Top 15 lucruri pe care NU poți să le colecționezi în eRep

Day 3,170, 03:55 Published in Romania Romania by gradinaru

Pentru limba română apasă tasta 1. Pentru maghiară apasă Log Out.
1. Capacele de toaletă
Barney Smith este un texan care colecţionează capace de toaletă cu motive artistice. Inedit este însă faptul că el nu cumpără capacele gata ornate, ci le creează cu mâna lui. În 30 de ani, a strâns peste 700 de capace de toaletă.

2. Mâncarea arsă

Această colecţie este de fapt un adevărat muzeu, fondat spre sfârşitul anilor '80, primul exponat fiind ce s-a ales dintr-un ibric de cidru de mere uitat pe foc în timpul unei fascinante şi interminabile conversaţii telefonice. Colecţia mai conţine cartofi care ar fi trebuit să fie prăjiţi, felii de pâine uitate în prăjitor, bucăţi de pizza sau creveţi.


3. Scamele din buric
Orice explicaţie am încerca să găsim pentru o asemenea pasiune, cea mai bună este cea furnizată de colecţionarul Graham Barker: "Pe 17 ianuarie 1984 eram într-un hotel din Brisbane şi nu aveam ce face. Noaptea era călduroasă, dar totuşi furtunoasă, afară era prea multă umezeală, înăuntru era prea cald şi nu aveam nicio ocupaţie. Atunci mi-a atras atenţia buricul meu, care avea... scame. Le-am "cules" şi am început să mă gândesc la acest aspect. Eram curios cam câte scame în buric poate "produce" un om, poate suficiente cât să-şi facă o pernuţă? Singura modalitate prin care puteam afla era să încep să le colectez. Prima scamă am stocat-o în cutiuţa unui film foto, iar de atunci a început istoria colecţiei".


4. Săpunul
O pensionară din Birmingham, UK, a strâns peste 5.000 de săpunuri din toate colţurile lumii. Carol Vaughn, în vârstă de 65 de ani, a inceput să colecţioneze încă din anul 1991, ajungând acum în Cartea Recordurilor.


5. Dalmațienii
Karen Ferrier, o secretară în vârstă de 44 de ani, se declară a fi obsedată de dalmaţieni, având o colecţie de 3.500 de animăluţe de pluş. Toate acestea au fost strânse de-a lungul a 17 ani, Karen având de ales, de cele mai multe ori, între o maşină mai scumpă şi câţiva astfel de căţei, alegând mereu pufoseniile pătate.


6. Pokemonii (că tot sunt la modă)
O femeie, poreclită Pikabellechu, a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare colecţie din lume cu pluşuri Pokemon. De asemenea, este considerată a fi un adevărat expert în ceea ce priveşte aceste desene animate.


7. Păpuși gonflabile
Bob Gibbins(60) și soția lui Lizzie (55) au o colecție neobișnuită: suna pasionați de păpuși gonflabile. De-a lungul timpului, au reușit să adune în colecția lor 240 de astfel de păpuși, pe care le îmbracă și le scot la cumpărături. Bob mărturisesțe că pasiunea lui pentru păpuși a început în momentul în care le cumpăra copiilor jucării, printre care și păpuși din cârpă. Apoi a trecut la a cumpăra manechine de vitrină, pasiunea pe care a întreținut-o timp de câțiva ani. În momentul în care a descoperit un forum online despre păpușile de silicon, a realizat că asta este ceea ce vrea să colecționeze. Cu ajutorul soției lui, Gibbins și-a luat prima păpușă, în 2007, pe care a dat nici mai mult nici mai puțin decât…4000 de dolari! Dar acesta era doar începutul. De atunci, cuplul a început să cumpere din ce în ce mai des și din ce în ce mai mult păpuși gonflabile. Cele mai ieftine costau 600 de dolari, iar cele mai scumpe, din silicon, ajungeau chiar și până la 11.000 $. Acum, ei au ajuns să aibă 240 de păpuși și estimează că au cheltuit pe ele undeva pe la 160.000$. Cu toate că păpușile gonflabile au un unic scop, Bob spune că el niciodată nu și-a folosit ”fetele” în astfel de scopuri.


8. Cozile de sirenă
Eric Ducharme este un tânăr cu o pasiune mai ciudată. Lui îi place să colecționeze cozi de sirenă! Cozile sunt din latex, iar Eric spune că îi place să le îmbrace, pentru a explora oceanul ca și…siren. El spune că atunci când își pune una din cozile de sirenă, se transpune pur și simplu în pielea personajului, iar senzația este absolut unică. El este fascinat de sirene de la vârsta de 16 ani. Acum, el are o afacere care se numește Mertailor și confecționează…cozi de sirene!

9. Păpușile Barbie
Jim Yang este un barbat de 33 de ani din Singapore, care are o pasiune ciudata pentru un barbat. De la varsta de 13 ani, asiaticul colectioneaza papusi Barbie, iar pana acum a strans mai mult de 6.000 de asemenea jucarii. Pasiunea sa l-a costat insa o avere: peste 400.000 de dolari.



10. Pistoalele cu apă
Pistoalele cu apa marca Super Soaker au aparut pe piata in 1989 si au castigat rapid popularitate prin faptul ca aveau un sistem de pompare ce permitea aruncarea apei la distante lungi pentru o perioada mare de timp. Tanarul Chris Reid are o colectie de 340 de astfel de modele, dintre care 240 sunt modele unice, iar primul pistol are chiar si autograful celui care l-a inventat.


11. Scărpinătoarele de spate
Mai tineti minte cum incercau nobilii de acum cateva secole sa scape de mancarimile cauzate de perucile monumentale? Da, asa e: foloseau un betisor suficient de lung incat sa ajunga la scalp sau uneori, cand problema nu suferea amanare, se foloseau chiar si de furculita. De peruci am scapat, dar de mancarime nu. Iar daca senzatia apare in zone ale corpului mai greu accesibile, ce te faci? Desigur, recurgi la un scarpinator de spate. Este usor de manevrat, cu un design modern si in plus poate fi personalizat. Iar Gideon Weiss are vreo... 236 de astfel de ustensile, suficient cat sa dea si altora!

12. Pungile pentru rău la înălțime
Ca exista asa ceva, stiati. Ca americanii le-au transformat in branduri si au creat o adevarata industrie pentru producerea lor stiati? Asa cum spune si numele, "Muzeul virtual al pungilor pentru rau de inaltime" contine peste 2000 de fotografii ale unor astfel de item-uri, adunate din toata lumea. Pentru cei care vor sa afle mai multe despre un domeniu destul de instabil si de... acid, site-ul contine si o galerie a pungilor pentru rau de autobuz, rau de mare sau chiar de... spatiu.

13. Plăcile de Spiritism
Ce face Mama Omida cu placa de spiritism cand aceasta incepe sa dea rateuri? O baga pe foc? Nuuu! O da la casat. Iar daca vrei sa afli mai multe despre ce este o placa de spiritism si cum functioneaza, intra pe site-ul Muzeului de Spiritism unde poti admira o galerie cu aproape o suta de exponate, asta ca sa-ti faci o idee cam ce design si marime ti-ar fi pe plac. Nu incerca sa le atingi daca nu sunt in garantie: nu poti sti prin mainile carui Harry Potter au trecut intai!

14. Stickerele de pe banane
In 1991 Becky Martz a avut un soc: cele doua manunchiuri de banane din fructiera nu era ambalate de aceeasi firma! Desi ii fusesera vandute din cutii de "Dole", pe unele scria "Guatemala", iar pe altele "Honduras". Cand a descoperit si al treilea brand, "Chiquita", a hotarat ca trebuie sa rezolve misterul prin...cunoastere. In prezent Becky are mai mult de    7 000 abtipilduri diferite si pentru ca este imposibil sa nu apara si dubluri, s-a reprofilat pe asparagus si broccoli.

15. Șervețelele de masă
Mai mult ca sigur ca majoritatea femeilor le arunca dupa ce au fost folsite, insa Helena Vnouckova le colectioneaza. Pana acum are peste 16 000 de exemplare din intreaga lume, incluzand printre altele servetele de Craciun sau de Pasti si servetele imprimate cu numele diferitelor companii aeriene, firme sau restaurante.

CITEȘTE ȘI: Top 15 lucruri pe care poți să le colecționezi în eRepublik