Σχολιασμός της συνθήκης του Καΐρου

Day 1,606, 04:25 Published in Greece Greece by Mr.eXteN

Καλημέρα αναγνώστες,
Με αφορμή την Συνθήκη του Καΐρου που υπογράφηκε την ημέρα 1601,αποφάσισα να αναλύσω την γεωπολιτική θέση της χώρας μας στον χάρτη αλλά και της συμμαχίας μας,της TEDEN,στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.Στην ανατολή τον λόγο τον έχει η TEDEN καθώς δύο μεγάλες χώρες,η Ελλάς και η Τουρκία,αλλά και δύο μικρότερες,η Κύπρος και το Ισραήλ κυριαρχούν έναντι της Αραβικής συμμαχίας,η οποία έχει περιορισμένη δύναμη.Για αυτό εξάλλου,όλος ο αραβικός κόσμος έγινε μια επαρχία της TEDEN.Τώρα,το θέμα είναι πως θα μοιραστούν οι περιοχές και τα αγαθά.
Πρώτα απ'όλα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι με αυτές τις περιοχές καμία από τις τέσσερις συμμάχους δεν μπορεί να αποκτήσει 100% bonus.Λείπει το rubber από την περιοχή.Με σωστή κατανομή όμως των εδαφών μπορεί να γίνει μια ακριβοδίκαια μοιρασιά,στην οποία όλοι θα βγουν κερδισμένοι.Οι δύο μεγάλες χώρες(ηΕλλάδα και ηΤουρκία)θα χτίσουν την οικονομία τους με 80% bonus.Οι δύο μικρότερες(ηΚύπρος και ηΙσραήλ)θα έχουν ακριβώς τα μισά,40% bonus.Δυστυχώς,δεν είναι εφικτό να έχουν και οι τέσσερις χώρες ακριβώς το ίδιο bonus.Οι δύο μεγαλύτερες χώρες,εφόσον έχουν μεγαλύτερο damage και περισσότερο πληθυσμό,συμφέρει να έχουν και μεγαλύτερο bonus από τις άλλες δύο.Οι λόγοι πιστεύω είναι ευνόητοι και δεν θα τους αναλύσω.
*Υπάρχουν χάρτες στο τέλος του άρθρου που δείχνουν αυτά που γράφω,για όποιον δεν θέλει να διαβάσει.

Συγκεκριμένα για κάθε χώρα:
-Η Ελλάδα έχει 40% bonus(Fruits,Aluminum,Iron,Fish)μόνο από τις original περιοχές της.
Τα υπόλοιπα θα τα αποκτήσει κατέχοντας τις περιοχές😕ower,Middle και Upper Egypt,Western Desert,Red sea Coast,Al Madinah,Makkah,Al Bahah,Asir,Jizan,Najran.
Με αυτές τις περιοχές εξασφαλίζει άλλα 4 αγαθά.Το πετρέλαιο στην Western Desert,το cattle στην Middle Egypt και το αλάτι απ'την Najran.
-Η Τουρκία από την άλλη μεριά της ανατολής κατέχει επίσης 40% bonus από μόνη της(Fruits,Deer,Saltpeter,Cattle).
Τα υπόλοιπα τα αποκτά με τις περιοχές:Northwestern Iran,Southeastern Iran,Hormozgan,Ras al-Khaimah,Fujairah,Ajman,Sharjah,Umm al Quwain,Dubai,Abu Dhabi,Eastern Province,Northern Borders,Ha'il,Al Riyadh.
Το Ιράν δίνει πετρέλαιο και ψάρια,τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σίδερο και η Σαουδική Αραβία σιτάρι.
-Η Κύπρος έχει 20% bonus(Fish,Grain).Όμως με την κατάκτηση δύο μόλις περιοχών το bonus της φτάνει το 40%(Sinai,Tabuk,Fruits και Aluminum αντίστοιχα).
-To Ισραήλ κατέχει 30% bonus(Fruits,Fish,Saltpeter).Με την κατοχή της Al Jawf θα έχει και αυτή 40% bonus(Aluminum).
*Δυστυχώς για τις δύο μικρές χώρες,θα ήταν σωστό να παραχωρήσουν μεγαλύτερο bonus(δηλαδή το 80% που παραθέτω παραπάνω)στις δύο μεγάλες χώρες,καθώς το παιχνίδι δεν επιτρέπει διαφορετική διανομή λόγω των συνόρων των χωρών και την σύνδεση τους με τις original περιοχές και την πρωτεύουσα.

Αυτός πιστεύω θα έπρεπε να ήταν ο στόχος της TEDEN στην Μέση Ανατολή.Θα αποφέρει τα μέγιστα και στις τέσσερις συμμάχους της περιοχής.Φυσικά,παρόμοιοι σχεδιασμοί θα έπρεπε να γίνουν για κάθε περιοχή του χάρτη,και είμαι σίγουρος πως γίνονται.Βέβαια,οι περισσότεροι στόχοι θα ήταν μακροπρόθεσμοι(π.χ.FYROM ύπο Αλβανική κατοχή,Βουλγαρία υπό Ρουμάνικη και Σερβία υπό Κροάτικη,και σωστή κατανομή αγαθών μετά).

Χάρτες No1 και No2
*Χρησιμοποιήθηκαν αγγλικές ορολογίες επειδή έτσι τις δίνει το παιχνίδι.
*Το άρθρο τοποθετείται στα θέματα των οικονομικών καθώς μας αφορά κυρίως ως οικονομικός παράγοντας.


13 Απριλίου 2012 μ.Χ.
Mr.eXteN