[NBR?] Muhteşem Geniş İçerik!!!

Day 2,360, 15:49 Published in Turkey Turkey by colonelbenoit

Merhaba abiler yine yeni ilginç bir makaleyle karşınızdayım.Gün geçtikçe gelen yorumlar ışığında elimden geldiğince sizlerin isteklerine uygun makaleler hazırlamaya sizlerin beğenisine sunmaya özen gösteriyorum.En çok karşılaştığım 'gözümüz bozulacak a.q' şikayeti bu makalede de muhtemelen patlak verecek ama izleyin görün derim.ÇOK FAZLA DEĞİL HAA 🙂


Çayı çok seven biri olarak çay tiryakiliğinin bu animasyondan pek de farklı bir şey olduğunu söyleyemem. İçtikçe içesiniz gelir, içtikçe içesiniz gelir. Bu arada animasyonda olduğu gibi çay hiç bitmemeli. Biten bardak hemen dolmalı, dolan bardak hemen bitmeli ve biten bardak hemen tekrar dolmalı. Sanırım bu göz yanılmasının tek eksiği benim






Önceden acayip ve imkansız sandalyelere yer verilmişti ancak böylesini ilk defa görüyorum. Sandalye ilk bakıldığında çaprazdan görünen ahşap normal bir sandalye. Taki adam gelip gayet normalmiş gibi sandalyeye yandan oturup bacak bacak üstüne atıncaya değin. O kadar gerçekçi ki "hop! dur! oturma" diyesi geliyor insanın.






Devamlı yaklaşıyoruz ama gidemiyoruz. Çok sinir bozucu bir durum olmakla birlikte güzel bir animasyon çalışması.






İlginç bir paradoks animasyonu olmuş. Kimisi düz duvara tırmanıyor, kimisi ters yürüyor, kimiside yürüyen merdivene yem oluyor.






Oldukça ilginç bir göz yanılması daha. Resmin ortasına gözünüzü hiç kımıldatmadan bakın ve içinizden "geliyor", "gidiyor", "geliyor", "gidiyor" şeklinde tekrarlayın. Gidiyor dediğinizde gittiğini, geliyor dediğinizde de geldiğini göreceksiniz anlık olarak. Gözünüzü oynatmayın ama. Peki, size bu video çekilirken metro gidiyor muymuş yoksa geliyor muymuş?





Bu animasyonu neredeyse görmeyeniniz yoktur. Belki bilgisayar kullanmayı bilmeyen dedeniz bile görmüştür. Hani reklamlarda şöyle geçerdi, "beyninizin sağ tarafını mı kullanıyorsunuz yoksa sol tarafını mı? bu balerin ne tarafa dönüyor?" Benimde ilk baktığımda ne tarafa dönüyorsa hep aynı yöne dönüyordu. Bu bayanın aynı zamanda tersi yöne de dönebileceğini bilmeme rağmen, bir türlü o şekilde görememiştim.
Derken böyle bir animasyonla karşılaştım. Animasyon gayet açıklayıcı, sağ taraftaki balerine bakıp ortadaki balerine bakarsanız sola dönüyor, sol taraftakine bakıp ortaya bakarsanız sağ tarafa dönüyor. Yani demek istediğim bunun beynin sağ veya sol tarafını kullanmakla alakası yok siz nereye isterseniz oraya dönebiliyor.

Şununla bir ilgisi olabilir: durduk yere "geri dön" diye bir komut geldiğinde veya biri seslendiğinde çoğunlukla hangi taraftan geriye dönmeyi tercih ediyorsanız veya buna alışkınsanız, bu animasyonu ilk gördüğünüzde bayanın da o tarafa döndüğünü hayal etmeniz ve öyle zannetmeniz gayet normal. Bu bilinçaltında gizli bir yatkınlıktır.






Sanatçılar bir çok insandan farklı yaşayan, normal bir hayat sürmenin dışında hayata iz bırakmayı seven, sanat eserleri meydana getiren ve bir bakıma maddeye can veren insanlardır. Ancak sanatçıların hayata bıraktıkları izler bazen kendilerinde bir takım izler bırakmaya kalkışabiliyor . Animasyonda görülen bu şişko aşçı kendinin bu şekilde çizilmesine sinirlenmiş olacak ki sanatçısına saldırmaya kalkmış. Siz siz olun eğer bir sanatçıysanız adam akıllı bir şeyler yapmaya özen gösterin .






Aslında bu tam anlamıyla bir paradoks değil. Çünkü bilim dördüncü boyutu bu şekilde anlatıyor. Takip etmekten gözlerim yoruldu. Madem ki bu dördüncü boyut sizce gerçekte böyle bir şey yapılabilir mi?






Uzayda bir insan gördüğüm zaman hemen "uzaylı" diye nitelendirilen Sevgili Mustafa Topaloğlu aklıma gelir. Kim ne dersin, Mustafa abimiz nasıl bir kişiliğe sahip olursa olsun önemli olan şu benim için: Televizyonda ne zaman görsem yüzümde bir gülümseme meydana geliyor ve onu görmeden önceki halimle gördükten sonraki halim arasında çok büyük fark meydana geliyor. Bu açıdan bakıldığında Mustafa Topaloğlu'ndan sonra Cem Yılmaz gelir. Bu yüzden aşağıdaki uzayda uçuş göz yanılmasını ilk gördüğüm anda Mustafa abimiz aklıma geldi ve o yüzden bu animasyonun ismini "Uzaylı Mustafa" verdim. Animasyonu gelecek olursak ilginç bir göz yanılması olmuş. Uzaydaki adam uçuyormuş gibi görünüyor ama aslında olduğu yerde devamlı. Hızlı bir şekilde kontrast değişimi gidiyormuş yanılgısına neden oluyor.






Animasyonda yeşil mavi ve sarı ve uçak motoru gibi duran şeylerin birleştiği yere doğru gidiyoruz ama oraya hiç ulaşamıyoruz. Göz yanılmasının özellikle kenarlarına doğru bakıldığında o birleşim yerinin çoktan geçilmesi gerekiyor ama olmuyor.







Ne güzel değil mi yol? Böyle yolları çok severim iki yanı ağaçlarla örülmüş ve gök yüzü görülmüyor. Bu motosikletçiyle aynı kafadanız oda seviyor demek ki şöyle bir gezintiye çıkmış. E ilginçlik neresinde dediğinizi duyar gibiyim. Hız göstergesine dikkat edin "0". Yani gitmiyorsunuz olduğunuz yerdesiniz. Valla ne yalan söyleyim ben bile şaşırdım gerçekten baya bir gezintiden sonra farkına vardım buda güzel bir göz yanılması olmuş.







Gül gül öldüm bunlara )) Ne komik adamlar yav. Sizce sağdaki mi daha komik solda ki mi?








Böyle bir şelalemiz olsa değil mi? Devamlı aksa yukarı çıksa tekrar aşağı dökülse. Şıkır şıkır su sesi ne güzel olurdu. Böyle bir şey yaparsanız baya bir elektrik parası ödersiniz pompalama ücreti olarak.

Mavi renkteki bu suyu alttan döküyor su yukarıya doğru bir yol izleyerek üste çıkıyor. Sonra üstten aşağıdaki değirmenin üzerine dökülüyor ve bu böyle devamlı devir daim ediyor. Sizce böyle bir şey mümkün mü? Bence mümkün değil. Çünkü ben bu arkadaşın gözden kaçırdığı bir ayrıntıyı fark ettim. Eğer o ayrıntıyı yakalarsanız sizde bunun bir optik illüzyon olduğunu görürsünüz. Ama gerçekten çok emek harcanmış, çok da güzel olmuş.









Resimde görünen rengarenk beyinler aslında yerlerinde çivi gibi sabit duruyorlar. Animasyon arka planının kontrastının devamlı olarak değişmesi sanki beyincikler hareket ediyormuş gibi bir yanılmaya sebep oluyor.







Bu ne acayip bir inek, ne ilginç bir gidiş İlk tekerleğin bulunmasında gerçekten önemli katkıları bulunan bir hayvan olmalı. Enteresan bir göz yanılması ve deli danayı anlatan en iyi animasyonlardan bir tanesi.





Bu animasyon komik mi yoksa korkunç mu karar veremedim. Her ne kadar korkunç gibi görünse de çocuk gülümsüyor. Yinede devamlı olarak ağzının içinden tekrar tekrar çıkması biraz ürkütücü.










Aşağıda dönen bu radyasyon işareti de ne? Yoksa etrafa radyasyon mu yayılıyor? Hayır yayılmıyor Aslında bu işaret dönmüyor da. Dikkatle bakarsanız dönmediğini göreceksiniz. Kontrastın sırayla belli bir yönde hızlı bir şekilde değişmesi sanki dönüyormuş gibi bir göz yanılmasına neden oluyor.






Sizce bu iki çubuktan hangisi daha uzun veya hangisi daha kısa? İkisi birbirine eşit mi? Bu animasyondan kaynaklanan bir yanılsama olduğunu söylediğinizi duyar gibiyim ama öyle değil. Bu çubukların ikisinin uzunluğu da birbirine eşit. Ancak ilginç bir şekilde bu iki çubuk T şeklinde yerleştirildiğinde koyu renkli olan çubuk daha uzun gibi görünüyor. Güzel bir göz yanılması.






Bisiklete binmeyi birçoğumuz sever. Saatlerce sıkılmadan bineriz ancak bazen saatlerce pedallamak sıkıcı olabiliyor. Bu bisiklet pedallamadan gidenlerden. Bu saçma girişten sonra gelelim bu resimdeki yanılmayı açıklamaya. Bisikletin tekerlekleri hızlı bir şekilde ileriye doğru dönüyormuş gibi görünüyor ama dönmüyor. Bisiklet tekerlek tellerinin bir tanesinin üzerine fare işaretçinizi getirip bekletirseniz aslında bu tellerin hareket etmediğini görürsünüz







Sizce bir şey bu şekilde bükülebilir mi? Silikondan yapıldığı takdirde evet bükülebilir. Bu animasyonda bir göz yanılması yok ama yinede şeridin sağ üst köşe tam içe doğru kıvrılırken dışa kıvrılıyor gibi oluyor. Neden ekledim bilmiyorum ama izlemesi birazcık zevkli. Bu etki mor renk ve mora yakın olan renklerin rahatlatıcı etkisinden olsa gerek diye düşünüyorum. Morun moral ile yakından ilgisi var sanırım




Richard Wiseman tarafından yapılan perspektif yanılması youtube da yaklaşık olarak 3 milyon kez izlenmiş. Koltuk, fincan, duvardaki resim sanki hepsi yerli yerindeymiş gibi duruyor ama meğerse hiçbiri yerli yerinde değilmiş Gerçekten güzel iş çıkarmış.









Nefes nefese kalmış yorgun bir altıgen. Altıgenin ve arkaplanın renkleri değiştikçe kabarıyormuş ve çöküyormuş gibi bir yanılgıya neden oluyor.






Bu aşağıda gördüğünüz hiç bir şeye benzetemediğim sonradan adını üç yapraklı yonca koyduğum renkli noktalardan oluşan bu şekil her ne kadar dönüyormuş gibi görünse de aslında dönmüyor. Her nokta olduğu yerde zıplıyor ama dönüyormuş gibi görünüyor. Hatta her yaprak kendi içinde de yuvarlanıyor. İlginç ve izlemesi hoş bir göz yanılması.








Sanırım burası bence Rusya. Çünkü binalar oldukça soğuk ve itici duruyorlar. Ancak bu binalar gerçekten içinden çıkılması güç bir göz yanılmasına neden oluyor. Acaba bu binaların hangisi daha önde? Gözlerimiz iki ihmalide kabul ediyor. Yani sarı binanın daha önde olması ilk başta daha akla yatkın gelirken, gri binanın önde olduğu düşünüldüğünde de neden olmasın diyebiliyoruz. Bu arada bunun büyük bir ihtimal fotomontaj olmadığınında bilinmesini isterim. Bir ipucu bulmak ve bu çelişkiye bir son vermek için uzun uzun bu resmi incelemem sonucunda istediğim ipucuna ulaştım ve hangisinin daha önde olduğuna son noktayı koydum. Bakalım sizde bulabilecek misiniz?






Gördüğünüz dönen mekanizma deneyler için fareleri akşamlara kadar koşturdukları çember. Peki bu çemberde adamın işine. Onuda geçtik adam içeride mi dışarıda mı koşuyor. Güzel bir animasyon.












Evet Arkadaşlar Bir Diğer Serimi Özel Farkli Sunumlarla Yapmak İstiyorum İsmini Belirtmiyorum Ama Asağida Görmeniz İcin Bir Kac Foto Paylasicam, Sizlerin Yorumlari Benim İcin Değerlidir Yorumlarinizi Eksik Etmezseniz Sevinirim...



Yelkencilik




Kücük Dere




Otobüste Yolculuk




Oturan Adam




Beyaz Kedi





Kaldırıma çizilmiş küçük bir havuz ve içerisinde sevimli bir yunus balığı. Zaten gerçekçi duran resim çocuğun ona dokunuyormuş gibi poz vermesiyle daha bir gerçekçi olmuş.




Çikolata severler için. Yemede yanında yat gibi olmuş.




Bu kaldırım resmindeki göz yanılması da çok harika olmuş. Resmin üzerine halı serip oturan çocuklar adeta bir uçan halıya binmişler gibi görünüyorlar.




Güzel bir kaldırım sanatı resmi daha. Zemindeki resmin pastel renklerle boyanmasına ve hiçte gerçekçi durmamasına rağmen yinede bu bayan iki bina arasına gerilmiş bir ipte yürüyormuş gibi oluyor. Yani resimdeki derinliği ve perspektifi hissediyorsunuz. Yükseklik korkusu olanların içini hafiften gıdıklamaya başlıyor.




Oyun marketleri ilginç ilginç oyunların bir arada bulunduğu ve her yaştan bir çoğumuzun neredeyse oyun oynamak kadar güzel vakit geçirdiği yerlerden biridir. Ancak bu oyun marketten diğerlerinden biraz farklı. Gözlerimizi biraz zorlayan hatta baya baya yanıltan bir zemini var.








Gözlerimiz Neden Yanılır?

Göz Yanılması, Şaşırmak, Şaşkın şaşkın bakmak
Göz Yanılması, Şaşırmak
Gözlerimiz belli kurallar çerçevesinde çalışan organlarımızdır. Saniyede 25 - 30 görüntü karesini yakalar ve beynimize iletirler. Saniyede bu kadar görüntünün ardı ardına ve devamlı olarak iletilmesi ve yine bu görüntülerin aralarında çok fark olmamaları akıcılık sağlar ve her an her şeyi sanki hiç bir şey kaçırmadan gördüğümüz izlenimi yaratır.

Baktıkça hareket eden göz yanılmaları


Bu tür yanılmalar da gözlerimiz algı gecikmesi sebebiyle yanılırlar. Örneğin bu tür bir resme bakarken, resmin bir noktasından öbür noktasına, önceki baktığımız bölgenin görüntüsü halen gözümüzden izi gitmeden diğer bir noktasına bakmaya başlarız. Ve bu iki görüntü bir hareketi tamamlar nitelikte olursa sanki hareket ediyormuş yanılgısı oluşur. Eğer bu tür görüntülere gözlerinizi sanki yapıştırıcıyla yapıştırmış gibi hiç kımıldatmadan bakabilseydik, görüntülerde hiç bir hareketlenmenin olmadığını görürdük. Kısaca göz yanılmalarına neden olan yine kendi göz hareketlerimizdir.

Paradokslar


Paradoks kelime anlamı itibariyle çelişki demektir. Bu çelişki görüntü üzerine uygulandığında buna çelişkili görsel kısır döngü denebilir. Kabul ediyorum güzel uydurma oldu. Şimdi bu çelişen görsel kurallar sadece 2 boyut üzerine uygulanabilir. Her ne kadar üç boyutlu görünen aslında 2 boyutlu olan paradokslar hiç bir zaman üç boyutlu olarak üretilemezler. Yani ahşap bir görüntü olarak çizilen paradokslar hiç bir zaman marangoza yaptırılamazlar. Yaptırılsa bile bu paradoksa başka bir açıdan bakıldığında (alttan üstten vs.) çok saçma sapan bizi şaşırtmayan "bu ne böyle" diyeceğiniz bir şey olurdu.

Optik illüzyonlar


Optik illüzyonlar genellikle fotoğrafçılıkta yapılan bir şeydir. Örneğin pizza kulesini devrilmesin diye tutan insanlar veya güneşe sigarasını değdirerek yakan insanlar ve benzeri. Bu tür yanılsamalarda farklı odaklama teknikleriyle ikisinden çok çok uzakta ve arka arkaya duran nesnelerin, sanki yan yanaymış gibi fotoğraflanmasından ibarettir.

Sonuç olarak yanılsamalar bir çeşit görme hilesidir. Bununla birlikte bakması zevkli, çoğunlukla bizi şaşırtan ve yüzümüzde bir gülümsemeye neden olan ilginç ve akıllıca tasarlanmış görüntülerdir.

EMEĞE SAYGI!!!

DESTEKLERİNİ ESİRGEMEYEN ABİLERİME ŞÜKRANLARIMI SUNARIM.

VESSELAM



VivaCUBA size 3 Q1 Moving Tickets gönderdi.
VivaCUBA size 200 Q1 Food gönderdi.
karakule13 size 200 Q3 Food gönderdi.
karakule13 size 20 Q5 Weapons gönderdi.
Blue and Black'den 100.00 TRY kabul ettiniz.
deli ormanli'den 5.00 Gold kabul ettiniz.
Koftehor'den 1.00 Gold kabul ettiniz.
projectUnduli size 40 Q1 Weapons gönderdi.
Raid7n size 100 Q5 Food gönderdi.
Raid7n size 10 Q7 Weapons gönderdi.
Genel Menajer Spooky grim maaşını 30.00 TRY iken 31 TRY yaptı.(patronuma da teşekkür)


chain shout

http://www.erepublik.com/tr/article/muhte-em-geni-ccedil-erik--2398020/1/20