[MoFA-eMD] Analiza aliantelor militare-Part-1

Day 3,094, 09:29 Published in Republic of Moldova Republic of Moldova by Foreign Office Moldova

Una din cele mai eficiente modalităţi de a-şi apăra propriul teritoriul propriu dar şi de a cuceri altele, este de a intra într-o alianţă. De-a lungul timpului au existat mai multe alianţe, de când am venit eu în joc cele mai influente alianţe erau CoT( Circle of Trust) şi TWO( The World is Ours). La momentul de faţă, există 2 alianţe majore, care se orientează pe războaiele de cucerire în mare parte şi alianţele minoritare, sau altfel spus alianţe de apărare. Alianţele majoritare sunt:

Pacifica, această alianţă a fost creată la 19 iunie 2014. A fost înfiinţată de către Rusia şi SUA. Nu este un secret că eram simpatizant al acestei alianţe de îndată ce s-a format. La momentul de faţă, din această alianţă fac parte Ungaria, Grecia, Taiwan, Suedia, SUA, Finlanda, Letonia, Polonia, Rusia şi Columbia. Dacă urmăreai jocul cu ceva timp în urma avea să rămîi şocat văzînd într-o alianţă Rusia, Polonia, Grecia, Ungaria, SUA. Au existat atîtea neînţelegeri de-a lungul timpurilor între aceste state.

Tind să cred că această alianţă este o dovada a maturităţii comunităţilor din aceste state.Din cauza Greciei, Ungariei lipseşte din alianţă Bulgaria, poate un membru mult mai logic al alianţei luînd în considerare istoria adică multe aspecte comune a acesteia cu Rusia şi SUA. Doar ca cu puţin timp în urma între Bulgaria şi SUA a fost o campanie militară din cauza jucatorilor mai puţin deştepţi, în cayul dat încăpăţinaţi. Nu prea e corect ca din cauza intereselor personale să distrugi o alianţă longevivă. La un moment dat, după ce Brazilia şi Argentina au părăsit Asteria, susţinătorii Pacifica s-au gândit că balanţa se va înclina definiti spre aceasta, şi într-adevăr, Argentina şi Brazilia intră în Pacifica, primind garanţia headquarterului că la această organizaţie va adera şi Turcia. Se promitea că vor fi primite aceste 3 state în acelaşi timp, doar că noua conducere a cerut Turciei să-şi revadă MPP-urile ceea ce a pus pe gînduri Brazilia şi Argentina care peste câteva zile după aderare au şi părăsit Pacifica. Deci, la prima vedere această componenţă este una destul de bună, ungurii şi polonezii de foarte mult timp se află în relaţii bune, plus alianţa ruso-americană care la fel este una de o perioadă foarte lunga. Să vedem ce va urma, dacă va părăsi cineva alianţa sau poate ca se va mări componenţa acesteia.

Cea de-a doua alianţă importantă este Asteria. Cred ca pentru majoritatea e-moldovenilor e cea mai apropiată de suflet alianţă. Aceasta e puţin mai veche decat Pacifica şi este un descendent al alianţei TWO, care teroriza întreaga e-lume, fiind cea mai puternică alianţă, însă probabil nu era într-atît de matură comunitatea pentru a putea păstra supremaţia şi în acelaşi timp să nu existe neînţelegeri între membrii alianţei. Deci, Asteria s-a format la data de 11 februarie 2014. Statele fondatoare a acesteia au fost Argentina, Ungaria, Grecia, România, Serbia şi Slovenia. După ce la Asteria s-a alăturat China, Ungaria a părăsit alianţa, o cauză probabilă este conflictul la nivel istoric dintre România şi Ungaria. Faptul că nu s-au putut înţelege, părerea mea înseamnă că au demonstrat lipsa de maturitate, dar asta este o părere absolut subiectivă. La momentul de faţă din alianţa dată fac parte doar 5 state, dar ce state?! România, China, Serbia, Slovenia şi Portugalia. State cu o pondere foarte mare, jucători de top, multe regiuni cu resurse.
După ce Argentina şi Brazilia au părăsit alianţa, damage-ul Asteriei a scăzut considerabil, în special merge vorba despre perioada de noapte pentru Europa. După părerea mea, măcar că din alianţă fac parte doar 5 state, Asteria nu este supusă pericolului. Mai ales vorbind despre faptul ca Serbia şi România ocupă primele 2 locuri in topul ţărilor. Şi în pofida faptului că există o rivalitate între România şi Ungaria, nu ştiu daca există o anume relaţie tensionanta între aceste două alianţe.



Cu stima , Renato Usatii