Η κυβέρνηση της Κρήτης.

Day 4,085, 15:09 Published in Greece Greece by Arne Saknussemm 3072
Εδώ και μερικούς μήνες η κυβέρνηση αποφάσισε ότι προς το συμφέρον της χώρας είναι να ανοίξουμε Training Wars με άλλες χώρες, παραχωρώντας τους περιοχές μας. Αυτό σημαίνει στην πράξη, ότι οι κάτοικοι των περιοχών υπό κατοχή, δεν είναι σε θέση να παράγουν από τα εργοστάσια φαγητού και όπλων τους, για όσο καιρό οι περιοχές τους βρίσκονται υπό κατοχή.

Είμαι στο παιχνίδι από τον Οκτώβριο του 2009. Φέτος θα κλείσω 10 χρόνια. Από την αρχή του παιχνιδιού η περιοχή που επέλεξα σαν residency είναι η Κεντρική Ελλάδα. Όταν πριν λίγο καιρό το παιχνίδι μας υποχρέωσε να δημιουργήσουμε μια holding εταιρία για τα εργοστάσιά μας, πάλι επέλεξα να την τοποθετήσω στην Κεντρική Ελλάδα. Όταν αργότερα δόθηκε η ευκαιρία από το παιχνίδι να μετακινήσουν όσοι θέλουν δωρεάν τις εταιρίες τους, δεν βρήκα κάποιο λόγο να το κάνω. Η καθημερινή παραγωγή μου στην Κεντρική Ελλάδα κάλυπτε τις ανάγκες μου.

Δυστυχώς για μένα η Κεντρική Ελλάδα επιλέγεται πολύ συχνά από τις κυβερνήσεις των τελευταίων μηνών, να προσφερθεί προς κατάκτηση στις χώρες με τις οποίες έχουμε TWs. Για αρκετό καιρό δε με πείραζε αυτό, αφού θεωρούσα ότι το πλήγμα που υφίσταμαι με την απώλεια της δυνατότητας παραγωγής φαγητού και όπλων, ήταν μέρος ενός γενικότερου σχεδίου προς το κοινό όφελος, το οποίο και πρόθυμα υπηρετούσα. Βέβαια είχα προσέξει ότι κάποιες συγκεκριμένες περιοχές έμεναν εκτός των TWs και ήταν μόνιμα ελεύθερες. Αλλά τι να κάνεις, μες το παιχνίδι είναι κι αυτά. Είπαμε: Το γενικότερο καλό!

Μέχρι που ήρθε η 11η επέτειος του παιχνιδιού τον Νοέμβριο. Θυμόμαστε όλοι το χαμό εκείνων των ημερών: Αύξηση της μπάρας ενέργειας, περισσότερη αναπλήρωση ενέργειας ανά εξάλεπτο, συνεχείς έπικ μάχες κλπ. Γενικά, δυνατότητα να κερδίσει πολύ κανείς σε ανάπτυξη του χαρακτήρα του στο παιχνίδι, αλλά με πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις σε φαγητό και όπλα. Τι έκανε λοιπόν η κυβέρνηση τότε για να βοηθήσει τους παίκτες σε μια περίοδο μεγάλης ανάγκης σε όπλα και φαγητό: Αδιαφόρησε! Αδιαφόρησε για το ποιες περιοχές ήταν υπό κατοχή λόγω των TWs και δεν μπορούσαν να παράξουν!

Έκανα και πάλι υπομονή. Είπαμε, ένα γενικότερο σχέδιο προς όφελος του συνόλου, κλπ. Είδα μικρότερους παίκτες του MU μου που δεν είχαν στοκ στις αποθήκες και ζούσαν με την καθημερινή παραγωγή τους, να έχουν φτάσει σε κατάσταση ασφυξίας. Όσο μπορούσα τους βοηθούσα με φαγητό γιατί είχα φροντίσει να έχω στη αποθήκη μου. Όπλα δεν είχα καλά καλά ούτε για μένα.

Κάποια στιγμή δεν άντεξα όμως! Την 8η ημέρα του επετειακού event, η οποία ήταν και 8η – τουλάχιστον – συνεχόμενη μέρα που η περιοχή μου ήταν υπό κατοχή από τη Λετονία, 8η τουλάχιστον συνεχόμενη μέρα χωρίς δυνατότητα παραγωγής φαγητού και όπλων (την ώρα που γειτονικές περιοχές με αντίστοιχο πληθυσμό απολάμβαναν την ελευθερία τους), ζήτησα το λόγο από την κυβέρνηση. Με καθησύχασαν ότι θα το δουν και όλα είναι μέρος ενός σχεδίου κλπ, κλπ, κλπ. Τα γνωστά. Πραγματικά η Κεντρική Ελλάδα βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να παραμείνει ελεύθερη για τις επόμενες 2 ημέρες (…)

https://www.erepublik.com/en/article/-1344-2684974/1/20

Μερικές βδομάδες μετά, τα Χριστούγεννα κι ενώ η Λετονία είχε φύγει από τα εδάφη μας, ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ότι η πολιτική των TWs θα συνεχιστεί με Κροατία (που ήταν ήδη εδώ αν θυμάμαι καλά), Τουρκία και ΗΠΑ. Άρχισα να σημειώνω μια φορά τη μέρα, κάθε μέρα, ποιες περιοχές ήταν ελεύθερες και ποιες υπό κατοχή. Το αποτέλεσμα φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί:





Η κυβέρνηση αποφάσισε λοιπόν ότι κάποιες περιοχές έχουν το προνόμιο να μένουν μόνιμα ελεύθερες και κάποιες άλλες πρέπει να υποστούν τις συνέπειες της κατοχής και της αδυναμίας παραγωγής που αυτή συνεπάγεται!

Πριν δυο βδομάδες διαμαρτυρήθηκα ξανά στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι η περιοχή μου ήταν 2 στις 3 μέρες περίπου υπό κατοχή την ώρα που άλλες περιοχές όπως η Κρήτη (που κατά σύμπτωση έχει η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην κυβέρνηση τις εταιρίες της) ήταν μόνιμα ελεύθερη. Η απάντηση που πήρα ήταν ότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι η Κρήτη πρέπει να μένει ελέυθερη γιατί έχει τα περισσότερα μπόνους φαγητού και συνεπώς παράγει περισσότερο. Όταν επισήμανα ότι αυτή η επιλογή αδικεί κατάφωρα όσους παίκτες – όπως εγώ – δεν έχουμε τις εταιρίες μας στην Κρήτη, η απάντηση λίγο-πολύ ήταν: «το 90% των παιχτών παράγει στην Κρήτη, ας πρόσεχες να είχες μεταφέρει τις εταιρίες σου όταν είχες την ευκαιρία»! Πάλι καλά που δεν μου είπαν και «ξυδάκι»…

Επισήμανα ότι η συμπεριφορά τους είναι τιμωρητική απέναντι σε Έλληνες πολίτες τους οποίους τους χωρίζουν σε παιδιά και αποπαίδια. Και καθώς όταν δόθηκε πράγματι η δυνατότητα μεταφοράς των εταιριών από το παιχνίδι, δεν υπήρξε κάποια κυβερνητική εντολή για μαζική μεταφορά στην Κρήτη, δεν έχουν το δικαίωμα να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο σε ένα ενεργό κομμάτι της κοινότητας.

Τα πράγματα ξέφυγαν στη συνέχεια. Μου είπαν ότι δεν καταλαβαίνω πως λειτουργεί το παιχνίδι κι ότι λίγο πολύ όταν μπορούσα να μεταφέρω τις εταιρίες αδιαφόρησα και τώρα ότι θυμάμαι χαίρομαι. Τους είπα ότι δε θα ακολουθώ πλέον τις κυβερνητικές εντολές, αφού η κυβέρνηση μας έχει χωρίσει σε παιδιά και αποπαίδια και βολεύει τους δικούς της με το να έχει μόνιμα ελεύθερη την Κρήτη (και λοιπές παρόμοιες ομορφιές).

Για να δούμε λοιπόν ένα-ένα τα σημεία της αντιπαράθεσης.

«Η μεγάλη πλειοψηφία των παικτών έχουν τις εταιρίες τους στην Κρήτη»

Κάθε στιγμή μπορεί να δει κανείς τους Έλληνες παίκτες που είναι online. Αν μάλιστα μπει στην αναλυτική λίστα των online παικτών μπορεί να δει σε ποια περιοχή βρίσκεται εκείνη τη στιγμή ο καθένας τους.

https://www.erepublik.com/en/main/online-users/Greece/all/1

Το έκανα 3 τυχαίες φορές. Παραθέτω τα αποτελέσματα της μικρής αυτής έρευνας:



Τι βλέπουμε στον παραπάνω πίνακα: Πόσοι παίκτες ήταν online μια τυχαία στιγμή σε 3 διαφορετικές μέρες, σε ποιες (core) περιοχές ήταν, ποιος είναι ο μέσος όρος παικτών σε κάθε περιοχή αυτές τις 3 μέρες και τέλος σε τι ποσοστό επί του συνόλου αντιστοιχεί αυτός ο μέσος όρος.
(Υπήρξαν και παίκες που ήταν online και η τοποθεσία τους ήταν σε κάποια άλλη περιοχή εκτός των 10 core regions της Ελλάδας. Αυτούς δεν τους έλαβα υπόψη στο ποσοστό)

Τι παρατηρούμε: Στην Κρήτη ήταν online το 38,6% του συνόλου των Ελλήνων παικτών που ήταν σε μια από τις 10 ελληνικές περιοχές. Το υπόλοιπο 61,4% ήταν σε άλλες περιοχές εκτός Κρήτης! Μάλιστα σε Μακεδονία, Αττική, Πελοπόννησο και Ιόνιο, που ήταν οι 4 μόνιμα υπό κατοχή περιοχές μας τον προηγούμενο μήνα, βρισκόταν συνολικά online το 23,3% των Ελλήνων παικτών!

Πολύ μακριά λοιπόν από την πραγματικότητα το ποσοστο που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι είναι στην Κρήτη!

Θα μου πει κάποιος, για κάτσε ρε φίλε το θέμα είναι πόσοι έχουν τις εταιρίες τους στην Κρήτη. Μπορεί να δουλεύουν και μετά να φεύγουν.

Παρότι δε θα ήταν λογικό σαν επιχείρημα – καθώς το residency είναι πρακτικό να το έχεις εκεί που έχεις και τη holding σου και ακόμα πιο βασικό να είσαι σε αυτή την περιοχή για να αναπληρώνεις περισσότερη ενέργεια – το έλεγξα.

Μπήκα σήμερα το μεσημέρι και «ξεφύλλισα» όλες τις σελίδες των πρωτευουσών των 10 ελληνικών περιοχών, για να δω πόσοι έχουν τις holdings τους εκεί.



Το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:



Χώρισα, όπως βλέπετε τους κατοίκους κάθε περιοχής σε 4 κατηγορίες. Βγάζουμε έξω τις δυο τελευταίες στήλες, τους αλλοδαπούς παίκτες. Βγάζουμε έξω και τη δεύτερη στήλη, τους Έλληνες χωρίς holding (οι περισσότεροι είναι ανενεργοί). Και επικεντρωνόμαστε στην πρώτη στήλη: Πού έχουν τις holding τους οι Έλληνες. Πραγματικά στην Κρήτη βρίσκονται οι περισσότερες εταιρίες. Αλλά πόσες είναι αυτές;



Στην Κρήτη λοιπόν βρίσκεται το 23,6% των holdings των Ελλήνων παικτών από αυτά των 10 περιοχών της Ελλάδας. Πάλι εξαιρετικά μικρότερο της ψεύτικης εικόνας που μας πλασάρει η κυβέρνηση γιατί έτσι βολεύει τους ίδιους!


«Στην Κρήτη είναι πολύ μεγαλύτερη η παραγωγή»

Αφού καταρρίφθηκε το πρώτο επιχείρημα, πάμε στο δεύτερο. Είναι τόσο έξυπνοι αυτοί που πήγαν τις εταιρίες τους στην Κρήτη και είμαστε τόσο βλάκες εμείς που δεν τις μεταφέραμε εκεί;

Για να δούμε τι παράγει η κάθε περιοχή.
Η παραγωγή ενός τόπου δίνεται αν πολλαπλασιάσουμε τη βασική παραγωγή ενός εργοστασίου (100 τεμάχια για τα food factories) με το ποσοστό της παραγωγικότητας.
Όπου παραγωγικότητα: Productivity = 100% + Productivity bonus.
Οπου Productivity bonus = country productivity bonus + region productivity bonus - region pollution factor.

Θα χρησιμοποιήσω για το παράδειγμά μου το Q3 food factory που έχω στην Κεντρική Ελλάδα. Όταν η περιοχή είναι ελέυθερη, η εταιρία μου παράγει 100 κομμάτια επί (100% + country productivity bonus = 90% + region productivity bonus = 0% - region pollution factor = 0😵 = 100*190% = 190 κομμάτια φαγητού.

Στην Κρήτη το ίδιο εργοστάσιο θα παρήγαγε: 100*(100%+90%+18%-7,27😵 = 100*200,73% = 200,7 κομμάτια φαγητού.
(Το 18% παραπάνω από τα μπόνους της περιοχής, μειώνεται κατά 7,27% από τον pollution factor της περιοχής. Επίσης ο pollution factor αλλάζει από Q1 σε Q7 εργοστάσιο, ανάλογα με το πόσα από το καθένα βρίσκονται στην περιοχή. Σε όλες τις περιπτώσεις, στην Κρήτη είναι μεγαλύτερος από οπουδήποτε αλλού!)

Βλέπουμε ότι η διαφορά στην ημερήσια παραγωγή θα ήταν 200,7-190 = 10,7 κομμάτια ή 5,6% περισσότερο!

Για αυτό το 5,6% λοιπόν οι κυβερνητικοί ισχυρίζονται ότι ήταν τόσο μεγάλη εξυπνάδα που πήγαν τα εργοστάσιά τους στην Κρήτη; Για αυτό το 5,6% εμείς στις υπό κατοχή περιοχές υποφέρουμε; Για αυτό το 5,6% πρέπει να ακολουθούμε τις κυβερνητικές εντολές στα TWs, ώστε να διασφαλίζουμε ότι οι της κυβέρνησης θα παράγουν καθημερινά τα απαραίτητα για το παιχνίδι, ενώ εμείς όχι;

Ρητορικά τα ερωτήματα...

Με την ευκαίρία να σημειώσω εδώ ότι o pollution factor (ο οποίος μειώνει την παραγωγικότητα μια περιοχής) αυξάνεται σε μια περιοχή οσο περισσότερο αυτή παράγει ένα συγκεκριμένο προϊόν. Συνεπώς ένας λόγος που αυτοί στην Κρήτη παράγουν 5,6% παραπάνω είναι γιατί εμείς οι υπόλοιποι ΔΕΝ έχουμε τα εργοστάσιά μας στην Κρήτη και δεν αυξήσαμε με τα εργοστάσιά μας τον pollution factor της περιοχής!

Αν όλοι μεταφέραμε τις εταιρίες μας στην Κρήτη, τότε με την αύξηση του pollution factor στην περιοχή, η Κρήτη θα παρήγαγε, όχι απλά λιγότερο από ότι τώρα, αλλά πιθανότατα λιγότερο κι από άλλες περιοχές της Ελλάδας! Στην πραγματικότητα θα έπρεπε να μας ευχαριστούν που δεν έχουμε μεταφέρει τις εταιρίες μας όλοι στην Κρήτη κι έτσι μπορούν και παράγουν έστω αυτό το ελάχιστο παραπάνω.

Πάει κι αυτό το επιχέιρημα λοιπόν για τη μεγάλη παραγωγή της Κρήτης!


Έχω ακούσει κι άλλα επιχειρήματα, όπως το ότι δεν είναι πρακτικά δυνατό να έχουμε και τις 10 περιοχές σε TWs, καθώς σαν κοινότητα δεν είμαστε ιδιαίτερα συντονισμένοι και τα TWs θα χαλούσαν. Λογικό. Δε θα περίμενα ποτέ ένα κυκλικό TW να κάνει κύκλο περνώντας από όλες τις περιοχές της Ελλάδας στη σειρά. Θα μπορούσε να μένει σε 2-3 περιοχές για 2-3 βδομάδες, να πάει σε 2-3 νέες περιοχές τις επόμενες 2-3 βδομάδες κ.ο.κ.

Αν υπάρχει θέληση από την πλευρά όσων οργανωνουν τα TWs, όλα γίνονται. Αν υπάρχει θέληση για δίκαιη αντιμετώπιση απέναντι σε όλους τους Έλληνες πολίτες, τρόποι βρίσκονται. Μια περιοχή που παράγει λιγάκι περισσότερο κι έχει λίγους περισσότερους παίκτες, να μένει λίγο περισσότερο ελεύθερη από τις άλλες. Θα ήταν λογικό και δίκαιο. Κανένας δε θα έλεγε τίποτα.

Στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει θέληση για δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση της e-Ελλάδας πάσχει από τη γνωστή ελληνική ασθένεια που συναντάται και στη RL. Είναι γνωστή με πολλά ονόματα και συνοψίζεται στην εξής φράση:
Αφού έχω την εξουσιά θα κοιτάξω να βολευτώ όσο μπορώ κι όλοι οι άλλοι να πάνε να γ***

Αφού λοιπόν η κυβέρνηση με αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο και μέχρι αυτός να αλλάξει, θα τη γράφω κι εγώ κι αυτή και τις εντολές της! Στην τελική, δεν είναι μια κυβέρνηση της Ελλάδας. Είναι η κυβέρνηση της Κρήτης!

Υ.Γ:
Οι παίκες που υποφέρουν περισσότερο από τις κυβερνητικές επιλογές στα TWs είναι αυτοί των μικρότερων levels. Αυτοί που δεν είναι οι πιο ενεργοί και που μαθαίνουν σιγά σιγά το παιχνίδι. Αυτοί υφίστανται τις συνέπειες της μη παραγωγής περισσότερο από εμάς και ασφυκτιούν. Είναι δυστύχημα μια χώρα με τόσο γερασμένο πληθυσμό (μέσο λέβελ Ελλάδας: 106 – κόσμου: 57), που έχει απόλυτη ανάγκη τους νέους παίκτες για τη μελλοντική της επιβίωση, με την κοντόφθαλμη πολιτική της να τους διώχνει από το παιχνίδι!