Ambient on/off

Sign up

 

Continue

Continue By creating an account you agree to the Terms of Service & Privacy Policy
Resend email   |  Can't find the email? confirmation@erepublik.com

Resend the confirmation email to this address

Resend email Can't find the email? confirmation@erepublik.com

n3m0: Pesan Kepada Warga eMY - Update dari eKroasia - Weapon Q7 INSIDE

Day 1,735, 17:50 by o0n3m00o
English translation bellow

Perang dengan eKroasia sudah jelas diambang mata. Dan di atas kertas sudah jelas pula bila kita akan sulit untuk memenangkan peperangan secara direct.

Bagaimana dengan strategi perang yang efektif? Saya sangat berharap kekompakan dari semua MU bersama gov untuk bisa menjalankan perang yang efektif yang akan memberikan kerugian sebanyak mungkin terhadap pihak musuh.

Jadi opsinya ada 2, apakah kita akan all out melawan ketika region kita diserang? atau kita akan mencoba melawan habis-habisan ketika RW?

Hadiah 5 weapon Q7/orang untuk 10 komentator dan 10 weapon q6/orang untuk 10 komentator lainnya. Hanya untuk warga eMalaysia.

UPDATE:
Berdasarkan koran dari mereka di: http://www.erepublik.com/en/article/pogled-na-ratna-boji-scaron-ta-iz-aviona--2105276/1/20
terlihat sasaran mereka adalah resource, thailand, philippina dan sg juga terancam akan di serang. Saran saya kepada pemerintah segera hubungi negara2x tetangga dan mencoba bergabung di eMalaysia untuk menghalau bersama-sama.

meanwhile dari pres kroasia belum ada jawaban terhadap pm saya padahal dikirim ketika beliau lagi online. Jadi besar kemungkinan kita akan dilibas rata...

===English translation===
ECROATIAN SURELY DONT HAVE A BALL!


n3m0
 

Comments

Mrs D
Mrs D Day 1,735, 18:15

Pertamax o7

Haryati Abd Hardy
Haryati Abd Hardy Day 1,735, 18:24

Untuk menjawab persoalan itu, pertama kita harus tahu apa tujuan eCroatia berperang dengan kita. Jika ia adalah bertujuan untuk menjajah eMalaysia. Kita perlu lawan berhabis-habisan. Tapi jika tujuan hanya untuk membuka laluan ke negara jiran, mungkin boleh membuat perbincangan dengan mereka setelah tujuan mereka selesai, mereka perlu memulangkan tanah kita.

o0n3m00o
o0n3m00o Day 1,735, 18:37

@haryati
betul sekali, saya sudah coba kirim pesan ke president croatia, kita lihat jawabannya apa.
Mudah2xan dari perwakilan pemerintah/maxim/aarin wong sudah ada update juga...

o0n3m00o
o0n3m00o Day 1,735, 18:42

Berdasarkan koran dari mereka di: http://www.erepublik.com/en/article/pogled-na-ratna-boji-scaron-ta-iz-aviona--2105276/1/20
terlihat sasaran mereka adalah resource, thailand, philippina dan sg juga terancam akan di serang. Saran saya kepada pemerintah segera hubungi negara2x tetangga dan mencoba bergabung di eMalaysia untuk menghalau bersama-sama.

meanwhile dari pres kroasia belum ada jawaban terhadap pm

polarisasi
polarisasi Day 1,735, 18:51

om nemo....

kok disini om?

o0n3m00o
o0n3m00o Day 1,735, 18:55

@polarisasi
udah lama ah, hampir sebulan disini hehe

MRizky
MRizky Day 1,735, 19:09

om nemo bagi tank dong

imobil
imobil Day 1,735, 19:12

Sy melihat kecendrungan mereka untuk berkuasa di asia tenggara sini so mereka ga bakal mau mengembalikan region kita.

dengan mpp kita yang minim sy rasa akan susah untuk melawan mereka, jadi pilihan sy adalah menganggu mrk dengan rw aja.

tapi tetap saya harapkan gov dan semua mu untuk pasang do melawan mereka

Maximus Sammitto
Maximus Sammitto Day 1,735, 19:19

Sekiranya akan lebih bijaksana jika kita habis2an di RW saja...

o0n3m00o
o0n3m00o Day 1,735, 19:22

siap ndan!

Amli Nujhan
Amli Nujhan Day 1,735, 19:44

While their European ground being constantly under attack, having a colony far from their original country can prevent their country from being wiped out altogether easily.

Trust me, if a strong country like them ever capture us... oh my, it will be a painstaking effort for us to win the RW back. Do not compare with our romance with eIndo, ePhil or eSG; to whom we still got sentiments to negotiate.

HcKidz
HcKidz Day 1,735, 19:45

pak cik, saya macam mau bantu fight lawan croatia,,mohon kebijaksanaan nya kemana saya bisa join MU


#belepotanpakebahasamelayu )

o0n3m00o
o0n3m00o Day 1,735, 20:05

@amli
hard indeed, but we will do our best... its gonna be long road, but we wont stay quiet

@hckidz
etdm pak cik, tapi DO nya kadang masih serang Indo hahaha, Mas D belum buat juga tuh MUnya

HcKidz
HcKidz Day 1,735, 20:15

/me siap join pak cik o7

HcKidz
HcKidz Day 1,735, 20:24

pak cik,mohon di invite ke TeDM atau musti ganti eKTP untuk join?

Haryati Abd Hardy
Haryati Abd Hardy Day 1,735, 20:26

we should fight them before they capture any regions here. If they have a region here, they will strike other countries and by that time our neighbours will be too busy fighting their own war to help us. We need to discuss with our neighbours to stop eCrotia from landing in eAsia.

Maximus Sammitto
Maximus Sammitto Day 1,735, 20:32

Like itor not, some Indos will come to help.They don't want eCroats invade any further (just in case).

o0n3m00o
o0n3m00o Day 1,735, 21:14

sent q7 done

Mrs D
Mrs D Day 1,735, 21:37

saya sudah buat MU nya pakcik, tp nama belum dirubah.. Join The Crow!!

Leo Syahmessi
Leo Syahmessi Day 1,735, 21:48

no comment..just got back from vacation for 3 days..so,patutkah saya terkejut dgn berita ini atau tidak?

Adzhadi B. Adzman
Adzhadi B. Adzman Day 1,735, 22:44

Baru nak enjoy raya.. Adui..

theSafeGuard
theSafeGuard Day 1,735, 22:46

Setuju sekiranya kita mencuba buat perundingan dengan ePh,eIndo,eSg (ASEAN) dulu untuk bergabung.

theSafeGuard
theSafeGuard Day 1,735, 22:52

berharap sangat dapat weapon sudah pokai ni.
DO 17/25 terpaksa tinggal sebab nak perang umtuk eMy ...

irvan permana
irvan permana Day 1,735, 22:58

first we must know our military strength and weakness
div 1,2,3 atau 4
mungkin bisa dilakukan pendataan penduduk?

o0n3m00o
o0n3m00o Day 1,735, 23:49

weps sent

orange day
orange day Day 1,736, 00:27

Setuju ama irvan . Pendataan kekuatan warga eMalaysia. Berapa banyak yang ada di divisi 1, 2, 3, dan 4. Dari situ bisa dilihat kelebihan dan kekurangannya.
Kemudian untuk gov. apakah dimungkinkan dibuka logistik baik food maupun weapon ataupun rocket untuk membantu rakyat dalam war nanti?
Koordinasi MU dan rakyat bisa via newspaper, masspm, ataupun IRC

MiVEX
MiVEX Day 1,736, 00:33

Standby and waiting...

Ying Ko
Ying Ko Day 1,736, 00:39

I'm still in kampung.... cannot fully participate in the war. Will do so in 2 days time.

imobil
imobil Day 1,736, 02:50

ane mau tukar tuh MU... ade yang mao terima tak?

o0n3m00o
o0n3m00o Day 1,736, 02:58

@imo
ke the crow aja bro, mas d punya, tinggal ganti nama

Haryati Abd Hardy
Haryati Abd Hardy Day 1,736, 03:14

Sabah sudah 73 mereka dan hanya 7 kita... kalau mereka menang Sabah, mereka boleh serang ePh, Sarawak dan eIndo... eIndo sedang sibuk dengan peperangan dengan eUSA... dan jika eCroatia menyerang ePh, jiran kita akan sibuk untuk mempertahan region mereka... setakat ni yang saya lihat, kebiasaan eMy tidak boleh mempertahan diri dengan hanya kekuatan sendiri.

theSafeGuard
theSafeGuard Day 1,736, 05:06

@n3m0
terima kasih weps diterima.

Lokajaya
Lokajaya Day 1,736, 05:35

Berkenaan dengan hari Raya Idul Fitri marilah kita terima tamu kita yang datang jauh dari Kroasia dan kita jamu dengan bazzoka, rocket dan artileri....

Barang siapa yang beriman kepada Allah dan Hari Akhir maka hormatilah tamu....

Lokajaya
Lokajaya Day 1,736, 05:42

Croats don't have balls, if they do let's cut it to the end........o/|

TimuggonHunters
TimuggonHunters Day 1,737, 00:26

croatia terlalu kuat,apa lagi dengan bantuan sekutunya..

Zaeruapollo Grantz
Zaeruapollo Grantz Day 1,737, 01:00

hamba menurut perintah.. o7

Zaeruapollo Grantz
Zaeruapollo Grantz Day 1,737, 01:22

apsal weapon kt malaysia nie melampau2 mahalnye..plek btol..tamak

Firebourne
Firebourne Day 1,737, 04:32

sigh.. why is our population so small. :'(

Ying Ko
Ying Ko Day 1,737, 07:52

Can't do a thing... croatia got lots of allies.

BlackLunar
BlackLunar Day 1,737, 18:29

croatia got lots of allies.

and its called mastercard

zeropercent
zeropercent Day 1,737, 20:50

yaa.. most of us here only play for free.. sob.. sob.. sob.. saya miskin..!!

GadjahMadaa
GadjahMadaa Day 1,738, 02:19

Sekadar sumbang opinion sahaja.. Kedatangan dari pada bangse crots boleh jadi bukan sesuatu yang teruk. Kedatangan mereke adalah hal yang membahagiakan kerana semasa ini region south east asia terasa sangat membosankan, kita selalu menghadapi musuh yang sama.
Walaupun saya pun sedar bahawa Vodka bangse Crots sangatlah berasa teruk..

*** Dengan setia menunggu penghantaran weapon Q7 dari Om Nemo xD

 
Post your comment

What is this?

You are reading an article written by a citizen of eRepublik, an immersive multiplayer strategy game based on real life countries. Create your own character and help your country achieve its glory while establishing yourself as a war hero, renowned publisher or finance guru.