[GIP] Υποκρισία ή αμνησία;

Day 2,661, 19:46 Published in Greece Indonesia by NOGOSOSRO


Αγαπητή κοινότητα,

μετά τον καταιγισμό άρθρων και shobts λόγω της πρόσφατης δικτατορίας στην eGreece, η υπενθύμιση γεγονότων από το κοντινό μας παρελθόν κρίνεται επιτακτική, καθώς και η υπενθύμιση ότι το GIP βγήκε μπροστά και πήρε ξεκάθαρη θέση σε όλες τις χρονικές στιγμές που απαιτήθηκε.

1. Το δίλημμα της νέας συμμαχίας
Στις 15 Ιανουαρίου διαλύθηκε η TWO με την αποχώρηση των κάποιων εκ των μεγαλύτερων χωρών της (μεταξύ τους και η eGreece). Άμεσα (από τις 16 Ιανουαρίου) ξεκίνησε μία διαδικασία στο φόρουμ από την τότε κυβέρνηση (Νέα Πορεία) για συζήτηση σχετικά με την μελλοντική συμμαχία, διαδικασία την οποία εν συνεχεία διέκοψε/πάγωσε. Σχεδόν μισό μήνα αργότερα βρεθήκαμε σε προεκλογική περίοδο Προεδρικών εκλογών όπου Hellenes Terroristas, ΕΜ και GIP βγήκαν μπροστά προτείνοντας έκαστος το δικό του πλάνο για το μέλλον της eGreece. Ποια ήταν η θέση των υπολοίπων κομμάτων; (Μπορείτε να ανατρέξετε και να κρίνετε μόνοι σας.)

2. Δημιουργία της Asteria
Στις εκλογές, με μία ξεκάθαρη διαφορά 150 ψήφων κέρδισε ο poseidonsr. Η θέση του πέρα για πέρα ξεκάθαρη και παραθέτω:




Με την ανάληψη των καθηκόντων του αυτό ακριβώς έπραξε. Απαντάω σε επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις:
α) Δεν μπήκε σε άλλη συμμαχία αλλά ίδρυσε νέα συμμαχία γιατί αυτό δεσμεύτηκε να κάνει επί λέξη.
β) Δεν προβλέπεται ψηφοφορία από το καταστατικό της Βουλής καθώς είναι γνωστό τοις πάσι ότι το καταστατικό δεν αφορά τον Πρόεδρο.
γ) Ζήτησε και έλαβε την ψήφο της κοινότητας με ξεκάθαρο πρόγραμμα, ακριβώς όπως και ο Mithrantir. Οποιαδήποτε παρέκκλιση (δημοψήφισμα, συζήτηση, ένταξη σε άλλη συμμαχία κλπ) θα αποτελούσε προσπάθεια υπεκφυγής της δέσμευσής του.

Ήταν και είναι αναμφισβήτητο πως η πλειοψηφία της κοινότητας ήθελε συμμαχία με επίκεντρο την Ελλάδα και προσανατολισμό την Σερβία.

Παραθέτω από το άρθρο του Mithrantir: "Όμως η αποδοκιμασία της υποψηφιότητάς μου έδειξε ότι μεγάλο μέρος της κοινότητας πιστεύει ότι το μέλλον της χώρας είναι με τη Σερβία. Πιστεύω πως αυτή η επιλογή είναι εσφαλμένη αλλά η απόφαση της κοινότητας είναι, βεβαίως, σεβαστή."
Τα σχόλια στο άρθρο είναι ενδεικτικά του κλίματος (υπέρ Σερβίας, εκλογές-δημοψήφισμα)

Παραθέτω από το άρθρο που δημοσίευσαν τα 7NISA:
"Οι προτελευταίες εκλογές οι οποίες είχαν χαρακτήρα δημοψηφίσματος, έδειξαν καθαρά ότι η κοινότητα επέλεξε να προσχωρήσει η χώρα στο μπλοκ της Σερβίας."

3. Τρομοκράτες
Πολλοί υποκριτικά προσπαθούν να επιρρίψουν το κλίμα διχασμού σε έναν χαρακτηρισμό που δημοσιεύτηκε σε κρατική εφημερίδα, έναν χαρακτηρισμό που με τιμή φέρουν οι Hellenes Terroristas καθώς ουδέποτε αποτέλεσε προσβολή, αλλά μία ωμή αποτύπωση της πραγματικότητας. Ήταν μία προσπάθεια αφύπνισης των επί μηνών αδιάφορων κομμάτων (από τότε που υπήρχαν προτάσεις για συμμαχία και κρυβόντουσαν, μέχρι τότε που οι Terroristas πολεμούσαν κατά των συμφερόντων της eGreece). Προφανώς και επρόκειτο για eTerroristas καθώς η συμπεριφορά τους μόνο έτσι θα μπορούσε να αποτυπωθεί. Ουδέποτε κατακρίθηκε η επί μηνών συμπεριφορά τους, ουδέποτε επικρίθηκαν οι δεκάδες νόμοι που έθεταν σε κίνδυνο την Ελλάδα, ουδέποτε επικρίθηκε η συμπεριφορά τους να πολεμούν κατά συμμάχων βοηθώντας ακόμα και Σκοπιανούς, ουδέποτε επικρίθηκε η επαναλαμβανόμενη επί μήνες προσβλητική, υβριστική και προβληματική συμπεριφορά τους στα κυκλικά της Βουλής με αποτέλεσμα την αδυναμία οποιασδήποτε συνεννόησης, αντ' αυτού ακόμη και σήμερα αυτό το οποίο συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν κάποιοι είναι ο χαρακτηρισμός αυτής της ομάδας και ποτέ οι ενέργειες που οδήγησαν σε αυτό τον χαρακτηρισμό.

4. Δημοψήφισμα
Το δημοψήφισμα της Νέας Πορείας: Η μόνη εξήγηση που θα μπορούσα να δώσω για το δημοψήφισμα που δεν ήρθε ποτέ είναι ότι το ζήτησαν από τον Άγιο Βασίλη.
Αμέτρητες αναφορές σε άρθρα και shobts επί μήνες ότι θέλουν δημοψήφισμα. Το ερώτημα ένα και απαράλλαχτο: Αφού θέλετε δημοψήφισμα γιατί δεν ξεκινάτε την διαδικασία στο φόρουμ δεδομένου ότι υπάρχει πρόβλεψη στο καταστατικό της Βουλής για δημοψήφισμα; Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Το δημοψήφισμα του mixalis35 (EEK): Ξεκίνησε σε ένα διαφορετικό δρόμο, πάραυτα η θέση μας επέβαλλε για μία ακόμη φορά να βγούμε μπροστά και να τοποθετηθούμε όπως και το πράξαμε. Το δημοψήφισμα ωστόσο ματαιώθηκε με πολλά ερωτήματα να εκκρεμούν.

Όσον αφορά το δημοψήφισμα, η θέση του GIP ήταν μία και απαράλλαχτη και διατυπώθηκε πολλάκις. Είμαστε υπέρ του δημοψηφίσματος εφόσον ψηφίζουν όλοι με ισότιμη ψήφο και το όποιο αποτέλεσμα θα γίνει δεκτό από όλους εκ των προτέρων. Σαν GIP δεσμευόμαστε πως όχι μόνο θα αποδεχτούμε το αποτέλεσμα, αλλά θα το στηρίξουμε.

5. Δημοκρατία ή δικτατορία;
Η επί μήνες σύγχυσή τους έχει γιγαντωθεί. Με γελοία άρθρα και αστείους συνειρμούς, καταργούν κάθε ικμάδα λογικής και προσπαθούν να βαφτίσουν την δικτατορία, δημοκρατία. Αυτοί που επί μήνες κρυβόντουσαν αρνούμενοι να πάρουν θέση, ισχυριζόμενοι ότι το πρόβλημα της eGreece δεν ήταν δικό τους πρόβλημα, συνηγορούν στην αυταπάτη της ολιγαρχίας του GIP. Το πως στηρίζεται μία ολιγαρχία με 11/40 βουλευτές είναι ένα ερώτημα για δυνατούς λύτες.
Η τρέχουσα κατάσταση στην eGreece θυμίζει συνοικιακό καφενείο στην Ελλάδα, με τύπους που κατηγορούν για τα πάντα τους άλλους ισχυριζόμενοι ότι δεν έχουμε δημοκρατία αλλά κοινοβουλευτική χούντα. Η τεράστια διαφορά της Ελλάδας όμως με την eΕλλάδα είναι ότι στην eΕλλάδα για να υπερψηφιστεί ένας νόμος ακόμα και το πιο ισχυρό κόμμα (GIP) χρειάζεται άλλα 2 κόμματα για να πετύχει την πλειοψηφία, όπως και το πιο μικρό. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν χρειάζονται 3 κόμματα για να επιτευχθεί μία πλειοψηφία για να ψηφιστούν τα mpp μιας συμμαχίας που "επιβλήθηκε" στην Βουλή. Ενδεικτικό της κατάστασης το γεγονός ότι μόλις τον προηγούμενο μήνα κάποια κόμματα έλεγαν ότι "επιβλήθηκε" το mpp με Πολωνία στην Βουλή, ενώ αυτό το μήνα το ψήφισαν χωρίς καν να ρωτήσουν.

Το πρόβλημα ήταν γνωστό επί μήνες, αλλά κάποιοι ελλείψη θάρρους το έκρυβαν κάτω από το χαλάκι και παρίσταναν ότι δεν είναι δικό τους πρόβλημα. Μόνιμη θέση τους ήταν τα ευχολόγια τύπου "εύρεση κοινής συμβιβαστικής λύσης" και τίποτα παραπάνω.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχει δικτατορία, game mechanics δεν σημαίνει δημοκρατία. Ευτυχώς για την λογική ο Plato ονόμασε το προφανές δικτατορία, γιατί αν έθετε κανένα δίλημμα τύπου: "Δημοκρατία των πολιτικών ή δημοκρατία των mu" και εμείς το ονομάζαμε δικτατορία θα είχαμε show αντίστοιχο με αυτό του χαρακτηρισμού Terroristas.

Κάποιοι λένε, περιμένετε να δούμε τι θα κάνει, μπορεί να είναι καλός δικτάτορας! Χρειάζεται να δούμε τι θα κάνει; Εξαρτάται αν αυτά που θα κάνει μας βρίσκουν σύμφωνους ή όχι; Μία δικτατορία είναι ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ. Ένας δικτάτορας ΔΕΝ είναι δημοκράτης. Ο Δικτάτορας V4LeRioN λοιπόν στηριζόμενος σε ένα χουντοκόμμα που ευαγγελιζόταν την κατάληψη της eGreece χρόνια πριν, θα κάνει αυτό που θέλει, είτε συμφωνείτε είτε όχι και είναι αστείο ίσως και γελοίο να παριστάνετε ότι συζητάτε μαζί του για να βρείτε λύση.

Δικτατορία είναι ένα πολίτευμα - καθεστώς το οποίο απαρτίζεται από ένα άτομο (τον δικτάτορα) ή μία ομάδα ατόμων, που χωρίς να υπολογίζουν τα δικαιώματα των πολιτών, νόμους, το σύνταγμα, κλπ, επιβάλλουν τα δικά τους στους πολίτες.

Οι ίδιοι οι δικτάτορες δεν χαρακτηρίζουν το πολίτευμα και την πολιτική που ασκούν ως δικτατορική και πολλές φορές πιστεύουν ότι κάνουν ό,τι κάνουν, για το καλό του έθνους παρά την κατάλυση όλων των θεσμών και των δικαιωμάτων, για να περάσουν τα δικά τους.

Η δικτατορία συνήθως "εγκαθίσταται" σε ένα κράτος με αθέμιτα μέσα όπως πχ με πραξικόπημα.
Είναι το ακριβώς αντίθετο με την επανάσταση:
στην επανάσταση οι άνθρωποι διεκδικούν τα δικαιώματά τους ενώ στο πραξικόπημα ουσιαστικά τους τα στερούνε.


Στα ψευτοδιλήμματα και σε αυτούς που κρύβουν τις φασιστικές καταβολές τους πίσω από multi τους θυμίζουμε το βρώμικο παρελθόν τους. Αυτοί που τόσο καιρό κρυβόντουσαν και ουδέποτε τοποθετήθηκαν υπέρ ή κατά της συμμαχίας (ή κάποιας τρίτης πρότασης) και σήμερα επιλέγουν το γκρι ανάμεσα στο άσπρο της δημοκρατίας και το μαύρο της δικτατορίας, τους ενημερώνουμε πως δεν υπάρχει γκρι.

Το Greek Independence Party στηρίζει το δικαίωμα της ισονομίας των παιχτών.

Μοναδικός δρόμος η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, η κοινότητα αργά ή γρήγορα θα καταλάβει πως μία δικτατορία είναι ντροπή ακόμη και σε μία εικονική eΕλλάδα.

Στις αυριανές Προεδρικές εκλογές που για πρώτη (και ελπίζουμε τελευταία) φορά ο Πρόεδρος δεν θα κυβερνήσει, συντασσόμαστε πλήρως με τις δημοκρατικές δυνάμεις και στηρίζουμε τον ellinas225. Καλούμε όλη την κοινότητα της eGreece να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο χουντοκόμμα με τη δημοκρατική μάσκα. Επιλέξτε μόνοι σας αν σας αξίζει αυτό.


Mε εκτίμηση,
AntrikosA
Πρόεδρος G.I.P.