Votaţi Victor Petrescu PREŞEDINTE (Partea 1)

Day 986, 03:06 Published in Romania Romania by Victor Petrescu

Motto:
"Este absurd să credem că soldaţii care nu pot fi convinşi să îşi poarte uniforma curată şi îngrijită vor putea fi trimişi în luptă. Ofiţerii care nu-şi pot face datoria de a rezolva micile încălcări ale regulamentului disciplinei militare sunt incapabili de a conduce"
Generalul George S. Patton



De 33 de ori s-a depus jurământul de credinţă de către un Preşedinte al eRomâniei.
Deseori jurămintele au fost depuse în vremuri de prosperitate şi de pace. Din când în când, jurământul a fost depus sub nori în formare şi chiar în plină furtună.

De fiecare dată am mers mai departe ca ţară nu neapărat datorită viziunii şi priceperii conducătorilor ci mai ales loialităţii şi implicării dovedite de fiecare cetăţean.
Aşa a fost până acum. Aşa va trebui să fie şi cu această generaţie de eRomâni.
Faptul că avem mari probleme este bine cunoscut.

Suntem în plin război împotriva unei alianţe globale care pare să fi preluat iniţiativa. Aliaţi de-ai noştri au pierdut teritorii şi unii chiar dreptul de a decide singuri cine e cetăţean în ţara lor. Economia noastră este slăbită, o consecinţă a neadaptării la V2, a lipsei unei economii de piaţă viabile, a politicilor valutare neconvingătoare promovate de BNR şi a lipsei de curaj de a face lua nişte decizii grele care să ne îndrepte către un viitor mai bun.

Astăzi vin în faţa voastră şi vă spun că provocările cu care ne confruntăm sunt reale, sunt mari dar le vom depăşi!

Când spunem că suntem o naţiune măreaţă, că merităm tot ce are mai bun de oferit acest joc, trebuie să recunoaştem că măreţia nu este un lucru dat. Ea trebuie câştigată. Drumul nostru de până acum nu a fost NICIODATĂ un drum al scurtăturilor sau al compromisurilor.

Nu a fost un drum al celor slabi de înger, al celor care preferă lenevia în favoarea muncii sau al celor care caută doar bogăţii, faimă sau medalii.
A fost un drum creat de cei care şi-au asumat riscuri, care AU FĂCUT în loc să vorbească, unii dintre ei recunoscuţi - dar cei mai mulţi dintre ei rămaşi anonimi.
Pentru această măreţie şi-au pierdut aurul şi sănătatea la WSR, Podolia, Budapesta, în toate luptele din Extremul Orient şi luptele de mai aproape, din Europa.

Pentru această măreţie şi cu o discreţie şi disciplină exemplară au votat în Rusia, Ucraina, R. Moldova, Bulgaria, Indonezia, Pakistan şi lista rămâne deschisă.

Vin în faţa voastră ca şi candidat la Preşedenţia eRomâniei, din partea eLAM, eUGD şi The Matza Party plin de încredere în energia pe care am descoperit că încă mai există în această comunitate.

Principala mea misiune în acest mandat va fi reconstruirea relaţiilor dintre partide şi UM pe nişte baze noi, pe baza unui Tratat de Dezvoltare pe minim 6 luni semnat de toţi cei implicaţi.

Trebuie să recunoaştem că nici un partid şi nici o alianţă nu pot rămâne pe vecie la putere în acest joc şi că avem nevoie de continuitate în aplicarea unor politici comune.

În toată viaţa mea de eCetăţean am fost de părere că foarte multe modele şi teorii din RL pot fi aplicate cu succes in acest joc.

Cum obţine un om RL un succes rapid?

a. politică
b. biserică/o forma de caritate ceva
c. afaceri
d. diverite forme de înşelăciune deseori legate de a, b şi c.

Toate se aplică şi în joc.


Cum obţine o ţară RL un succes rapid?


- o armată puternică, respectată, disciplinată şi cu moralul ridicat pentru câştigarea războaielor
- o economie puternică
- o politică externă ambiţioasă şi construită pe termen lung
- diferite forme de dominare a celorlalte ţări: guverne marionetă, politicieni corupţi sau trădători din alte ţări, sabotaj economic.
- o puternică propagandă în media, propagandă susţinută de diverse organizaţii guvernamentale.

Toate acestea se aplică şi în joc.

Pornind de la cele spuse mai sus şi recunoscând unele lucruri care sunt specifice eRomâniei, voi încerca să expun viziunea mea legată de Armată şi Politica Externă.

ARMATA

Armatei eRomâniei îi datorăm toate victoriile din trecut dar recent îi reproşăm că este prea costisitoare.

Sunt foarte conştient că o armată eficientă este costisitoare şi sunt pregătit să asum aceste cheltuieli dar în cadrul unui respect reciproc între membrii UM şi naţiune.

Armata din eRepublik trebuie să se apropie din ce în ce mai mult de o armată RL.

Armata din RL este disciplinată, organizată şi mereu pregătită pentru a interveni unde este nevoie de ea.

Le propun comandanţilor de UM o mai mare implicare pentru crearea unei Armate Permanente, fără a modifica în vreun fel structura actualelor UM, fără a umbla la fabricile lor, la cultura organizaţională care este foarte dezvoltată şi la tradiţiile fiecărei UM.

Îmi doresc doar ca fiecare UM să dovedească faptul că e formată din militari şi că se pot organiza ca nişte militari.

Armata RL are un sistem de “trupe de intervenţie” şi de “ofiţeri de serviciu”, trupe care, prin rotaţie, sunt mereu la datorie, cu bocancii în picioare, 24/7,

În viziunea mea, armata va fi coordonată tot prin SMR şi prin metodele fiecărei UM de transmitere a ordinelor (chaturi, ym, forumuri, etc) dar îmi doresc ca, prin rotaţie, fiecare UM să asigure prezenţa pe un chat al Armatei Permanente, a unui minim de 5 soldaţi dintre care obligatoriu 1 să fie ofiţer (comandant, locţiitor, comandant de pluton, etc).

Acest chat are atât rolul impunerii disciplinei cât şi un rol educativ, de discutare a problemelor militare neclasificate cu militarii activi.

Numărul minim se va discuta în SMR şi intenţionez să facem un plan de creştere a lui începând cu Septembrie. Nu există un număr maxim dar toţi cei care vor avea acces acolo vor intra la recomandarea comandanţilor de UM.


O altă idee din RL, luată de la armata SUA, este acordarea de responsabilităţi de politică externă către fiecare UM. Americanii au împărţit lumea asta în comandamente regionale, conform hartii de mai jos:




Fiecare UM va avea ca sarcină culegerea de informaţii şi propaganda favorabilă României în câte un set de ţări vecine, coordonându-se cu diplomaţii responsabili de respectivele ţări şi cu ataşaţii militari de acolo.

Vă veţi implica în tot ce ţine de ţările respective. Trebuie să ştim cine conduce unităţile militare de acolo, ce efective au, ce metode de comunicare, ce capacitate de mobilizare au, fus orar, ziare prin care se dau ordine, firme ale UM şi firme de stat, politicieni importanţi .. toate aspectele care sunt relevante pentru siguranţa naţională.

Aceste două idei, Armata Permanentă şi Zonele de Responsabilitate vor crea o armată mult mai închegată şi implicată în problemele jocului.

Despre partea cu propaganda voi discuta mai multe în SMR, aş vrea să folosesc ideea în campanie pentru a câştiga voturi dar unele lucruri trebuie să rămână nespuse.

Această formă de organizare va fi inclusă în Tratatul de Dezvoltare pe care îmi doresc să îl negociez cu toate partidele şi cu celelalte organizaţii (UM, eventual o organizaţie patronală) chiar în prima săptămână de mandat.


Politica externă

În politica externă vom merge în continuare cu EDEN. Voi face propunerea ca toate statele EDEN să îşi organizeze armatele pe sistemul Armatelor Permanente şi să menţină acest sistem.

Doresc să cresc foarte mult responsabilităţile ambasadorilor trimişi de eRomânia în alte ţări. Voi alege pe cât posibil ambasadori care cunosc limba statului în care vor fi trimişi.

Pe lângă sarcinile existente în prezent, unui ambasador al eRomâniei îi voi cere:

a. să se mute în ţara respectivă pe toată durata mandatului

b. să muncească la o firmă de stat de acolo, ca semn de prietenie (chiar şi cu inamicii)

c. să nu lupte în războaie

d. să colaboreze cu Unitatea Militară care răspunde de ţara respectivă în culegerea de informaţii prin ataşatul militar desemnat de UM

e. să participe la întâlniri cu ceilalţi ambasadori, cu MoFA şi cu mine, dacă nu zilnic măcar la 2 zile.

Voi cere opoziţiei să desemneze un “ajutor de ambasador” pentru fiecare ţară în care vom avea misiune diplomatică, pentru a asigura o tranziţie lină în eventualitatea schimbării de putere de luna viitoare.

De asemenea, cu sprijinul tuturo forţelor politice şi fiecărei UM, intenţionez să creez o Şcoală de Diplomaţi, la care să participe toţi diplomaţii activi, ajutoarele lor şi câte 2 jucători de la fiecare partid (ca rezervă), pentru fiecare zonă de interes.

Zonele de interes vor fi cele stabilite cu SMR pentru UM.

Voi insista ca în Tratatul de Dezvoltare să includ suportul tuturor pentru menţinerea acestei şcoli de diplomaţi şi alegerea viitorilor diplomaţi doar dintre absolvenţii ei.
In viitor poate vom reusi sa avem Prealegeri pentru a conta si noi pe piata globala de TO.


Cam atât momentan, voi reveni cu un articol despre Economie, Baby Boom şi integrarea cetăţenilor basarabeni.


PS: Nici un eRomân care nu poate participa la Trupele de interventie nu va fi marginalizat. E treaba fiecărei UM cum isi imparte oamenii dar va trebui sa aiba cativa care fac prin rotatie de serviciu.