O ΠYPETOΣ TOY XPYΣOY

Day 1,956, 17:19 Published in Greece Greece by PTOLEMEOS

Οι ώρες που απομένουν για την εμφάνιση των πρώτων ορυχείων τελειώνουν και ο πυρετός του χρυσού ανεβαίνει, καθώς πληθαίνουν και τα σενάρια που κυκλοφορούν ανάλογα με το κάθε ενδεχόμενο.
Εκτός βέβαια από την στρατηγική διάσταση του θέματος η οποία θα αναδείξει για ποιες χώρες το ορυχείο αποτελεί ευλογία και για ποιες κατάρα, θα υπάρξουν και πολύ ενδιαφέρουσες διπλωματικές εξελίξεις καθώς με τον τρόπο που επιλέχτηκε να λειτουργούν τα ορυχεία, δημιουργείται για κάποιες ισχυρές χώρες το ενδεχόμενο να τα αποκτούν από σπάνια έως ποτέ.

Στην Ευρώπη το ορυχείο έχει κριθεί. Η υπεροχή της Σερβίας είναι δεδομένη σε τέτοιο βαθμό που είναι πιθανό και να το κρατήσει. Για να κινδυνέψει να χάσει το ορυχείο της η Σερβία θα πρέπει να χτυπηθεί μαζικά από τις εχθρικές προς αυτή χώρες που μπορούν να απειλήσουν την πρωτεύουσά της με ομαδικό ΝΕ, δηλαδή την Ρουμανία την Κροατία τη Βοσνία και την Αλβανία, αλλά και από φιλικές της χώρες όπως η Βουλγαρία και τα Σκόπια οι οποίες τώρα βρίσκονται σε διαφορετική συμμαχία (CoT) και σύντομα θα ανακαλύψουν ότι χωρίς επίθεση στη Σερβία ορυχείο για αυτές δύσκολα θα υπάρξει. Οι σημερινοί σύμμαχοι της Σερβίας στην Ευρώπη έχουν ακόμη δυσκολότερο έργο καθώς η Ισπανία η Πολωνία και η Ουγγαρία για να πάρουν ορυχείο θα πρέπει να πάνε σε άλλη ήπειρο, ενώ η Ουγγαρία έχει και τη δυνατότητα να ανακαταλάβει το Σερβικό ορυχείο αν αυτό χαθεί.

Και στην Αμερική έχει κριθεί το ορυχείο. Εκεί βέβαια τα προβλήματα των συμμάχων των ΗΠΑ είναι μικρότερα, γιατί οι δυνατές χώρες της νότιας Αμερικής θα αποκτούν συχνά πρόσβαση στο ορυχείο της Ωκεανίας όπου και αν προκύπτει, και στης Αφρικής όταν αυτό εμφανίζεται στην Νότια Αφρική. Το διπλωματικό θέμα που προκύπτει εδώ είναι το κατά πόσο η Ισπανία της TWO θα είναι διατεθειμένη να χαζεύει το ορυχείο των ΗΠΑ της CoT

Στην Ασία το που θα ανοίξει το ορυχείο είναι πιο αμφίρροπο, ενώ το διπλωματικό πεδίο είναι περισσότερο ξεκάθαρο. Είτε στην Τουρκία ανοίξει είτε στην Κίνα, το έδαφος είναι της EDEN οπότε η σύγκρουση θα είναι μεταξύ παραδοσιακών εχθρών. Από άποψη μαχών το να προκύψει στην Τουρκία είναι σενάριο το οποίο θα παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Στην Ωκεανία ακόμη δεν έχει κριθεί το που θα εμφανιστεί το ορυχείο, αλλά το πιο ενδιαφέρον θα είναι το ποιος θα το φάει. Και η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία είναι δεδομένο ότι θα δεχτούν και αεροπορικά χτυπήματα εκτός από άμεσες επιθέσεις. Το να προκύψει στη Νέα Ζηλανδία θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον επειδή μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις CoT-TWO, και επειδή μπορεί να μετατρέψει την CoT από κύκλο εμπιστοσύνης σε κύκλο κανιβαλισμού.

Και στην Αφρική αμφίρροπα τα πράματα. Αν υπάρξει ορυχείο στη Νότια Αφρική θα αγωνιστούν για αυτό λατινοαμερικάνοι και Ινδονήσιοι. Αν το ορυχείο προκύψει στην Αίγυπτο θα αγωνιστούν για αυτό οι Έλληνες, οι Βούλγαροι, και οι ουρανοκατέβατοι

Ο ερχομός των ορυχείων θα φέρει μεγάλες αναταραχές στις συμμαχίες. Αρκετά παραδοσιακά MPP θα χαθούν μέσα σε μια μέρα στη δίνη της χρυσοθηρίας. Οι σχέσεις CoT-TWO θα δοκιμαστούν και επειδή ο αλτρουισμός δεν αποτελεί e-συνήθεια πολλοί νυν σύμμαχοι θα γίνουν πρώην.
Η χώρα μας παρότι είναι απίστευτα δύσκολο το να ανοίξει ορυχείο στο έδαφός της, έχει αρκετές πιθανότητες κατά καιρούς να καταλαμβάνει ορυχείο όταν αυτό θα προκύπτει στην Αίγυπτο, ή να ανακαταλάβει ορυχείο όταν αυτό θα χάνεται από την Τουρκία. Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε μόλις βρεθεί η κατάλληλη στιγμή είναι να διώξουμε τους Βούλγαρους και τους Σέρβους από τη μέση ανατολή ώστε να έχουμε τον πρώτο λόγο στην Αίγυπτο εμείς