Μια διαφενόμενη ήττα...

Day 1,871, 08:11 Published in Greece Greece by trelo maximi

Ο πόλεμος έχει φτάσει σε μια πολύ κρίσημη καμπή. Η Ελλάδα μοιραία ηττήθηκε μετά από την συντονισμένη 3-πλή κυρίως (σε κάποια σημεία του πολέμου και 5-πλή) επίθεση από Βουλγαρία, ΠΓΔΜ και Σερβία και αναγκάστηκε να υποχωρήσει στις κτήσεις της αραβικής χερσονήσου. Μετά ακολούθησε το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι... δυστυχώς το ποντίκι είμασταν εμείς και τώρα κινδυνεύουμε να πιαστούμε στην φάκα (αν δεν έχουμε πιαστεί ήδη).
Αφού απέτυχε η επανάσταση που ανοίξαμε στην Al Madinah εναντίων των Βούλγαρων που θα έκοβε και τα σύνορά μας και θα έληγε το ΝΕ, τώρα η χώρα μας κάνει μια προσπάθεια για την κατάκτηση της περιοχής με απ'ευθείας επίθεση. Νίκη θα διατηρήσει το initiative, η ήττα όμως μάλλον θα αποδειχθεί μοιραία.
Παράλληλα η Σερβία αφού καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες την Σαουδική Αραβία, επιτέθηκε στην Najrah που κατέχει η Τουρκία. Σε περίπτωση που την καταλάβει θα έχει αποκτήσει σύνορα με την Ελλάδα και θα μπορέσει να της επιτεθεί. Η κατάσταση φαίνεται στον παρακάτω χάρτη



Η κατάσταση δεν είναι όμως μόνο για την Ελλάδα δύσκολη... Όλη η συμμαχία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση: Η Πορτογαλία, η Ουκρανία και η Κολομβία έχουν σβήσει από τον χάρτη. Η Κροατία έχει περιοριστεί στις περιοχές της Ινδίας μετά την ήττα της από την Ινδονησία. Η Αργεντινή τα έχει βρει σκούρα με την Χιλή. Η Ταϊβαν έχει καταφύγει στις κτήσεις της Ιαπωνίας και της Ν. Κορέας αφού έχασε από τις ΗΠΑ / Βραζιλία.

Η EDEN δεν είναι και στα καλύτερά της... και αυτό είναι ως ένα σημείο είναι λογικό. Οι λόγοι είναι αρκετοί:
1. Βασικό ρόλο έπαιξε η διάλυση της TERRA: Τα ισχυρότερα κράτη ΗΠΑ και Βραζιλία αποφάσισαν να συμμαχίσουν με Πολωνία και Ισπανία. Επί της ουσίας όμως επικράτησαν και στα 2 αυτά κράτη οι φωνές που ήταν κατά της EDEN και οι κυβερνήσεις από το καλοκαίρι και μετά έχουν κρατήσει εχθρική στάση.
2. Τα μικρότερα κράτη της TERRA όπως ο Καναδάς και η Ρωσία ακολουθησαν ουδετερότητα, για ξεχωριστούς λόγους το καθένα. Στην περίπτωσή μας η Ρωσία έχει πολύ καλές σχέσεις με τη Βουλγαρία.
3. Σε τοπικό βαθμό άλλακε τις ισοππροίες στα Βαλκάνια η αποχώρηση της Κροατίας. Οι Κροάτες εγκαταστήθηκαν στην Άπω Ανατολή και στην Ινδία μεταφέροντας εκεί την πρωτεύουσα και το στρατιωτικό κέντρο βάρους τους και έτσι χάθηκε πολύτιμο damage στη μάχη για τα Βαλκάνια.
4. Η απαγόρευση της Κίνας, που ήταν από τα ισχυρότερα μέλη της συμμαχίας. Πολλοί κινέζοι εγκατέληψαν το παιχνίδι γιατί η κυβέρνηση το απαγόρευσε στο κινέζικο διαδίκτυο. Τώρα η Κίνα στηρίζεται σε Κινέζους που ζουν σε άλλα κράτη καθώς και σε άλλους που έχουν πάρει την υπηκότητα λόγω μπόνους.
5. Η ανακωχή των Ρουμάνων. Μπορεί να μάχονται μέσω ΜΜΡ και να βοηθούν την συμμαχία, αλλά θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικοί με ένα πχ. ΝΕ στην Σερβία.
6. Το baby boom της Χιλής. Ανέτρεψε τις ισορροπίες στην Λατινική Αμερική σε συνδιασμό με την αλλαγή στάσης της Βραζιλίας. Πλέον η Χιλή έχει από τα πιο δυνατά div2 στο παιχνίδι.

Η Ελλάδα μάχεται με την πλάτη στον τοίχο και ουσιαστικά πρέπει να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις. Η πλήρης κατάληψη είναι πολύ κοντά και οι μήνες που θα έρθουν δεν θα είναι εύκολοι. Το παιχνίδι όμως κάνει κύκλους και ας ελπίσουμε η ήττα αυτή να αποτελέσει την αφετηρία για μια καλύτερη πορεία και πολλές νίκες στο μέλλον.