Ambient on/off

About my newspaper

Open Wiki page

I dont care what you do for you respect, but I would die for mine.

Дозволи ми да те сакам- Таша.МКД

22 Day 2,333, 15:00 Republic of Macedonia (FYROM) Social interactions and entertainment Social interactions and entertainment

Дозволи ми да те сакам


Ќе го отворам срцево
за да влезеш во него.
Ти само дозволи ми
да те сакам!
Ќе ти изградам замок,
ќе ти бидам дом
и засолниште
и постела
и ќе чувам едно место
само за тебе.
Знам дека и припаѓаш нејзе,
но кога те

read more »

Да знаев... – [Таша.МКД]

28 Day 2,328, 04:58 Republic of Macedonia (FYROM) Social interactions and entertainment Social interactions and entertainment

Да знаев... – [Таша.МКД]Да знаев дека никогаш повторно нема да те видам,
ќе украдев бар уште еден мал момент со тебе.
Да знаев дека никогаш повторно нема да те видам,
нема

read more »

Штит -Таша.МКД

14 Day 2,304, 14:45 Republic of Macedonia (FYROM) Social interactions and entertainment Social interactions and entertainment

Штит

Исковев штит
за да се заштитам од тебе.
Без бакар и калај,
без злато и сребро.
Со Сонце што не заоѓа
и Месечина што не згаснува.
Со небо полно ѕвезди
ко зажарен оган што свети.
Исковев штит
за да се заштитам од тебе.
Од негац … read more »

Генерално чистење...-Таша.МКД

34 Day 2,292, 13:11 Republic of Macedonia (FYROM) Social interactions and entertainment Social interactions and entertainment

Генерално чистење на спомените


Ги отворив фиоките.
Ги растргав и книгите од полиците.
Љубопитно стрелав со погледот
на фрагмените од минатото.
Генерално чистење на спомените.
Ослободување на умот.
Фотографии...
Времиња...
Личности … read more »

Ја будиш страста во мене-Таша.МКД

53 Day 2,286, 02:47 Republic of Macedonia (FYROM) Social interactions and entertainment Social interactions and entertainment

Ја будиш страста во мене

Секое пред има потоа,
секое потоа има пред.
Го барам ете ТОА
од пред и по
за да го разберам
немирот за тебе.
Ја читам тишината
Ги бројам воздишките
Те наоѓам во отсутноста.
Љубовнику!
Ти ја будиш страста во мене.

read more »