[EA Gazetesi] Türkiye ve Dünyadan Son Gelişmeler

Day 2,249, 06:12 Published in Turkey Greece by CrazymanDance
Dün gece geç saatlerde flaş bir gelişme yaşandı. Neredeyse tek başına hüküm süren TWO Birliği dağılma sürecine girdi. Bu süreç çok daha önce başlamıştı fakat asıl darbe dün akşam sularında yaşandı.

http://www.erepublik.com/en/main/law/Poland/137648
http://www.erepublik.com/en/main/law/United-Kingdom/137644
http://www.erepublik.com/en/main/law/Spain/137645
http://www.erepublik.com/en/main/law/Greece/137649
http://www.erepublik.com/en/main/law/Hungary/137646
http://www.erepublik.com/en/main/law/Serbia/137652

Tam 6 önemli ülke TWO'dan ayrılma yasası sundu ve anında evet oyları verildi. Böylece uzun süredir devam eden bir birliktelikte son buldu.

Bugünlerde yeni birliklerin oluşma çalıbalarını görüyoruz. Kimine göre 2 kimine göre 3'e bölünecek bir e-dünya düzeni başladı. Bu yeni dönemde savaşların çok daha şiddetli olması ve özellikle avrupa kıtasının ciddi bir savaş döngüsüne girmesi bekleniyor.



Dağılma süreci çok eskiden başlamış olsada İspanya ile Sırbistan arasındaki gerilim bu süreci hızlandırdı. 2 Tekerlek bonusuna sahip Fransa'nın güneyi ve kuzeyinde bulunan İspanya ve Polonya bu bölgeleri işgal etti.

Daha önce Sırbistan'ın bonus bölgesi olarak nitelendirdiği alt tekerlek bonusunun İspanya'nın eline geçmesi bu iki ülkeyi bir çıkmaza sürükledi. İspanya kendisinin hemen yanında olan bölgede hak iddaa ederken Sırbistan uzun süredir kendisinde oldugunu belirtti. Kaçınılmaz gerilime diğer ülkelerde dısardan yardımda bulundu.

Polonya daha çok İspanya yanlısı bir tutum içine girerken Sırbistan'la arasında giderek açıldı. Her ne kadar ciddi bir gerilim olmasada bu iki ülkenin "limoni" oldugu açık.

Peki şimdi ne olacak? bu konuda çok ciddi iblgi akışı var. Öncelikle İspanya ve Polonya birlikte olacaktır, Sırbistan ise karşı birlikte veya birliklerden birinde yer alacaktır. Yunanistan'ın ne yapacagı tam olarak belli değil. Polonya ile Makedonya'nın arası iyi değil bu sebeple Yunanistan Polonya'ya yaklaşabilir, ancak Sırbistan ile Yunanistan'ın arasıda kötü değil.

Arjantin büyük ihtimalle Sırbistan'dan yana olacaktır. Bu durumda Bulgaristan'ın ve dostu Şili'nin Polonya yanında yer alması beklenebilir ama Polonya ile Bulgaristan'ın arasıda çok iyi değil. Bu noktada 3. birlik söz konusu olabilir.

Macaristan ve Romanya aynı birlikte yer alır mı bilinmez ancak bu iki ülkenin ciddi bir savaş geçmişi var. Romanya Sırbistan'a yakın durumda. Ayrıca Macaristan'da Sırplarla iyi, burdan yola çıkarsak iki ülkede Sırbistan'da yer alabilir.

Bulgaristan'ın düşmanlarının Sırbistan'a iyice yakınlaşması belkide bu ülkeyi Polonya'ya çekebilir. Çin'in de Polonya ve İspanya ile hareket etme gibi bir düşüncesi oldugu sanılmakta.



Görüldüğü üzere çok karmaşık bir yapı bizleri bekliyor.Ancak son bilgiler artık işin kesinleşmeye başladıgını da gösteriyor.

Şimdi toparlarsak; Polonya ve SIrbistan karşı birliklerde olacaklar. Sırbistan'ın yanında Makedonya'nın olması kesin diyebiliriz. Hem Polonya meselesi hemde Makedonya'ya yakın olan Sırp Mofa'sının etkileri görülmekte.

Diğer yanda Polonya,İspanya ve İngiltere'yi yanında tutacaktır. Makedonya'nın karşısında olan Yunanistan'da yine Polonya'dan taraf olacaktır. Bu süreçte Hırvatistan'ında Sırbistan'dan ötürü Polonya'ya yakın olacagı biliniyor.

Bulgaristan şimdilik yalnız kalmış durumda. Müttefiki Şili'yle bile araları kötü durumda.

Romanya ve Macaristan ise arada kalmış iki ülke. Bu iki ülke büyük ihtimalle ayrı iki birlikte olacak. Bizim tahminimiz Romanya Polonya'dan yana Macaristan ise Sırbistan'dan yana olacak.

Ve gelelim Türkiye'ye...

Türkiye uzun süredir sürdürdüğü tarafsızlık politikasının meyvelerini almış durumda. Bağımsız kalmak birçok devletle arasının iyi olmasına neden oldu. Her ne kadar sorunlar olsada, sorun yaşamayan ülke yok bu e-dünyada.

Türkiye Sırbistan veya Polonya'dan birini seçecektir. Artık tarafsız kalması zor ve sıkıntı yaratabilir. Türkiye'nin kurucu üye olması da şart. Bu bakımdan iki ülkeden biri Türkiye'nin potasında olacak.

Yunanistan'ın Polonya'dan yana olması Türkiye'yi bu ülkeye yaklaştıran bir etken ayrıca Sırbistan'la olan husumette ortada. Hırvatistan'ın yine Polonya tarafında olması Türkiye'nin bir diğer müttefikininde bu yönde olmasına neden oluyor.

Türkiye'nin bir diğer meseleside İran'ın durumu. İran hangi tarafta olursa olsun ancak pro olabilecek. Yani kurucu üye sıfatı olmayacak. Bu sebeple Türkiye'nin yer aldıgı bir birlikte yer alması şimdilik zor.



Ancak İranla barış yapılıp rotayı İsrail'e çevirme planlarıda gündeme gelmeye başladı. Eğer Polonya İran'la barış önerisi sunarsa ve İsrail düşman ülke konumuna gelirse o zaman Türkiye bonus yatagı değişebilir. Bonuslarda azalma olmazken Türkiye için yararlı bile olabilir.

Neden yararlı olur derseniz, artan kararlılık bonusu İran'ı giderek güçlendirmekte ve elde tutulması zor bir ülke konumuna getirmekte. İsrail ise kararlılık bonusu 0 olan bir ülke.

Tabi bu bir iddaa ve gerçekleşirmi bilinmez, şimdilik düşman İran ve İran'a karşı savaşmak kaçınılmaz.

Son olarak şunu söyleyebiliriz. Birliklerin şekillenmesi %95 gerçekleşti. Türkiye kurucu bir ülke olarak bu birliklerden birinde yer alacak. Polonya ve Sırbista iki ayrı cephede yer alacak. Dostsuz kalan Bulgaristan 3.birlik için çalışma yapabilir ancak silik kalması kaçınılmaz.

Yunanistan Polonya'ya daha yakın. Her ne kadar Sırbistan'la arası çok kötü olmasada Makedonya'nın Sırbistan'la oldugu kesinleşmek üzere. İspanya anahtar ülkelerden biri olarak Polonya'dan yana. Ayrıca avrupa dısından da etkiler olacaktır. Çin'in Polonya'ya yakın oldugu biliniyor. Arjantin'in durumu belirsiz ancak Sırbistan'a daha yakın. Brezilya,ABD gibi ülkelerde Polonya'ya daha yakın konumdalar.

Yeni dönem çok daha heyecanlı olacak gibi görünüyor. Avrupa savaşın ve birliklerin merkezi olacaktır. Polonya'nın biraz daha agır bastıgı görülmekte. Türkiye ise gizli hamlelerini yapıyor ama resmileşen bir durum yok.



★★★ EA Gazetesi ★★★

erepublik.com/en/article/2363651/1/20

★★★ CHAIN SHOUT ★★★

şşşşttt...