Războiul Resurselor în Cifre - Partea 1

Day 3,101, 21:45 Published in Romania Romania by Roman Daco

*Pentru poze la dimensiune 100% dați clic pe ele

Mi-am făcut în sfârșit ceva timp pentru câteva calcule legate de alocarea noilor resurse. În acest episod nu voi discuta foarte mult, voi lăsa în principal cifrele să vorbească.




Mai întâi o imagine generală a resurselor care s-au alocat până acum, comparativ cu câte vor fi puse la bătaie în total. Datele sunt până la alocarea de fish în Yorkshire & Humberside (UK) inclusiv:


S-au alocat deja aproape jumătate din resurse (44😵. Procentajul e similar în ce privește resursele rare și foarte rare. Am pus alături și numerele vechi pentru a sublinia/reaminti diferențele importante:
- numărul total de resurse care vor fi alocate a rămas constant (574). Acesta e egal cu numărul total de regiuni ale e-lumii. de remarcat că din cauză că țările cu mai puțin de 4 regiuni vor putea aloca 4 resurse, numărul total de sloturi disponibile a crescut la 591. deci unele țări nu vor reuși să aloce maximul posibil de resurse.
- de asemenea, pentru că acum se pot aloca până la 4 resurse într-o regiune, foarte multe regiuni (aș estima cam 60%, adică 350-400 din 574) vor rămâne fără nicio resursă alocată.
- pentru a face loc resurselor legate de viitoarea nouă industrie s-a redus numărul de resurse legate de food, de la 313 la 259. De remarcat că numărul total de resurse legate de noua industrie este foarte mic (54), sub 10% din cele 574.
- celelalte industrii au rămas cu un număr total de resurse identic (164 arme și 97 case), cu mici redistribuiri interne (mai puține rare și foarte rare, mai multe restul)
- pentru că am adus vorba de rare și foarte rare, reamintesc că în viitor noile resurse nu vor avea doar abundență diferită, ci vor da și bonus diferit de productivitate corespunzător abundenței: f. rare 30%, rare 25%, normal 20%, dese 15% și f. dese 10%, bonusul maxim (total) rămânând 100%.
- în plus, s-au impus distanțe minime dintre fiecare tip de resurse, pentru a se evita aglomerarea lor în aceeași zonă a hărții. deși aceasta e o schimbare foarte importantă (de exemplu eRomânia nu mai are acces la nicio resursă foarte rară pentru că diverse țări din vecinătate au alocat deja din fiecare), în acest episod nu voi discuta acest aspect în concret, pe țări, pentru că încă nu l-am analizat.




Apoi, câteva cifre pe țări. Iată cum stă situația în detaliu a resurselor alocate până acum în core de fiecare țară:



Două țări, Belarus și Slovacia, au scăpat deja de griji și au alocat toate resursele. La polul opus, 7 țări, Coreea de Nord, Israel, Olanda, Noua Zeelandă, Taiwan, Singapore și Uruguay nu au alocat încă nicio resursă.


După bonusul de țară cumulat pe cele 4 industrii (luând în considerare doar regiunile din core), Top15 arată astfel:


Maximul posibil este acum de 400% și nu poate fi nici teoretic atins decât de țările care au cel puțin 20 de regiuni în core. În realitate, doar USA pare a fi încă în cursa pentru bonusuri maxime în core la toate industriile. Tot USA conduce deocamdată clasamentul cu 275%, urmată de Spania cu 265%, dar care și-a cam epuizat sloturile. România este deocamdată pe 6 cu 145%, dar și ea a rămas doar cu 2 sloturi neocupate și în plus mai poate lua doar resurse de 20% sau mai puțin. Oricum, pe ansamblu ca bonusuri de țară stăm mult mai bine decât ca bonusuri de regiune, după cum vom vedea mai jos.

Pe industrii, topurile arată astfel:
Noua industrie


Case


Arme


Hrană


Două țări au deja 100% bonus de țară: USA la case și hrană și surpriza Germania la hrană. La noua industrie o altă surpriză, Pakistan, are șanse bune de a atinge 90% bonus de țară (în plus toate în aceeași regiune, vom vedea mai jos), iar la arme cel mai bine stau Polonia și Portugalia cu 75%, dar și alte țări au șanse la 100%.



O altă noutate care va fi introdusă odată cu noua redistribuire a resurselor va fi adăugarea unui bonus de regiune la productivitate. Acest bonus va fi dat de suma bonusurilor date de resursele dintr-o industrie din respectiva regiune înmulțită cu un coeficient încă necunoscut. Așadar devine importantă repartizarea resurselor nu doar pe țări ci și pe regiuni. Până acum au fost alocate resurse în 148 de regiuni din totalul de 574. Cum spuneam și mai sus, din cauza tendinței naturale de a grupa mai multe resurse într-o regiune nu cred că vor fi în total mai mult de 200 de regiuni cu resurse - restul 0, deci fără bonus de regiune. Maximul pentru bonusul de regiune va fi 90%, pentru că pot fi puse maxim 4 resurse (ideal 30%+25%+20%+15😵
Iată cum arată acum topurile cu cele mai promițătoare regiuni pe industrii:

Noua industrie


Case


Arme


Hrană


La noua industrie Balochistan - Pakistan (sau cine o va ocupa) va fi sigur top 3, cu șanse mari la maximul de 90% (pentru că în total sunt doar 4 Neodymium disponibile și una e deja în Polonia care nu mai poate pune prea multe resurse).
Deja sunt câteva regiuni cu 90% la case Lower Kartli (Georgia) și Canary Islands (Spania), și la hrană Mecklenburg - Wester Pomerania (Germania), Volga Vyatka (Rusia), Murcia (Spania) și Nebraska (USA).
La arme Pomerania (Polonia) și Azores (Portugalia) au cele mai mari șanse de a atinge 90%.
Cam pe aici vor fi probabil plasate/înființate firmele din fiecare industrie.

După cum spuneam mai sus, aici suferim foarte mult, deși am reușit să adunăm pentru fiecare industrie resursa rară (de 25😵. Totuși modul (defectuos după părerea mea) cum au fost repartizate pe regiuni resursele adunate cu mari eforturi de organizare și non-combatul la un Neodymium (de fapt combatul pentru alții...) câștigat în cele din urmă de polonezi ne-a adus în situația ca nicio regiune din core să nu fie în momentul de față atractivă pentru plasarea sau înființarea de companii. E adevărat că am fost puțin și ghinioniști, nereușind să prindem nicio resursă foarte rară (de 30😵 și fiind apoi și blocați destul de repede de țări din apropiere care au prins...

Închei deocamdată aici, voi reveni cu cifre actualizate și poate cu discuții mai detaliate.
Spor la joacă,
Roman Daco