Uuden pelaajan opas osa 2: Rahan tienaaminen

Day 3,758, 06:26 Published in Finland Iran by Demonikuski

Julkaisin muutama päivä sitten käytännön vinkkejä uusille pelaajille alkuun pääsemiseksi. Tuo artikkeli kannattaa lukea, jos ei niin vielä ole tehnyt. Tässä jaksossa tarkastelemme hieman keinoja tienata rahaa pelissä.

1. Palkkatyö
Tämä nyt on ilmiselvä keino. Työt kannattaa tehdä joka päivä. Kannattaa myös silloin tällöin vilkaista job marketista, miten palkkataso on kehittynyt. Aika moni yksinkertaisesti unohtaa tämän ja tekee kuukausia töitä pilkkahintaan. Siinä voi helposti mennä satojen, jopa tuhansien markkojen ansiot sivu suun.

2. Ylityöt
Aktiivisista taloista saa Overtime Points -nimisiä pisteitä, joilla voi työskennellä toisenkin kerran päivässä. Q1-talot ovat niin halpoja, että ne maksavat itse asiassa itsensä korkojen kera takaisin suoraan ylitöistä saatujen palkkatulojen muodossa. Niinpä jos muistaa logata edes kerran päivässä erepublikiin, kannattaa aina olla Q1-talo aktiivisena. Se on yksinkertaisesti pelkkää plussaa.

Q2-talo on jo selvästi kalliimpi kuin siitä saatavat 7 päivän ylityökorvaukset. Jätän sen kannattavuuden arvioimisen jokaiselle itselleen. Nyrkkisääntönnöksi voidaan sanoa, että jos pitää aktiivisena sekä Q1- että Q2-taloja, pääsee ylityökorvausten jälkeen suunnilleen omilleen. Lopulta en ehkä kuitenkaan suosittelisi Q2-taloa aloittelijoille, koska ylimääräiselle rahalle on enemmän tarvetta kuin ylimääräiselle energialle.


Mee töihin.

3. True Patriot -mitalit
Ampumalla omalle maalleen kerryttää True Patriottia. Tietyn damagemäärän ammuttuaan saa mitalin ja tonnin rahaa. Ikävä kyllä Suomella ei juuri tällä hetkellä ole omaa sotaa, mutta sellaisen taas joskus alkaessa saavat kaikki suomalaiset lisätienestiä ihan vain isäm maam pualustukseen osallistumalla.

4. Combat Orderit
Maat ja sotilasyksiköt monesti ostavat damagea tärkeisiin taisteluihin. Wars-välilehdestä voi laittaa filttereihin Combat Orders ja katsoa, mihin hintaan damagea ostetaan. Ikävä kyllä suursodat, joissa niin valtiot kuin yksityishenkilötkin vetävät tilit sileiksi, ovat nykyään harvassa, ja damagesta maksetaan useimmiten vaatimattomia hintoja, mutta aina silloin tällöin on kohtuullisen rahakkaitakin taisteluja. Kannattaa seurailla tilannetta ja ottaa mahdollisuuksien mukaan edes pientä lisätienestiä Combat Ordereista.

5. Battle Hero -mitalit
Tekemällä taistelussa eniten damagea divisioonassaan saa Battle Hero -mitalin ja muutaman kullan. Näitä mitaleja voi joskus saada ihan järkevälläkin määrällä damagea. Lähes aina joutuu kuitenkin käyttämään reilusti energiapatukoita, eivätkä taisteluun palaneet tankit tietenkään ole ilmaisia. Lisäksi visamiehillä on käytössään diviosioonanvaihtaja, jolla he voivat tulla hakemaan helpot aladivareiden BH:t kotiin. Tämä on siis kaiken kaikkiaan epävarma ja riskialtis keino tienata rahaa, mutta kannattaa pitää silmät auki. Taistelun molempien puolien eniten iskeneet palkitaan, eikä ole väliä, voittaako vai häviääkö taistelun.

6. Sky Hero -mitalit
Tähän pätevät oikeastaan samat huomautukset kuin Battle Heroonkin, mutta ilmataisteluissa lisäksi kaikki divisioonat ovat jo ilman diviosioonanvaihtajaakin samassa taistelussa. Uuden pelaajan mahdollisuudet kilpailla ovat nähdäkseni hyvin heikot.

7. Freedom Fighter -mitalit
Auttamalla alueita vapautumaan miehittäjän kynsistä saa mitalin ja tonnin rahaa. Pitää ampua vapaustaistelijoiden puolella tietty määrä vihollisia ja vapaustaistelijoiden on vielä voitettava sota. Tarkemmat vaatimukset voi katsoa omalta profiilisivultaan viemällä hiiri Freedom Fighter -mitalin päälle. Vaatimukset muuttuvat sen mukaan, kuinka mones mitali on menossa. Käytännössä kannattaa toimia niin, että katselee Wars-välilehdeltä vapausteisteluja, jotka näyttävät menevän hyvin. Jos vapaustaistelijoilla on ihan reilusti enemmän pisteitä kuin miehittäjällä, vapaustaistelu tulee melko varmasti menemään läpi. Sitten sen kun käy ampumassa tarvittavan määrän vihollisia. Tämän muutaman kerran toistettuaan saa mitalin ja rahat. Taisteluun osallistuakseen joutuu muuttamaan, mutta muuttolippuja saa ihan kivasti Weekly Challengesta.

8. Resistance Hero -mitalit
Tämän saa tukemalla vapaussotaa, joka menee läpi. Vapaussotia tuetaan muuttamalla miehitetylle alueelle ja klikkaamalla etusivulla supporttia. Se maksaa tonnin, mutta jos alue vapautuu, saa mitalin ja 5 kultaa. Tietääkseen, minkä alueiden vapautuminen on todennäköistä, täytyy olla jonkinlaista sisäpiiritietoa asiasta. Ihan vain sattumanvaraisesti sitä sun tätä ei kannata lähteä tukemaan, koska silloin vain tuhlaa rahaa.

9. Mercenary-mitalit
Ampumalla 25 vihollista 50 eri maalle, saa mitalin ja tonnin rahaa. Tämä on aika työläs mitali, mutta tätä voi kerryttää samalla kun kerryttää Freedom Fighteria, joten jotain lisätienestiä tästäkin sitten lopulta irtoaa.


Sotimiselle ei näy loppua.

10. Oma lehti
Oman lehden perustaminen maksaa vain 2 kultaa, ja muiden pelaajien on mahdollista tukea artikkeleita rahallisesti eli endorsata niitä. Kokemukseni mukaan pelaajat kyllä arvostavatkin sitä, kun joku vielä jaksaa kirjoittaa hyödyllisiä tai edes viihdyttäviä artikkeleita. Jos on yhtään verbaalisia lahjoja, voi lehtimiehenäkin siis päästä jonkinlaisille tienesteille.

11. Aseraakamateriaalien myynti
Tämä on oikeastaan umpisurkea keino, mutta listaan sen kuitenkin, koska monella on jonkinlainen aseraakamateriaaleja tuottava tehdas ihan jo tehtävien takia. Ylimääräisiin asemateriaalitehtaisiin investointi on kuitenkin aika kyseenalaista. Kyllä niilläkin lopulta pääsee voitolle, mutta siihen menee vaikka kuinka kauan. Puhutaan lähemmäs vuodesta. Jos nyt kuitenkin sellaisia tehtaita on, tehtävien takia tai muista syistä, kannattaa myydä niistä syntyvät materiaalit materiaaleina. Niitä ei todellakaan kannata omassa Q1-tehtaassa muuttaa aseiksi, koska kuluvat materiaalit ovat reilusti arvokkaammat kuin syntyvät Q1-leikkipyssyt.

Jos olen unohtanut joitakin merkittäviä tienauskeinoja, voi niitä kirjoitella kommentteihin.