Ξέρεις τι σημαίνει παιχνίδι;

Day 2,963, 07:03 Published in Greece Greece by UFrog


Τι είναι παιχνίδι;
Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ή αλλιώς βιντεοπαιχνίδια είναι προγράμματα υπολογιστικών συστημάτων, τα οποία χειρίζεται ο παίκτης μέσα από τον προσωπικό υπολογιστή του ή από κάποιο ειδικό σύστημα φτιαγμένο για αυτόν τον λόγο (για οικιακή χρήση αυτά τα συστήματα ονομάζονται κονσόλες). Τα προγράμματα αυτά δημιουργούν εικονικά εργαλεία, που επιτρέπουν στον παίκτη να παίξει με έναν άλλο παίκτη ή με έναν προσομοιομένο παίκτη, παιχνίδια όπως τράπουλα και ζάρια, ή δημιουργούν προσομοιωμένους κόσμους, στους οποίους μπορούν να συμβούν φανταστικά γεγονότα μέσα στην πορεία του παιχνιδιού.

Γιατί επιλέγουμε να παίξουμε τέτοια παιχνίδια;
Συνήθως όλοι μας τα ξεκινάμε λέγοντας "Ας το δοκιμάσω". Στο τέλος μένουμε γιατί μας αρέσει το είδος του παιχνιδιού, η παρέα που κάναμε. Κάνουμε πράγματα που συνήθως στην real life δεν έχουμε την δυνατότητα να τα κάνουμε. Μας κάνει να νιώθουμε ωραία για στόχους που πετυχαίνουμε ομαδικά ή ατομικά.

Τώρα αναρωτιέσαι γιατί τα λέω όλα αυτά;
Χθες, όταν κάποια άτομα αναφέρθηκαν (και γενικώς όταν αναφέρονται) σε coup. Ορμάτε όλοι να πείτε πως δεν είναι σωστό, να σχολιάσετε τα θετικά και τα αρνητικά οι αντικειμενικοί. Γιατί οι υποστηρικτές θα αναφερθούν μόνο στα θετικά, και οι άλλοι μόνο στα αρνητικά.

Ας σταθούμε λίγο στα αρνητικά.
Κάτι τέτοιο λέτε δεν θα ενώσει την eΕλλάδα. Ποιος είναι αυτός που θέλει ενωμένη eΕλλάδα; Όταν στην Ελλάδα υπάρχουν 22146555 στρατιωτικές μονάδες; Ο καθένας θέλει δηλαδή να ξεκινήσει κάτι δικό του. Κακά τα ψέματα..έτσι βρίσκεις ένα ενδιαφέρον σε αυτό το παιχνίδι.

Ποιος θέλεις ενωμένη Ελλάδα; Όταν υπάρχουν 21545 πολιτικά κόμματα;
Ναι σίγουρα επιστρέφουμε στα παραπάνω. Ότι θέλετε να κάνετε κάτι δικό σας, να βρείτε ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Αυτοί που θέλετε Ενωμένη Ελλάδα, θα μπορούσαν να είχαν κάνει ενώσεις σε κόμματα.

Δες χώρες που έχουν λιγότερους παίκτες από ότι η Ελλάδα, αλλά παρόλα αυτά το πρώτο τους πολιτικό κόμμα στην κατάταξη, έχει περισσότερα άτομα από ότι το δικό μας. Μήπως αυτό σε βάζει σε σκέψεις για το ποιος θέλει πραγματικά ενωμένη την χώρα του;

Και για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα. Ποιο είναι το συμπέρασμα που βγαίνει;
Ότι το παιχνίδι σας δίνει κάποιες δυνατότητες και τις αξιοποιείτε, για να παίξετε το παιχνίδι σας.

Σε ένα coup, ποιος είναι αυτός που θα πει τα αρνητικά του; Γιατί πρέπει να έχει αρνητικά;

Όσοι θέλουν πόλεμο με Τουρκία, τότε τους λέτε την δικαιολογία ότι πρέπει να το δουν σαν παιχνίδι και ότι άλλες σχέσεις μπορεί να έχουμε στην real life με την Τουρκία και άλλες στο παιχνίδι.

Ούτε στο παιχνίδι, ούτε στην real life προσφέρει καλό ένα coup.
Διάβασα ένα ωραίο σχόλιο χθες και θέλω να το αναφέρω εδώ.

Στην real life δεν είναι καλό οι πόλεμοι, αλλά εδώ καθημερινά έχουμε πολέμους, γιατί είναι ένα παιχνίδι!

Στην real life δεν είναι σωστό να σκοτώνεις, αλλά εδώ καθημερινά στους πολέμους μπαίνεις στην μάχη και σκοτώνεις, γιατί είναι ένα παιχνίδι.

Να το συνεχίσω;

Στην real life δεν κάνει καλό να τρως πολλές σοκολάτες, αλλά εδώ σε μία μέρα μπορεί να καταναλώσεις και 100 σοκολάτες, γιατί είναι παιχνίδι.

Στην real life, το χρυσό ( αν είχες ) δεν τον χαλάς ποτέ άσκοπα, εδώ τον χαλάς γιατί είναι ένα παιχνίδι.

Μην συνεχίσω γιατί γίνομαι κουραστικός..ότι ήταν να καταλάβετε πιστεύω πως δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο θα το καταλάβετε.

Σε ένα παιχνίδι, δεν κρίνουμε ποτέ το σωστό και το λάθος. Ο καθένας αξιοποιεί τις δυνατότητες του, αξιοποιεί τις λειτουργίες του παιχνιδιού και κάνει το παιχνίδι του.

Τόσο απλά, τόσο κατανοητά.. και ίσως αυτό είναι που δίνει και το ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ίσως αν ήμασταν όλοι σωστοί έτσι όπως πιστεύεις εσύ που το διαβάζεις τώρα πως είναι το σωστό, ίσως γινόταν ένα ακόμα πιο βαρετό παιχνίδι.