The President

Day 3,087, 10:11 Published in Iran Australia by javadsekale

سلام جواد هستم و این بار با بخش هنری
The President is a film by Mohsen Makhmalbaf following the themes of his previous film The Gardener. The President had its World Premier at Venice Film Festival in 2014, opening the festival together with Birdman.
Initial release: March 18, 2015 (France)
Director: Mohsen Makhmalbaf
Cinematography: Konsantine Esadze
Cast: Misha Gomiashvili
Screenplay: Mohsen Makhmalbaf, Marzieh Meshkini
Producers: Mike Downey, Sam Taylor, Vova Kacharava
دیکتاتوری، انقلاب و خشونت
نگاهی به فیلم «رئیس جمهور»
(President)
ساخته محسن مخملباف

هفته گذشته به صورت اتفاقی موفق به تماشای فیلم "رئیس جمهور"آخرین ساخته "محسن مخملباف "شدم
پرزیدنت’، داستان فروپاشی یک دیکتاتوری و تراژدی های قبل و بعد از آن است که طی زمستان سال گذشته در گرجستان فیلم برداری شد و کار تدوینش در بهار امسال در لندن به پایان رسید.
درفیلم پرزیدنت صحنه ها و دیالوگ های استعاره ای زیبایی وجود دارد.در سکانس اول فیلم نوه رئیس جمهور با تلفن به مرکز کنترل برق شهر وصل شده و طی یک بازی کودکانه فرمان قطع و وصل برق شهر را می دهد ،از این صحنه می توان معانی مختلفی استخراج کرد اینکه آنها بوسیله قدرتشان با مردم و آسایش مردم بازی می کنند و مردم بازیچه آنها هستند
پرزیدنت داستان آشنای سال های اخیر جهان را روایت می کند. داستان انقلاب ها و دیکتاتور ها و همه تراژدی های قبل و بعد از این انقلاب ها یا کودتاها. در شهری/ کشوری ناشناخته که به ظاهر همه چیز آرام است و غرق در نور و آرامش، حاکم / رهبر/ دیکتاتور، در حال تعلیم نظامی گری به نوه خردسال اش، (که قرار است روزی جایگزین پرزیدنت شود ) حکم اعدام مخالفانی را که رادیوی دولتی آنها را "تروریست " می نامد، امضا می کند
فیلم به زبان گرجی ساخته شده است و وجود زیرنویس امکان برقراری ارتباط را ساده تر می کرد.
«رئیس جمهور» داستان فریبندگی و فساد قدرت سیاسی و حکایت مردی است که تا زمانی که در اوج قدرت بود هرگز گمان نمی کرد، مردمی که فکر می کرد او را می پرستند، تا این حد از او نفرت داشته و خواهان مرگ او باشند و برای سر او جایزه تعیین کنند. رئیس جمهور» فیلمی در نقد قدرت و خشونت است. مخملباف، از رئیس جمهور مخلوع، هیولا و شیطان نمی سازد بلکه خشونت را در هر شکل اش محکوم می کند، خواه از سوی ستمگران و هواداران نظام های دیکتاتوری باشد یا از سوی انقلابیون و ستمدیدگان. در فیلم سربازان انقلابی را می بینیم که در جاده ها و بیابان ها به قتل، تجاوز و غارت مردم مشغول اند. آنها همچون راهزن ها در گردنه ها می ایستند و مردم فقیر را می چاپند و یا به عروس جوانی در مقابل چشمان داماد و بستگانش تجاوز می کنند.
فیلم با ریتم تند و هیجان انگیزی شروع می شود اما این ریتم بعد از فروکش کردن وضعیت انقلابی و آواره شدن رئیس جمهور، ادامه نمی یابد و کند و تا حد زیادی خسته کننده می شود. صحنه های فرار رئیس جمهور و نوه اش و آوارگی آنها، طولانی است. بارها آنها را می بینیم که تغییر لباس می دهند و از نقطه ای به نقطه دیگر و از عده ای به عده دیگر می رسند بدون این که این تغییر مکان یا مواجهه از نظر دراماتیک، ضروری باشند

صحنه ای که رئیس جمهور دست های خون آلودش را می شوید و یا نمایی که دست های پیرمرد و نوه اش در پیش زمینه به هم قفل شده و آتش اجاقی در پس زمینه تصویر می سوزد که آرام به خاکستر تبدیل می شود، هوشمندانه اند و با بیان تمثیلی فیلم همخوانی دارند.
همینطور نمای گیر افتادن اتومبیل لیموزین رئیس جمهور در میان گوسفندان که تفسیری هوشمندانه از وضعیت شبان رمگی در جوامع پیرامونی است.
نقدهای سایتهای معتبر سینمایی جهان :

Guardian :
یک فیلم قابل توجه و تغییری جسورانه و چالش برانگیز در شیوه کارگردانی محسن مخملباف ، یک فیلم شجاعانه و یک درام اخلاقی زنده و شاید حتی خود مخملباف هم انتظار چنین موفقیتیُ نداشت .

Variety :
یک داستان اخلاقی از محسن مخملباف در مورد سقوط دیکتاتوری همراه با نوه ش و فرارشان از انقلابیون ــی که بدنبال انتقام ان .

Hollywood Reporter :
فیلم جدید مخلملباف کنایه ای به تحولات سیاسی بهار عرب محسوب میشه ، مجموعه ای تمثیلی واقع در ” کشوری بدون نام ” در مورد حاکمی زورگو که مجبور میشه به همراه نوه ی ۵ ساله ش پا به فرار بزاره .

Cine-vue :
” رئیس جمهور ” ــو میشه به کشورهای زیادی ربط داد از جمله اونایی که از بهار عرب تاثیر گرفتن ، اثر کمیک تیره ، تند و تلخ از سقوط و پیامدهای بعدی اش .