Τα όρια της πολιτικής

Day 1,370, 09:07 Published in Spain Greece by thanos126
To Pablinho: zaaaaaaaaaaaaaaaaa

Αφορμή γι αυτό το άρθρο είναι η προσπάθεια κάποιων ρομαντικών (μόνο καλή έννοια έχει η λέξη) να στήσουν ξανά την e-αριστερά από την αρχή στην e-greece.



Τα όρια

Για να καθορίσει κανείς τα όρια και την υφή της πολιτικής σε έναν χώρο, πρέπει πρώτα να αναλύσει τις δομές του χώρου, την ιστορία του και τις προοπτικές του.

Η e-ιστορία μπορεί να μας βοηθήσει μόνο όσον αφορά τη διπλωματία (😉 και οι προοπτικές του game είναι ευμετάβλητες στα χέρια κάποιων Ρουμάνων developers.

Βάσει game mechanics, μπορεί κάποιος να ακολουθήσει μια στοιχειώδη πολιτική, αλλάζοντας τη φορολογία (αυτό σηκώνει πολύ μεγάλη συζήτηση), επιλέγοντας που και πως θα ξοδέψει το κρατικό χρήμα και επιλέγοντας που θα βαρέσει.

Η δομή του "Νέου Κόσμου" είναι τόσο περιοριστική που δεν αφήνει χώρο στις λεπτές ιδεολογικές αποχρώσεις. Στο e-rep υπάρχει το άσπρο και το μαύρο. Εδώ η αλήθεια ΔΕΝ κρύβεται στις αποχρώσεις.

Ποιος ο λόγος, λοιπόν, να υπάρχουν σε μια μόνο χώρα παραπάνω από 30 διαφορετικά κόμματα; Όποιος κι αν είναι δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική...

Στρεβλώσεις

Στο e-republik, ή τουλάχιστον στην e-greece, η πολιτική λειτουργεί μέσα από έναν σωρό στρεβλώσεις.

Κανείς δε διαφωνεί θεωρητικά ότι πρέπει να βοηθήσουμε τους νέους και μεσαίους παίκτες να αναπτυχθούν. Στο πώς βρίσκεται η διαφωνία, αφού απ' ότι φαίνεται υπάρχουν 30 διαφορετικές απόψεις.

Κανείς δε διαφωνεί ότι το κράτος πρέπει να έχει γεμάτα ταμεία και ισχυρό στοκ. Στο πως θα χρησιμοποιήσουμε τον κρατικό πλούτο υπάρχουν απ' ότι φαίνεται 30 διαφορετικές απόψεις.

Γιατί, λοιπόν, φίλε μου Στέφανε να ενώσουμε την e-αριστερά; Αν το καλοσκεφτείς με τέτοιο κατακερματισμό των πολιτικών δυνάμεων, λόγω μικροδιαφορών, στην e-greece είναι όλοι αριστεροί!

Νόημα

Αν θέλουμε η πολιτική να έχει νόημα, τουλάχιστον στην e-greece, χρειαζόμαστε το πολύ 3 κόμματα, με ξεκάθαρα διαφορετικές θέσεις. Χρειαζόμαστε ώριμη αντιπολίτευση, όποιος κι αν είναι πάνω.

Βέβαια αυτό σημαίνει ότι 27 άνθρωποι θα πάψουν να είναι πρόεδροι κάπου. Επίσης, σημαίνει ότι θα πάψουμε να αντιμετωπίζουμε την οποιαδήποτε προσπάθεια αντιπολίτευσης ως flamming ή trolling.

Οπότε βλέπω την πολιτική να συνεχίσει να λειτουργεί όπως μέχρι τώρα: ως μια τεράστια μηχανή παραγωγής κόμπλεξ. Και το χειρότερο είναι ότι πράγματι ο φιλόσοφος Jagger είχε δίκιο: You can't always get what you want, but you get what you need....