The House Industry RELOADED (by Thanasis Klaras)

Day 2,493, 06:52 Published in Greece Greece by Thanasis Klaras



Προχθές ο Πάλτος ανακοίνωσε και εισήγαγε αλλαγές τόσο στα σπίτια όσο και γενικά στην εργασία. Στο άρθρο αυτό θα εξετάσουμε τι αλλαγές είναι αυτές. Αρχικά όμως, ας ανακεφαλαιώσουμε για το πώς δουλεύει η βιομηχανία αυτη ως τώρα.

Σε προηγούμενο άρθρο, εξηγούσα αναλυτικά τον τρόπο που λειτουργεί η βιομηχανία σπιτιών. Εδώ, θα τα δούμε λίγο συγκεντρωτικά. Ως τώρα λοιπόν συμβαίνει το εξής:




1. Κάθε σπίτι για να γίνει χρειάζεται παραπάνω από μια εργασίες.

2. Όπως κάθε εταιρία, έτσι οι εταιρίες σπιτιών, έχουν συγκεκριμένες θέσεις (slots) που μπορείς να καλύψεις με εργασίες σε μια μέρα.

3. Στις εταιρίες σπιτιών (και raw σπιτιών – hrm), δε μπορείς να δουλέψεις ως manager.

4. To πόσες εργασίες χρειάζονται για παράξεις ένα σπίτι καθορίζονται από το τι εταιρία έχεις και τι μπόνους έχει η χώρα **.

** Χρειάστηκαν 3 tickets για να καταλήξουν πως τα bonus της χώρας επηρεάζουν την παραγωγικότητα. Στα 2 πρώτα, μου έλεγαν πως τα bonus δεν επηρεάζουν το ποσοστό ολοκλήρωσης και πως αυτό που βλέπουμε στις οθόνες μας (περισσότερο ποσοστό ολοκλήρωσης ανά εργασία), είναι bug!






Όλοι οι πίνακες μεγαλώνουν αν κάνεις κλικ πάνω τους

Ο παρακάτω πίνακας αφορά την παραγωγικότητα στην Ελλάδα (60% bonus σήμερα) με φουλ εργασία σε κάθε εταιρία.


*60%

Ο επόμενος πίνακας είναι συγκεντρωτικός και αφορά τις παραγωγικότητες ανά εργαζόμενο και ανά bonus τη μέρα, τόσο για κατασκευαστικές εταιρίες, όσο και για εταιρίες hrm.



Ο επόμενος πίνακας αφορά το κόστος των μισθών και την παραγωγικότητα ανά μήνα σε κάθε εταιρία σπιτιών. Επίσης, μιλάμε για τον τρέχων μισθό στην αγορά δηλαδή 42 cc. ΠΡΟΣΟΧΗ! Δε μιλάμε ακόμα για κόστη που σχετίζονται με το HRM. Τέλος, θα εξετάσουμε μόνο την περίπτωση του 60% bonus γιατί τόσο έχουμε στην Ελλάδα.



Σε αυτό το άρθρο είχα εξηγήσει με ένα παράδειγμα γιατί συμφέρει να έχει κανείς μόνο hrm που αγοράζονται με gold. Η πιο συμφέρουσα είναι η q5. Στον πιο κάτω πίνακα θα εξετάσουμε τα συνολικά κόστη σε έναν κύκλο εργασιών 30 ημερών, υποθέτοντας πως έχουμε μια q5 hmr ή τι συμβαίνει εαν αγοράζουμε τα hrm. Μιλάμε πάντα για 60% bonus.



Φαίνεται ξεκάθαρα πως σε συμφέρει να αγοράζεις, παρά να παράγεις το hrm.

Τέλος, αν συγκρίνουμε τις τιμές του πιο κάτω πίνακα με αυτές του μάρκετ, θα δούμε πως για q1 και q2 σπίτια υπάρχει κερδοφορία, στα q3 όμως αυτοί που πουλάνε μπαίνουν μέσα. Βασικά, μέσα δε μπαίνουν. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που πουλάνε τόσο χαμηλά. Μπορεί να έχουν καβατζωμένες εργασίες από παλιά, μπορεί να δουλεύουν συνεταιριστικά με χαμηλούς μισθούς, μπορεί να έχουν multies κτλ.




Όπως έχουμε ξαναπεί, το κόστος του να κατασκευάσεις ή να αγοράσεις ένα σπίτι, είναι αρκετά μεγάλο σε σχέση με αυτό που προσφέρουν. Όπως είχαν πει οι admins, στα μεγάλα q σπιτιών, το σπίτι θα σου δίνει bonus στην ανάκτηση ενέργειας. Αυτά τα σπίτια δεν έχουν βγει ακόμα. Στα μικρά q σπιτιών που κυκλοφορούν σήμερα, το μόνο που παίρνεις είναι αύξηση του ορίου της ενέργειάς σου. Και μάλιστα, τρίχες. Τι να το κάνεις το 50 ή και το 100 πάνω όταν υπάρχει το weekly challenge, το health pack κτλ που σου τα δίνουν αυτά? Ακόμα και λεφτά να μη βάζεις, το +50 ή ακόμα και +100 είναι περίπου αστείο όταν για να το κατασκευάσεις χρειάζεσαι από 230 cc (1,2 g) έως 900 cc (4,7 g) + work tax.

Μάλιστα, σε αυτή την αηδία, το μόνο που άξιζε ήταν το q2 που έδινες για κατασκευή 460 cc (2.4 g) και σου κράταγε για 15 μέρες. Βασικά δεν ήταν το +50 που σου έδινε. Ήταν πως μπορούσες να φτιάξεις και να πουλήσεις καλά. Με τις τελευταίες αλλαγές έγινε αυτό:





Υποτίμησαν το q2 και τέρμα. Δεν έχουμε πολλά να πούμε. Επίσης, επέτρεψαν να μπορείς να έχεις ενεργό παραπάνω από ένα σπίτι τη φορά, όμως άλλου q. Δε μπορείς να έχεις 2 q3 μαζί δηλαδή.

Και όλα θα ήταν καλά και ωραία (εντελώς αδιάφορα δηλαδή) δε αυτή τη σκοτωμένη από τη γέννησή της βιομηχανία, αν δεν εισήγαγαν το WORK OVERTIME.




-> Για κάθε ώρα που έχεις ενεργοποιημένο ένα σπίτι, παίρνεις 1 πόντο. Μόλις μαζέψεις 24 πόντους (δηλαδή αν έχεις ενεργοποιημένο το σπίτι για 1 μέρα), τότε μπορείς να δουλέψεις «υπερωρία».

-> Όταν δουλέψεις υπερωρία, θα ξαναπάρεις το μισθό σου και θα καταναλώσεις 10 ενέργεια.

-> Ας πούμε πως έχεις 48 πόντους. Χαλάς τους 24 για να δουλέψεις υπερωρία. Σου μένουν 24. Από τη στιγμή που δουλέψεις, για μια ώρα πρέπει να ξεκουραστείς (!) (Cooldown).

-> Εσύ όμως είσαι ακράτητο θηρίο στη δουλειά και δε θες να ξεκουραστείς! Τότε, χαλάς και τους άλλους 24 πόντους, χωρίς να έχει περάσει μια ώρα και δουλεύεις και νυχτερινή βάρδια! Παίρνει πάλι το μισθό σου αλλά χάνεις 100 ενέργεια.

-> Επειδή εσύ έχεις ένα κάρο πόντους, δε σημαίνει πως ο εργοδότης σου ψήνεται να σε πληρώνει! Ο μόνος περιορισμός που έχεις για να χαλάς πόντους μπαίνει από το πόσα χρήματα μπορεί να διαθέσει ο εργοδότης.

-> Ο εργοδότης μπορεί πλέον ορίζει ΚΑΙ μισθό ΚΑΙ σύνολο μισθού. Δηλαδή ΠΧ εγώ σαν εργοδότης λέω: Βασικός 42 grd και max 420. Αυτό σημαίνει πως ο εργάτης θα πάρει 42 όταν δουλέψει. Αλλά μπορεί αν θέλει να δουλέψει ακόμα 9 φορές αν έχει τους πόντους.





Εμένα μου φαίνεται όλη αυτή η κίνηση εντελώς χαζή. Δίνουν αυτούς του πόντους για να τονώσουν την αγορά σπιτιών. Λένε δηλαδή να έχουμε σπίτια ενεργοποιημένα συνέχεια για να μαζεύουμε πόντους. Εδώ όμως υπάρχουν θέματα:

Πρώτον: Γιατί μαζεύουμε πόντους? Για να δουλέψουμε και να πάρουμε cc προφανώς. Όμως αν τα cc που παίρνουμε είναι λιγότερα από όσο κάνουν τα σπίτια που πρέπει να έχουμε ενεργοποιημένα, δεν είναι μλκια?!

Δεύτερον: Ο κόσμος νομίζει πως κερδίζει όταν μαζεύει cc. ΛΑΘΟΣ αγάπες. Αυτόν τον καιρό η ισοτιμία cc/g έχει μαμηθεί! Το gold έχει πέσει στα τάρταρα. Όμως αυτό δε βολεύει τους admins. Και δεν τους βολεύει γιατί το gold ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ και το cc ΔΗΜΙΟΥΓΕΙΤΑΙ! Έτσι, κάνουν ότι μπορούν για να υποτιμήσουν το cc σε σχέση με το gold. Μοιράζουν cc στο weekly challenge ας πούμε.

Τρίτον: Που είναι συνδεδεμένο με το 2. Με αυτή τη λογική, θα πέσουν περισσότερα αγαθά στην αγορά. Άρα η τιμή τους πρέπει να πέσει. Σωστά? Μάλλον σωστά, αλλά αυτό θα φανεί. Ακόμα και αν πέσουν όμως οι τιμές, τα αγαθά αγοράζονται μόνο με cc. Άρα τα αγαθά που αγοράζεις, τα αγοράζεις με τον extra μισθό σου. Τελικά ο extra μισθός σου δεν είναι και τόσος πολύς για να αγοράσεις και τα σπίτια που θες και τα παραπάνω αγαθά που έχουν βγει σε καλύτερη τιμή! Εάν ισχύει αυτό, τότε ούτε οι τιμές θα πέσουν.

Τον κόσμο που δεν βάζει χρήματα των συμφέρει ΞΕΚΑΘΑΡΑ μια σκοτωμένη ισοτιμία cc/g. Αυτούς που βάζει, δεν τους συμφέρει. Αυτός όμως που βάζει χρήματα συνήθως δεν καίγεται για να δουλέψει λίγο παραπάνω και να κερδίσει άλλα 42. Αυτός που δε βάζει καίγεται για extra 42 cc. Άρα, φαινομενικά, το work overtime και work nightshift φαίνεται να ευνοούν τους φτωχότερους. Είναι το τυράκι των πιο e-πλούσιων για να πάρουν την ισοτιμία που θέλουν. Και αυτοί γελιούνται όμως μιας και ο κερδισμένος είναι ο Πάλτος που αράζει στις Μπαχάμες.