ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ: ΚΡΑΤΟΣ (Vol.4)

Day 2,565, 13:00 Published in Greece Egypt by Antonis HAF

Καλησπέρα σας αγαπητοί αναγνώστες,

Σήμερα θα συνεχίσω γράφοντας ακόμα ένα άρθρο που αφορά τους νέους παίκτες. Πρόκειται για επεξηγήσεις σε διάφορα σημεία του παιχνιδιού που ένας νέος μπορεί να αντιμετωπίσει πρόβλημα στην κατανόηση τους. Γράφω λοιπόν αυτά που μου έχουν δείξει και αυτά που θεωρώ εγώ σημαντικότερα για αυτόν.

4 )ΚΡΑΤΟΣ


Κάθε e-κράτος όπως και στην πραγματικότητα διαθέτη τα δικά του στοιχεία τα οποία θα δούμε παρακάτω πιο αναλυτικά.



4.1 )Πόροι χώρας


Κάθε χώρα χωρίζεται σε περαιτέρω περιοχές. Κάθε περιοχή διατηρεί τα δικά της στοιχεία και μπόνους. Η περιοχή θα δίνει 20% μπόνους παραγωγικότητας αν συνδέεται με την πρωτεύουσα της χώρας και 10% αν όχι (π.χ. περιοχή που κατακτήθηκε με Airstike) . Αυτό το μπόνους μπορεί να σχετίζεται, είτε με την παραγωγή όπλων, είτε με την παραγωγή τροφίμων, είτε με την παραγωγή σπιτιών. Αν η χώρα κατέχει το ίδιο μπόνους δύο φορές η συνολική παραγωγικότητα της χώρας δεν θα ανέβει. Τα πιο σπάνια από αυτά είναι το λάστιχο (rubber), το ελάφι (deer) και ο γρανίτης (granite).

4.2 )Φορολογία και Κατώτατος Μισθός



Κάθε χώρα προσαρμόζει το φορολογικό της σύστημα, ώστε να επιτύχει το σκοπό που έχει ορίσει. Σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα φορολογείται η εργασία (στον εργαζόμενο), η εισαγωγή προϊόντων (στον εξαγωγέα, δηλαδή στον παίκτη που έχει αγοράσει άδεια εισαγωγών/εξαγωγών αξίας 20 χρυσών από την χώρα, ώστε να πουλάει σε αυτήν έχοντας διαφορετική υπηκοότητα) και η προστιθέμενη αξία (=ΦΠΑ)(στον πωλητή προϊόντων). Επίσης κάθε χώρα ορίζει τον κατώτατο μισθό για τους εργαζόμενους. Όταν μία χώρα κατακτά μια άλλη τότε οι υπήκοοι της δίνουν τους φόρους στη χώρα-κατακτητή. Ο παρακάτω πίνακας αναφέρει αναλυτικά τα αποτελέσματα της φορολογίας μίας χώρας για τις τελευταίες 7 μέρες.



4.3 )Κοινωνία
Το πλήθος των περιοχών αλλά και ο πληθυσμός μιας χώρας είναι παράγοντες με σημαντική βαρύτητα όσον αφορά τη δύναμη της. Η χρησιμότητα των περιοχών αναφέρθηκε πιο πάνω. Όσον αφορά τον πληθυσμό υπάρχουν δύο κύρια στοιχεία που συνδέονται με αυτόν. Καταρχάς είναι κατανοητό ότι σε κάθε μάχη η αριθμητική υπεροχή παίζει κρίσιμο ρόλο για την έκβαση της, όμως από εκεί και πέρα μεγάλο πλήθος παικτών σημαίνει μεγάλο πλήθος φορολογούμενων. Άρα μια πολυπληθής χώρα έχει και περισσότερα έσοδα.

4.4 )Μετακίνηση


Ένας παίκτης μπορεί να μετακινηθεί από μια περιοχή της χώρας του σε μια άλλη περιοχή της χώρας του ή από μια περιοχή της χώρας του στο εξωτερικό και αντίθετα. Όλοι οι παίκτες μπορούν να μετακινηθούν αρκεί να είναι τουλάχιστον επίπεδο 7. Όταν κάποιος βρίσκεται στο εξωτερικό ο λογαριασμός του τον "ακολουθεί" (δηλαδή εξακολουθεί να έχει όλα τα χρήματα, χρυσά, αποθήκη κτλ.) .Επίσης μπορεί να αγοράζει από τη χώρα που βρίσκεται, αλλά εξακολουθεί να πουλά στη χώρα του (που έχει υπηκοότητα), εκτός εάν έχει αγοράσει άδεια ώστε να εισάγει ξένα προϊόντα (στη χώρα που δεν έχει υπηκοότητα). Τέλος όσον αφορά τα χρήματα έχουμε εξηγήσει ότι μια δραχμή ισούται με ένα CC (currency) οπότε αν για παράδειγμα ταξιδέψει κάποιος στις Η.Π.Α οι 1000 δραχμές του μεταφράζονται σε 1000 δολάρια. Ο χάρτης χωρίζεται σε ζώνες οι οποίες καθορίζουν πόσο ακριβή θα είναι η μετακίνηση. Κάθε ζώνη απαιτεί 20 CC.


*Είναι ο πιο πρόσφατος που μπόρεσα να βρω.*


*Όσα κουτάκια λείπουν (π.χ. Β2), λείπουν επειδή το παιχνίδι δεν έχει ορίσει χώρα σε εκείνη την περιοχή, προς το παρόν.*

Αν κάποιος θέλει να μετακινηθεί από την περιοχή B3 (κόκκινο κουτάκι) στο D3 (μπλε κουτάκι), ταξιδεύει στη B3 - A3 και μετά στο D3 (τρεις ζώνες) άρα 60 CC. Τώρα αν θέλει να μετακινηθεί από το B3 στο D5 (πράσινο κουτάκι) ταξιδεύει στη B3 - B4 - C4 - C5 και τέλος στο D5 (πέντε ζώνες) άρα 100 CC το οποίο είναι και το μέγιστο.

Επίσης ένας συμφέρον τρόπος μετακίνησης είναι με εισιτήρια. Αυτά χωρίζονται σε κατηγορίες Q1, Q2, Q3, Q4, Q5 και το καθένα εξυπηρετεί τη δωρεάν μετακίνηση στην ανάλογη ζώνη μετακίνησης. Τα εισιτήρια πωλούνται στην αγορά . Για να μετακινηθεί κανείς πρέπει να πάει στο προφίλ του, να πατήσει change location και να επιλέξει χώρα και περιοχή. Αν έχει εισιτήρια και πατήσει αλλαγή τοποθεσίας θα καταναλωθούν αυτόματα.

4.5 )Συμμαχίες και MPP

Οι σύμμαχοι είναι αναγκαίοι για κάθε χώρα. Μέχρι και οι πιο δυνατές χώρες έχουν την ανάγκη άλλων. Δεν πρόκειται πάντα για εξασφάλιση στρατιωτικών ενισχύσεων. Μια χώρα μπορεί να συνάπτει MPP για εξασφάλιση ειρήνης στα σύνορα της (π.χ. εξασφαλίζει ειρήνη στα νότια σύνορα για να πραγματοποιήσει επίθεση στα βόρεια), να αποκτήσει επιρροή σε κάποιο στρατηγικό σημείο του χάρτη κ.ο.κ.


Εκτός από τα MPP υπάρχουν και οι Συμμαχίες (=Alliances). Πρόκειται για οργανωμένες συμμαχίες πολλών χωρών κάτω από μια ηγεσία με σκοπό την προστασία των χωρών-μελών της. Η συμμαχία που βρίσκεται η Ελλάδα ονομάζεται Asteria (7 μέλη) η οποία είναι αδελφική της Leto (11 μέλη) . Μπορείτε να δείτε πιο αναλυτικά τα στοιχεία της αν πατήσετε Κοινότητα - Συμμαχίες . Για να μπει κάποια χώρα σε μια συμμαχία χρειάζεται πρόσκληση από μια συμμαχία η οποία ψηφίζεται από τη βουλή (βλέπε Vol.3).

Βιβλιογραφία: Υπουργείο Νέων



Αυτά έχω να αναφέρω για τα γενικά στοιχεία που περιβάλουν ένα κράτος. Ίσως σε πολλούς από εσάς φάνηκε πολύ γενικό το άρθρο και αυτό, επειδή δεν έδωσα μεγάλο βάθος σε πολλά στοιχεία, καθώς θέλω να αφιερώσω περισσότερο χρόνο για αυτά. Το επόμενο μου άρθρο θα σχετίζεται με το οικονομικό κομμάτι του παιχνιδιού. Μέχρι τότε ευχαριστηθείτε το παιχνίδι.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας,