Ambient on/off

Sign up

 

Continue

Continue By creating an account you agree to the Terms of Service & Privacy Policy
Resend email   |  Can't find the email? confirmation@erepublik.com

Resend the confirmation email to this address

Resend email Can't find the email? confirmation@erepublik.com

Taxe si impozite de Anul Nou

Day 1,868, 02:14 by M.Kogalniceanu

Salutare moldoveni,

Printre pregatirile de Anul Nou trebuie sa ne facem putin timp si pentru taxe (:
In urma cu ceva timp a fost aprobata legea prin care taxa de import si tva-ul sunt reduse la 1%. A fost o majoritate zdrobitoare la aceasta lege dupa cum se poate vedea.

Acum nu stiu daca cineva pentru aceasta lege a facut vreun calcul, insa aceste calcule nu arata deloc bine, sa vedem ce iasa:
Sa pornim de la ceva clar si logic: din 100cc, statul va incasa 2cc. Intr-o 100cc intra 7 arme q7 la pretul actual (13.9cc). De aici reiasa faptul ca pentru un mpp ar trebui sa se cumpere de pe piata 35971 de arme q7; o cifra destul de mare, nu?
Ideea e de cand a fost aprobata aceasta lege, s-au semnat 5 mpp-uri (dintre care unul e in curs), asta vine 50k cc. Din donatiile din alegerile pentru Congress s-au obtinut 33750cc (donatii care provin de la Planeta Moldova si Partidul Liberal Moldovean). Daca scadem din donatii banii pentru aliante, ar iesi un -16250cc pentru Moldova. Aici vreau sa punctez faptul ca nici cu donatiile facute, Moldova nu reuseste sa se mentina la 0, trezoreria fiind in continua scadere.
Propun, eu cetateanul Moldovei, majorarea taxelor.
Cum sa fie majorate? Foarte simplu. Avand o taxa de import de 3% si un tva ridicat la 3% nu cred ca ar scadea in nici un fel marile posibilitati de a avea jucatori straini pe piata Moldovei. La urma urmei, ei cumpara acea licenta ca sa puna arme pe piata sa cumpere alti jucatori, dar cum piata noastra nu prea este activa...se vor inmulti ofertele, probabil vor scadea si preturile, dar nu-l vad eu pe cetateanul bulgar, brazilian sau de alta nationalitate sa vina si sa cumpere din Moldova (sa fim realisti).
In concluzie, vreau sa spun prin acest articol ca trebuie modificate aceste taxe deoarece doar statele puternice (gen SUA, China, Argentina si alte state asemanatoare) pot propune asemenea legi avand si rezultate favorabile pentru ca acolo se invart mii de arme pe zi, pe cand la noi doar cateva sute (in cazul fericit).
Pe langa asta, exista si problema activitatii moldovenilor pe piata din Moldova. Toti cred ca mai bine faci un drum pana in SUA (sa zicem) si cumpara mai multe arme sa isi scoata drumu si au rezolvat (in opinia lor problema). Oameni buni, daca nu folositi piata din Moldova, degeaba aveti voi taxe de 1% pentru ca alea este egal cu zero.

La multi ani si tot ce va doriti in Noul An!


Cassyo


LE: Mai bine zicem ca nu se poate, decat sa zicem ca se poate si sa facem ceva. Mai bine stam in loc sa gandim 2 minute.

 

Comments

DULTRIX
DULTRIX Day 1,868, 03:28

de asta am plecat in usa, cumpar 50k arme si ma intorc, mai ales ca veti ridica si pretul armelor ))

FreeGigi
FreeGigi Day 1,868, 04:41

O stupizenie de la inceput pe o piata moarta cum este in rep moldova va asteptati sa vina speculantu sa scoata 20 de g pe licenta si sa vada cum se iau 100 de arme pe zi ?

Din pacate orice incercare de a tine taxele jos intr-o piata moarta , iesi ironic in pierdere:)

Norman Asante
Norman Asante Day 1,868, 06:20

Cassyo, welkome to eMoldova - țara clonarilor miserupiști..))

La Multi Ani!

unualibro
unualibro Day 1,868, 07:04

sunt 14 state care au 1% taxa. si inca vreo 15 care o au sub 10%. n-or fi toti prosti degeaba.

Norman Asante
Norman Asante Day 1,868, 07:07

unualibro, locul maimuțelor prostituate e la menajerie si nu in congres.

unualibro
unualibro Day 1,868, 07:10

pai, norman, de ce nu ti dai demisia?

Norman Asante Day 1,868, 07:19

Comment deleted

M.Kogalniceanu
M.Kogalniceanu Day 1,868, 07:30

unualibro si daca toate statele isi pun 99% la import si tva si tu trebuie sa iti pui?
Inca un motiv in plus pentru care NU ar trebui sa ramana actualele cifre. S-au format deja statele unde piata e activa...daca am fi facut noi prima mutare cu 1% atunci aveai o sansa, dar dupa ce schimbi printre ultimii...eu zic ca nu mai are rost sa schimbi.

basar
basar Day 1,868, 07:52

ok. Acuma verifica cat era pretul armelor in Mda inainte de aceste taxe, si cat e acuma. Poate ca n-o sa vina brazilieni sa cumpere de-aici, dar macar moldovenii pot s-o faca.

unualibro
unualibro Day 1,868, 08:06

lasa l. el a uitat ca in Moldova mai nimeni nu cumpara arme din cauza pretului.

M.Kogalniceanu
M.Kogalniceanu Day 1,868, 08:42

Pai nu cumpara nimeni ca toti se zgarcesc, de aia nu cumpara nimeni. Uite eu sunt unul dintre "prostalaii" care cumpara arme din Moldova. Toti zic "las ca e mai bine sa iau din tara X" dar nimeni nu se gandeste ca o parte din banii pe care ii dau pe arme merg in trezoreria statului X , si uite asa Moldova iar pierde. Pot baga mana in foc ca nici tu nu cumperi.
Adevarat, e mai usor sa zici ca nu se poate decat sa zici ca se poate si sa faci si ceva in acest sens.

Saladin Agafonici
Saladin Agafonici Day 1,868, 09:35

eu pot sa zic sincer ca in permanenta cumpar arme si mincare din moldova, cred ca si eu sunt in rindul "prostalanilor":D

unualibro
unualibro Day 1,868, 10:07

Acum da. Mai toti cumpara. Dar acum vreo luna nu prea gaseai oameni care sa si permita sa piarda bani.

GringoLBV
GringoLBV Day 1,868, 10:23

E foarte bine asa cum este, eu cind imi termin armele procurate direct de la producator, mai cumpar 10-15 si de pe piata din eMD la un pret care imi convine ..


O mai tinem 2-3 luni asa ca e treaba buna, oameni pot cumpara arme ieftine.

Mentalist de Bucovina
Mentalist de Bucovina Day 1,869, 04:54

Trezoreria n-a stat bine nici cu taxele mari, nici acum.
Diferenta este ca avem preturi mici si ne putem permite sa cumparam din propria tara.

MPP-uri vom semna de cati bani vom avea, oricum nu ne mai putem autofinanta de cateva luni bune.

M.Kogalniceanu
M.Kogalniceanu Day 1,869, 05:40

Tocmai de aia trebuie incercat ceva

FreeEnough
FreeEnough Day 1,869, 06:19

Cassyo, problema e ca se "incearca ceva") Pana acu 3 saptamani era asa cum vrei tu, sau aproape. Erau preturi mai mari si nimeni nu cumpara, in trezorie intrand o suma ce tinde spre 0. Acum, logica e ca se va cumpara mai mult la pret mai mic si va intra in trezorie putin peste 0. Nu stiu care sunt rezultatele, dar trebuie sa avem putina rabdare

t150
t150 Day 1,869, 09:39

eu cumpar wep q7 doar in MD (de cand cu taxele noi)
painea - uneori in MD, uneori in HU sau PL

M.Kogalniceanu
M.Kogalniceanu Day 1,869, 10:12

@FreeEnough nu erau asa cum trebuiau...TVA era la 7%, iar eu nu cer sa fie schimbat la 7%, doar 3%. Eu zic ca e mai mult decat echitabil...

Norman Asante
Norman Asante Day 1,869, 13:11

Cassyo, in condițiile cand in ultima luna populația eMoldovei a scazut drastic de la 800 de cetățeni la puțin peste 400 este evident ca si consumul intern, importanta pieței interne a devenit tot mai neglijabile. S-au micșorat doar prețurile la arme q7 nu si la celelalte. Cati useri din eMD oare is pot permite sa cumpere arme q7 in genere si cu atat mai mult la pret totusi semnificativ mai mare si asa decat ar cumpara la negru, prin donatie de la producători, fara sa plateasca nimic in buget?

In situatia in care nici nu se discuta de un baby boom, nici nu se aminteste de probabilitatea macar de a avea lupte directe cu declararea de NE - mecanisme care real ar activiza piata interna, aceasta politică de anulare practic a impozitelor e o stupiditate enorma.

Este evident ca aceasta lege idioata cu 1% impozite la arme face parte din lungul sir de actiuni ce nu au ca scop progresul real al comunitatii din eMoldova, ci doar scopul de a mima o anume activitate care cu siguranță va fi prezentata ca un triumf incontestabil in raporturile finale ale acestor diletanți incompetenți in frunte cu clonarul kanto...

M.Kogalniceanu
M.Kogalniceanu Day 1,869, 15:52

Pai decat sa intre 100cc In trezorerie cu taxele ridicate, mai bine intra doar 20cc, dar intra mai multi bani asa...

GringoLBV
GringoLBV Day 1,873, 02:45

)))))

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.