Η κρυφή αλήθεια

Day 2,513, 04:57 Published in Greece Greece by NikosVasilopoulos

Καλησπέρα,

Το άρθρο αυτό έχει σχέση με την αλήθεια που κρύβει η άλωση της Πόλης. Γράφω αυτό το άρθρο γιατί θεωρώ υποχρέωση μου να σας ενημερώσω για την αλήθεια και την διαφάνεια των γεγονότων όπως έγιναν τότε χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπονομεύω την εξυπνάδα και την μόρφωσή σας.Δεν με ενδιαφέρει πόσους ψήφους και πόσα σχόλια θα πάρει αυτό το άρθρο αυτό που με ενδιαφέρει είναι να το διαβάσουν όσο το δυνατό περισσότεροι.

Λοιπόν...

Πάμε πίσω στο 1453 συγκεκριμένα στις 29 ΜΑΐΟΥ 1453 τα μεσάνυχτα.Μόλις έχει τελειώσει η λειτουργία στην Αγία Σοφία και ο Κωνσταντίνος κατευθύνθηκε και πήγε σε όλα τα μέρη των τειχών μιλώντας στους υπερασπιστές και ενθαρρύνοντας τους και στο τέλος πήγε και στάθηκε έξω από την σκηνή του που ήταν στημένη στην πύλη του αγίου Ρωμανού και είπε: Έχετε είδη κάνει ότι θα μπορούσε να ζητήσει κανείς από έναν χριστιανό ιππότη. Και ακόμα περισσότερα γιατί κρατήσατε τη άμυνα της Πόλης κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ξέρω πως υπήρξαν διενέξεις μεταξύ μας, μεταξύ Γενουάτες και Βενετούς, μεταξύ καθολικούς και ορθόδοξους μεταξύ ελλήνων που θεωρούν αυτή τη πόλη δική τους και αυτούς που ήρθαν με σκοπό το κέρδος. Τώρα όλα αυτά αποτελούν παρελθόν.Τούτη την νύχτα κάθε διαφωνία θα μπει στην άκρη.Ετούτη η νύχτα μας θέλει ενωμένους...... Αυτό ήταν ένα απόσπασμα από την ομιλία του Κωνσταντίνου. Πάμε πολύ αργότερα που εκτυλίσσονταν η τελευταία επίθεση των τούρκων τότε που μπήκαν από την κερκόπορτα. Αυτό ξέρουμε εμείς αλλά είναι λάθος φυσίκα και μπήκαν από εκεί αλά δεν δημιούργησε αυτό το μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα αλλά ο σοβαρός τραυματισμος του διοικητή του στρατού Τζοβανι Τζουστινιανι Λογκο . Εκεί που τραυματίστηκε δημιουργήθηκε ένα μεγάλο κενό στην άμυνα με αποτέλεσμα οι τούρκοι να μπούν στην Βασίλισσα των Πόλεων την Κωνσταντινούπολη.

Ηταν ημέρα Τρίτη 29 ΜΑΐΟΥ 1453 Ο ήλιος είχε βασιλέψει και η πόλη δεν ήταν πια βασιλεύουσα

Αυτά από εμένα αν υπάρχει κάποιος που έχει αντίθετη άποψη τον παρακαλώ να την πει γιατί την ιστορία πρέπει να την μελετάς από διάφορες πλευρές.

Με εκτίμηση
Νίκος Βασιλόπουλος