"Puolueeton" puoluekatsaus

Day 517, 16:50 Published in Finland Finland by Gabriel Lavanche

Nyt kun minulla ei ole enää varsinaisia siteitä eSuomen puolueisiin, vaikka tietysti sympatiani tulevat aina menemään LEP:lle, pyrin hiukan selventämään eSuomalaisille puoluekarttaa ja siinä sijaitsevia aukkoja. Suurimmalle osasta aktiiveista tämä on sitä tuttua huttua, mutta uudemmille pelaajille ehkä tärkeääkin infoa. Lopussa hiukan vinkkejä

LEP
Ensimmäinen ja isompi vapaa-ajattelijoidemme puolueista. Liberaalissa Edistyspuolueessa jokainen on oma yksilönsä ja kaikilla on täysi vapaus omaan ajatteluun ilman minkäännäköistä puoluekuria.

LEP:n kunniaksi on sanottava, että LEP taitaa olla niitä harvoja puolueita, joka ei juuri koskaan ole sortunut suurempiin mainostemppuihin. Vaalikampanjat ovat olleet "eleettömiä" ja politikot ovat yleensä keskittyneet olennaiseen eli eSuomen kehittämiseen. Samalla tämä on ollut puolueen suurin miinus. LEP on ollut aina kovin väritön puolue ilman mitään varsinaista linjaa. Näkyvimmät hahmot ovat usein saaneet taakakseen olla "LEP:n äänitorvi" ja heidän sanojaan on käytetty Liberaalin Edistyspuolueen yleisenä linjana. Toisena miinuksena voitaisiin pitää valtavaa zombitaakkaa, jota käytetään aina puoluetta vastaan ja he eivät pääse irti tästä "isoimman" puolueen asemastaan, vaikka äänestäjäkunta on määrällisesti suurin piirtein samaa luokkaa kuin IKP:n

Minun on vaikea tietysti kommentoida LEPiä puolueettomasti sen pitkäaikaisena jäsenenä, mutta minusta LEP:läiset ovat hoitaneet hommansa aina suhteellisen hyvin ja kunniakkaasti. Eduskunnan aktiivisimmat poliitikot ovat useimmiten olleet LEP:läisiä ja puolue itse on jopa yrittänyt karsia edustajamääräänsä siten, ettei kullankaivajia pääsisi mukaan ja eduskuntaan tulisi vain aktiiveja. Puolue on myös aktiivisesti aina ajanut asioita eduskunnassa ja ollut se "perustuspilari" eSuomen kehittymisessä. Valtaa on kuitenkin ehkä pidetty puolueessa liiaksi niillä harvoilla ja uuden jäsenistön on ollut hiukan vaikeampaa tuoda itsensä läpi.

+Aktiiviset ja osaavat poliitikot
+Järkipolitiikka ja oikeasti sen aktiivinen toteuttaminen
- Värittömyys/aatteettomuus
- ”Elitismi”


LEP:n johto Erwinin puheenjohtaja kaudella

RJ
Red Jihad on eSuomen anarkistipuolue. Toisin sanoen sen jäsenillä on vapaus itsenäiseen ajatteluun ilman puoluerajoituksia.

Kuulostiko esittely tutulta? Ei ihme, sillä RJ on lähes täysin kopio LEP😒tä ja vain luoja tietää miksei näitä kahta puoluetta ole liitetty toisiinsa. RJ on kuitenkin kaksikosta selvästi se värikkäämpi. Jo nimi on selvästi vivahteikkaampi ja kantaa ottavampi kuin "isukkinsa" nimi. (Itsehän en tuosta nimestä juuri pidä, mutta luotan nantoniin, että heillä oikeasti oli asiasta, joku suurempi visio ennen kuin puolueensa nimesivät). Red Jihadin ehdoton positiivinen piirre on ollut jäsenten aktiivisuus. He näkyivät parhaimpina aikoinaan niin mediassa, kuin sen ulkopuolella. Useimmilla jäsenistä oli oikeasti jotain sanottavaakin, vaikka joukkoon tietysti mahtui myös niitä, jotka sanoivat asioita ilman mitään itseään kiteyttävää asiaa. Erius on myös nantonin lähdön jälkeen täyttänyt hyvin edeltäjänsä saappaat ja Red Jihad on jälleen ollut hyvin mediassa mukana.

Ehdotonta plussaa myös Eriuksen organisointi kyvystä. Aktiivit näyttivät edellisvaaleissa hienosti, miten eSuomen puolesta tarvittaessa toimitaan ja ennen keskiyötä PJ-vaaleissa Eriuksella oli vain 2 ääntä. Tilanteen rauhoittuessa muutama muukin sitten lisäsi hänelle äänensä lopullisen saldon silti ollessa Suomen pienin eli 6.

Miinukset ovat suhteellisen selvät. Ensinäkin RJ:tä ei olisi oikeastaan koskaan tarvinnut perustaa, koska täysin samassa lokerikossa seisova puolue löyty jo. Aktiivit yhdistämällä LEP olisi ollut entistäkin parempi puolue ja koostaan huolimatta itsenäinen ajattelu olisi kompensoinut sen kokoa eduskunnassa siten, ettei siitä olisi koskaan tullut mitään yksinvaltiasta. Toiseksi medianäkyvyydestään huolimatta RJ:läiset saivat kovin vähän ehdotuksia eduskunnassa aikaiseksi. Fiksuja kommentteja toki, muttei varsinaisesti montaa konkreettista ehdotusta, jolla edistää eSuomea. Myös tippuminen top 5 ulkopuolelle sai puolueen hiljenemään hetkeksi lähes täysin. Erius ja suomisoturi ovat tätä korjanneet, mutta 2 miestä ei ole puolue.

+Värikkyys verrattuna edeltäjään
+Jäsenistö kostuu lähinnä aktiiveista (Organisointikyky erinomainen PJ-vaalien alla)
- Perustettaessa tälläinen puolue löytyi jo
- Ei juurikaan konkreettisia aikaansaannoksia
- Puolue ollut kovin hiljainen viime aikoina


Erius ja suomisoturi maalaamassa valtion asetehtaan seinää


SP
Sininen Puolue on käynyt pitkän historian yhdessä Liberaalin Edistyspuolueen rinnalla. Puolueiden ero on lähinnä ollut Sinisen Puolueen puoluekokoukset, jossa yleislinjasta on sovittu.

Sinisen Puolueen positiivisin puoli on selvä demokratia ja äänestäjille selväksi tekeminen, että mitä puolue ajaa, vaikka aina ollaankin pysytty järkilinjalla. Puoluekokouksissa jokaisella edustajalla on mahdollisuus saada äänensä kuulumaan. Sinin Puolue näyttää myös ulospäin kovin värittömälle, mutta uskokaa tai älkää niin ainakin puolueen sisällä sattuu ja tapahtuu. Puolueen sisällä on ehkä eSuomen suurimmat erimielisyydet eSuomen puoluepolitiikassa. Tästä hiukan plussaa ja miinustakin.

Negatiivinen puoli on ollut, että puolueelta on Issakaisen lähdön jälkeen oikeastaan puuttunut aina "uberaktiivinen" johto henkilö, joka olisi ollut SP:n taakkaa ollut valmis mediassa kantamaan. Puolueen aktiivit ovat myös olleet aina vähissä ja eduskuntaan on välillä saatu todella vähän edustajia tästä syystä puoluetta edustamaan. Parhaiten tilannetta kuvaa se, että Sinisen Puolueen ääniharavana toimi Jolius, jonka eduskuntataidot ovat... noh.. korkeintaan keskinkertaiset "en perustele mitään" politiikallaan. No on hänkin parempi kun usein aikaisemmin puoluetta eduskunnassa edustanut Johannes Virolainen, joka pitää turpansa tukossa aivan viimeisille päiville asti ja iskee sitten muutaman peliäänestyksen, jolla kivasti jarrutetaan eduskunnan toimia hätätilanteessa.

Näkisin Sinisellä Puolueella kuitenkin potentiaalin tavallisen kansan puolueena, jos "mainostus" hoidettaisiin hyvin. SP voisi toimia hiukan kuten SDP reaalimaailmassa.

+Kaikkien mahdollisuus vaikuttaa ja saada äänensä kuulumaan
- Johtohahmon puuttuminen
- Riidat puolueen sisällä, jotka haittaavat toimintaa ja puolueohjelman ajamista
- Epäaktiiviset edustajat pääsevät usein läpi tästä puolueesta

simppa vs Tonos ottelu edellisissä PJ-vaaleissa (Gatling ja Jolius tukemassa)


IKP
Tätä osuutta varmaan moni jo odottikin minun suustani. Lupaan yrittää pitää asiani mahdollisimman neutraalina. Isänmaan Kansanpuolue on eSuomen oma militaristinen nationalistipuolue.

Positiivisia puolia minun on vaike löytää, mutta yksi niistä on, että äärioikeistoa tarvitaan siinä missä muidenkin puoluelokeroiden täyttäjiä. Toinen on värikkyys. Puolue on varmasti yksi eniten mediassa näkyvyyttä hakevista puolueista ja tuo varmasti juuri sitä erilaisuutta eSuomen puoluekartalle. Puolue onnistui myös yksi PJ kausi takaisinpäin osoittamaan sitä yhteistyökykyä, jota jokaiselta puolueelta tarvitaan luopumatta siltikään omasta suunnastaan.

Valitettavasti negatiivisten puolien lista olisi armottoman pitkä, mutta yritän tiivistää ne muutamaan virkkeeseen. Ensimmäinen asia on itsekeskeisyys. Puolue isänmaallisesta agendastaan huolimatta on lähes aina ajanut vain omaa asiaansa eikä eKotimaansa. Parhaimpana esimerkkinä viimeiset puolueen puheenjohtaja vaalit, jolloin 24 IKP:läistä seikkaili maailmalla, eivätkä osallistuneet muiden puolueiden tapaan unkarilaisten vallankaappausyrityksen estämiseen. Puolueen toinen ikävä piirre on, että ääniä revitään kaikkialta keinoja kaihtamatta. Valheen voimalla, multiaccountteja käyttäen ja lahjomalla IKP on saanut nykyisen kannattajamääränsä. Ikävintä on, että puolueen johtohahmo hyväksyy välinpitämättömästi jokaisen keinoista. Kolmas ja ehkä äänestäjän kannalta tärkein asia on, että puolue on luvannut maat ja taivaat ja antanut sitten eduskunnassa ja hallituksessa aivan harvaa poikkeusta lukuun ottamatta äärettömän vähän. Miksi kukaan äänestää puoluetta, joka ei saa mitään aikaiseksi suuresta edustajistostaan huolimatta? Nyt, kun eSuomella on myös kansanarmeija, niin ihmettelen, miksi rinnalla vieläkin juoksutetaan Suojeluskuntaa, kun HTJ ajaa täysin saman asian ja sille lahjoittaminen olisi oikeasti isänmaallista. Suurin osa IKP:n jäsenistöstä tuntuu myös olevan täysin tietämätön pelimekaniikasta ja sen tuomista esteistä ja vaikeuksista. Esimerkkinä eräs henkilö, joka suositteli itseään ministerin paikalle, oli lähes täysin tietämätön edes mitä kyseinen ministerin toimi sisälsi. joka oli minusta hiukan absurdia.

+"Erilainen puolue"
+Media värikkyys
- Itsekeskeisyys, joka on joskus ollut jopa epäisänmaallista
- Vilpillisyys ja äänestäjien harhaanjohtaminen.
- Hirveästä älämölöstä huolimatta lähes täydellinen saamattomuus ja aloitekyvyttömyys eduskunnassa
- Valtionjohdollinen ammattitaidottomuus


JokkeT:n rotuoppi suoraan vihtorismin uskonteoksen ensimmäisestä kappaleesta (muita kappaleita kirjassahan ei ole)



SSP
Suomen Sosialistinen Puolue, tuttavallisemmin omat kommunistimme ajavat samoja asioita kuin reaalimaailman kommunistitkin. Kaikki on kansan omaisuutta! jne.

SSP on IKP:n tavoin se erilainen puolue. Puolue jolla on agenda. Omine punaisine käsitteineen, he ovat mitä mainioin lisä eSuomen puoluekartalle. Kukapa ei omaa äärivasemmistoa tarvitsisi. Puolue on saanut ajamastaan agendastaan hiukan turhankin paljon kritiikkiä, koska kommunismi olisi eRepublikin maailmassa täysin mahdollinen järjestelmä.

Valitettavasti puolue on ollut usein hiljainen ehdotuksien suhteen ja aktiivijäsenistö on ollut harvassa. Saamattomuus on kostautunut pienessä jäsenmäärässä ja puolue on ollut tähän mennessä lähestulkoon ajojätettä, josta pääsee muutama hassu edustaja eduskuntaan, jotka eivät harvaa poikkeusta lukuun ottamatta juuri suutaan avaa. Miinuksena on myös hiukan ammattitaidoton porukka politiikan karuun arkeen. Paremmalla tietämyksellä oltaisiin ehkä ajettukin läpi uudistus tai kaksi ja valtion asetehdas ajatus olisi tullut kommunisteilta eikä vapaa-ajattelijoilta

+"Erilainen puolue"
+ eRe maailmaan toimiva aate
- Epäaktiivinen jäsenpohja
- Aloitekyvyttömyys
- Ammattitaidon puute


Democrat loi mainosjulisteen osoittamaan kommunismin olevan jo käytössä oikeassakin maailmassa



PP
Puoluekarttamme uusin jäsen on PippeliPojat. Jaa-ah... En ole oikein koskaan pystynyt luomaan mitään syytä miksi puolue on luotu. Kaipa se on jonkinnäköinen epäluottamuslause eSuomen politiikalle, mutta vannomaan en mene. PippeliPojilla ei ole tietääkseni mitään jäseniä sitovaa aatetta, joten pistän senkin kategoriaan vapaa-ajattelijat.

Positiivista (, kuten uusissa puolueissa yleensäkin) on aktiivinen jäsenpohja. Edustajistoon pääsi myös lähinnä aktiivisesti keskusteluun osallistuvia edustajia. Iso käsi Jorma Ollilalle, joka on ensikertalaisena eduskunnassa tehnyt hyvää työtä.

Negatiivista tietenkin aatteettomuus ja se, että vapaa-ajattelijoita oli jo ennen Pippeleitäkin. Pidän myös negatiivisena puolena tätä lahjonnan puolelle mennyttä ensimmäistä vaalikampanjaa.

+ Aktiivinen jäsenpohja
+ Suht aktiiviset edustajat
- Aatteettomuus/samaan lokeroon kahden muun puolueen kanssa asettuminen
- Lahjonnan puolelle mennyt vaalikampanja


Kuvia Jorma Ollilan vaalimarssin harjoituksista


Puoluekartan aukot:

Puoluekarttamme koostuu lähinnä pelimekaanisista syistä kovin samankaltaisista puolueista, mutta mielestäni tilaa vielä löytyisi, jos löytyisi uskallusta yrittää. Puolueemme koostuvat lähinnä keskitietä ajavista puolueista.

Uskonnollinen puolue löytyy jo useista muista valtioista, joka puuttuu vielä eSuomesta. Uskonnollinen puolue ei varsinaisesti ajaisi eri asioita kuin esimerkiksi Pippeli Pojat, mutta toisi selvästi oman värikkyytensä politiikkaan ja varmasti olisi osalle pelaajistosta se mielenkiinnon lisääjä pelissä. Roolipelaaminen varmasti on monelle uber nörtille kuitenkin sydäntä lähellä oleva asia.

Oikeasti militaristinen puolue, jonka todellinen päämäärä olisi mahdollisimman vahva valtio alueellisesti ja sotilaallisesti. Pelaajakunnasta todistettavasti löytyy paljon pelaajia, joilla se suurin pelillinen tekijä on sotilasarvo ja pelin "voittaminen". Voittaminen tässä tapauksessa siis tarkoittaa mahdollisimman korkealle pääsemistä valtio- ja pelaajatilastoissa.

Oikea isänmaanpuolue ilman mitään fasismin ja henkilöpalvonnan piirteitä. Varteenotettava oikeistopuolue, jota IKP olisi ollut esimerkiksi Engramin ajamana. Uskalletaan ajaa sitä isänmaallista linjaa ja uskoa sen riittävän ilman mitään temppuilua ja luovutaan "militantti"statuksesta, jota pelkällä eSuomella ei voida ajaa johtuen pelaajamäärästä.

Raha on valtaa ja omaa porvaripuoluetta kaivataan. Puolue, joka pääasiassa ajaa mahdollisimman vaurasta valtiota kaupankäynnin ja yrittäjyyden tukemisella niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Puolueiden rajana on vain mielikuvitus ja toivoisin tulevaisuudessa näkeväni enemmän yksittäiselle alueelle suuntautuneita puolueita, kuin kaikkien ääniä kerjääviä puolueita. Ehkä mahdoton toivomus suppeanäköisessä eSuomessa, mutta toivon varaan on ennenkin laitettu.


Anna idean syttyä äläkä pidä lamppuasi sammuneena


Vinkkejä äänestäjillekongressivaaleihin:

Varmasti vaaleissa tulee jälleen kerran olemaan kaiken näköistä mainosta ja äänestäjien houkutusyritystä varsinkin nyt, kun "eliitti" on eduskunnasta lähes kokonaan poistunut. Pitäkää kuitenkin silmänne avoinna ja keskittykää etsimään ehdokas, joka oikeasti ajaa jotain asiaa ja jolla on konkreettisia ehdotuksia valtion parantamiseksi. Yrittäkää erottaa ihmiset, jotka antavat ympäripyöreitä lupauksia ( "Lupaan parantaa taloutta", "Ajan eSuomesta Suur-Suomea" ja "Olen kansan asialla") niistä ehdokkaista, jotka oikeasti näyttävät lupauksensa jo ennen ääntänne. ("Taloutta voidaan parantaa laittamalla rahaa sinne ja tänne, jotta saamme ostettua sitä ja tätä, Suur-Suomi saavutetaan liittoutumalla sen ja sen kanssa ja hyökkäämällä sinne ja tänne hyödyntäen sitä ja tätä, sekä Kansan asemaa parannetaan tekemällä tiedotuksesta sitä ja tätä ja rakentamalla valtiolle sitä ja tätä)

Näiden vaalien teema tulee myös olemaan eSkandinavia. Se on varmaa. Lähes jokaisessa puolueessa löytyy ehkä SSP:tä ja IKP:tä lukuun ottamatta molempien kantojen edustajia. Paras tapa ajaa omaa puoltaan on äänestää siitä omasta puolueesta se ehdokas eduskuntaa, joka sinun kantaasi ajaa. On turha tehdä mainostemppujen lumossa puoluehyppäyksiä yhteen puolueeseen, joka selvimmin asiaa ajaa koko puolueen voimalla, koska silloin asetat äänesi samalle puolueelle kuin kaikki muutkin asiaasi kannattavat ja mitä luultavimmin tulet vielä äänestäneeksi samaa henkilöä kuin useat muut puoluevaihdoksen tekevät ja täten äänesi on lähinnä ilmaa.

Toinen hyvä tapa, kumpaa puolta sitten kannattikin, on asettua ehdokkaaksi omasta puolueestaan. Suosittelen jokaista kysymään kuitenkin puolueen puheenjohtajaltaan mistä läänistä kannattaa hakea, sillä tällä estetään hiukan myös vallankaappausyrityksiä.

Seuraavissa vaaleissa tullaan myös luultavasti tarvitsemaan yhteistyötä vihamielisen valtausyrityksen pelossa ja pyydän jokaista seuraamaan mediaa todella tarkkaan ja toimimaan vaaleissa valtiojohdon ohjeiden mukaan.

Kiitän taas ajastanne ja erityisesti kiitän vanhaa tukijajoukkoani kaksista edellisvaaleista, jossa olen saanut aktiivisuudelleni sen tarvittavan kiitoksen. Toivon myös täyttäneeni äänestäjieni odotukset, vaikka jätinkin tämän kauden kesken eduskunnassa keskittyen auttamaan simpan hallitusta. Yritän vastaisuudessakin kirjoitella artikkeleita eSuomeen, vaikka poliittisen tarmoni suuntaan uusille rintamille.


Kansan totaalisella jakamisella on seurauksensa