περάσει με πλειοψηφία. Δεύτερο ψέμα, ακόμη πιό μεγάλο! Γιατί η διακύρηξη της TWO λέει στο 2.1.3:
"2.1.3 being accepted unanimously by voting by the Country Presidents of the member countries"
δηλαδή, ΟΜΟΦΩΝΑ και όχι με πλειοψηφία όπως παρουσιάζεται στο άρθρο του @.

Να θυμίσω πως η Ρουμανία πλέον δεν είναι μέλος της EDEN και επίσημα, όπως και η Κροατία.

Και λέω εγώ:
Καμμία συμαχία!
Βγαίνει η e-Ελλάδα από την EDEN, κάνει ΜΡΡ με όσες χώρες θέλουν και μπορούν, παρακολουθουθεί τον επικείμενο (όπως λέγεται) πόλεμο μεταξύ TWO-CoT και μετά ή και κατά τη διάρκεια, κάνει τα κουμάντα της, όχι ανάλογα με το ποιός κερδίζει, αλλά ανάλογα με το ποιό είναι το συμφέρον της χώρας και σε καμμία περίπτωση με μιά από τις δύο αυτές συμμαχίες (TWO-CoT), αλλά με χώρες ανεξάρτητα συμμαχίας.
Οταν έρθει η ώρα και με βάση τα ΜΡΡ που στο μεταξύ θα έχει κάνει και με κριτήρια τις διαθέσεις και τα δείγματα γραφής (κοινώς feedback) που θα έχει πάρει από τις χώρες με ΜΡΡ, τότε συζητάει ή προχωράει στη δημιουργία μιάς νέας συμμαχίας, καθαρής και ισότιμης, χωρίς τα βαρύδια (και όλα τα εις -ίδια) που την τυρρανούν τόσον καιρό.

Θα μου πείτε, ναι, αλλά ποιά είναι η διαφορά της πρότασης σου με αυτής του @?
Τεράστια! Εγώ αυτό που λέω το πιστεύω και το πιστεύω με βάση τα δεδομένα και τις προθέσεις και το καλό της e-Ελλάδας. Δεν το κάνω ούτε επειδή δεν πήρα αυτά που μου είχαν τάξει (ίσως), αλλά ούτε γιατί θέλω να δημιουργήσω αρνητικό κλίμα με το δημοσίευμα μου και να κατευθύνω τον δυσαρεστημένο με εμένα κόσμο στην αντίθετη άποψη, η οποία τελικά θα είναι και η αρχική μου επιλογή! Με δυό λόγια, αν δεν με γουστάρατε και ήθελα να επιλέξετε άσπρο, θα σας έγραφα ότι θέλω το μαύρο (ίσως και πάλι).
Από την άλλη μεριά, θα επαναλάβω αυτό που έγραψα πιό πάνω, ότι δηλαδή, ο οποιοσδήποτε παίκτης, από level 1 μέχρι και 1001, μπορεί να κάνει απλές κινήσεις εντός παιγνιδιού και να διαμορφώσει άποψη γιά το τι τρέχει εδώ μέσα. Κάντε το, λειτουργεί!

Μπορώ να γράψω κι'άλλα, αλλά και εγώ βαριέμαι και εσείς θα βαρεθείτε, οπότε το κλείνω εδώ. Οποιος θέλει ας σχολιάσει ότι θέλει, be my guest!

Χαιρετισμούς από τη Σερβία που λόγω cs ίσως, δεν είμαστε ακόμη χαζοί!
Makedonissa