Περί Συμμαχ&iot a;ών

Day 1,996, 15:46 Published in Greece Greece by Ioannes Iustinianus Longus

Παρακολουθώντας την αρθρογραφία των ημερών, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις και γνωρίζοντας ότι βρισκόμαστε σε διαρκείς διαδικασίες ζυμώσεων για την επιλογή πλευράς/συμμαχίας (για τις οποίες δεν έχω την παραμικρή πληροφόρηση), έχω να κάνω τις παρακάτω παρατηρήσεις, σε μία ανοικτή επιστολή προς όλους.

Θεωρώ ότι η χώρα πρέπει να ενταχθεί σε έναν συμμαχικό σχηματισμό άμεσα, μετά από τη σωστή διερεύνηση των επιλογών μας. Δεν μας συμφέρει να περιμένουμε όψιμα και να εισέλθουμε στην πλευρά της two ή της cot (επιλογές που μοιάζουν με μονόδρομες πορείες σε αντίθετη φορά) μετά από άμεση επίθεση εναντίων μας, γιατί τότε σίγουρα δεν θα μπορέσουμε να θέσουμε τους όρους μας.

Πιστεύω ακράδαντα ότι RL κριτήρια, ταμπου και έχθρες δεν έχουν καμία θέση στην διαδικασία επιλογής συμμαχίας, γιατί δεν συμβαδίζουν με τα συμφέροντα της eGreece. Πρέπει να προκριθούν ως σύμμαχες οι χώρες με τις οποίες η eGreece μπορεί να συμπορευτεί καλύτερα και πιο ομαλά.

Μετά από την καταψήφιση του νομοσχεδίου για MPP με την Κροατία από την Βουλή, είναι δεδομένο ότι οι δρόμοι μας χωρίζουν και δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει η δυνατότητα κοινής ένταξης σε συμμαχία (καλώς ή κακώς δημιουργήθηκε ένα τετελεσμένο γεγονός).

Σε κάθε περίπτωση, στην επιλογή της Συμμαχίας, θα πρέπει να ληφθεί υπ´ όψιν η δημιουργία των δυναμικών συνθηκών που θα εξασφαλίζουν την υπεροχή σε περίπτωση σύρραξης (που συνήθως είναι μακράς διάρκειας), με βάση το γεωγραφικό κριτήριο, στην μικρή γειτονιά των η-Βαλκανίων και της η- μεσογειακής λεκάνης, δηλαδή στον ζωτικό, γεωπολιτικό μας χώρο.

Με απλά λόγια, η Χώρα δεν γίνεται να εισέλθει στην ίδια συμμαχία με εκείνη των εχθρών της, αλλά δεν αντέχει να μάχεται και ταυτόχρονα με τους τρεις βασικούς ηλεκτρονικόυς της γείτονες, δηλαδή ΠΓΔΜ, Βουλγαρία και Τουρκία.

Με δεδομένη την διαρκή εμπόλεμη κατάσταση με την πρώτη χώρα, την συμμαχία της 2ης με την πρώτη και τις καλές σχέσεις που έχουμε αναπτύξει τους τελευταίους μήνες με την τρίτη, πιστεύω ότι φαίνεται να είναι ξεκάθαρη η πρόκριση της Τουρκίας.

Θεωρώ ότι κάθε κυβέρνηση θα πρέπει να εστιάσει οπωσδήποτε τις προσπάθειες της για κοινή ένταξη σε μία συμμαχία με την Τουρκία και αν είναι εφικτό και την Ρουμανία, ώστε να μην χαθεί ακόμη ένας παραδοσιακός δεσμός φιλίας στο παιχνίδι. Όσες περισσότερες χώρες μπορέσουμε να τραβήξουμε μαζί μας από την παλιά συμμαχία στην καινούργια, τόσο ευκολότερη θα είναι η μετέπειτα πορεία μας (στρατιωτικά αλλά κυρίως πολιτικά, σε επόμενη φάση).

Με τις παραπάνω προϋποθέσεις ως καταλληλότερη συμμαχία, επί του παρόντος, φαίνεται να προκρίνεται η TWO.

Ioannes