Περί Μακεδονίας ο λόγος

Day 3,712, 08:11 Published in Greece Greece by Baronios

Με το παρόν άρθρο θα ήθελα να εκφράσω την θέση μου για το Μακεδονικό ζήτημα για το οποίο διατυπώθηκαν διάφορες θέσεις μέσα στο παιχνίδι.
Διαπιστώνω ότι η κυβερνητική προπαγάνδα καλά κρατεί εις βάρος των δικαιωμάτων του Έθνους μας και της Ιστορίας του.
Από την αρθρογραφία την πρόσφατα δημοσιευμένη υπήρξαν κάποιοι οι οποίοι μίλησαν για το θέμα που έχει προκύψει στις μέρες μας με την Μακεδονία μας .
Βασικό επιχείρημα για μία ενδεχόμενη λύση με το γειτονικό μας κράτος είναι ότι το θέμα έχει κρατήσει πολλά χρόνια,ότι είναι μικρής σημασίας ,ότι απομονώνει την χώρα μας διεθνώς και ότι εξαντλεί πολύτιμα διπλωματικά και πολιτικά μας κεφάλαια,ότι βιαζόμαστε κλπ.Ακόμα ακούγεται ότι οι σύμμαχοι μας πιέζουν για την επίλυση του ζητήματος.
Επίσης στα πλαίσια αυτά και σε ένα πνεύμα απαράδεκτα συμβιβαστικό κάποιοι επιχειρούν να προβάλουν λύσεις οι οποίες καλώς ή κακώς σίγουρα δεν θα τιμούν το όνομα και την ιστορία του λαού μας.Εδώ αναφέρομαι δυστυχώς στις απόψεις που ακούγονται για Βόρειες ,Νέες ή Νόβες Μακεδονίες κλπ συναφή ονόματα τα οποία τουλάχιστον κατά την προσωπική μου άποψη όχι μόνο το εθνικό μας ζήτημα δεν θα λύσουν,αλλά μάλλον χωρίς να θέλω εδώ να υπερβάλλω ,θα το επιδεινώσουν.

Τα επιχειρήματα-ερωτήματα που θα ήθελα να παραβάλλω απέναντι στις απόψεις που έχουν ακουστεί είναι τα εξής:
1.)Γιατί πρέπει να είμαστε υποχρεωμένοι να δεχτούμε μία χώρα ,που έχει φοβερή επιθετικότητα εναντίον μας ,ως σύμμαχο σε οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε.?Εδώ θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους σας ότι η αδελφή Κυπριακή δημοκρατία παρόλο που έχει κάνει πολλές φορές αιτήματα για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ,τον ΟΟΣΑ κλπ εισέπραξε το βέτο της Τουρκίας ως προς την ένταξη της εκεί.Επίσης εδώ θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους σας και το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας που όταν ήθελε να μπει στην Ε.Ε. άλλαξε το όνομα της σε Ηνωμένο Βασίλειο επειδή μία περιφέρεια της Γαλλίας λεγόταν Βρετάνη και οι Γάλλοι δεν μπορούσαν να ανεκτούν την ονομασία αυτή του υποψήφιου εταίρου τους.
2.)Γιατί εμείς οδηγούμαστε στην λογική του τι θα πει ο υπόλοιπος κόσμος ?
Οι ΗΠΑ που τώρα πολλοί ισχυρίζονται ότι πιέζουν αφανώς(εγώ πολύ αμφιβάλλω) για την επίλυση του θέματος ,τι έλεγαν την δεκαετία του 40 για το ίδιο ζήτημα??Η Ρωσία που από ότι ακούγεται έχει αναγνωρίσει πρώτη το κράτος αυτό με το συγκεκριμένο όνομα τι λέει σήμερα που το κράτος αυτό θέλει να μπει στο ΝΑΤΟ και δεν της πολυ-αρέσει??Η Σερβία που είχε αναγνωρίσει το κράτος αυτό με το συγκεκριμένο όνομα γιατί πρόσφατα το ανακάλεσε???
3.)Τι είναι αυτό που μας έχει επιβάλλει να βιαζόμαστε εμείς περισσότερο από τους γείτονες μας???
4.)Γιατί πρέπει να συμβιβαζόμαστε με την εκχώρηση ενός όρου που μας ανήκει και γιατί κάθε άλλη λύση που δεν εμπεριέχει τον όρο που μας αφορά είναι ανέφικτη ή μη ρεαλιστική ??
Για παράδειγμα το Κεντρική Βαλκανική δημοκρατία των Σκοπίων ως όνομα θα έθιγε την εν λόγω χώρα ??
5.)Γιατί πάντα ασχολούμαστε με το τι θα πουν οι Αλβανοί στην εν λόγω χώρα που δεν υπερβαίνουν τους 400000-450000,τι θα πουν οι υπόλοιποι Σλαύοφωνοι και δεν ασχολούμαστε και με τους Έλληνες οι οποίοι είναι τουλάχιστον 250000-400000 και οι οποίοι από ότι καταλαβαίνω δεν περνούν και πολύ καλά στα χέρια των Σκοπιανών ??
6.)Γιατί πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ενδιάμεση συμφωνία που έχει προ πολλού λήξει από την στιγμή που οι γείτονες μας την έχουν εκμεταλλευτεί με κάθε τρόπο καταπατώντας την ???

Με το παραπάνω άρθρο θα ήθελα εδώ να σας εκθέσω τις απόψεις που έχω σχηματίσει για το θέμα χωρίς να αξιώνω βέβαια την επίλυση του ή την επιβολή των θέσεων μου.Επίσης θα ήθελα να ακούσω και τα δικά σας αντεπιχειρήματα ιδίως όσων διαφωνούν με τις θέσεις-ερωτήματα που έχω διατυπώσει παραπάνω.