ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ EEK

Day 2,672, 03:42 Published in Greece Greece by Count Miden


Η κοινότητα έχει διχαστεί από τις τελευταίες εξελίξεις. Υπάρχουν 2 κύριες ομάδες πόλωσης η κάθεμια με τα επιχειρήματά της και η καθεμια έχει στηριχτεί στην μηχανική του παιχνιδιού για να επιβάλει τη θέληση της. Υπάρχει όμως και μια ομάδα στο μέσον παικτών που είτε παρακολουθούν αδιάφορα είτε δεν μπορούν να εκφραστούν από τους πολιτικούς σχηματισμούς που ανήκουν ή δεν ανήκουν. Κατ'αρχήν καλούμε όλους όσους τρέφουν δημοκρατικά αισθήματα αλλά είναι και απηυδησμένοι από το κλιμα πόλωσης να ενταχθούν στις τάξεις του ΕΕΚ.



Η προσπάθεια του Valerion πιστεύω πως ήταν ειλικρινής και φιλότιμη, είχε όμως κάποιες εγγενείς αδυναμίες.
1ον Η χώρα ήταν ήδη προ τετελεσμένων
2ον Κάποιοι που χορήγησαν το πραξικόπημα σε χρήμα και μαχητική ισχύ φάνηκε πως είχαν λόγο στην χάραξη πολιτικής.


Επειδή μίλησα με τον Αλέξη και όχι με τον δικτάτορα μιας πιξελοχώρας δέχτηκα να συμμετάσχω στις συνομιλίες προσπάθειας εύρεσης ενός κοινού τόπου. Επειδή όμως αυτό που διακηρύσουμε είναι δημοκρατία και ισότητα, τις αποφάσεις δεν θα μπορούσα να τις πάρω μόνος μου.



Η κυριότερη πρόταση του την οποία μπορούσαμε να συζητήσουμε και να αποδεχτούμε μεταφέρθηκε στην ολομέλεια μας μέσω κυκλικών.

"Να υπάρχουν δυο σώματα λήψεως αποφάσεων. Το ένα θα ειναι η βουλη με τους εκλεγμένους βουλευτές και το άλλο θα ειναι ένα σώμα που θα αποτελείται απο τους διοικητές των 12 πρώτων μονάδων σε νταματζ και των δυο πρώτων μονάδων σε νταματζ ανα ντιβιζιον του παιχνιδιου εάν αυτες δεν βρίσκονται ήδη στη πρωτη δωδεκάδα.

Για να παρθεί μια απόφαση θα πρεπει να υπαρχει πλειοψηφία και στα δυο σώματα. Το στρατιωτικό συμβούλιο ασχτε με το ποσα στελέχη εχει δικαιούται 12 ψήφων τις οποίες θα εχουν οι πρώτες δώδεκα μονάδες σε ισχύ. Συνεπώς για να παρθεί μια απόφαση θα πρεπει να εχει 21 βουλευτές και 7 Μονάδες υπέρ της.

Για να ζητηθεί η σύγκλιση των δυο σωμάτων χρειαζεται το αίτημα ή δυο κομμάτων της πεντάδας ή τριων μονάδων της δωδεκάδας."


Το αποτέλεσμα ήταν:

ΝΑΙ 20
ΟΧΙ 17
Λευκα 4

To 2o ερώτημα που τέθηκε λόγω των εξελίξεων ήταν:

" Συμφωνείτε με τη σύναψη ΜΡΡ με την Τουρκία, που υπογράφτηκε από τον δικτάτορα χωρίς πρώτα να λειτουργήσει ο προτεινόμενος μηχανισμός λήψης αποφάσεων?"

Το αποτέλεσμα ήταν:

ΟΧΙ 36
ΝΑΙ 3



Το αποτέλεσμα είναι συντριπτικό και δεν αφήνει χώρο για παρανόηση.
Στη θέση Τουρκία μπορούσε να είναι οποιαδήποτε χώρα, το θέμα είναι πως με μηχανισμό ανάλογο του τίκετ επιβάλεται στην κοινότητα μια συμφωνία.

Ο Αλέξης παραιτήθηκε και πλέον δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με το καθεστώς και είναι κάτι που σίγουρα εμείς δεν θα επιδιώξουμε

Μέχρι τώρα οι νόμοι των δωρεών που ψήφιζε ο δικτάτορας είχαν την εγγύηση του πως είναι για την ασφάλεια της χώρας, με την νέα κατάσταση όμως η διαβεβαίωση παύει. Με λίγα λόγια μέχρι να βγει κάποια ανακοίνωση για το τι γίνονται τα λεφτά ο καθένας μπορεί να θεωρεί πως πάνε σε κάποιες τσέπες. Να υπενθυμίσω ότι το κρατικό χρήμα ανήκει σε όλους και προέρχεται από τους φόρους που όλοι πληρώνουμε. Ναι είναι εικονικό αλλά η ιδιοποίηση του είναι πραγματική. Καλό είναι ο νέος δικτάτορ να βγάλει μια ανακοίνωση για αυτό το θέμα. Η σιωπή δηλώνει ενοχή ή συγκάλυψη.



Συμπερασματικά το ΕΕΚ θα συμφωνούσε με ένα μηχανισμό λήψης αποφάσεων αποδεκτό από όλους με βάση τα νέα δεδομένα της μηχανικής του παιχνιδιού, δεν συμφωνεί όμως με την μονομερή λήψη αποφάσεων που προηγούνται του μηχανισμού.



Ευχαριστώ για την υπομονή σας, 600 μονάδες υγείας σε όσους έχουν ανάγκη.

Count Miden ενα απλό μέλος του ΕΕΚ.