Operatiunea de eliberare a Australiei a esuat

Day 355, 01:34 Published in Romania Romania by GabrielP

Stirea proasta a cazut ca un trasnet. Fortele ATLANTIS de pe continentul australian au fost infrante. Revolta din regiunea "New South Wales" a fost inabusita de armata indoneziana si de aliatii ei din alianta PEACE.


Australia - un pic de istorie

Regiunea "New South Wales", ca si restul regiunilor de pe continentul australian, a fost cucerita de Indonezia acum 7 luni (in aprilie). Astfel Australia a disparut ca stat de pe harta Erepublik si mare parte din populatia ei s-a refugiat in SUA, Canada si Marea Britanie (tari vorbitoare de limba engleza).

Comunitatea australienilor aflati in exil este destul de activa. Cativa australieni s-au remarcat in media dar si in politica, candidand si castigand diverse functii in statele in care au emigrat. De exemplu, Cottus Arci, un refugiat din Australia, s-a remarcat in Canada ajungand sa candideze si sa castige functia suprema in stat, cea de presedinte al Canadei.


Revolta australienilor - cronica unei infrangeri

De cateva luni australienii planuiesc o revolta. Indonezienii, care se asteptau la aceasta miscare de eliberare le-au oferit australienilor, prin preseditele n3m0, o regiune saraca in resurse cu conditia de a fi un stat independent aflat in sfera de influenta a Indoneziei. Australienii nici nu au vrut sa auda de asa ceva.

Abia acum doua zile revolta a inceput. Din pacate, ora aleasa pentru declansarea ostilitatilor a fost gresita. Australienii se pare ca au facut confuzie intre AM si PM, sau intre zile, si au inceput revolta mai devreme decat se stabilise (zaney este "eroul eliberator"). Acest lucru a permis mobilizarea fortelor indoneziene si ale PEACE care au dus zidul la peste 100.000 caramizi. Cand au intervenit si fortele aliate ATLANTIS era deja tarziu.

Din pacate, acum revolta de eliberare a australienilor a fost inabusita de Indonezia si de aliatii sai din alianta PEACE. Concret, zidul opresiunii nu a putut fi daramat in timpul dat, chiar daca s-a decis folosirea vestitelor "tancuri" ca si tactica de lupta (tactica foarte costisitoare in acelasi timp).


Consecintele infrangerii fortelor ATLANTIS

ATLANTIS, alianta in care se afla si Romania alaturi de state precum SUA, Marea Britanie, Suedia si Argentina, a fost infranta. Victoria Indoneziei si a aliatilor sai din alianta PEACE (Italia, Franta Pakistan etc.) este mai mult decat o victorie de moral.

Dupa trecerea jocului la versiunea V1, ATLANTIS a inceput printr-un scor de 1-0 in fata PEACE, prin victoria Romaniei din regiunea ungureasca. Acum scorul s-a egalizat la 1-1 prin infrangerea suferita de ATLANTIS in regiunea australiana.

Cauzele infrangerii, recunoscute de ATLANTIS, sunt lipsa organizarii. Se pare ca s-au facut multe greseli pe partea de comunicare, a transmiterii deficitare a ordinelor de lupta dar si pe partea de organizare a armatei. Liderii ATLANTIS trebuie sa fie corecti si sa-si recunoasca vina pentru aceasta infrangere.

Banii au fost deja cheltuiti. Numai deschiderea revoltei a costat 300 GOLD. Celelalte costuri ale razboiului au fost uriase si au presupus inarmarea si relocarea soldatilor, plus oferirea de GOLD pentru wellness-pack-uri si de gifts pentru acoperirea wellness-ului pierdut. Majoritatea banilor provin din trezoreriile statelor ATLANTIS, pentru ca se stie ca comunitatea australienilor nu dispune de resurse prea insemnate.


Degringolada de la Bucuresti

Dupa cate am vazut, nici la Bucuresti lucrurile nu au stat mai bine. Presedintele the_mihai, in calitatea sa de comandant suprem al armatei romane a dat dovada de stangacie in organizarea atacului de pe frontul australian. Dezorganizarea s-a vazut si prin faptul ca multi soldati nu stiau nici macar ieri de care corp de armata apartin, care este linia de comanda, unii deplasandu-se si luptandu-se pe cont propriu pentru ca apoi sa astepte trimiterea resurselor promise de statul roman.

Desi se stia de mult timp de planificarea revoltei intr-o regiune australiana, totusi, cei plecati in Indonezia nu au fost asteptati de vreun angajator (nu s-a indicat nici o companie unde ar putea fi angajati) si unii au fost nevoiti sa se intoarca in tara pentru a lucra, macar ca sa-si creasca skill-ul din domeniul de lucru. (Se stie ca unii angajatori indonezieni au refuzat angajarea soldatilor ATLANTIS trimisi la lupte in Indonezia.)

Desi ar mai fi multe de spus, inchei aceasta cronica cu gustul amar al infrangerii si astept raportul presedintelui the_mihai ca sa vedem cati bani a cheltuit Romania pentru aceasta misiune. Poate vom afla de la liderii ATLANTIS si alte puncte de vedere si explicatii pentru acest esec militar. In orice caz, presedintele Romaniei (in calitatea sa de lider ATLANTIS) de data asta trebuie sa-si asume partea sa de vina pentru aceasta infrangere amara, dupa ce tocmai ieri a fost reconfirmat in functie de catre Congresul Romaniei cu 23 de voturi "pentru" si 12 voturi "impotriva".

Felicitari soldatilor romani care au luptat pe frontul australian!