Türkiye'nin Dış Politikası Paneli

Day 1,138, 11:25 Published in Turkey Turkey by Zeybek Reis


Türkiyenin dış politikasının etraflıca değerlendirildiği formlardan oluşan bir panel düzenlendi.Çok çeşitli görüşlerin olduğu bu fikir paradoksunda hiç bir düşünce ayırt edilmeksizin yayınlanmıştır.
Form tadındaki bu beyin fırtınasının bakış açınıza yeni boyutlar kazandırması dileğiyle...



Ozinior:ilk olarak önemli müttefiğimiz olan sırbistana yardımımız az. sırplara daha fazla yardımda bulunmalıyız ki dostluk devamlı olsun.

Berkan62:Bence Türkiye şu anda savaş yapmamalı, Kendi içindeki sorunları halletmeli

Selim Erman:Zengin olan her zaman güçlüdür.

asdos06: Sırbistan ve Türkiyenin işbirliği içerisinde yeni ve daha iyi organize olabilen güçlü bir ittifak yapılmalı, İran'la olan ilişkiler iyileştirilmeli ve son olarak devlet politikası olarak her hükümet döneminde hükümetin son günlerine doğru sadece bir savaş açılmalı ve bu savaş açılana kadar herkes bilgilendirilmelidir, iyi bir organize için 2-3 hafta yeterlidir eğer Türkiye bu devlet politikasını benimserse hazırlıksız yapılan saldırılar yüzünden kaybedilen savaşlar olmayacaktır...

asi l: bence phx falan vazgeçip kadim dost olan bir iki milletle yola devam edilmeli phx in gazına ve oyununa gelip yunana daldıkda ne oldu şu natural enemy olayınada hükümet el atmalı ayda bir savaşa girersek ne öz kaynak kalır ne doğru düzgün üretim nede vatandaşta birikim bence kıbrıs tümü yada yarısı geri alındıktan snra yunanlarla bi süreliğine geçici bir antlaşma yapılarak kimsenin kazanamayacağı bu savaşı şimdilik sonlandırmak ve elin bulgarı taa nerden gelmiş iranın petrol bölgesine oturmuş bunu biz eden yapamayalım.

metafizika: her ülkeden sorumlu -yoksa eğer- konsolos olmalı. savaşlarımızda savaşlarımızda müttefiklerden destek için o ülkede makaleler açmalı ve o ülkenin önde gelen isimleriyle ikili ilişkilerini geliştirip bu bağlantıları kullanmalı.

DiAbLoOo_41:Bence 2 seçenek vardır ya yunanistan ile çok zorlu bir savaş yapıp bütün bölgelerini alıp en azından 4 veya 5 gün elimizde tutuktan sonra bir veya 2 bölge alacaklar bu kesin.Bölgelerini geri aldıktan sonra bizden korkucaklar ve barış istemek zorunda kalıcaklar çünkü karşı koyacak güçleri olmamış olacak ama çok zorlu bir yol bu.
2. seçenek ise daha farklı bölgeleri ele geçirip her hammadeden bir bölge stratejisini gerçekleştirmektir

yigitreisccc😛ence yunanistanla birlik olunmalı..materyalist düşüncenin gerektirdiği şekilde ülkemizin menfaati için gereken herşey mübahtır..

kuvvetmira45😛olitikada çuvalladığmızı düşünüyorum. Çünkü karşımıza çok fazla devlet aldık. Düşmanımız arttı ve dostumuz dediğimiz İran'da bile bizi doğal düşman ilan etmek için oylama yapıldı. yunanla savaşta diğer devletlerle ilişkileri germezsek daha iyi olur

denoo:Öncelikle ben bu oyunda yeni bir oyuncuyum fakat ben bu oyuna girdiğimden beri Türkiye hep savaş halinde, halk perişan ve ekonomi çökmüş durumda.Öncelikle Türkiye şu an Yunanistan ile olan savaşını durdurmak zorunda.En azından şimdi için.Çünkü bu ülkenin daha fazla savaşacak hali kalmadı.Önce güney sonra da kuzey kıbrısı kaybettik.Daha fazla kayıp vermemeliyiz.

alermo34:dış ilişkiler gelişir fakat ülkeler bizim hakkındaki çıkarlarını değiştirmez bunun için bir bize pek faydası dokunmaz

dunya turk olsun:Bence şu sıralar Türkiye yanlış bir politika izliyor.Phoenix'ten kazık yememize rağmen hala gidip adamların savaşlarında kendimizi paralıyoruz. Artık yeni oluşumlar kurmanın zamanı geldi.

altaytank😃ış politika bence müttefiklerle yola devam etmeliyiz..Yunan savasına gelince kıbrıs olsun veya olmasın mutlak suretle barıs yapılmalı. biraz aradan sonra yunanlıların dediği gibi doguya gitmeli..demir ve tahıl bonusları alındıktan sonra cok ciddi bir ekonomik atılımla oyuncularında strleri yukseltilerek Yunandan intikam alınmalı..

Stewie7:tr deki sistem gibi etr de ateşeler olmalı. bunlar digerulkelerin haberlerini okumalı olanlar hakkında raporlar yazmalı sanırım bunabenzer bişe şuan war ama tam anlamıyla calısmıo. savaş açacagımız zamanlar ittifaklarmızdan destek alarak açmalıyız tek cepheden saldırırsak zor olcağını düşünüyorum. şuan nüfus olarak 4. sıradayız. orta vadede bu yeni oyuncularımız gelişerek ve iç sorunlaru hallederek güçlenüp dıış politikadasöz sahibi olabiliirz dışpolitikada güç için ekonomik ve askeri güç şarttır.

salimalitko:dış politikada sırplar macarlar ve makedonlarla birlikte sonuna kadar gideceğiz gibi gözüküyor eğer oyuna yüklü miktarda gold girişi engellenirse bu ittifak başarılı olma ihtimali çok yüksek

Jixav:-Müttefiğimiz olan her ülkeye, ileri düzeyde ingilizce bilen ve o ülkede sözü geçen kişilerle muhabbet kurabilecek, ağzı laf yapan kişiler bulunabilir.

Mert Emre Cerit:Henüz Türk-Yunan savaşları için erken olduğunu düşünüyorum. İki tarafında birbirine gözle görülebilir bir üstünlüğü yok.
Hatta bu bize altın kaybından başka birşey değil.

masal perisi:yabancı arkadaşları veya başka ülke vatandaşı olan arkadaşları olanlar onları oyuna davet edebilirler ve iletişim artabilir belki.

turko87:Bence Kuvayi Milliye bir asıl hedef bir de açıklanan hedefle yürümelidir. Asıl hedef sadece Kuvayi Milliyenin çekirdeğinin bildiği bir aktif siyaset çalışması olmalıdır ki bu eminim hepimizin düşlediği Büyük Türkiye hedefidir. Diğer ulusların bizim bünyemizde toplandığı bir ülkeden bahsediyorum ki bu gerçekleştirmesi zor fakat gerçekleştirildiği takdirde e-siyaset dünyasında bir dönüm noktası olacaktır. Bunun için asla durmadan çalışmak,mücadele etmek zorunludur. Gerekirse tüm gerçek nicklerle birebir olarak konuşulmalı buna bağlı komisyonlar kurulmalıdır. Daha uzun uzun yazabilirim fakat sizi de yormak istemiyorum. Diğer açıklanan hedef içinse tabiki topraklarında isyanın veya çok cepheli savaşların olmadığı bugün ne yazık ki Amerikanın uyguladığı güçlü ekonomi = güçlü dış politika siyasetidir. Askeri anlamda Türkiyenin zaten büyük bir sıkıntısı yok ancak organizasyon sıkıntıları mevcut bunlar güzel bir üslup ile halledilebilecek şeylerdir. Fakat ekonomimiz erepublik dünyasına yön verebilecek güçte olmalıdır. Ekonomi konusunu alanında daha yetkin insanlardan dinlemek gerektiğine inanıyorum.

Empario8😃is politikamiz cok sayif olarak goruyorum.
Fazla birsey anlatilmiyor.

Gereklieleman:Müttefiklerimiz konusunda sorun yok sorun müttefiklerimizden ve phoenix ten almamız gereken fakat alamadığımız yardımlardır.Bizimde buna karşılık olarak bir tepki vermemiz gerekirse askeri anlamda bir süreliğine desteğimizi kesmemiz gerekir.

WantedSKuLL😃ostlarımızla olan dostluklarımızı korumalı dost olmadıklarımızla da iyi geçinmeliyiz.

SS1316:Öncelikle ülkenin kendini yeniden toplayabilmesi adına durağan bir döneme girmeliyiz. Yunanlılar ile geçiçi saldırmazlık anlaşması yapıp, ülkenin kalkınması yönünde çalışmalara gitmeliyiz.

LangNedDuath:güclü ülkelerle duzenlı olarak gorusme ve elciler gonderıle bılır....

turkm3n:ilk hedef yunanistan olmalı ve gerekli diplomasi oluşturulmalı ekonomi çökmek üzere aynı şekilde yunanistanda çöküş içinde bu yüzden kıbrıs olayında gerekli diplomasi yapılmalı.
Phoenix ülkeleri ile diyalogları en üst seviyeye çıkarıp savaşlarda gereken desteği görmemizin sağlanması lazım.

otokton1:eğer dostlarımıza ve birincil düşmanımızın dostlarına baktığımız zaman neden kaybettiğimizi anlayabiliyoruz. maalesef oyunda en güçlü ülkelerin desteğini onlar almış durumda. polonya- ispanya ve italya ile ilişkilerimizi güçlendirip, zarardan kar edebiliriz. bunun illa ki politik yollarla olması gerekmez. irc kanallarından ekonomik iletişime kadar bunu başarmanın çokça yolu var.

denizyaban:edünya oyuncularının gerçek dünya oyuncularından oluştuğunu varsayarsak gün geçtikçe dünya politikalarının gerçek dünya politikalarına benzeyeceğini düşünebiliriz. bu bağlamda çin ve japonyanın türkiyenin bulunduğu bir pakta çekilmesi gerekirse çin japonya türkiye brezilya sırbistan rusya iranın aynı pakta yer alabileceği yeni bir oluşum kaçınılmaz olacaktır. çin ve japonya özellikle diyorum. çünkü bu ülkelerin nufus potansiyeli bizden fazla olacaktır. dış politikada önceliklerimizden biri mısır libya azerbaycan tunus fas ve diğer afrika ülkelerinin açılmasını
sağlamak olmalıdır.

Ahfaz: Bu güne kadarki Türk dış politikası tamamen olumsuz bir gidişatta olmamakla birlikte bizim için yetersiz bir etkinlik hakim. Macaristan, Makedonya ve Sırbistan bizim için eDünya'da vazgeçilmez müttefiklerimizdir. Bu ülkeler ile sürekli iletişim halinde bulunulmalı ve ortak hareket etmeliyiz. Bu ülkeler ile ilişkilerimizi daha da geliştirmeliyiz.
eBosna sorununu çözmenin en doğru yolu, Sırbistanı ürkütmeden, Bosna'nın Phoneix ittifağına katılmasını sağlamaktır. Türkiye bu yönde Sırbistan ile ilişkilerini bozmayacak şekilde çalışmalıdır.
eAzerbaycan'ın eDünya'ya katılmasını sağlamak için yöneticilerden sürekli bir talep halinde olmalıyız. Azerbaycan bizi hiçbir zaman yarı yolda bırakmayacak olan müttefiğimiz olacaktır.
eİran hakkında, İran Türkleri ile sürekli iletişim halinde olunmalı. İran yönetimine aday olan Türk kökenli adaylar desteklenmeli. Türklerin yönettiği İran ile Türkiye sorunsuz bir şekilde ilişkilerini yürütecek ve birbirlerine yardım edeceklerdir.
Türkiye'nin dış politikada tek bir planı ve programı olmamalı, olasılıklar üzerinden her zaman önceden planlanmış politikaları olmalı.
Eden ittifağını içten çökertebilmek için de çalışmalar yapmalıyız. Eden ittifağı içerisinde kritik önem taşıyan ülkelerde görevlendirilecek elçiler vasıtası ile Türkiye Eden ittifağındaki ülkeler ile de temas kurmalı ve ittifak içerisine nifak tohumları ekmeye çalışmalıyız. Ayrıca Eden ittifağından ülkelerin ayrılması doğrultusunda çalışmalar yürütmeliyiz. Mesela Polonya'yı Phoneix ittifağına çekmeye çalışmalıyız. Böylece Eden ülkelerini rahatlıkla haritadan temizleyebiliriz.



http://kuvayimilliyepartisi.blogspot.com/



http://www.erepublik.com/tr/newspaper/kuvayi-milliye-gazetesi-248156/1



http://02.chat.mibbit.com/?channel=%23kuvayimilliye &server=irc.rizon.net



http://www.erepublik.com/tr/party/kuvayi-milliye--3332/1